Eh dugo sam razmišljala gdje da smjestim ovo pisanje, ali mislim da sam na pravom mjestu. Naime, dođe meni sinoć moja draga prijateljica i kaže da je njena rodica rodila prije nekih mjesec dana... I super, divno krasno... Cura doji... ALI svako veče vodi klincezu u HITNU!!! :shock:
I naravno, raskopuša kakva jesam, pitam ja nju zašto. I kaže ona meni zato što beba ima grčeve. I sad dolazi - RODICI SU U HITNOJ REKLI DA JOJ JE PREJAKO MLIJEKO I DA ZATO BEBA IMA GRČEVE, ALI TO NISU OBIČNI GRČEVI VEĆ NEKI NEOBIČNI KOJI PROĐU ZA 3-5 MJESECI. OK, kažem ja i moj Džan je imao strašne grčeve do 3. mjeseca koji su nestali kao da ih nikad nije ni bilo. I kažem ja u takvim slučajevima treba dojiti, da je majčino mlijeko najlakše probavljivo, i prenesem joj sve što sam naučila od RODA, da bi ona meni rekla (mislim nakon mog izlaganja) - JA ĆU NJOJ REĆI DA ONA PREKINE DOJENJE, BOLJE DA NE DOJI, NEGO DA SE BEBA PATI... I ja tu ostanem PAFF, upitnici iznad glave i pitam se kome sam ja pričala proteklih sat vremena i tako...
Mislim fakat mi nije jasno kako da je ubjedim da nije u pravu... pa na kraju krajeva ko je ona da predlaže prekid dojenja bilo kome i iz bilo kojeg razloga. Dajte kakav pametan savjet