-
Jako čudan osip?
Dobra večer svima i ispričavam se ukoliko je o nečem sličnom već bilo riječi.
Moja curica ima 7 godina i sinoć je naglo i jako zakurila - temperatura je išla do 39,6, ali nakon što je pala sve je puno bolje. Živahna je, vesela, jede i pije normalno, a danas po danu temperatura nije rasla preko 37,8. Ne žali se baš na ništa, pa sve nalikuje na običnu virozu.
Međutim, danas joj se u nekoliko navrata pojavio vrlo čudan osip. Točnije, meni se čini čudno kako se taj osip "ponaša".
(samo da kažem da jest relativno osjetljiva, iako ne preosjetljiva - recimo, kad dođe prvo jače sunce nakon prvog dužeg igranja vani i znojenja dobije blagi osip koji prođe kroz par dana).
E, danas sam joj prvo primjetila poveći plik na obraščiću, koji je prilično brzo nestao sam od sebe. Onda se počela žaliti na svrab na bradi, češala se dosta, pogledala sam i bilo je desetak takvih malih izbočina, okolo crvenilo. Dogovorile smo se da pusti i opet je nestalo jako brzo.
Par sati kasnije opet se pojavilo na obrazu i to s obje strane plus jedan plikić kod uha - tada sam joj malo tretirala s gazom i hladnom vodom i opet je vrlo brzo prošlo.
Sada kada je legla popila je čašu cedevite i odmah se osipala po licu, najjače do sad - sada opet lagano prolazi, iako sporije nego ovo prije. Ona je inače u redu osim što se žali da je to jako svrbi.
Možda sam ja samo neupućena, ali nikada nisam čula za osip koji se pojavi, pa nestane za 15 minuta, pa se opet pojavi za dva sata, pa opet brzo nestane, i tako dalje... :/
Jel imao netko takvih iskustava?
Puno vam hvala na savjetima
-
Dobro došla Nina28!
Žao mi je što ti nemogu pomoći jer stvarno nemam pojima što bi moglo biti, osim možda alergijske reakcije na nešto novo; jelo, omekšivač, materijal...
Ima tu puno iskusnih mama, neka će već znati što bi moglo biti. U međuvremenu držim fige da je princeza o.k.
-
Re: Jako čudan osip?
Bilo bi najbolje, ako potraje i danas, da ju odvedeš liječniku. Može da je alergija, a možda i vodene kozice, ako ih nije preboljela...
-
hvala na odgovorima.
ne bih rekla da su kozice, jer potpuno nestane i pojavljuje se samo na licu - a i jako su mali i blijedi. sinoc je isto potpuno nestalo i evo sad do 13 sati nista i sad se pojavio jedan mali plik na obrazu (bas kad joj je narasla temperatura, moze bit neka osjetljiva reakcija, inace bas takav tip osipa ili plikica mene muci cijeli zivot, samo sto meni obicno ostane po par dana dok ne nestane, a njoj nestalo za 15 minuta)
-
evo, dok sam napisala post vec joj je skroz izblijedio i skoro nestao :?
-
ne znam šta ti se dešava dalje, ali meni to liči na klasičnu urtikariju, iliti koprivnjaču!
-
I ja bi rekla da je urtikarija.
Ne znam kako bi je povezala s temperaturom, možda nemaju veze, a možda zbog temperature i viroze organizam malo drugačije reagira.
I moja V je nekoliko puta tako reagirala, nisam skužila na što.
Samo bi izbila urtika (V to nije svrbilo) i za neko vrijeme bi prošla da bi izbila na drugom mjestu.
I kao da joj je koža bila posebno osjetljiva na dodir, često bi joj izbilo tamo gdje bi je uhvatila. Trajalo je par dana i prošlo.
Kad je to bilo prvi put dala sam joj malo Dimidrila, poslije ni to.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma