Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Maxi cosi city i prekratki pojasevi

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Maxi cosi city i prekratki pojasevi

Dakle imamo autosjedalicu maxi cosi city, auto je Daewoo Matiz. Na zalost pojasevi su prekratki i ne mogu je ucvrstiti.
    Palo mi je na pamet probati promijeniti pojas za duzi, ali ne znam niti da li je to ok, niti gdje to mogu napraviti, niti gdje nabaviti duzi pojas. Ili mozda nekako nadostukati postojeci?
    Ako znate gdje bi tako nesto mogla napraviti, bila bih vam zahvalna... Nikud neidemo jer zbog toga ne mogu voziti svoje kikice, a jedva cekam da pocnemo landrati okolo

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I ja imam prekratki pojas, ali mi je Ancica pokazala kako to ipak smontirati. Bila sam uvjerena da je nemoguce, ali ona to sredi jednom rukom bez problema. Sad sam se i ja ustosila, ali AS vrlo rijetko vadim.

Jesi li u ZG? Da dodjes na neki od pregleda AS da ti cure to pogledaju?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam imala matiz i bez problema montirala i sjedalicu za novorodjence (graco) i onu od 0-18kg (brevi - onu famoznu s losom kopcom...)...

mozda ce ti pomoci da sjedalicu kad je stavis u polozaj u kojem treba biti, i prebacis onaj dio pojasa koji ide preko zdjelice a iznad sjedalice (ovaj = - ) ne ukopcas odmah u kopcu vec jako ispravis sjedalicu, da stoji skoro okomito, pa onda prebacis dio pojasa koji ide ispod nje (ovaj = /), ukopcas kopcu i vratis sjedalo u propisan polozaj i dodatno zategnes.

druga varijanta je ista, samo prije ispravljanja sjedalice u okomit polozaj odmah ukopcas kopcu pojasa, pa onda prebacujes ovaj dio / ispod sjedalice i zategnes.

ovakvu montazu ne raditi kad je dijete u sjedalici!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Snulko, kopiram tu trik sa prekratkim pojasevima sa jednog starog topika, u principu je ono o cem litala prica u gornjem postu:
    Citiraj Ancica prvotno napisa
    Citiraj Barbi prvotno napisa
    Opet imam pitanje: Imate li iskustva s montiranjem sjedalice 0-13 u Škodu Favorit?
    Naime, prijatelji su dobili Gracovu sjedalicu 0-13 i ne uspijevaju je montirati jer su pojasevi u Favoritki prekratki i jednostavno kad se pojas provuče gdje treba na sjedalici nije dosta dug da bi se mogao zakopčati. Sad ne znaju da li bi možda uspjeli montirati u auto neki drugi model sjedalice i uopće ne znaju šta da rade?
    Barbi, kratki pojas je problem u dosta modela vozila i ako je kratki pojas za jednu sjedalicu, vjerojatno ce biti kratki i za drugu. Postoji sjedalica (ubi me sad kak se zove, nemrem se sjetit ) koja ima alternativne utore, na dnu sjedalice, bas za slucaj kada je pojas prekratki za standardne utore na gornjoj strani donjeg dijela sjedalice.

Al prije nego idu trazit takvu sjedalicu, nek probaju slijedece:

Neka prvo provuku pojas kroz sve utore na sjedalici kak proizvodac nalaze bez da ukopcavaju pojas u vez - vidi sliku.

Onda neka isprave sjedalicu tako da je dno sjedalice uz sjediste i utisnu je u sjediste sto vise mogu, dok ne uspiju ukopcati pojas u vez u sjedistu i onda jos dodatno zategnu pojas (mada je prednost kratkog pojasa ta sto kad se jednom sjedalica namjesti, ne treba zatezati pojas previse i nece se razmrdati tijekom voznje ) - vidi sliku. Ponekad ce sjedalica kada se ovako montira biti prestrma pa onda treba uzeti onaj dio koji je uz naslon sjedista i podignuti ga prema gore tako da se dobije nagib naslona od 45 stupnjeva. Ili jos bolje, podmetnuti nesto ispod sjedalice kod naslona da se podesi nagib. Al ovo zadnje je obicno problem kod kratkih pojaseva jer otezava ukopcavanje pojasa u vez.

Ako mogu, nek dodu na pregled pa da im cure i decki pomognu.
    Fale slike jer je stari topik i davno sam ih skinula sa servera. Probat cu ih naci pa da vidis na sto mislim.

Skoro uvijek, ako ne i uvijek, smo uz pomoc ovog trika uspjeli rijesiti problem prekratkog pojasa. Dobra strana ovog problema je da kad jednom namjestis, sjedalica ne mrda i nece se razlabavit tijekom voznje (al ti je se bas i ne vadi cesto ).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Cure hvala, probati cu pa vam javim.
    Samo mi jedna stvar nije skroz jasna - ovo kad pisete da treba uspraviti sjedalicu prije nego se ukopcaju pojasevi i staviti dno sjedalice u sjediste - nije mi skroz jasno kako uspraviti. Pretpostavljam da dio na koji dodu nogice treba biti na donjem sjedistu a ostali dio okomito gore? Pa se ukopca, i onda izravnam sjedalicu?

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uspraviti sjedalicu, mislimo gornji dio di je glava gurnuti gore prema naslonu sjedala auta.

ajme, kako sam samo objasnila.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo me, cure, nisam se javila jer sam nenadano zavrsila u bolnici, poslije imala jos neku frku i tek danas smo stigli isprobati ovako vezati autosjedalicu.
    I unatoc velikoj skepsi, sa zadovoljstvom konstatiram da smo iz prve uspjeli!
    S obzirom da sam samim tim postala mobilna, lijepo vam se zahvaljujem na velikoj pomoci!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Peugeot 206 iz 200. god. s troja vrata?

Bog, došlo vrijeme da i mi kupimo AS. Odlučili smo se za Peg Perego Primo viaggio sa postoljem. Malo sam proučavala po netu kako se to montira i skužila da ju treba zategnuti pojasom od auta. Po forumu čitam da su neki pojasi auta prekratki pa me zanima ako netko ima iskustva sa peugeotom 206? Htjela bih to znati prije nego iskeširamo lovu za to.
    Hvala :?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Re: Peugeot 206 iz 2000. god. s troja vrata?

Citiraj ivanka.vp prvotno napisa
    Bog, došlo vrijeme da i mi kupimo AS. Odlučili smo se za Peg Perego Primo viaggio sa postoljem. Malo sam proučavala po netu kako se to montira i skužila da ju treba zategnuti pojasom od auta. Po forumu čitam da su neki pojasi auta prekratki pa me zanima ako netko ima iskustva sa peugeotom 206? Htjela bih to znati prije nego iskeširamo lovu za to.
    Hvala :?

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivanka, autosjedalicu isprobajte u autu prije kupovine.
    na taj nacin cete jedino znati pase li bas u vas auto.

svaka sjedalica je drugacija i pojasevi u vozilima se razlikuju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •