Pored hrane u mom slucaju ja nikad nisam ni na cemu insistirala.
Nikad nisam od Annabel ocekivala da sama sebi pere zube a malo je i starija od tvoje curice nego sam joj ja prala i ujutro i navece. Ona nema sanse da je budna najvise od mozda pola sata ujutro i da ne zavice nisam oprala zube. Pocela ih je sama prati sama od sebe a ne zato sto sam je ja forsirala i mislila da bi to ona trebala. Ja sam fakat sve radila za nju. kod kupljena igracaka pitala bi da pomogne i ako je htjela da pomogne pomogla bi ako ne nikom nista. za mene to nisiu razlozi za kaznu.
samo cu ti dati primjer od vceras za koji sam je ljubila pola sata i mazila i govorila joj da je najbolje dijete na svjetu.
ja sam isla nasut vodu za kupanje i sidjem dole i kontam idem u igraonu pokupit igracke jer su danas sve prevrnuli naopacke udjem ono sve cisto kao da sam ja pospremila :shock: :shock: :shock: I onda skuzim ona pocistila. udjem u dnevni boravak a ona osmjeh od uha do uha. Sva sretna. Meni ih ne bi bilo tesko ni naredne 4 godine kupiti![]()
Dsama se pocela oblaciti isto odjednom a do tad sam je ili ja ili muz oblacili.
U sustini sta hocu reci je da ne mozes nista forsirati jer sto ti vise forsiras oni ce se vise protiviti i to je bitka koju ces sto posto izgubiti.
Mi slatkise rijetko jedemo ali voli sladoled ali isto tako zna ako ne pojede rucak nema sladoleda i niti ne pita ali ja ni ne zelim da ga pojede samo zbog sladoleda.
zbog loseg jela sam prosle godine napravila kao igru s jelom tako da ako bi pojela glani obrok dobila bi zlatnu zvjezdicu koju sam ja napravila pa kad nakupi 10 zvjezdica odemo pa kupimo neku knjigicu i palilo je. Nikad zvjezdice nisam oduzimala ali ako nije jela nije je dobila.
Cuj mozda je to sve neka faza![]()

Odgovori s citatom