Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Vlažne platnene maramice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Vlažne platnene maramice

Kupila sam hrpu preslatkog flanela i frotira, izrezala na kvadratiće veličine kupljenih mokrih maramica i sveki mi je obrubila. Eh sada slijedi pitanje. Ja ih koristim tako što u plastičnoj flaši sa špricaljkom imam vodu sa nevenovim ulje te pošpricam maramicu i onda Emi obrišem guzu i maramice perem zajedno sa platnenim pelenama.

Čula sam da cure imaju razne recepte osim obične vode za vlaženje platnenih maramica. Da li vi imate kakve recepte za domaće vlažne maramice?

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam na nekom sajtu s pelenama našla (ne sjećam se gdje) baby ulje ili bademovo ili neko, po želji malo dječjijeg šampona i par kapi eteričnog ulja čajevca. Omjere nisam upamtila, pa ja to od oka. Količinu napravim taman tako da sve maramice upiju, a da ih ne moram cijediti. To radim svaki drugi dan. Jedino je problem sad kad dolazi hladnije vrijeme jer se takve vlažne maramice dosta ohlade.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Ivček prvotno napisa
    Ja sam na nekom sajtu s pelenama našla (ne sjećam se gdje) baby ulje ili bademovo ili neko, po želji malo dječjijeg šampona i par kapi eteričnog ulja čajevca. Omjere nisam upamtila, pa ja to od oka. Količinu napravim taman tako da sve maramice upiju, a da ih ne moram cijediti. To radim svaki drugi dan. Jedino je problem sad kad dolazi hladnije vrijeme jer se takve vlažne maramice dosta ohlade.
    Cure ja sam kupila ulje čajevca kod tete koja mi je jaaako puno ispričala o njegovim karakteristikama, pitala za što ću ga koristiti i kad sam joj objasnila o platnenim pelenama onda me upozorila na količinu.

Dakle, ulje čajevca je genijalno, jer je prirodni antibiotik ali jako isušuje kožu, ne preporuča ga direktno na bebinu kožu ili puno u pelene pa da kasnije isuši bebinu guzu. Uglavnom, samo par kapi na puno litara vode.

Recimo ja sam našla na forumu podatak 15 do 20 kapi na kantuvode, na što je ona rekla :shock: ni slučajno, maximum 5. Ja sam prvi put stavila više. Nije mi se sviđalo ni što je onda preintenzivan miris, ali stavljam manje jer me ioak strah da ne isušm kožu bebici.

Pitat ću je danas kad idemo u šetnju kaj ona veli za vlažne platnene pa vam javim.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Re: Vlažne platnene maramice

Citiraj svizac prvotno napisa
    Kupila sam hrpu preslatkog flanela i frotira, izrezala na kvadratiće veličine kupljenih mokrih maramica i sveki mi je obrubila.
    Gdje si kupila flanel i frotir?? Ja imam maramice od tetra pelena ( 1 na 4 dijela i poendlano sa šarenim koncima).

Jesi li možda našla u Samoboru matrijale Ja tražim pa nemrem ništa lijepo naći.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Koristim trljacice.
    Pod spinu, ocijedim i bebi na guzu.
    Super jednostavno.

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tiwi - flanel i frotir sam nasla u nekom ducanu kod stare džamije u centru malo iza planeta obuće. To ti je lantea dučan sa tkaninama. U samoboru nisam ni tražila.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala svizac -znam di je taj duć!!!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja uopće ne koristim niti kremu niti ulje. Guzu perem obićnom vodom i onim vaticama iz DM-a i nemamo ni točkice na guzi

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Paola super za čistu i glatku guzu :D (Nadam se da je bebica bolje)

Nego, mi ti ovdje pričamo o platnenim krpicama umjest vlažnih maramica ali onako u svakodnevnoj primjeni, ma znaš, kad treba obrisat ručice, ličeko, pa i guzu vani ak premataš bebu i tak.. Ne zbog nekog crvenila..

Inače cure, nisam se još vidjela s "tetom od čajevca i mirodija" pa ne znam ali čim saznam -pišem.

Pozdrav!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Kako baratate s tim krpicama vani? Kod kuće koristim uvijek te babylove pamučne blazice jer mi se to čini higijenski najbolji izbor a i jako su mekane. Vani ipak koristim vlažne maramice jer mi se čini prekomplicirano nositi sve to skupa (Filip neće u kolica pa smo malo u slingu malo na rukama). Kako se organizirate s toliko stvari? Postoje li neke manje šprice u koju mećete vodu? Koliko tih krpica trebate vani?
    Tiwi, F je i dalje po starom, ništa se ne mijenja ali napreduje dobro. Još ćekamo da se jetra oporavi pa smo na konju. Sinoć je prvi put u svom životu odspavao 5h. Skužili smo da puno bolje spava ako je sam u krevetiću, probudi se samo kad je gladan.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Paula, za vani smocis krpice i stavis ih u cistu kesicu.

Ali, ja za vani obicno ne koristim nista osim obicnih papirnatih maramica, Lana je bezpelenasica. Ako se bas pokaka u gace, obrisem koliko mogu robom, a za ono sto se zalijepilo smocim papirnate maramice i protrljam. Snalazim se svakako.

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tiwi - danas sam bila u šetnji i navratila u Aromaticu u Samoboru i naišla na tetu čajevac. Dugo smo pričale i dogovorila sam s njom ako su i ostale cure zainteresirane da odemo do nje i dogovorimo neki pripravak i da će ga ona smučkati pa da svima možemo reći da se u Aromatici može kupiti. Ne znam da li je ideja okay ali proizašla je iz razgovora s njom. I definitivno vrlo malo eteričnog ulja čajevca jer on isušuje.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo nekih recepata s Zany Zebra sitea:

Cloth Wipe Solution Recipes

Almond 'n' Chamomile
    Steep the tea bags in the hot water then add the oil.
    2 chamomile tea bags
    2 teaspoons almond oil
    2 cups hot water

Anti-Fungal
    Omit vinegar if baby has a raw rash.
    1/4 cup white vinegar
    1 tablespoon calendula oil
    A few drops lavender oil
    A few drops tea tree oil
    1/4 cup 100% aloe vera gel
    1 cup water

Anti-Fungal Too
    Similar to the other anti-fungal recipe, but less vinegar and water.
    1 teaspoon white vinegar
    A few drops lavender oil
    A few drops tea tree oil
    1/2 cup water

Basic Wipe Solution
    This basic recipe can be adapted by changing the type of soap or oil.
    1/2 cup baby oil
    1/2 cup baby wash
    2 cups water

Castile Solution
    Dr. Bronner's Castile Soap comes in several yummy scents!
    1 tablespoon almond, apricot, or other oil
    1 tablespoon Dr Bronner's Liquid Castile Soap
    2 drops tea tree oil
    1 drop lavender oil
    1 cup water

Chamomile 'n' Honey
    Brew the tea, add the honey, and drink any leftovers!
    1 chamomile tea bag
    1 teaspoon honey
    1 cup boiling water

Easy Peasy
    Just three simple ingredients...
    2 tablespoons oil
    2 tablespoons baby wash
    1 1/2 cups water

Eight is Great
    Similar ingredients as other recipes, but in different amounts. 1/8 cup vegetable oil
    1/8 cup baby wash
    8 drops lavender oil
    4 drops tea tree oil
    2 cups water

Fruit 'n' Veggie
    Dr Bronner's soaps can often be found in organic markets.
    1 teaspoon fruit or vegetable-based oil (apricot, olive, grapeseed, etc)
    1 tablespoon vegetable-based soap (like Dr. Bronner's liquid castile)
    1 teaspoon 100% aloe vera gel
    1 cup water

Just One
    Just one "something" of each ingredient for this recipe.
    1 chamomile tea bag
    1 teaspoon oil
    1 teaspoon baby bath or shampoo
    1 drop lavendar oil
    1 cup hot water

Lavender 'n' Tea Tree
    Lavender and Tea Tree are popular EO choices for wipe solutions.
    1/8 cup olive oil
    1 tablespoon baby shampoo
    4 drops tea tree oil
    8 drops lavender oil
    3 cups water

Lanolin & Glycerine
    Lanolin and glycerine moisturize without oil.
    1 tablespoon liquid glycerine
    1/4 teaspoon liquid lanolin (100% pure)
    1 tablespoon baby wash
    1-3 drops EO
    4 cups water

Lotion Potion
    Baby lotion adds more softening power to this solution.
    1 tablespoon baby oil
    1 tablespoon baby soap
    1 tablespoon baby lotion
    1 cup water

Magic Baby
    Baby Magic products are usually easy to find in local stores.
    1/2 cup Baby Magic oil
    1/2 cup Baby Magic wash
    2 cups water

No Measuring
    Don't measure for this one, just estimate amounts.
    2 squirts baby oil
    2 squirts baby wash
    1 drop EO
    1 cup water (about)

Olive 'n' Tea Tree
    A great natural wipes solution.
    1/4 cup olive oil (extra virgin not necessary)
    1/8 cup gentle baby bath
    A few drops tea tree oil
    4 cups water

Shampoo Style
    Baby shampoo works as well as baby wash.
    1 tablespoon baby oil
    2 teaspoons baby shampoo
    2 1/2 cups water

Soapless
    This recipe relies on the EO to cleanse, instead of using soap.
    1-2 drops tea tree oil
    1-2 drops lavender oil
    1 cup water

Zany Apricot Solution
    One of our favorites, the apricot oil smells heavenly!
    1 tablespoon apricot oil
    1 tablespoon unscented baby wash
    3 cups water

Zany Lavender Solution
    Our other favorite, the lavender is calming for us and our son.
    1 tablespoon baby oil
    1 tablespoon lavender scented baby wash
    2-3 drops lavender oil
    3 cups water

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja operem vlažne Nivea sa dodatkm pamuka i brišem samo sa vodom (nisam dosad smislila s čim ih vlažiti, ali kako ovo super funkcionira mislim da ću tako i nastaviti). Odlažem ih u mrežicu za perilicu i operem sa platnenima svakih tjedan dana, poslije pranja posložim jednu na drugu i suho za pola sata, još mi se nijedna nije poderala.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj marinna prvotno napisa
    Ja operem vlažne Nivea sa dodatkm pamuka i brišem samo sa vodom (nisam dosad smislila s čim ih vlažiti, ali kako ovo super funkcionira mislim da ću tako i nastaviti). Odlažem ih u mrežicu za perilicu i operem sa platnenima svakih tjedan dana, poslije pranja posložim jednu na drugu i suho za pola sata, još mi se nijedna nije poderala.
    Ja isto tako!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jooj, tek sad vidim da se moj post ne vidi... Svizac, dakle, ne znam jesi kaj dogovorila s tetom čajevac u Aromatici. Imam od njih i čajevac i lavandu ali za sad čajevac kapnem samo u platnene domk čekaju pranje a lavandu bih po maramicama ako se smije. Jel ti nešto rekla za to?

Inače, meni je jednom slučajno u mašinu "pobjegla" vlažna maramica i sva se raspala po drugoj odjeći tako da mi to više ne dolazi u obzir. A i lijepe su mi ove moje krpice

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Tiwi... niveina vlazna se ne bi raspala! Meni se to dogodilo sa babylove maramicom....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I ja sam u grupi peračica nivea maramica 8)

Eto ga na, još jedna sekta tu na Rodi

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam skupljala i prala niveine vlažne maramice prva 4 mj. i od onda ne kupujem nove, godinu dana koristim te iste s čistom vodom i još se nisu raspale
    išao mi na živce njihov miris, a trebalo mi je 5-6 kom po presvlačenju

perem u vrećici za osjetljivi veš i traaaaaju

doduše, od ljeta ih skoro ni ne koristim jer je nou nemoguće oprati u ležećem položaju pa ga perem tušem u kadi kad ga premotavam

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    išao mi na živce njihov miris, a trebalo mi je 5-6 kom po presvlačenju
    Eeeee to !! Bilo mi je bed priznati da mi smrduckaju tj da mi imaju gadljiv miris ali kad već veliš, dakle, tako je. A da kupim paket i samo ga istresem u pranje Šalim se, ne da mi se više to, imam rpice i vatice.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

e zene, stvarno ste lude!!! ne mogu da se nadivim ovim rodama. najbolje ste, majke mi!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neki dan sam u Lantei Dječji svijet vidjela male frotiraste/flanelaste krpice (cca 10x10 cm) po 3-4 kn/kom
    pa tko ne voli/zna šivati nek izvoli :D

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

U kojem dućanu si to vidjela? Onaj u Petrinjskoj?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    U kojem dućanu si to vidjela? Onaj u Petrinjskoj?
    Dubrava, na pultu kod blagajne

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

eto prijavljujem se i na ovo:
    odlučila i ja
    a Niveine vlažne svako malo odu u mašinu, ne zakače se za čičak, pa ću ih zamjeniti s fortirskim (šivam)
    a palo mi na pamet da ih vlažim sa:
    emulzijom maslinovog ulja, malo lavandinog eteričnog i vode
    jel ok?

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure moje, došla sam da podijelim s vama jedno svoje super otkriće 8)

Naime, pošto nisam htjela s Juricom koristiti kupovne vlažne maramice, prala sam mu do sada guzu gazom i čistom vodom. Ali, moram priznati da mi je povremeno mališa smrduckao po pišalini, jer kao da čista voda nije dovoljna da ga očistim kak spada :?
    Pa sam krenula surfati u potrazi za rješenjem iz kućne radinosti. I našla sam ga, ma vidi ti čuda, ovdje na našem forumu, a gdje bi drugdje

Inspirirana receptima s Olivijinog linka, napravila sam ovako. Kupila sam u DM-u one zgodne, šarenim koncem opšivene, Lori krpice za pranje (40x40 cm, paket od 6 kom košta 28 kn). Razrezala sam ih na dva dijela, jer su mi ovakve prevelike. U jednom paketu je šest tih krpica, dakle, od dva paketa sam dobila 24 krpice, 20x20. Krpice sam stavila u kutiju od kupovnih maramica i lijepo stanu u nju, kad se presavinu na tri dijela.

Otopinu za vlaženje sam, za prvi put, improvizirala s onim kaj imam doma. Zagrijala sam dvije velike šalice vode, dodala otprilike jednu žličicu baby šampona, dva šprica baby ulja i kap pravog domaćeg lavandinog ulja s Hvara

Sve sam to pomiješala u staklenki od krastavaca, pazeći da ne dodajem naglo vodu i ne mućkam jako da se ne zapjeni previše. Stavila sam trećinu maramica u kutiju, prelila otopinom da se dobro natope, pa bi dodala još maramica, prelila i tako redom. Ispalo je savršeno, jer taman jedna ta staklenka otopine bude dovoljna za ove 24 krpice da budu fino vlažne, ali ne premokre. I taman jedna tura krpica traje koliko i moja zaliha pelena, pa se sve skupa opere u mašini...sjajno :D

E, sad ide trik na koji sam posebno ponosna: kutija se stavi na radijator i maramice su uvijek ugodno tople, a da ne govorim kakav se divan miris širi kad se kutija otvori :D
    Odgovorno tvrdim da Jura sad puno više uživa u presvlačenju

Doduše, polako počinjem kužiti njegove EC signale i možda uskoro uspijemo postati bezpelenaši, pa ćemo se rjeđe klasično prematati. No, ja ću i dalje pronalaziti razloge za korištenje ove mirisne divote iz kućne radinosti
    Planiram ubuduće stavljati što prirodnije stvari u otopinu i baš se veselim eksperimentiranju

Ps. Skoro sam se posvadila s Mirekom koji je tvrdio da će se kutija od topline radijatora izdeformirati, ali nije, evo je, sasvim se dobro drži...pa nije radijator vruć ko šparhet

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni tu jedino nije jasno oko baby šampona. Kad obrišeš guzu s tako natopljenom krpicom na guzi ostane tog šampona, jer se ne ispire čistom vodom :/ .

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam koristila ovaj recept:
    Anti-Fungal Too
    Similar to the other anti-fungal recipe, but less vinegar and water.
    1 teaspoon white vinegar
    A few drops lavender oil
    A few drops tea tree oil
    1/2 cup water
    Kupila sam u hospitaliji malu staklenu bočicu i u njoj bih dobivenu smjesu još razredila s vodom 1:1, a ostatak sam držala u boci u frižideru.
    Wipes Recipies
    Kad bi išli van na dulje vrijeme našpricala bih nekoliko frotirnih krpica i složila u kutiju.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj slava prvotno napisa
    Meni tu jedino nije jasno oko baby šampona. Kad obrišeš guzu s tako natopljenom krpicom na guzi ostane tog šampona, jer se ne ispire čistom vodom :/ .
    pa eto, imaš recept bez šampona, npr. ovaj koji sam stavila. izbaciš ocat (ako te brine da on ostaje na guzi), a ostali sastojci (ulje nevena,čajevca. lavande i aloe vera) su čak poželjni i blagotvrni ako ostaju na guzi.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma, cjepidlako jedna! Umjesto da se divi mojoj ingenioznosti, ona me šamara tipfelerima 40x20, naravno, dobro da si vidla

Slava, naravno da imam pokraj i mokri ručnikec i još jedan suhi pride. Mislila sam da se to podrazumjeva, pa nisam pisala

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jefino si se izvukla, ajd, nek ti bude

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja koristim obične narezane i porubljene gaze.
    Namočim sa toplom vodom, obrišem guzu, zatim sa suhom i to je to.
    Perem ih sa pelenama.

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja stavim samo par kapi ekstrakta sjemenki grejpa u bočicu s pumpicom, našpricam maramicu i to je to. Dala sam se u trošak jedino što sam kupila Fussybutt organic cotton & bamboo maramice, ali mislim da mi se to već višestruko isplatilo

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj coccinella prvotno napisa
    Citiraj aishwarya prvotno napisa
    Ja stavim samo par kapi ekstrakta sjemenki grejpa u bočicu s pumpicom, našpricam maramicu i to je to. Dala sam se u trošak jedino što sam kupila Fussybutt organic cotton & bamboo maramice, ali mislim da mi se to već višestruko isplatilo
    Gdje kupiš te kapi?
    u nekom bio dućanu u vlaškoj, te kapi i pijem za imunitet

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Čemu te kapi?
    Čemu služe?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam pila kapi sjemenki grejpa kad sam imala gadnu upalu mjehura. navodno je sjeme grejpa jedan od najjačih prirodnih antibiotka

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ima antibakterijski učinak. Može se dodati i kod pranja pelena, ali ja to ne radim.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fussybutt organic cotton & bamboo maramice
    Mmmmmmmm, zvuči tak doobro i nježno za malu guzu

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja već godinu dana maloga perem nad umivaonikom samo vodom. Sve sam kao odlagala upotrebu ičega dok ne ojača, i sad mi već hoda naokolo, a ja ga još uvijek perem k'o malu bebicu I sad sam :shock:

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Cure,svidja mi se ova ideja o maramicama iz kucne radinosti,pogotovo sto ce mi uskoro trebat dupla kolicina a ruku na srce to i nije bas malo novaca :/ .
    Ono sto mene zanima je jel ispirete te maramice prije dlaganja u kantu sa pelenama ili kako?Moj D. cesto ima bas kremaste stolice pa dosta toga ostane na maramici,neznam bas kako bi se to sve skupa opralo u masini :? .Za pelene koristimo onaj ulozak tako da to ode u wc a vecina stolice se ipak zadrzi na papiricu,sad neznam kako bi bilo sa umeljanim pamucnim maramicama.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

čokolada, hvala ti što si digla ovaj topic, divan je :D

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo se juce morali prebact na platnene maramice jer D. dolazi novi zubic tako da je guza jako ojedena i kad ga brisem vlaznim smeta mu pece ga .
    Nismo imali nista drugo do sterilnih gaza i paketa opranih maramica.

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

coccinella od kakvog materijala si ih šila i gdje si ga nabavila?

naime kupih si mašinu pa bi ucila šiti

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja isto

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja stavim samo par kapi ekstrakta sjemenki grejpa u bočicu s pumpicom, našpricam maramicu i to je to. Dala sam se u trošak jedino što sam kupila Fussybutt organic cotton & bamboo maramice, ali mislim da mi se to već višestruko isplatilo Grin
    Gdje si kupila te famozne krpice? Preko neta ili?
    Može link ako je preko neta?

Hvala

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo pronasli slucajno u Ikei male frotirne maramice velicine 30x30 cini mi se i sasili nekoliko sarenih od sarenih tetri i super su nam.Mekano,prakticno,guza uziva .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •