Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Jesam li alergična?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Jesam li alergična?

jutros sam se probudila s crvenim točkastim osipom oko vanjske strane očiju.
    pa sam malo razmišljala i skužila da mi je nos pun već danima, a nemam nikakve druge simptome prehlade ili sličnog.
    pa sam malo vrtila film i skužila da već mjesec dana svako malo kišem, i to mi se baš zna desiti onako napad kihanja koje nikako da se zaustavi.
    a kad još razmislim, grlo mi je također u zadnjih mjesec dana nekako suho i stalno mi se kašljuca.

dakle, da se javim dokici opće prakse (btw, trudna sam)?

do sad nikad na ništa nisam bila alergična, osim što sam dva puta imala gadnu reakciju na ubod pčele.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesi :/
    Pretpostavljam da ti je uslijed trudnoće pao imunitet (vjerojatno potpomognut još nekim faktorima - ishrana i sl.), pa te zahvatila alergija - ja sam prije nadobudno mislila da se alergija ne može dobiti ako je nemaš oduvijek, ali opovrgnula me vlastita majka koja je navedene simptome prvi put dobila - u šezdesetoj!
    Ne znam smiješ li što uzimati u trudnoći, radije se fokusiraj na jačanje imuniteta, prvenstveno uzimanje C vitamina koji smanjuje intenzitet tih "cvjetajućih" alergija (ambrozija i co.).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Može biti da jesi. Najbolje je da se javiš doktorici.
    Meni se pred mjesec dana javla slična alergija i onda sam skužila da je radi cvata koprive. Sada ne smijem biti u blizini nikakvog cvijeća. Kihala sam, svrbile su me oči, suho grlo. U apoteci mi je preporučila kalcij šumeće tablete s dodatkom vitamina c, ali ih nisam upotrijebila jer sadrže onaj sastojak koji ima i gastal. Pila sam par dana Prenatal i prošlo mi je.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A možda i nisi alergična. Moja dokica je pred nekih mjesec dana bila skoro gotova da sam alergična na nešto.
    Nos mi je danima bio katastrofalno začepljen i kihala sam. Nikakva temperatura, kod mene još i bez grlobolje. Onda je počeo jaki kašalj s iskašljavanjem i dobila sam novocef.
    Pomogao je dosta, jedino sam taj kašalj još dosta vukla. Kad mi se konačno otčepio, nos preporodila sam se. Isto nikad nisam bila ni na šta alergična.
    Ko zna, možda si se samo prehladila.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vjerovatno jesi.
    U životu nisam bila na ništa alergična, do nakon poroda...prvi veliki stres mi je bio povratak na posao (sjećate se onih 8 litri vode dnevno?)..u roku od godine dana mi se zdravlje klimalo po pitanju osjetljivosti...uglavnom zima mi je bila koma (vjerovatno alergija na prašinu, uzburkalu grijanjem) i evo sada ambrozija i 1 mjesec kihanja (popuštanja ventila ), začepljenog/odčepljenog nosa i sl. s.ranja...

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam u trudnoci stalno imala zapusen nos, i to je prestalo nakon porodjaja. Takodje sam imala nesto crveno oko nosa, kao kad si prehladjen pa se previse brises papirnim maramicama, a nisam ih koristila, jer nisam ni slinila, samo mi je nos kao bio zapusen. I "nesto crveno" je nestalo nakon porodjaja.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moze li se od alergijskog rinitisa imati temperatura? Ono 37...37,1...?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Definitivno ti je opao imunitet i smeta ti nesto na sto inace nemas reakciju.
    I meni se to zna tu i tamo dogoditi da mislim da sam prehladjena. Ali prodje.
    Jel pijes Prenatale?

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    U životu nisam bila na ništa alergična, do nakon poroda...prvi veliki stres mi je bio povratak na posao (sjećate se onih 8 litri vode dnevno?)..u roku od godine dana mi se zdravlje klimalo po pitanju osjetljivosti...
    isto! (osim ovih 8 l vode - ne znam u cemu je kvaka). Godinu dana smo svi skupa bili svako malo bolesni. i toncek i mm i ja. Od tad sam alergicna na ambroziju.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne pijem prenatale, ali sam počela uzimati vitamin c i bolje mi je.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •