Joj, predobro zvuči...ovo mi je definitivno slijedeći projekt![]()
Joj, predobro zvuči...ovo mi je definitivno slijedeći projekt![]()
Uspjele, uspjele :D Premalo sam ih dizala u prijašnjim pokušajima!
Pravila ih danas. Prefino :D
Jedino sto sam ih 2 pretanko razvaljala pa su bile vise hrskave, ali ostale 3 su bile njam, njam,njam.
I vec ih vidim u buducnosti u velikim kolicinama
I ja pravila! Ispale su SAVRŠENE (dobro falilo je malo soli 8) ) Bile su toliko meckave (dok su još bile samo tijesto) da ih nisam uopće ni valjala jer je to bilo mission impossible... samo sam to nedefinirano meckavo tijesto podijelila na 6 dijelova i doslovno zalitala na papir za pečenje. Ispale su baš kako volim vani hrskave, a unutra mekane! HVALA ZA RECEPT I TIPS!
jel ima neko recept za lepinje koje se peku na ulju? one kakve obicno ima na klizalistima ili kad je neki sajam....hvala
Zamijesiš tijesto kao za kruh. Možda maaalo mekše. Pustiš da naraste, pa režeš od njega komadić po komadić veličine dva veća oraha. Rastanjiš među prstima i stavljaš na vrelo ulje. Kad porumeni s jedne strane, okreneš i čekaš da porumeni i s druge. Vadiš na upijajući papir...kandela prvotno napisa
1/2kg mekog brašna
1/2kg oštrog brašna
1suhi kvasac
2 jogurta
2 jaja
2dcl mlijeka
2 velike ravne žlice soli
Zamjesiti,pa pouljiti vrećicu i staviti tijesto u vrećicu.
Ostaviti da stoji 2 sata u frižideru.
Otrgnuti komad sa nauljenim rukama za veličine malo većeg jajeta,razvuči rukama u lepinju i peči na vrelom ulju dok ne porumeni.
Tijesto može 2-3 dana stajati u frižiću.
Dobar tek
Super ideja, ja ih pravim skoro svaki dan, stavim omjer 0,6kg suhih sastojaka(integralno brašno, 850, dinkel, mljevene sjemenke lana, bundeve...) i 0,5l vode, jedan suhi kvasac i žličicu soli.
Nakon dizanja samo komade stavim na papir za pečenje, bez valjanja jer je tijesto pregnjecavo). Odlične su a brzo gotove.