-
Mislim da sa medom ne treba počinjati prije prve godine starosti, ponajprije zbog toga jer med i nama odraslima teško pada na želudac. Isto tako, med je jak potencijalni alergen. Što se tiče botulizma, moje iskreno mišljenje jr da je to sve malo pretjerano. Bakterija Chlostridium botulinum je prije svega bakterija koja posjeduje specifičnost da se umnaža U KONZERVAMA, uslijed nepravilnog konzerviranja, ulaska zraka u konzervu i sl. Od tu i masovna trovanja hranom za vrijeme i nakon ratova kada su ljudi masovno konzumirali hranu iz konzervi kojima je vrlo često istekao i rok trajanja. Amerikanci med upravo pakiraju u konzerve, pa pretpostavljam da je od tu i došla povezanost meda i botulizma. Stoga mislim ako je med pravilno skladišten u staklenci, vjerovatnost kontaminacije Chlostridium botulinum bakterijom je miniminiminimalna.
Možda moje mišljenje nije ispravno ali ja ga svojoj curki ponajprije neću davati zbog alergije i zbog toga što i meni med teško padne na želudac a kamo li ne našim malenima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma