Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Pomoć-guši se od sluzi!!!!

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Pomoć-guši se od sluzi!!!!

Luka od svog četvrtog mjeseca ima česte upale trećeg krajnika. Sluz(katar) mu se obilno slijeva niz ždrijelo i od toga kašlje i povraća. Prošla noć je bila najgora, gušio se od sluzi, nije ju mogao progutati, ne zna ju pljunuti. Kako mu pomoći???? Više puta dnevno mu špricam Marimer i jednom Nisita sprej, tri puta dnevno mu kapam Garasone kapi. Dajem mu piti čaj od sljezovog korijena, i češće ga dojim. Negdje sam pročitala da trebam izbjegavat mlijeko. Molim, pomozite nam!!!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama je pedijatrica rekla da mlijeko i citrusi pojačavaju sluz.ž

treba piti dosta tekućine.
    I nama pomaže inhaliranje: imamo inhalator u koji osim fiziološka, kada jako kašlju, stavim bisolex. Ako je baš jako frka, tada i neki lijek, ali ne na svoju ruku nego pitam doktora

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i još sam nešto zaboravila.- ja sam im po noći, negdje u blizini glave (noćni ormarić i sl) stavila narezani crveni luk. Je da smrdi, ali djetetu olakšava disanje.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

polozi ga potrbuske preko koljena, lagano ga tapsi po ledjima. pokusaj da jednu nogu malo spustis (s one strane gdje mu je glava) tako da bude lagano-lagano glava nize od guze. tapses lagano od guze prema ramenima...

moglo bi pomoci da mu se sluz odlijepi i izbaci van. nemoj se uplasiti ako povraca mlijeko i sluz ili ako u stolici (tj. u peleni) nadjes sluz - to je ustvari super, jer je sluz izbacena...

pusa misu i brz oporavak

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Da li pomaže i podignuto uzglavlje? Ovo sa kapulom sam i ja htjela probati, ali sam mislila da je to lijek za začepljeni nosić. Ma probat ću sve, tako mi se muči. A kad povrati, povuče svu hranu koju jedva popapa, teško mu je gutat.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo što litala savjetuje je najbolje, zove se drenaža (mislim)- samo ja svojima to nikada nisam uspjela napraviti. Možda da nazoveš pedijatra!?

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

To nam je stara boljka, pa sve što radim, radim po preporuci pedijatrice. Nažalost, već je popio ŠEST antibiotika, jer su mu se često upalile uši i sinusi. Imam povjerenja u nju, nije od onih koji olako daju antibiotike. Prošli tjedan smo bili na pregledu i preporučila nam je homeopatiju. Još nismo stigli na pregled, ali morat ćemo se požuriti. Što se tiče mlijeka - moje mlijeko mu ne moram uskratiti, jel tako??

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Goge prvotno napisa
    . Nažalost, već je popio ŠEST antibiotika, jer su mu se često upalile uši i sinusi.

samo ti i dalje doji!!
    i ja ti toplo preporucam homeopatiju!!!
    imas na podforumu a sto kaze priroda dosta o homeopatiji,a i cure ti mogu preporucit neku dobru homeopatkinju!

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala cure na odgovorima, što bih ja bez vas?!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ako je stanje sa sluzi jako loše, odi pedijatrici po injekciju. Danijelu se imunitet popravio i bronhitisi prestali kad je jedno vrijeme trošio matičnu mliječ. Jel trošite lupotus ili neke slične kapljice za iskašljavanje?

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Potpisujem za drenažu. Tetka mi je baš neki dan pričala kako se s oboje djece nikako nisu mogli rješit sluzi, na ikakav način, osim tako.

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj brigita2 prvotno napisa
    Ako je stanje sa sluzi jako loše, odi pedijatrici po injekciju. Danijelu se imunitet popravio i bronhitisi prestali kad je jedno vrijeme trošio matičnu mliječ. Jel trošite lupotus ili neke slične kapljice za iskašljavanje?
    Kakvu injekciju? Ne koristimo ništa za iskašljavanje, pedijatrica kaže da nema potrebe jer su mu pluća čista. Da li mogu na svoju ruku dati tako nešto? Matična mliječ djeluje na imunitet ili što?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi smo dobili bisolex za iskašljavanje.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ovo lupkanje po leđima koristi kod situacije kada se bronhi u plućima napune šlajmom, pa na takav naćin pomažemo kod iskašljavanja.
    Za sluz koja se cijedi po ždrijelu pomažu "hladne" inhalacije sa fiziološkom ili ako pedijatar preporući kakav lijek, te razni biljni sirupi koji sluz omekšavaju i olakšavaju iskašljavanje.
    Neznam koliko je tvoje djete staro ali možda nebi bilo loše posjetiti ORL doktora radi pregleda treće mandule. Pregled sam po sebi nije bolan, doktor malu gumenu cjevćicu sa kamerom gurne u nosić i vidi u kakvom je stanju mandula.
    Što se tiće preporuke za homeopatiju nemogu ti iz svog iskustva ništa savjetovati, jer sam tek nedavno čula za nju, ali uvijek sam više za nešto prirodno nego za razne kemijske pripravke.
    Držite se i puno špricajte noseka!
    (samo da još kažem da sam ja odustala od fizioloških Sterimara i onog drugog jer mi se uvijek činilo da ono pod prevelikim pritiskom izlazi iz bočice, pa sam u ljekarni kupila pola litre fiziološke (u boci za infuziju) i oprala boćicu od Operil P kapi za nos te u nju stavila fiz.koju sam izvlačila
    iglom i špricom iz boce.)

vesela

Početno

I mi još uvijek muku mučimo s time.

Iz dosadašnjih iskustava, ne pomažu uvijek iste stvari; nekada čak ne pomaže ništa. No generalno vrijedi:

- Sljezov korijen i Bisolex (i sve ostalo što potiče izlučivanje sluzi) NE konzumirati nakon cca 5-6 sati popodne!
    - mlijeko ne (navodno pojačava lučenje sluzi), ja ga pokušavam izbjegavati predvečer
    - fiziološka pomaže definitivno
    - spavanje na ravnom na trbuhu (bez jastuka!)
    - Petrovićev med s dodatkom - od srca preporučam (samo strpljivo s njim prva 3 mj.)!

Nadam se da nisam nešto izostavila. Ideja o homeopatiji mi se isto čini dobra, pokušat ću i ja.

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    Neznam koliko je tvoje djete staro ali možda nebi bilo loše posjetiti ORL doktora radi pregleda treće mandule. Pregled sam po sebi nije bolan, doktor malu gumenu cjevćicu sa kamerom gurne u nosić i vidi u kakvom je stanju mandula.
    Bili smo kod ORL doktora u Rijeci, ali nisu ga pregledali na taj način. Prvi nas je poslao na alergo test, doktor na Kantridi je rekao da alergije nema i "Operirajte to, što prije!", a kad smo se vratili s nalazom na polikliniku treći doktor je rekao da mali nije za operaciju, i prepisao nam je kapi Garasone i Benil. Luka ima 16 mjeseci. Čitala sam da obično te tegobe prođu same od sebe i da se treba strpiti. Ali, ja ne želim dijete šopati antibioticima. Operacija mi je zadnja solucija, upale uha nisu jake i gnojne tako da smatram da ne trebamo žuriti. Najgore mi je što svaki doktor svoju priču priča, i sa prezirom odbacuje mišljenje kolege. Odluka je na nama roditeljima, koju jedino možemo donijeti na osnovu informacija prikupljenih sa interneta i svoje intuicije. I sad ti budi pametan :/

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moj mali je operirao treću mandulu iako nikad u tri godine nije imao upalu uha.
    Ali smetala mu je kad bi kod svake obićne viroze iz treće krenula abnormalna količina šlajma koji bi nakon dan-dva završio u plućima i teško se iskašljavao van pa smo iz tog razloga popili i previše antibiotika.
    Naravno uvijek treba prije svega slušati savjet doktora, a mi ti ovdje možemo samo izreći svoja iskustva.
    Znam da sigurno ludiš od brige.

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I da li mu je bilo bolje poslije operacije, da li vidiš ikakvu razliku? Luki pluća obično budu čista, ali neprestano povraća od kašlja. Zato slabo dobiva na težini.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Već sam ovo negdje pisala: "Operacija mu je pomogla puno u smislu da dosta boleština prođu kao blaži oblik, prorjedilo se uzimanje antibiotika, nema više jako gnojnih iscjedaka iz noseka pri običnim virozama, nosek je lakše odštopati, ne diše više na usta, ali ja ni nisam očekivala da će biti nekog velikog preokreta kaj se tiće skupljanja virusa, jer ide u vrtić i jednostavno je takvo osjetljivije dijete, što se nadam da će s vremenom biti bolje.
    Mislim da nije loše odlučiti se za operaciju ako stvarno postoji dobar razlog za nju.
    To je u biti "struganje" anoidne vegetacije koja se, kažu, s vremenom može ponovno pojaviti, a ja o tome ne želim razmišljati jer za sada je sve ok i nadam se da će tako i ostati."

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Joj i mi imamo takvih problema od rođenja.Luka ima sada 15 mjeseci i u tih 15 mj je prebolio sve i svašta.
    A non stop je pun šlajma.
    Naša pedijatrica kaže da to nije zabrinjavajuče i uvijek veli da mu kapamo bisolex.Nekad pomogne nekad ne.
    Uglavnom kad počne traje mjesec dana pa prestane na 2 tjedna pa opet.
    I ja sam već luda i neznam kaj raditi.
    Stavljam mu i luk iznad glave,dajem mu sljezov čaj,kapam nos fiziološkom itd.Ali uvijek sve iznova.Nikako se otarasiti tog šlajma.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Danijelu se imunitet popravio i bronhitisi prestali kad je jedno vrijeme trošio matičnu mliječ.
    Jel može malo pojašnjenje, nisam baš upućena, što je to matična mliječ?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Nitica prvotno napisa
    Danijelu se imunitet popravio i bronhitisi prestali kad je jedno vrijeme trošio matičnu mliječ.
    Jel može malo pojašnjenje, nisam baš upućena, što je to matična mliječ?
    Pogledaj topic:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=8294

i

http://www.pcelinjak.com/maticna_mlijec.htm

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo posije operacije kod oba djeteta radi istih problema kao i tvoji se rjesili milion problema. Oboje su i slabije culi radi tih silnih upala i voda se skupljala iza srednjeg uha pa je stalno islo u krug. Nos-grlo i na kraju uho. Kucam jer nama je stvarno odstranjivanje sva tri krajnika jako, jako pomoglo. Ok je izbjegavati operaciju ali ponekad je to samo produzivanje problema.

Annabel je operirana sa 4 godine a Noah sa 2 i koji mjesec.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •