Bravo, tweetica! :D
Ja sam se, izgleda, prerano poveselila našoj potencijalnoj teti peglačici, cijena sata joj je dvostruko viša od uobičajene. :/
Bravo, tweetica! :D
Ja sam se, izgleda, prerano poveselila našoj potencijalnoj teti peglačici, cijena sata joj je dvostruko viša od uobičajene. :/
naša priče ide ovako
na početku prve trudnoće, govorim mm da bi trebali uzeti neku tetu čistilicu, a on meni pa budemo zajedno a kada ja više neću moći, on će čistiti - složim se ja
nekoliko mjeseci kasnije - mm kaže meni - pa hoćemo li sada uzeti čistilicu - a ja sam ga samo podsjetila da nije to tako puno posla pa da može on sam
prošla je godina dana, ponovno sam trudna
nastavk, pretpostavljam znate
(ali sada ću ipak uvesti čistilicu u kuću jer će mi se siroti mužić slomiti od umora - iako je jučer oprao sve prozore u stanu, čak se penjao na krov)
bit će nešto od njega!
nije, druga jednabranka1 prvotno napisa
![]()
a hebemu, bila sam i ja flajlejdi, i to vrlo ponosna flajlejdi, al sad mi je dosta![]()
lutonjice, a zakaj ti je dosta? Ja se sve nekako ufuravam i samo čekam preseljenje da zablistam u punom flylady sjaju! U čemu je problem, sjećam se da si jedno vrijeme bila oduševljena. Btw, daleko od toga da bih se držala FL k'o pijan plota, ali ima stvarno korisnih principa.
dosta mi je gubljenja vremena na pospremanje, pa makar i pola sata dnevno.
jer, svaki dan imam zapravo samo 4 sata koja provodim sa svojim djetetom, a još manje vremena s MM-omi čak mi je i tih pola sata jako važno.
plus što sam trudna, i zaspem zajedno sa zarom u 9 sati i ne mogu čistiti kad dijete zaspi (s tim što ne bih ni htjela tada čistiti, nego bih se, ako ne zaspem, radije družila s mužem)
flylady je super kad želiš sama pospremati.
ja više ne želim pospremati. znači, nije da mi se flylady ne sviđa, nego neću i neću više čistiti![]()
Lutonjice 8)
Tweety :D , iako ja nikad ne bih mogla u tako velikom stilu, da ima svugdje pristup. On nama spegla i ostavi na stolu, ja spremim u ormare, ja pripremim prostorije za čišćenje, znači pospremim veš i srtvai iz kupaone, soba i sl, a ona očisti. Netko će reći da joj onda moram sve prvo pripremiti - ali barem ne moram još par sati čistiti. Kuham samao suđu brinem sama i tako. Ali i ovako mi je super
Lutonjica, you go girl! Na vrijeme ufuraj tetu čistilicu u vašu rutinu, tako da kad dođe bebica sve bude k'o po špagici.
ma koja FlyLady... čim sam došla do onog početka: uglancavanja sudopera i nošenja cipela po stanu, rekoh nije to za mene.
živimo u malom stanu, i tih pola sata koliko ja peglam, ili brišem podove, mogu komotno razgovarati s MM. on obično u to vrijeme zgotovi ako je donio kakav posao doma (što se često događa - privatnik), i onda kad lijepo sve posložim, on napravi svoje, imamo još vremena za lijepo i kvalitetno druženje, jer kažu da su bebe najljepše kad se učestalo "dorađuju". makar uglavnom začorimo na kauču oko 11...Lutonjica prvotno napisa
za završetak mog zadnjeg posta na ovom topicu:
potpisujem Emily, sve njene postove, a pogotovo ovaj
Emily prvotno napisa
Ja mrzim čišćenje i nemam vremena otkad sam počela raditi, pa mi je posljedično stan kao svinjac. Čistačicu bih rado angažirala ali mi je to preskupo, na tjednoj bazi, tj. ne da mi je preskupo nego ne mogu to plaćati, zapravo neću moći kad jednom pronađem stan i podignem kredit i kad Lea krene u vrtić koji ću morati plaćati. Zato čistačicu namjeravam zvati jednom mjesečno, tako da mi barem jednom u mjesecu stan bude čistInače nemam ništa protiv angažiranja čistačica, samo protiv pričanja o čistačicama.
ja si već dugo razmišljam o tome, da mi barem dođe jednom tjedno, al nikak da se odlučim :/
sve si mislim, al bi se ta usrećila kod mene![]()
Ja si već neko vrijeme razmišljamo tome i napokon sam odlučila. Stiže nam u pon prvi puta i dolaziti će jednom do dva puta tjedno po par sati.
K. baš i nije zainteresiran za spavanje preko dana tako da ako odspava dva-tri puta po pola sata (nekad to bude i 20 min, a nekad čak i 45 min) ja sam happy mum i tako mi ne ostavlja baš nešto vremena za čistilačke poduhvate. A navečer kad zaspi, moram vam priznati, i nisam baš previše zainteresirana za usisavač, peglu, krpu i sl. Jedva čekam da malo odmorim i posvetim se nekim svojim guštima.
Branka, ma ja sam skužila ili tako ili nikako. Pospremanje će u mojoj kući postati njen posao i obećajem da joj se neću mješati u njega.branka1 prvotno napisa
Rekla sam joj kako mi je ormar izgledao dok sam bila studentica (u stupcima posložene majice po bojama i debljinama, na vješalicama ko po špagi hlače, košulje, jakne, kaputi, cipele uglancane u kutijama čekale svoju sezonu.....ma da ne nabrajam). Baš mi je svejedno hoće li majice slagati od šarene prema bijelom ili obrnuto, samo želim da mi je opet u kući sve tip top.
Danas je uspjela obaviti generalku u kuhinji, i tako će sve po malo, ali generalno, a onda slijedi održavanje, kuhanje i peglanje.
Ja sam oduševljena zbog klika u mojoj glavi, i zbog sjaja koji me zabljesnuo iz kuhinje.![]()
prvo neka se učlani u sindikat!andrea prvotno napisa
super, baš mi je dargo. Super je kad se napokon dogodi taj klik. I meni je dulje trebaloJa sam oduševljena zbog klika u mojoj glavi, i zbog sjaja koji me zabljesnuo iz kuhinje
apricot prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
ahaaaa.divno je.branka1 prvotno napisa
baš mi sad mama govori kako joj je žao što to već prije nisam učinila.
Halo, Roza, tko MI je plaća?! :shock:Roza prvotno napisa
Nitko je ne plaća MENI više nego NJEMU.
Ne plaćam je sama, već je plaćamo NAS DVOJE.
Jer je stan naš. A bogami i nered. Nije samo moj.
Ajooj, ne znam baš da je Roza mislila nekaj loše
Mislim da nisi uopce skuzila sta je Roza htjela reci.Metvica prvotno napisa
![]()
prije nikad nisam imala cistilicu jer nisam neki frik pa da mi uvijek mora biti cisto, ali sad sam uzela pomoc, svaki dan 3 sata, ciscenje i kuhanje, jer ne stignem reko dana od djeteta, a navecer mi se ili ne da ili ne zelim buciti da ne probudim dijete.
jest da dobro dode, al mene ipak zivcira kad napravi nesto na svoj nacin (npr. stavila mi je kosulje zakopcane susit), stalno gledam dal je usisala i pod obrisala i iza namjestaja koji nije prislonjen uza zid, pa stalno ispituje je li dobro ovo ovako ili onako kad kuha, a rekla sam joj da skuha kako ona hoce, pa uvijek kad dorian place ona ima misljenje zasto place (a nema djece) i slicno.
u nacelu nemam nista protiv cistilica, ali cim dorian malo poraste da ja uspijem nesto skuhati i pospremiti kad je on budan, necu ju vise zvati. imamo mali stan, samo dvije sobe, mozda da je kuca ili veliki stan u pitanju onda da.
ne slazem se da takvim zenama treba placati obavezno gablec ili godisnji ili bozicnicu, to mi je malo previse. nemam nis protiv da se malo sjedne i poprica, pogleda tv, dam joj uvijek da si pojede i popije sto zeli, ponekad odnese doma ako je vise skuhala, al to je rad na crno, i nekakvi dodatni bonusi ili prevoz se tu ne racunaju.
ja sam puno puta davala instrukcije i bebisitala, ali niakd mi nije palo na pamet trazit za kartu za tramvaj ili rec sad djeco mir jer ja imam pauzu za gablec![]()
Ako si mozes prusitit, i ako si nadjes nekog dobrog, onda zasto ne!! Ovdje (Californija) imaju svi koji je mogu priusitit, i to ne cistu bas nesto, a skupi su. Ja ocistim sama jer sam se tako navikla i znam di mi je sto. Da imam vecu kucu, onda bi si sigurno nasla malo pomoci, jer mi je prisnjije da sam sa djecom i muzem nego da cistim okolo. Ja se znam dignuti nekada i sama rano ujutro, samo da sredim dok svi spavaju, te da ne trosim vrijeme od zajednickog dana.
One mame koje radu stvarno mogu uzeti nekog tko ce doci jednom sedmicno i izribati kupatila, oprati prozore, podove i sl. Zasto ne?!
Jos jedna dobra ideja, buduci da ovdje postoju kompanije koje salju svoje tete cistilice i mozete kupiti unaprijed poklon bonove u vrijednosti 5 ili 10 ciscenja, te to pokloniti prijateljici kad rodi. Mislim da bi joj to strasno znacilo, jer robice uvijek previse!
Isto tako posjet kozmeticarki ili frizerki, tko to ne bi volio!
Metice, skroz siizgubila pointMetvica prvotno napisa
![]()
Nisu ovdje važne zamjenice, već činjenica da novac kojim je teta plaćena dolazi iz te kuće (svejedno: moj, njegov, naš) i da se računi ne moraju polagati nikome.
Ono što većini nas Balkanaca fali -je kako uspostaviti i održati čisto poslovni odnos sa osobom koja sprema ili pegla ili vodi pse u šetnju....
Pod tim mislim da nema familijariziranja
Natasa30 prvotno napisa
Metice, skroz siizgubila pointMa cure, ja se u potpunosti slažem s Rozom oko toga da nikome ne trebamo polagati račune za svoj novac i svoje odluke - dapače!Ajooj, ne znam baš da je Roza mislila nekaj loše
Samo sam htjela nadopuniti njen stav - zezajući se, očito nespretno - razmišljanjima o "ženskim poslovima". Jer moj point je - i čudi me da me izgleda nitko ovdje ne kuži - da nered nije samo moj, niti pospremanje, pa niti spremačica pomaže MENI.
Smeta me kad se o spremanju kuće govori kao o ženskoj odgovornosti, a pomoći spremačice kao ženskom luksuzu. Moj naglasak je na ženskom, Rozin na luksuzu![]()
Oba su mi aspekta u tome potpuno pogrešna. Željela sam istaknuti da nije i ne smije biti ženski, što, za razliku od toga da nije luksuz, na tri stranice rasprave, čini se potpuno prolazi nezamijećeno. :?
I da, sorry Roza na mogućem nesporazumu...
Nije nezamijećeno.Metvica prvotno napisa
Evo, ja sam napisala da zajedno održavamo stan i da me mm nagovara da nam nađem tetu čistilicu.
![]()
je li ima netko neku gospođu za preporučiti? Molila bih privatnu poruku u tom slučaju...U stvari, stavila sam topic na forumsku burzu, a tek onda shvatila da u 4 kuta već ima cijela rasprava na tu temu....
Mi smo lokacija Jarun, trebali bi tetu 1 tjedno (moja procjena5-6 sati) za čišćenje i glačanje, pa ako nekoga znate....
Hvala!![]()
I ja bih trebala gospođu za spremanje... do sada sam povremeno zvala jednu tetu , ali
- teško ju je dobiti i dogovoriti se
- kada dođe stalno grinta da ne bi ona držala mačku u stanu...![]()
dakle, molim ako imate nekoga ko voli mačke i čišćenje+peglanje.![]()
mislim tjedno min 4 sata . uskoro selimo u veći stan , tako da ću definitivno trebati konstantnu pomoć. Unaprijed hvala![]()
Ako znate koga - i meni bi trebala - jer konacno sam se odlucila da dok jos ne radim da ne uzimam cuvalicu za E. iako sam vec neke intervjue obavila (B. je stalno bolestan u jaslicama pa na kraju s njih dvoje i kuhanjem i spremanjem - izgleda nam stan ko Hiroshima).
Meni bi trebala 3 x tjedno po 3 do 4 sata. Znate li kakve su cijene po satu? Zvala sam i Uspinjacu - puno radno vrijeme svaki dan (8 sati) 4000 kn!!! A cuvalice 2.500 kn. Odustala sam od te varijante. Nadam se da cu naci nekoga tko ce mi moci pricuvati bar jedno dijete dok se gombam s drugim, malo pocistiti i oprati...
Hvala svima unaprijed! :D
... a jeste cule za "servise" koji dolaze doma cistiti, ali to mi se cini nekako skupo..?
Jel ih netko "koristi"?
35 kn ako čiste tvojim sredstvima za čišćenje a 40 ako donose svoja. iskustva pozitivna. tete učinkovite, brze.mašnica prvotno napisa
Zanima me koliko vam DETALJNO žene očiste? jel vide svaku fleku ili se naprave da je ''ne vide''? jel hupsate stalno za njima i ukazujete gdje, što i kako da čiste? imate li na kraju dojam da vi u pola vremena očistite bolje?
(nije lova u pitanju već detaljnost)
ne počisti svaku fleku, ali počisti 10x bolje od mene, ja sam stvarno šlampava i sve radim na brzinu.
otkad mi teta čisti, već su me dvije osobe pitale : "oooooooo, NETKO ti je bio počistiti!! "![]()
ja definitivno počistim stan u kraćem roku, ali, kao što sam rekla, puno lošije i puno manje detaljno nego teta čistilica.
nipošto ne hodam za njom i ne pušem joj za vratom.
meni je to bezobrazno i nepristojno.
a i znam koliko MENI smeta da mi netko stalno gleda i provjerava kad obavljam neki svoj posao.
ako postoji potreba nekog stalno upozoravati kako da nešto radi, onda to očito nije čistilica za mene i reći ću joj doviđenja. a ako sam njome zadovoljna, onda naravno nema ni potrebe da hodam za njom.
dakle, teta čisti, a ja obavljam nešto svoje u drugoj prostoriji. maltene se i ne vidimo.
I ja sam prije mislila 'ja sebi najbolje ocistim'. E sada bogme I JA BIH SPREMACICU pa neka gleda prljavi ves, ima ga i ona!
A jel se one drže vaših uputa ili rade po svom? Npr. jel mimo vas pločice operu sanitarom (kad je već usput) iako ste rekli da se pločice isključivo peru npr. Brefom?
Kad ste ih upošljavale koliko ste im objašnjavale što i kako trebaju čistiti?
Jel vas u tijeku posla pitaju što dalje da čiste ili im sve prepuštate na volju, pa kako očiste da očiste, glavno da ne morate vi![]()
![]()
Nakon koliko sati rada primjetite da ''kaskaju'' tj. da rade samo da što prije naprave i odu?
Jel ih nudite hranom (npr. dok vi doručkujete)? i kojom? A sokovima?
I na kraju; kako ih upoznajete sa vašom djecom i na što ih posebno upozoravate?
Thanks![]()
To je prva liga, ja bih tvoju tetu čistilicuLutonjica prvotno napisa
![]()
a koju ti filozofiju iz toga radiš![]()
ja imam malo sredstava za čišćenje - frosch za kuhinju i kupaonu za skoro sve, pronto za prašinu, nešto za pod i nešto za stakla. tako da ne može puno fulati... a da li ipak nešto krivo upotrijebi, nemam pojma, jer, kao što rekoh, ja sam u drugoj prostoriji dok ona čisti (a naknadno nisam primijetila da je lavabo pošprican prontom ili sličnoA jel se one drže vaših uputa ili rade po svom? Npr. jel mimo vas pločice operu sanitarom (kad je već usput) iako ste rekli da se pločice isključivo peru npr. Brefom?)
kad je prvi put došla, sjele smo, popile kavu i ja sam joj rekla što očekujem.Kad ste ih upošljavale koliko ste im objašnjavale što i kako trebaju čistiti?
Jel vas u tijeku posla pitaju što dalje da čiste ili im sve prepuštate na volju, pa kako očiste da očiste, glavno da ne morate vi
a ni tu nisam zahtjevna: svaki put prašina, usisat, oprat podove i oprat kupaonu. kad ću trebat nešto drugo, naglasit ću joj (npr. oprat prozore ili pločice. naime, to se kod mene ne radi svaki tjedan)
prvih par puta me nešto znala pitati jer joj je ipak stan bio nepoznat, ali sad smo već uhodane i zna točno što želim.
nisam to uopće primijetila.Nakon koliko sati rada primjetite da ''kaskaju'' tj. da rade samo da što prije naprave i odu?
gotova je za 3 sata, a kad imam posebne zahtjeve (prozori, kuhinjski elementi, pločice, balkoni...), onda je kod mene jedno 4-5 sati.
uvijek kad dođe ponudim joj kavu i doručak. hranu uvijek odbije, a kavu rijetko prihvati.Jel ih nudite hranom (npr. dok vi doručkujete)? i kojom? A sokovima?
kod mene nema sokova, ali sam joj pokazala gdje su čaše i kad god poželi može sjesti u kuhinju i popiti čašu vode.
zara je u vrtiću kad je teta čistilica kod nas.I na kraju; kako ih upoznajete sa vašom djecom i na što ih posebno upozoravate?
tvoje pitanje se odnosi na djecu ili na tetu čistilicu?
makar ni jednu ni drugu nemam na što upozoravati.
upoznala bih ih i rekla bih zari da je to teta koja mami pomaže pospremiti stan.
lutonjice, čekaš bebu dečka?![]()
Ja slično kao i lutonjica. Mislim da ipak očisti detaljnije od mene (i ja mogu i znam detaljno, ali ne želim, jer mi se ne da dragocjeno vrijeme trošiti na to, iako sve više ponekad osjećam kako u meni prevladava moj horoskopski znak - djevica), a ako nekad i vidim npr. da mi se na kupaonskom ogledalu vide tragovi krpe, ne živciram se baš previše jer bolje da je ona i tako napravila pa da sam ja to vrijeme utrošila na nešto konstruktivnije, npr svoju djecu
ona kod mene uvijek spegla, pobriše prašinu, usisa i pobriše podove i stepenice, oriba kupaonu i wc. to traje oko 5 sati
Povremeno opere prozore, kuhinjske fronte, balkone. to se posebno dogovaramo.
Ja sam uvijek u kući kad je ona tu, ako eventualno trebam nekamo skočiti, uvijek je kat niže sveki, tako da nikad nije sama. Iako, sad sam već stekla dosta povjerenja u nju i čak mi je ne bi bio bed ostaviti samu.
Uvijek me na kraju pita jesam li imala još što u planu za danas.
Napomenula sam joj da ne želim da pretjerano koristi sredstva za čišćenje. Mislim, znam da ne može sve očistiti s vodom, ali ipak radi djece. iako još uvijek koristi mrvicu više nego što bih ja htjela (valjda si ne može pomoći), jako je to smanjila. Ja inače i stakla perem s razrijeđenom tekućinom. A u vodu za pod stavlja samo malo sredstva za suđe.
Uvijek je ponudim s kavom, ako imam keksa ili kolača, s doručkom ili ručkom. Ona uglavnom prihvati samo sok ili vodu i eventualno kolač. Par puta sam je uspjela nagovoriti na ručak kad je tu bila malo dulje.
ako joj platim previše (jer mi nema sitnog za izvratiti) dogovorimo se da će mi vratiti drugi put ili da ću joj platiti manje drugi put. kad dođe drugi put, ja ne želim prihvatiti te novce jer ne želim cjepidlačiti, a stvarno sam zadovoljna s njom, ali ona uvijek inzistira i ne želi ništa više od dogovorenog.
lea je obožava. možda zato što joj uvijek donese neki slatkiš![]()
A šta misliš zašto pitam?Lutonjica prvotno napisa
Ženska mi je istom krpom prošla cijeli stan, od wc-a do kuhinje![]()
Na razgovoru za posao nas je molila da ju ne pratimo kroz stan dok radi jer ona to ne voli... pa nisam, ali kad sam našla tu krpu sa kojom je oprala wc u sudoperu - popizdila sam načisto![]()
da ne govorim da je radila bez da me išta pitala, kao da uopće ne postojim i sve je traljavo napravila da je čak i moj muž primjetio, uopće nije očistila nego pomaljala ''čarobnom krpom''.
Imam još jednu ženu koju bih možda zvala, ali ne bih ponovila kao sa prošlom pa su mi vaši savjeti zlata vrijedni.
Hvala cureako imate još koji?
Ador, pa promijeni je onda.
Ja sam svojoj napomenula neka krpicu od WCa drži u wc-u, a ods kupaonue u kupaoni pa je tako skužil
Jasno da sam joj rekla što i kako, ali ona me nije fermala, kao mlada sam...branka1 prvotno napisa
dala sam joj nogu isti dan, iako bih ju bila zadržala jer mi žena treba, ali ona ''čarobna'' krpa u mom sudoperu... za riknut!![]()
Danas sam se čula sa drugom ženom, doći će mi drugu subotu, pa skupljam iskustva da se opet ne zafrknem.
branka, ja sam ti isto djevicai bolje da ne pišem kako čistim jer fakat OČISTIM, ali mali mi je sad najvažniji i želim se njime baviti, a bogami je i zahtjevan i jednostavno ne stignem, a OBOŽAVAM čisto
![]()
Mi prvo nismo nikako mogli naći nekoga, jer Pula je mala, žene koje čiste je malo (barem preko oglasnika), i po onome što sam od njih čula prilikom tel. razgovora bilo je: ''održavanje'', a meni treba da netko zbilja počisti.
Ovdje sam pročitala da ste žene prvo zvale na info razgovor, pa smo MM i ja pozvali i tu našu kandidatkinju i bilo nam je malo čudno kad je odmah naglasila da ona NE ŽELI da se nju prati po kući jer da je nju već jedna pratila po kući i da ona kod nje više ne odlazi jer da nema tko nju pratiti (pa je zato nisam ni pratila, ali opet moraš joj barem prvi put objasniti kako da što očisti).
Uzela sam ju najviše zato jer je napisala da je samohrana majka, a znam kako je njima teškoi bolje da ona dobije lovu neg neka penzijonerka koja ipak nema djecu za uzdržavat.
Na kraju razgovora nam je rekla da je njoj baš žao što mora drugima čistiti i da joj je to skoro pa kao ispod častiMM i ja smo ostali paf.
Pa i ja sam čuvala djecu za duplo manje love neg što ona zaradi pa mi nije pala kruna s glave, a toj ženi sam znala i opeglat i oprati suđe i slično ZA ISTU CIJENU dok su klinci spavali. I to sam radila par godina u srednjoj školi. Napominjem da ne znam niti jednu osobu u mojoj generaciji da je radila tako nešto, ali ja se toga ne sramim, čak dapače!
Ono što sam primjetila bilo je da nije usisala cijeli stan (što sam primjetila kada sam ušla u spavaću promjeniti posteljinu i vidjela silne mucuce po podu), kad sam je pitala zašto nije usisala rekla mi je da joj nisam rekla, a dvaput sam joj naglasila da se sisa ''CIJELI'' stan. Kad sam joj rekla da usisa tu fakin spavaću, rekla mi je da bi ju ona rađe pomela jer da mi mali spava u dnevnom i da bi ga usisavač sigurno probudio, joj kako je obzirnaInače, spavaća je na drugom dijelu stana odvojena hodnikom od dnevnog i mali ne bi čuo i da top grune, uostalom nije osjetljiv na ''bijelu'' buku.
U kantu sa močom je stavila toliko vode da se voda nije vidjelaozbiljno vam kažem, i time je prebrisala ovaj put CIJELI stan, iako sam joj rekla da se pločice peru Domestosom, a parketi Prontom, znači u dvije vode. Na parketima su sve fleke ostale, sve sam sama poslije morala ići brisati.
Kupatilo je išla čistiti dok sam dojila da ne vidim, iako sam joj rekla da me pričeka i da za to vrijeme prebriše prašinu u sobi i dnevnom jer da bi joj voljela pokazati gdje držim sredstva i s kojim sredstvom šta da mi očisti. Na kraju ona je sve samo prebrisala ''čarobnom'' krpom i vodom, barem da je wc oprala domestosom, ali NE! Šta ja njoj imam govoriti, pa ona je Gospođa! a sredstva su joj bila ispod lavandina, krpe isto, da se samo malo sagnula, NE! da me pitala NE, glavno da je lovu na kraju uzela!
Plastični stolnjak u kuhinji nije prebrisala nego ga je OKRENULA, da ne vidim :shock: ovo je MM primjetio prilikom ručka.
Čisto taj čin ''okretanja'' stolnjaka mene je zgorzio, jer koliki kreten moraš bit da umjesto da prebrišeš stolnjak, ti ga okreneš, kao da to netko neće kad-tad primjetiti![]()
Velim, jednom te istom krpom mi je prošla cijeli stan, a tom istom krpom, mokrom mi je išla prebrisavati novi namještaj u dnevnom, iako sam joj na stolu ostavila Pronto spray, stelex i masu čistih krpa. Ništa od toga nije ni taknula. S tom ''čarobnom'' krpom mi je zalizala pločice i kuhinjski namještaj i to samo sa vodomda ne govorim da NEMAM napu i da se na plohama iznad štednjaka zadržava sva masnoća - sve je to samo razmazala na sve strane.
Nama se poslije gadilo uopće dirati površine jer smo imali filing ''prljavog''.
Malo sam frustrirana i nisam sama u tome, MM dijeli iste osjećaje i zbilja mi je malo nezgodno dofuravat nekog u stan, ako nije ok.
Valjda će ova nova čistit kako spada.
Baš sam malo u bedu radi cijele ove situacije, osjećam se kao da me netko preko vlastitih očiju preveslao i zahebavao u mom vlastitom stanu![]()
Ajoj :/
ador, obavezno joj nekad podmetni čokoladni kolačić na skriveno mjesto.
Branka, vidim da si i ti zadovoljna, i ja sam.
Drži se dogovora, počisti što sam rekla, a ako ponekad je i nešto ostalo (neka sitnica koju je možda predvidjela) uzmem krpu i očistim, nije mi problem.
Ostaje 3-4 sata i čisti prašinu, podove, kupaonicu. Ostalo čistim sve ja (prozore, kuhinju) i peglam, tako da meni ionako ostaje još puno toga za raditi, ali sam ovako jako, jako zadovoljna.
Ponudim je kavom, sokom. Pitam je za ručak ako imam spremljeno, ali najčešće nemam ujutro spremljeno dok je ona tu.
Ja sam uvijek doma (jedino skočim do dućana), ali nikad u istoj prostoriji koju ona čisti. Kako imam home office, ja radimu svojoj radnoj sobi a ona čisti kuću, tako da joj uopće ne smetam. Djeca nisu nikada doma dok ona čisti.
Naime, možda je glupo, ali ne bih voljela da Lana (6.5 godina) bude doma dok ona čisti. Prije 2 godine kad sam imala tetu čistilicu, ona je znala da mami netko pomaže, pa je znala reći da ona to neće pospremiti, da će teta.... Naravno, nakon toga smo puno pričale o tome, ali ne bih htjela da živi u uvjerenju kako mama ne čisti podove, već to radi neka teta, ne znam, malo mi je to glupo. Naime, ona meni pomaže koliko može i vidi mene da ja stalno nešto čistim, ali nekako mislim da je bolje da to čišćenje bude između tete čistilice i mene. Možda i griješim, ali eto, za sada mislim da je tako bolje.
Da, frkica i ja imamo istu tetuDrago mi je da si i ti zadovoljna.
Lea vidi i mene i MMa da čistimo jer pored što imamo tetu ipak i preko tjedna ponekad treba nešto usisati, speglati, očistiti......
Možda će i ona reći kao tvoja Lana, ali sad je još premala
Ja sam je uzela u trudnoći, mislila sam da poslije možda više neću, ali stvarno mi super dođe. A i pored nje ja još uvijek ima dosta posla. POnekad radim cijelo vrijeme s njom.