Svako toliko nam se dogodi noćno razgibavanje…mene. Zanima me imate li takvih iskustava i što radite i kako se postavite u sličnim situacijama…
Dakle ovako…
Situacija…noćas…
2.09. Mama, dodaj mi zečića, ja bi da on spava sa mnom…(zečić je neka sitna igračkica koju je nedavno dobila).
Ja ustajem dodajem zečića uz kratku napomenu da s njom spavaju njeni "snjegovići" (mazilice) i da otkud sad zečić (btw. neki dan je situacija bila ista, ali je u pitanju bila lopta)…ali ja biiii, kaže ona.
Nakon što sam joj dodala liježem nazad , a i ona isto..zaspem.
2.28. Mama, daj mi zečića…ne mogu ga naći…izgubio se…
Ustajem, nađem zečića..dam joj ga, ponovo uz napomenu da bi zeko mogao spavati u svojoj kutiji, a ona sa snjegovićima u svom krevetiću (na njenu želju potpuno se preselila u svoj krevetić…odmah pokraj mog kreveta) ili može k nama u krevet ako želi. Ne želi.
Liježemo…zaspem…
2.49. Mama, opet mi se zečić izgubio, nađi ga…sad sam već prilično iživcirana![]()
…krenem tražiti zečića, ali ne mogu ga naći (tko zna ispod čega je odletio)…Kažem, Hanice, nema zečića, naći ćemo ga ujutro…Neću, hoću sada…ponovo pokušavam naći istoga…ali dušo nema ga ujutro ćeš se igrati s njim…Neću…hoću sada…i dalje slijedi prilično jak, ali, mislim da ne i nekontroliran plač.
E, sad sam već na granici…ali pokušavam joj reći da se smiri i da svi spavaju i da i ona treba spavati i ponovo, da će zečić doći ujutro i da negdje spava, da ga sada nećemo buditi i pitam ponovo hoće li k nama…ali ne pomaže…neće…plače…Na kraju…po...šizim
i kažem (povišenim tonom
) da je sada dosta i da ja idem u kupaonicu i da očekujem da se ona smiri i pokuša zaspati dok se ja vratim jer noć nije vrijeme za igru nego za spavanje. Čujem je još minutu…vraćam se, a ona je prestala plakati…pitam je da li dobro, treba li piškiti i hoće li k nama u krevet. Dobro je…ne treba…Liježem i pokrivam se…
Mama, skuhaj mi čaj…E pa sad stvarno…
Čaj sam ipak skuhala…i nakon što ga je popila tri gutljaja…zaspala je i nismo se više budili do jutra.
Kako vi to "hendlate"?
Ovo je samo jedna situacija…bilo je tu osim lopte i noćnog kakanja (naravno, nije kakala), skidanja vreće (koju inače obožava…o tome sam negdje već pisala pa da ne dosađujem), želje za odlaskom igrati se u dnevnu sobui sl.