Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 58

Thread: Lepinje?

  1. #1
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default Lepinje?

    jel ima neko recept, ali ne ove što se peku na ulju
    nego u pećnici
    kao za ćevape

    ili je isto tijesto?

  2. #2
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    ah
    kad sve moram sama

    350gr brašna mekog
    jedan digo kvasac
    sol
    topla voda

    zamjesiti jako mekano
    ostaviti da stoji 15 minuta
    razvaljati na 5 malih kuglica
    ostaviti da stoji 10 minuta
    oklagijom razvaljati na 1cm krugove
    drškom male kuhače napraviti mrežu kao za križić kružić
    staviti na masni papir
    peći u max zagrijanoj pećnici dok lagano ne porumene

    e garant ko u pekarama, ima čak i sredinu mekanu mmmljack
    dobar tek!

  3. #3

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    lepinje su

  4. #4
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    inače ili si pravila?

  5. #5

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    radim ih već tri dana za redom.

  6. #6
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default


  7. #7
    Mali princ

    Default

    A sa čime ih papate?

  8. #8
    Roza's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,721

    Default

    Kad ih napravim, mi ih uglavnom pojedemo same, bez ičeg jer su turbo fine. Naravno, MM ih malo napuni s pršutom i sirom - da ne bi bile niskokalorične

  9. #9
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    Quote Originally Posted by mama ana
    A sa čime ih papate?
    svašta
    pa s ćevapima


    šala
    solo, s margarinom i biberom i soli
    s namazima
    s ćevapima
    s nekim prilogom s piletinom "na kineski"
    samo s paprikom i paradajzom i sirom

  10. #10
    Mukica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bestovje
    Posts
    6,890

    Default

    o boze
    za moju kilazu topici su vam dobri za izbjegavat

  11. #11
    nana's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    529

    Default

    Ja radila jučer točno po receptu, ispale tvrde ko kamen .

  12. #12

    Default

    Quote Originally Posted by nana
    Ja radila jučer točno po receptu, ispale tvrde ko kamen .
    I meni, ali me bilo sram napisati.

  13. #13
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    tijesto mora biti mekano mekano premekano
    ali mora malo i nadoći zbog kvasca

  14. #14
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    a možeš ih odmah ako su tvrde umotati u vlažnu krpu i pustiti da odstoje par minuta

  15. #15

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    678

    Default

    Quote Originally Posted by Mamita
    ah
    kad sve moram sama

  16. #16
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    na vlastitim se pogreškama najbolje uči !

  17. #17
    devet_mjeseci's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    679

    Default

    savršeno, radila sam ih danas... mmmmmmmmmmmmmmmm

  18. #18
    Maza's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Osijek
    Posts
    173

    Default

    koliko dugo pečeš u pećnici i na kojoj temp?
    I da li ih okrećeš?

  19. #19
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    ja ne okrećem
    10-15 min nemam pojma
    dok ne porumene
    na max temp

  20. #20
    devet_mjeseci's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    679

    Default

    Pećnicu sam stavila na maksimum, pekla sam s predgrijanjem (ali ne toliko da se zagrije do kraja kako bi se lepinje ipak još malo digle), a bile su gotove za 10-15 min. Izvadila sam čim su počele malčice jače hvatati boju.

  21. #21

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    235

    Default

    koliko vode stavite na 35 dkg brašna???

    ajde obratite pažnu pa napišite...znam da mora biti mekano al ovako će mi bilti lakše jer ne mijesim često s kvascem pa još nemam feeling

  22. #22

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    samo da kazem da jedva cekam da ih isprobam :D

  23. #23

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Mamita, jesi li ti jela kada Somun
    Zeno, ovo su lepinjice Jest ukusno i sve, ali ovo somuna ocima vidjelo nije.
    Evo ja trazim original recept

  24. #24

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Jao kako ovo napisah
    Pitam MAMITU da li je ikada jela SOMUN????

  25. #25
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    neću komentirati

  26. #26

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Quote Originally Posted by Mamita
    neću komentirati
    evo na sve strane trazim pravi recept, ali nikako. Mislim da je caka u pekarskoj pecnici

  27. #27
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    ne kužim zašto ne podložiš vatricu

  28. #28

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Slavonski Brod
    Posts
    192

    Default

    zašto nitko ne kaže KOLIKO VODE, otprilike???

  29. #29
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    otprilike jedna do 4 čaše

    samo za tebe drugi put ću mjeriti koliko vodurine

  30. #30

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Slavonski Brod
    Posts
    192

    Default

    tenkjuverimač. sad sve znam. k'o što sam i znala.

  31. #31

    Join Date
    May 2004
    Location
    varaždin
    Posts
    1,226

    Default

    Quote Originally Posted by snorki
    Mamita, jesi li ti jela kada Somun
    Zeno, ovo su lepinjice Jest ukusno i sve, ali ovo somuna ocima vidjelo nije.
    Evo ja trazim original recept
    Ajde vidi na ovim stranicama:
    http://kozarackikuhar.blogger.ba/arh...6/10/09#460199

    Valjda je tu dobar recept, ja nisam probala.

  32. #32

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    ja sam isprobala sve moguće recepte,al mi uvijek ispadne ko pogača.

    još mi je najbolji mamitin recept.
    tj.poanta je u tome da tijesto bude što mljeckavije prije no što se stavi peći.

  33. #33
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    da ta mljeckavost
    izludi me

    a poslije ako su vam jako tvrde-što se meni jednom desilo samo ih umotate u mokru krpu na par minuta

    i još jedan dodatak je super
    odlične su s dodatkom kima u tijesto
    ili odozgo

  34. #34

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    BiH
    Posts
    402

    Default

    Mamita Danas radila i nestale za 5 minuta. upravo radim nove
    Meni su lepine sasvim OK, somun ne volim

  35. #35
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    baš dobro :D

  36. #36
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Mi ovo radimo kao podlogu za pizzete i super je. Tijesto mora biti jako, jako mekano i skroz je petljavo pa je kod mene tehnika sljedeća - uzmem dio u šaku i onda njome zamahnem iznad tepsije. Što padne, padne. Na to kap ulja i mrvicu oblikujem. Rado bih naučila neki bolji način.

  37. #37
    sasana's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Osijek
    Posts
    493

    Default

    jel digo kvasac suhi ili onaj u kocki?

  38. #38
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Digo je suhi kvasac.

  39. #39
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    uzmem dio u šaku i onda njome zamahnem iznad tepsije

    a svi bjež...
    probaj pokvasiti ruke vodom
    ne ljepi se onda

  40. #40
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Quote Originally Posted by Mamita
    uzmem dio u šaku i onda njome zamahnem iznad tepsije

    a svi bjež...
    probaj pokvasiti ruke vodom
    ne ljepi se onda
    Nije mi još jasno kako nešto što je premokro može postati manje ljepljivo ako se dodatno smoči, ali stvarno funkcionira. Zahvaljujem

  41. #41
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default



    nema na čemu

  42. #42
    sasana's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Osijek
    Posts
    493

    Default

    Quote Originally Posted by Balarosa
    Digo je suhi kvasac.
    Postoji i di-go kvasac u kocki.


    http://public.fotki.com/sasana/svasta/


  43. #43

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Quote Originally Posted by sasana
    Quote Originally Posted by Balarosa
    Digo je suhi kvasac.
    Postoji i di-go kvasac u kocki.


    http://public.fotki.com/sasana/svasta/

    kod mene se digo uvijek odnosi na suhi,a svježi je svježi

  44. #44
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Quote Originally Posted by sasana
    Quote Originally Posted by Balarosa
    Digo je suhi kvasac.
    Postoji i di-go kvasac u kocki.


    http://public.fotki.com/sasana/svasta/

    Sram ih bilo, zakomplicirali su terminologiju
    Ja sam radila sa suhim.

  45. #45

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    BiH
    Posts
    402

    Default

    Nije da dižem topic, ali moram još jednom pohvaliti receptić za lepinjice - mi ih pravimo bar tri puta sedmično i ubijamo se jedući ih

  46. #46
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default


  47. #47
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default


  48. #48

    Default

    Gledam malo vase fine receptice, pa da ne bude da samo gledam evo mog savjeta za super mekane lepinje.

    Tijesto napravim od oka ko za kruh mekano, ali ne premekano.
    Najprije se digne kvasac, pa onda tijesto, pa onda tijesto stavim na plohu i napravim dugačku kobasicu i nju izrezem na komade.
    Onda od komada napravim kuglice i lagano ih spljostim( nesmiju bit pretanke prst debele)
    Lagano ih premazem uljem i stavim da se dignu.
    Onda ih ispecem i sad NAJVAZNIJE: pecene premazati sa mjesavinom ulja i vode i to odmah cim ih izvadite i bit ce super mekane.

    P.S. meni su ukusnije ako je tijesto slanije


    uzivajte i dobar tek.

  49. #49
    cvijetak's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Antunovac
    Posts
    1,132

    Default

    Ja nikako da se maknem od forme "cigle" ... Pokušat ću s premazivanjem,a ako mi ne uspije vratit ću se ovamo kukati

  50. #50
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    ako ti se tijesto ne diže onda znači da ti je voda pretopla (zbog kvasca).

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •