Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Lupa medu i bebu ???

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Lupa medu i bebu ???

Imamo jednu slikovnicu "Gledam i učim prve riječi" koju Janko jako voli stalno ju lista i ponavlja kaj je kaj...jagubuka, ato, toj, pikoko, gaća(hlače,haljina), cecti(fotelja)...Na jednoj se stranici nalaze lopta, medo i beba (cujica) i svaki put kada okrenemo na tu stranu on počne lupati medu i bebu. Ja ga pitam zakaj to radi, da medu boli kada ga lupi, a on me samo gleda cereka se i još jače lupi. :shock: ! Ne znam od kuda mu to. A inače ima u kinderbetu nekoliko medeka i plišanog peseka i neznamtijakajsvene. I sa svima se mazi i ljubi i onak ih zagrli, stisne ih na obraz i onako smilnim glasićem kaže "Joooooooooj, a jooooooj". U stilu dragi peso.
    Tak da mi fakat nije jasno zakaj ovo dvoje u knjigici lupa !

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vjerojatno mu je fora gledati tvoju facu dok ih lupa, pa malo izaziva.
    Andrej isto tako ima faze kad tuče plišane igračke u krevetu. Ne lupa jako (iz bijesa), nego više "lupka", pritom gleda mene, ceri se i govori "ne tuć'..."
    Ako inače nije agresivan, ne bih se oko toga zabrinjavala.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

bojan isto tako ponekad; doduše ne lupa nikoga, ali zna izazivati i čekati reakciju sa bacanjem stvari; ja mu uvijek mirno objasnim da to nije u redu i vidno napredujemo po tom pitanju :D

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Laia jednako... samo u zadnje vrijeme govori koga će ugristi :shock: i čeka na reakciju- obično je to neka frendica iz vrtića...
    Možda je povezano sa nekom drugom pričom ili tom istom koju si drugačije pričala? Laia jako pamti moje geste, izraze lica, ton glasa i ostalo dok pričam/interpretiram neku slikovnicu- neke stvari je zapamtila odmah nakon samo jednog čitanja, a ja se nisam odmah mogla sjetiti o čemu se radi...
    Možda je netko drugi sa njim čitao tu knjigu, pa ima objašnjenje...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čudni su njihovi putevi.

F, primjerice, ima hrpu igračaka Little people.

Iz svake, ali baš iz svake igračke baca te male figurice. Ma nema šanse da ih vidi unutra, sav se izbezumi. Pa baca svom snagom male vozačice po parketu, životinje, građevinarce. Vidno se uzruja kad ih ja posložim unutra i sve ih opet skoro pa u suzama pobaca.

To je jedina mala agresija koju sam do sad primijetila kod njega.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I Leon tu i tamo ima takvih nekakvih ispada da bi covjek rekao da je divljak, a zapravo je najveca maza
    I slazem se sa Tanjom, vjerojatno mu je fora gledat nasu reakciju, jer smo uvijek vidno iznenadjeni
    Ne uzimam to kao motiv za brigu , ali da uvijek slozim njemu vjerojatno itekako zanimljivu facu - slozim

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Viktor ima jos gori fazon. Mada, kad malo bolje razmislim - radi ono sto mu se kaze. Ja sam mu u toj fazi udaranja govorila "Nemoj tuci to i to....drago/a to i to.." I sad me krene kao udariti, ali kad mi dodje rukom do glave, pomiluje me i kaze - Draga mama.....uzas....

Datum pristupanja
    Apr 2004
    174

Početno

možda je samo oduševljen.
    Moja je isto reagirala svaki put kad je vidjela mačku u slikovnici.Obožava mačke.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

D. grize katkad i udara, i fora mu je kako se mi izmičemo ili trpimo ili mu kažemo da se to ne radi. Ja se najčešće pronalazim u prvoj i zadnjoj verziji...Ili se samo odšetam da se oboje ohladimo, ako je žešće ili povezano sa još stvari...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a možda ipak ima veze s bebom i tvojom trudnoćom.
    ponekad uopće ne kužimo koliko im to briga zadaje i na koje to sve načine pokazuju

zara je godinu dana starija, pa ona ne lupa bebe i mede, ali zato trenutno totalno odbija bilo kakav razgovor vezano za bebe, trbuhe, trudnoću i slično.

npr. kupila sam joj slikovnicu o medi čija mama je trudna. obožava slušati prvu polovicu knjige, kad se medo druži s frendovima. one sekunde kad ga prijatelj pita "jesi li pogledao mamin trbuh?", ona zatvara slikovnicu i okreće ju na zadnju stranu gdje se medvjedić igra s mamom. ovo između ne želi ni vidjeti.

ili, kad ja uzviknem "vidi, beba se miče", ona samo hladno odgovori "ne želim dirnuti trbuh" i ode.

nadam se da ćemo se izvući iz te faze

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a možda su mu to samo najpoznatiji likovi i tako izražava svoje veselje kad vidi nešto što jako dobro poznaje.
    ove fore sa ''bebu boli'' ti još neće upaliti, jer djeca do 4 godine ne kuže da nekog drugog nešto boli, pošto uopće nemaju razvijenu empatiju i jako su egocentrična.
    dakle, ako želiš da to više ne radi, usmjeri stvar na njega, a ne na objekte koje lupa.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lavache prvotno napisa
    djeca do 4 godine ne kuže da nekog drugog nešto boli, pošto uopće nemaju razvijenu empatiju i jako su egocentrična.
    s ovim se nikako ne slažem

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    a možda ipak ima veze s bebom i tvojom trudnoćom.
    ponekad uopće ne kužimo koliko im to briga zadaje i na koje to sve načine pokazuju

zara je godinu dana starija, pa ona ne lupa bebe i mede, ali zato trenutno totalno odbija bilo kakav razgovor vezano za bebe, trbuhe, trudnoću i slično.

npr. kupila sam joj slikovnicu o medi čija mama je trudna. obožava slušati prvu polovicu knjige, kad se medo druži s frendovima. one sekunde kad ga prijatelj pita "jesi li pogledao mamin trbuh?", ona zatvara slikovnicu i okreće ju na zadnju stranu gdje se medvjedić igra s mamom. ovo između ne želi ni vidjeti.

ili, kad ja uzviknem "vidi, beba se miče", ona samo hladno odgovori "ne želim dirnuti trbuh" i ode.

nadam se da ćemo se izvući iz te faze
    slatkica mala! super da je tako otvorena, pa odmah znaš na čemu si.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    djeca do 4 godine ne kuže da nekog drugog nešto boli, pošto uopće nemaju razvijenu empatiju i jako su egocentrična.
    s ovim se nikako ne slažem
    ni ja. moj ima 3 godine, a već pola godine je tužan ili sretan ZBOG drugih i zna kad mene nešto boli, dakle ovo o nerazvijenoj empatiji mi nikako ne stoji

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

a ove fore sa ''bebu boli'' ti još neće upaliti, jer djeca do 4 godine ne kuže da nekog drugog nešto boli, pošto uopće nemaju razvijenu empatiju i jako su egocentrična.
    Onda je moja H jako napredna jer vec par mjeseci jako dobro shvaca da nekoga drugog nesto boli.
    Ja nju uvijek poljubim kada padne i udari se. Ako place, onda ju "nunam". Evo danasnji primjer: bili smo u setnji i jedan malisa (tek se uci hodati) padne i zplace. H dotrci do njegove mame i kaze: bebu buba, mama nuna, mama pusi.
    Ili kada se moj tata udario po prstu, a prst mu poplavio, stalno je govorila: deda buba.
    Zna da kada nekog udari da to tu osobu "buba".

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Re: Lupa medu i bebu ???

[quote="ana.m"] Ja ga pitam zakaj to radi, da medu boli kada ga lupi, a on me samo gleda cereka se i još jače lupi. :shock: ! [quote]

Nika radi istu stvar, ona obozava povremeno lupat medu,bebu,zeku, s cim se trenutno igra, pa cak i stvari, ona dozivljava sve oko sebe kao zivo, pa tako i peglu,slape i sve oko sebe, sa stvarima voli pricati,odgovarati, pitati ih bilosto,pa tako i tuc ih i onda gleda mene i kaze mi da idem joj joj joj, jednostavno voli moj izraz lica ako idem joj joj, a ako joj velim da necu jer to medu boli,onda sama proizvodi zvukove i u tome uziva.Inace nije agresivno dijete, ali mislim da to nije nista neuobicajeno.Kad razgovaramo, vidim da u glavi ima misao da to medu boli, al ovo je vise igra
    Nika,7.12.2004.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Lutonjice, kaj se tiče lupanja radi moje trudnoće tada još nisam bila trudna. A lutku i medu još uvijek lupa kad ih vidi, ali samo u toj jednoj slikovnici. A moju bušu mazi ljubi i naslanja glavu na nju, za sada...A kaj se tiče boli ima samo dvije godine ali zna kaj je bol. Čim vidi neku ranicu ili ogrebotinu na mojoj ruci (spretnost na djelu), odmah kaže "Buba" i ljubi me. Ili MM-a.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja isto kada se naljuti udara po PO ( crveni teletubbies) plišana igračka ,ili počne bacati stvari..ali najgore od svega je što kad se naljuti ili kad joj kažem NE ona si udari sama sebi šamar ili se nekako "ozlijedi" ništa strašno ali lupi recimo glavicom o krevet ili nešto.... nadam se samo jedna glupa faza ili ....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •