Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Noćna "rekreacija"

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Noćna "rekreacija"

Svako toliko nam se dogodi noćno razgibavanje…mene. Zanima me imate li takvih iskustava i što radite i kako se postavite u sličnim situacijama…
    Dakle ovako…
    Situacija…noćas…
    2.09. Mama, dodaj mi zečića, ja bi da on spava sa mnom…(zečić je neka sitna igračkica koju je nedavno dobila).
    Ja ustajem dodajem zečića uz kratku napomenu da s njom spavaju njeni "snjegovići" (mazilice) i da otkud sad zečić (btw. neki dan je situacija bila ista, ali je u pitanju bila lopta)…ali ja biiii, kaže ona.
    Nakon što sam joj dodala liježem nazad , a i ona isto..zaspem.
    2.28. Mama, daj mi zečića…ne mogu ga naći…izgubio se…
    Ustajem, nađem zečića..dam joj ga, ponovo uz napomenu da bi zeko mogao spavati u svojoj kutiji, a ona sa snjegovićima u svom krevetiću (na njenu želju potpuno se preselila u svoj krevetić…odmah pokraj mog kreveta) ili može k nama u krevet ako želi. Ne želi.
    Liježemo…zaspem…
    2.49. Mama, opet mi se zečić izgubio, nađi ga…sad sam već prilično iživcirana …krenem tražiti zečića, ali ne mogu ga naći (tko zna ispod čega je odletio)…Kažem, Hanice, nema zečića, naći ćemo ga ujutro…Neću, hoću sada…ponovo pokušavam naći istoga…ali dušo nema ga ujutro ćeš se igrati s njim…Neću…hoću sada…i dalje slijedi prilično jak, ali, mislim da ne i nekontroliran plač.
    E, sad sam već na granici …ali pokušavam joj reći da se smiri i da svi spavaju i da i ona treba spavati i ponovo, da će zečić doći ujutro i da negdje spava, da ga sada nećemo buditi i pitam ponovo hoće li k nama…ali ne pomaže…neće…plače…Na kraju…po...šizim i kažem (povišenim tonom ) da je sada dosta i da ja idem u kupaonicu i da očekujem da se ona smiri i pokuša zaspati dok se ja vratim jer noć nije vrijeme za igru nego za spavanje. Čujem je još minutu…vraćam se, a ona je prestala plakati…pitam je da li dobro, treba li piškiti i hoće li k nama u krevet. Dobro je…ne treba…Liježem i pokrivam se…
    Mama, skuhaj mi čaj…E pa sad stvarno
    Čaj sam ipak skuhala…i nakon što ga je popila tri gutljaja…zaspala je i nismo se više budili do jutra.
    Kako vi to "hendlate"?
    Ovo je samo jedna situacija…bilo je tu osim lopte i noćnog kakanja (naravno, nije kakala), skidanja vreće (koju inače obožava…o tome sam negdje već pisala pa da ne dosađujem), želje za odlaskom igrati se u dnevnu sobu i sl.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve to puta 3

A ništ, ne svađa mi se u ponoć. Obično velim: sad je dosta, pokrijem se po glavi, a klinci završe u našem krevetu.

Na kraju se ja ili MM selimo iz kreveta, jer na dasci ne možeš spavati :/

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni je ovo preslatko citati.... :D
    Dok ne krene mene razgibavati.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas nema specijalnih zahtjeva. po noći se ustaje iz kreveta samo ako moraš na wc, ili ako si žedan (s tim da na noćnom stoliću stoji čaša s vodom i samo se to pije).

nekoliko puta se probudila sa zahtjevima (ja bih sendvič, ja bih gledala crtić, donesi mi ovo ili ono), a ja sam joj svaki put nježno, ali sigurno i ozbiljno dala do znanja da je noć za spavanje i da takvi zahtjevi ne dolaze u obzir. onda bi obično napravila jednu od ove dvije noćne opcije (piškenje i pijenje vode), pomazila se i zaspala dalje.

da sam samo jednom popustila i udovoljila neki specijalni zahtjev, sigurna sam da bi ih bilo svake noći i da bi njihovo nezadovoljavanje vodilo do plača.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i ja postupam slicno kao i lutonjica.
    kod nas su takvi nocni (i dnevni) zahtevi obicno povezani sa decijom pojacanom potrebom za paznjom u nekim situacijama. npr, ivana je krenula u skolu i desi se da dobije vise paznje dok se pisu domaci , sprema torba ili bilo sta vezano za skolu. nadja tada zica paznju na sve moguce nacine. nekad mi bukvalno ne da ni kafu da popijem, a da mi nije u krilu.
    mozda je ta situacija kod vas povezana sa ponovnim/prvim polaskom u jaslice. znam da si pisala nesto o tome, a cini mi se da je malena bas osetljivo, nezno dete.
    pokusaj da joj se jos vise posvetis po danu, mozda maloj neznici to bude dovoljno, pa prestane da traga za zecicem u pola tri ujutro...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas su takvi nocni (i dnevni) zahtevi obicno povezani sa decijom pojacanom potrebom za paznjom
    upravo tako.
    i ona zna da i usred noći, u krevetu, može dobiti maženja i pusa koliko god želi i da joj je to ljepše nego da me pošalje u kuhinju po sendvič.

dakle, ona traži sendvič, a ja kažem "ma daj da se rađe malo grlimo i mazimo"

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Meni je ovo preslatko citati.... :D
    Dok ne krene mene razgibavati.
    Da, imamo još blaženih godinu-dvije...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    kod nas su takvi nocni (i dnevni) zahtevi obicno povezani sa decijom pojacanom potrebom za paznjom
    upravo tako.
    i ona zna da i usred noći, u krevetu, može dobiti maženja i pusa koliko god želi i da joj je to ljepše nego da me pošalje u kuhinju po sendvič.

dakle, ona traži sendvič, a ja kažem "ma daj da se rađe malo grlimo i mazimo"
    isto i kod nas....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hana još uvijek ne ide u jaslice (nekako se još uvijek krpamo) tako da s tim nije povezano, ali vjerojatno ste u pravu...s nečim jest. Iako, moram reći da se to ne događa svaku noć...dogodi se...pa možda nekoliko puta mjesečno...možda ima veze s nečim što joj se dogodi preko dana...ili se tog dana možda osjeti zapostavljena...(ipak, uz sav trud ima dana kad se ne stignemo njoj posvetiti u dovoljnoj mjeri).
    Ne shvaćam to kao strašan problem, nego čisto...kako se postaviti...
    Ali, ima nešto drugo...na to su me Lutonjica i Spooky potaknule da vam ispričam...maženje...Vidjeli ste da sam je zvala k nama u krevet...ona neće. Hana je vrlo kompleksno i osjetljivo dijete , dijete jako vezano za mene, ali maženje...pa ne baš...verbalo izražavanje ljubavi - da, igra i razgovor - da. Maženje - ne. Kad je bila beba...nije se smirivala kad ju nosim, nego kad mi vidi lice i kad joj pričam...i danas, kad se npr. udari i kad je ja želim uzeti i zagrliti ona traži svoje snjegoviće i grli se s njima. Vjerujte mi, mazimo je koliko god nam dopusti, ali ona uvijek izabere neku drugu opciju. Ona je npr. sama izabrala da se iseli iz našeg kreveta...i ja je navečer pokušam nagovoriti da se malo mazimo u našem krevetu...moja princeza kaže - ne ja idem odmah u svoj krevetić, a ti lezi na svoj i budi tu. S druge strane izrazito je senzibilna i suosjećajna i lako se rastuži ...E pa sad, u takvoj situaciji nekad mi je teško procijeniti koji je najbolji način pristupa...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam ovu noć ustala 6 puta i to svaki put bi me zvali pomalo kao u strahu, tj. kao da su se nečega prestrašili ili snova ili nekog zvuka.
    Ja sam sva satrta od tih nočnih šetnji iz naše sobe u njihovu, pa onda ostajanja s njima dok se ne umire, pa onda natrag u svoj krevet i tako u nedogled. Ponekad zaspim u svome krevetu, a probudim se u njihovom, a da nemam pojma kad sam se premjestila, tako da sad zaključavam vrata od stubišta da nebi pala po stepenicama, jer očito je da od umora neznam za sebe. U zadnje vrijeme je postalo sve češće to zivkanje po noći, a vjerovatno je razlog sveukopne "brzine" života, što u prijevodu znaći da sve što radimo, radimo u nekom brzom tempu nebi li sve stigli napraviti. Znam da je krajnje vrijeme "stati na loptu" i preformulirati život, ali koliko god o tome razmišljam još nisam našla rješenje.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja bih samo dodala jednu crticu iz Meginih noćnih ispada: "Mama, ja bi jela grah!"

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    Ja bih samo dodala jednu crticu iz Meginih noćnih ispada: "Mama, ja bi jela grah!"

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    I moja mrvica ima ponekad istu želju!
    A što se "razgibavanja" tiče, razgiba ona mene solidno! Mi spavamo na katu pa kad se sjeti da bi ipak spavala s medom, nema mi druge nego opet dole. Ili ako će piškiti, opet moram dole po njenu dasku za wc. (jer bez nje neće piškiti)
    Zato ja sve preduhitrivam, kad idemo spavati mozak mi radi sto na sat, podsjećam je hoće li ponijeti ovo ili ono i na kraju joj kažem da je to sve i da mama NEĆE silaziti po ništa više!
    Svejedno, ona zbilja bude nekad gladna, recimo u tri ujutro, (barem tako kaže, mama ja bi nešto papala i kaj sad, da ostavim dijete gladno?) , pa joj donesem nešto za jesti, ili piti vode.
    Noćas se probudila i poluplačno priča "moja tobicaa, moja tobicaa"(torbica), nešto je sanjala. Lijepo sam je umirila i zaspala je nazad.
    Uglavnom, na spavanje se nosi medo, voda, klaun i nećete vjerovat, sterimar. Ako nešto zaboravim, ne gine mi ići po to... Nije da nisam probala izvrdati, ali ta ne odustaje...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mu nisam nikad kuhala ništa, ni davala za jest usred noći..

jednom sam ga kad je bio prhlađen prošetala po dnevnom boravku jer je bio turbo nervozan, ali kad je sve ok dobije pusu i odrješito ne može. uglavnom se smiri,a kad plače pustim ga da otplače

nema šanse za čaj u 4 ujutro

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dora:"ja cu ic babi"
    Ja:"ne možemo sad ići baki,noć je spavaj"
    Dora:"ja ću ić didi"
    ja:"ne možemo sad ići didi,dida spava............"
    Dora plačnim glasom:"Ja ću ić dole(u prizemlje)"
    Ja:"ne možemo,noć je,vrijeme za spavanje"
    Dora sva sretna jer se dosjetila: "ja ću ić pi pi na wc"

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    Nisi valjda mislila da kuham grah usred noći?!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa

jednom sam ga kad je bio prhlađen prošetala po dnevnom boravku jer je bio turbo nervozan, ali kad je sve ok dobije pusu i odrješito ne može. uglavnom se smiri,a kad plače pustim ga da otplače

nema šanse za čaj u 4 ujutro
    Moja je mršavica, pa sam sretna kad god izjavi da hoće jesti, makar i usred noći. Ma nije to bilo često, par puta. Ne radi to ona da me zeza, zbilja i pojede što joj donesem. I onda opet zaspe ko top.
    Ja da tjeram mak na konac i ne donesem joj nešto, napravila bi samo gore. Ja inače rijetko kažem da nešto "ne može". Uvijek objašnjavam i izbjegavam sve "niječno". (ne znači da uvijek i poslušam ). "Ne" je nekako još više "raspali".

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ma ninochka je mislila na moj čaj ...
    Znate što, ni kod nas niti jedne rečenica u kojoj je na bilo koji način sadržan "ne" ne pali...isprobano...ako kažeš ne...obavezno je plač, ako uspiješ verbalno ubijediti da si si u pravu (čitaj kompromis), onda OK...Mislim naravno da kažem "ne" kad je u pitanju nešto opasno ili nekakva krajnja, postavljena granica...ali u pravilu pregovaramo ili je pokušam na njoj prihvatljiv način ubjediti u nešto, ako ni to onda, kao u prvom primjeru...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zasad imamo sreće pa nas ne "razgibava" noću.
    Jedino je ljetos, kad su bili vrući dani i sparne noći, često noću tražio piti. Uvijek bih mu dala, jer mi je bilo jasno da je žedan. Otpio bi par gutljaja vode i spavao dalje.
    Ako se dobro sjećam, nije li svojedobno bio sličan Mukičin topic u kojem je opisivala kako Melita traži čokolino u 3 u noći? Znam da je i tamo bilo opisano dosta bizarnih "noćnih" prohtjeva...

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

preksinoć:
    u jedan: mamaaa, papa
    u dva: mamaaa, ode (vode)
    u pol četiri: mama, papa, ode
    u pet: maamaa, papa..
    i kaj je najbolje mišek sve, al sve do zadnje mrve pojede. i onda ja u pol šest mrtva krenem se spremat za posao....
    Moja mrvica se obožava maziti, spava s nama, tj na meni, al kad se probudi, ničim ja nemogu njega primirit, moram se ustati i dati mu papati inače plače za cijelu zgradu. Rado bi da to mogu nekako riješiti..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Uglavnom, na spavanje se nosi medo, voda, klaun i nećete vjerovat, sterimar.
    Sterimar!? Što, po noći te traži da mu malo špricneš ?

Gle, šalu na stranu...da pojednostavim pitanje...mislite li da je prihvatljivo ostaviti dijete usred noći da otplače frustraciju...jer kod nas je, kako sam već napisala, usred noći najteže postići dogovor...a na "ne može" obavezno odgovara plačem :/ .
    Naime, meni se čini da je usred noći...kad se dijete probudi iz sna (možda i zbog ružnog sna ili neko drugog razloga)...možda malo grubo postupiti s djetetom svjestan da će se rasplakati bez obzira što dugoročno to ima rezultata i učinka.
    Mislim opet, kao što sam napisala u prvom postu na ovu temu...i meni se to događa ...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj BHany prvotno napisa
    Citiraj Dijana prvotno napisa
    Uglavnom, na spavanje se nosi medo, voda, klaun i nećete vjerovat, sterimar.
    Sterimar!? Što, po noći te traži da mu malo špricneš ?

Gle, šalu na stranu...da pojednostavim pitanje...mislite li da je prihvatljivo ostaviti dijete usred noći da otplače frustraciju...jer kod nas je, kako sam već napisala, usred noći najteže postići dogovor...a na "ne može" obavezno odgovara plačem :/ .
    Naime, meni se čini da je usred noći...kad se dijete probudi iz sna (možda i zbog ružnog sna ili neko drugog razloga)...možda malo grubo postupiti s djetetom svjestan da će se rasplakati bez obzira što dugoročno to ima rezultata i učinka.
    Mislim opet, kao što sam napisala u prvom postu na ovu temu...i meni se to događa ...
    Sterimar stavljamo prije spavanja i puno pomaže da nos ostane prohodan. Mi imamo (ili smo imali :/ ) puno problema s disanjem na usta i začepljenim nosom, i sad kad ona želi pretrpjeti to zbilja neugodno špricanje u nos, ja se držim toga ko pijan plota.

Slažem se s tobom u potpunosti s drugim dijelom posta. Kad se dogodi da se probudi i nešto traži, ja ispunim želju (ak ne traži baš nemoguće) i dijete mirno i zadovoljno zaspe nazad. I to mi je nagrada za inkomodiranje i prekid mog sna (ako gledam s te strane).

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Svaka vam čast cure koje kuhate po noći Stvarno , koja je to volja pa da im nosite igračke i hranu...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ma draga, i mi koristimo sterimar...prije spavanja (kad je bila manja više, sad manje)...po noći ga ne bi smjela ušpricati ni da diše na škrge...zato mi je ovo vaše simpa 8) ...
    E, da, a što ako gledaš s druge strane...kad ne zaspe nakon što mu ispuniš želju...nego nastavlja s novim željama...
    Ja bi se, naime voljela postaviti kao Lutonjica i Ninochka...ali to mi ne uspijeva bez plača (naravno, nakon plača obično zaspe)...a onda se pitam da li je takav rezultat meni prihvatljiv?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moj je ljubitelj sterimara stoji nam iznad kreveta i zna me po noći probuditi njegovo lupkanje i šuškanje "špriicaj mi"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •