Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Što davati najprije za dohranu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Što davati najprije za dohranu

Dora će u pon navršiti 4 mj. Mislim započeti dohranu poslije 4,5 mjeseci jer se zna dogoditi da nemam dovljno mijeka i moram joj dati jedan obrok adaptiranog, što mi nije baš drago, pa bi ranije započela s dohranom. Što vi mislite o tome i što prvo ponuditi' Neki sokić, pa zatim kupljenu kašicu npr. mrkvicu? Ili da probam s rižinim pahuljicama? Htjela bi da Dora što dulje sisa.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

vlac, ako već moraš dohranjivati (a mislim da bi mogla poraditi na povećanju produkcije i vratiti se samo na dojenje), puno je bolje do navršenog šestog mjeseca biti na adaptiranom (ako se već mora) nego uvoditi neke druge namirnice.

koliko god da je loše, adaptirano mlijeko je bebi do 6 mjeseci prilagođenije nego mrkva, sok ili jabuka.

svejedno, savjetovala bih ti da pročitaš ove tekstove, sigurna sam da vas dvije to možete:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=170

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=115&Show=1930

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=603

Sretno!

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Apricot, ja se zaista trudim oko količine mlijeka. Iza gotovo svakog podoja se izdajem i pijem puno tekućine, čak pijem bezalkoholno pivo jer sam čula da je to dobro za mlijeko. Probala sam bez izdajanja ali odmah jako izgubim na količini mlijeka. Ja zaista ne razumijem kako se netko ne mora izdajati i ima dovoljno ili previše mlijeka - npr. moja prijateljica!?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vlac, to sa pivom je jedan od najnerazmnijih mitova koji si mogla čuti: unošenje bilo kakve namirnice, hrane ili pića (pogotovo alkohola, koliko god pisalo da je bezalkoholno), apsolutno ne utječe na proizvodnju i količinu mlijeka.

Ja sad ne mogu uspoređivati tebe i tvoju prijateljicu, pa bi bilo najbolje da to ni ti ne radiš: niti ste vas dvije iste, niti su vam djeca ista.

Umjesto izdajanja, (iako je i to dobra metoda), stavljaj dijete što češće na prsa: bebe su najefikasniji sisači i stimulatori proizvodnje.

Ostavi se piva i ostalih bapskih priča: jedino što ti može pomoći u povećanju količine su što češći podoji.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

vlac - a noćni podoji?

Ja sam primijetila ako K. doji češće noću da se poveća proizvodnja

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Ja sam primijetila ako K. doji češće noću da se poveća proizvodnja
    To je stvarno tako budući da hormon koji je zadužen za proizvodnju mlijeka, prolaktin, najviše luči noću.

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nije mi ni bila namjera odustati od dojenja, bez obzira na sav trud koji ulažem. Moja Dora uživa kad sisa, i znam da je moje mlijeko najbolje za nju...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Može pomoć jer ja sam sva zbunjena?!

Dakle, prošli ponedjeljak pedijatrica je rekla da možemo početi s dohranom: "prvo sok od jabuke 10-tak dana, pa onda kašica od jabuke,banane i keksa jedan dan, kruška,banana i keks drugi dan..."
    pa sam se ja prenerazila pa H. će biti ko balon pogotovo nakon što sam bila na topiću Petit-keksi!
    Ja sam probala 5 dana sok, pa sam 6-ti dan krenula sa (kršitelj koda)ovom kašicom od jabuke, svaki dan nekoliko žlica jedan obrok + sok i naravno cika. Sad smo 5-ti dan, da li bi trebala početi s nekim drugim voćem ili nekom kombinacijom, mogu li kombinirati s rižinim pahuljicama ili nečim drugim, s čim........?!!
    :?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Slobodno joj daj voće prve skupine (kruška, jabuka, banana) ali uvodi svaki tjedan po jednu voćkicu, pa onda možeš kombinacije + rižine pahuljice. Sok inače ničemu ne služi, osim ako ćeš u njega umiješati neku žitaricu. Za žeđ vodu, za klopu daš voćkicu. Samo polako i strpljivo.

Keksi

Ima lijepa brošurica o dohrani OKUS LJUBAVI idem potražiti

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo danas krenuli i s kruškom.... prava mala papalica... 8)

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nama je pedijatrica rekla da možemo dati kašicu od jabuke, kruške, banane ili breskve. Za sokove je rekla ne, isto kao i za adaptirano mlijeko. Rekla je da je bolje da damo kašicu nego adaptirano. Inače i dalje dojim i dobro nam ide. Prebrodile smo krizu. Ja ne bi davala kekse, adije mješaj rižine pahuljice.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi smo počeli s rižom i naribanom mrkvicom - zajedno kuhano (jedemo to već treći dan). Bude fino, mekano i Roku se sviđa. Mrkvica je iz vlastitog vrta. Poslije mislim dodati malo cvjetače i brokulice itd. Uglavnom povrće.
    Voće još ne bih davala da se ne navikne na slatko, bojim se da onda neće htjeti bljutavo povrće.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Slobodno joj daj voće prve skupine (kruška, jabuka, banana) ali uvodi svaki tjedan po jednu voćkicu, pa onda možeš kombinacije + rižine pahuljice. Sok inače ničemu ne služi, osim ako ćeš u njega umiješati neku žitaricu. Za žeđ vodu, za klopu daš voćkicu. Samo polako i strpljivo.

Keksi

Ima lijepa brošurica o dohrani OKUS LJUBAVI idem potražiti
    Cekana, jel rižine pahuljice samo dodaš u voće ili ih prvo posebno skuhaš pa onda dodaš?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj roko006 prvotno napisa
    Voće još ne bih davala da se ne navikne na slatko, bojim se da onda neće htjeti bljutavo povrće.
    Ma čula sam ja to - a kad smo mi već na voću... ne bih sad htjela miješati, a ima i vremena.... Čula sam uglavnom da bebači neće one kupovne kašice (povrće + meso) jer su ful bljutave, ali mislim da se one ipak ne mogu mijeriti s domaćim...zar ne?!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Što se tiče kupovnih kašica, pogotovo tih mješavina meso+povrće, jako sam skeptična: prošle godine je frendica kod nas hranila sina s nekom mislim ****-ovom kašicom. MM uzeo da pročita od čega je kašica, kad ono na jednom mjestu piše "junetina s mladim povrćem" a na drugom "janjetina"!!!! :? :? :?
    On je tad popi...., a ja sama nikada i nisam baš bila za bilo kakve kupovne papice, jer mora tu biti neke kemije - ta s nečim se mora konzervirati! Imamo vremena a i volje i trudimo se sami!!

Danas smo probali foru s mljevenom integralnom rižom - pun pogodak! Gotovo za par minuta, a ni okus nije tako loš (koliko nešt takvo uopće može imati okusa!!)

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Što se tiče kupovnih kašica, pogotovo tih mješavina meso+povrće, jako sam skeptična: prošle godine je frendica kod nas hranila sina s nekom mislim ****-ovom kašicom. MM uzeo da pročita od čega je kašica, kad ono na jednom mjestu piše "junetina s mladim povrćem" a na drugom "janjetina"!!!! :? :? :?
    On je tad popi...., a ja sama nikada i nisam baš bila za bilo kakve kupovne papice, jer mora tu biti neke kemije - ta s nečim se mora konzervirati! Imamo vremena a i volje i trudimo se sami!!

Danas smo probali foru s mljevenom integralnom rižom - pun pogodak! Gotovo za par minuta, a ni okus nije tako loš (koliko nešt takvo uopće može imati okusa!!)

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dobro pa nisam post stavila 100put... zablokiralo mi računalo pa sam klikala ko luda.

VAPIM ZA FUNKCIJOM "EDIT"!!!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I mi krećemo s dohranom, sutra imamo 6 mj. i nekako sam ... hm... ne znam!
    S jedne strane jedva čekam da vidim kako će to ići a opet malo mi frka do sada smo isključivo dojili, i ne znam malo se čudno osjećam.

Uglavnom sam dobila savjete da krenem s voćem, pa postepeno ostalo, a ovdje vidim genijalne ideje za hranu.

Malo sam oprezna jer moj mali miš ima stolicu tek svaki treći dan pa ne znam kako će to izgledati kad postane svejed . Mislim da je zato dobro pčeti s jabukom , kruškom :?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi smo eto uranili 4 dana, nekako smo bili nestrpljivi...
    Prva žlica je neko vrijeme stajala u ustima... Miško valjda nije znao šta s tim, a onda je progutao, i drugi i treću i tako dok mu nije dojadilo. A to je bilo ubrzo jer se jedino na ciku može koncentrirati, sve mu je ostalo samo usput i brzo mu dosadi.

Ni mi ne kakamo baš redovno niti često, a vidjet ćemo kak će sad. Večeras smo baš kakali, drugi put odkada papamo kašicu i mogu vam reći da je to smrdilooooooooo...strašno nešt. Pravo smo se iznenadili. Al'neka, bebač postaje pravi mali čovjek, pa čak i u kakanju...

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi smo počeli s rižinim pahuljicama, nakon toga povrće, pa tek onda voće. Ne znam koliko je taj redoslijed utjecao na Evin ukus, ali ona sad jede sve što joj ponudim i ne voli jako slatko, voće mora biti razrijeđeno nekom žitaricom. Gotove kašice uopće neće, ali to me ni ne čudi jer sam jednom prilikom probala **** breskvu i iznenadila se koliko je slatka i jakog okusa. :/
    S druge strane, šogorica je počela prvo s voćnim kašicama i dečko bi sad papio samo slatko. Sve drugo jede puno slabije, ali kad je nešto slatko, papa kao veliki.
    Pa si vi mislite.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •