Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 150

Tema: Ljetne bebe 2005. (10. dio)

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

130 pojmova!!! Ma, znala sam da je Novi naš mali genijalac!!! Bravo!!! (a puno pusa ponosnoj mamici).

Mi smo danas išli na pregled kod pedijatrice i Matija je super, ozdravio je!!! Od četvrtka ponovno ide u jaslice... Još dva tjedna će dobivati terapiju doma, a onda moramo na kontrolu u bolnicu. Bez obzira na to sada je zdrav i vraćamo se u kolotečinu...

Pitali smo pedijatricu za hepatitis B i rekla nam je da ga ne smije cijepiti jer nemaju preporuku od HZZO-a i da ne može na svoju ruku. :? Jel neko uspio cijepiti dijete u redovnom domu zdravlja (da nije kod privatnika)?
    Mo-pa-ru smo odgodili dok M. malo ne ojača.

Kovke jeste bili na Rebru?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nitice, moja pedica u domu zdravlja cijepi protiv Hep B, cak mi je ona to i predlozila jer je kaze da je u porastu.
    Sto se tice tvoje pedice, mislim da ukoliko ti trazis da ona cijepi dijete cjepivom koje je dostupno, da je ona to duzna napraviti inace se smatra odgovornom. Tako su bar meni objasnili

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nitice, moja pedica u domu zdravlja cijepi protiv Hep B, cak mi je ona to i predlozila jer je kaze da je u porastu.
    Sto se tice tvoje pedice, mislim da ukoliko ti trazis da ona cijepi dijete cjepivom koje je dostupno, da je ona to duzna napraviti inace se smatra odgovornom ako se nesto dogodi. Tako su bar meni objasnili

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nitice !
    kod nas je ta vakcina obavezna, mada ja mislim da preteruju. Mi smo vakcinisani jos odavno.
    Poslednji put na kontroli odbili smo MMR, i odbijacemo dokle budemo mogli.
    Nisam se nista ubedjivala sa pedijatricom, znam da ona obozava vakcine, samo sam joj rekla da nema potrebe jer novi nece u vrtic.
    Cisto malo diplomatije.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za Maurena, mamu i tatu!

Puse svima!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i naša pedijatrica cijepi svim dostupnim cjepivima... druga stvar je njen stav o tome... naša baš nije za cijepljenje protiv "svega i svačega"...
    razgovarali smo baš o hepatitisu B i ona ne preporučuje cijepljenje, a na nama je da odlučimo :/ ...

super da je F. bolje, nadam se da Maureno ide uskoro domeka.... svima ostalima

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Larita prvotno napisa
    super da je F. bolje....
    htjela sam reći Matija, ali vrijedi i za Frana... svi su nekak bolesni pa mi se malo pomutilo ... ah, kasno je....

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

evo mi se vratili-bili i na Rebru i išli na konzultacije i po drugo mišljenje i na OLR na Šalatu-uglavnom, nećemo piti Klavocine :D
    uho je pod upalom, ali smanjenom, na ORL smatraju da prelazi i nije potrebno tretirati više antibioticima. Uglavnom, sve je krenulo od nosića, pa u grlo, pa u uho, i kad sredimo nosić, uho bi trebalo biti dobro.
    Dokica na ORL je samo spomenula da je moguća problematična treća mandula, ali to ćemo provjeravati samo ako se upale uha zaredaju...
    a ljudi moji, spikali su ga, uzeli te briseve, pregledali mu uši stotinu puta, skinuli ga cijelog-mislim, ne jamram, ali jadničak se toliko uplašio da je vrištaoooo da su ga čuli iz najudaljenije zgrade na Rebru
    uglavnom-'liječimo' se Sterimarom i Operilom
    zar je tako teško napisati uputnicu, ako nisi stručnjak u nečemu

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ajde super kovke... bar ne morate piti razna čuda....

btw... večeras me moje dijete ušokiralo... oduvijek imamo problem pumpanja nosa, vjerujem da nas većina ima probleme s tim... ali večeras se sjela meni u krilo i ja probam s pumpicom prema nosu, a ona ništa :shock: ispumpala sam joj nos do kraja, niš valjda nije ostalo, a ni pisnula nije :shock: još nemogu doći k sebi od šoka...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

bravo za Laru, a i za mamu:D
    joj, kad ćemo mi dočekati taj dan, Fran čim vidi pumpicu, fiziološku, operil, ili ono čudo za oči već vrišti i plače i žmiri

kli-kli-ja ne znam da li oni rade platnene, više mi se čini da prodaju stranjske, a na onom prospektu mi se činila i marama da je Didymos, a ne neka domaća-ne znam točno jer su stranice u izradi
    :?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

kovke, i moj novi je vristuljko, i sve mi se cini da su slicni.
    bas bi bilo super da se prodaju strane marame i pelene, jer zagreb je blizu, a ja nesto nisam bas za narucivanje preko neta u srbiju.
    eto i platnene i maramu imam kamaris.
    sad su mi vec popustili cickovi na zastitnim, trebalo bi da se snadjem za par novih.
    i jos bih htela da mu kupim one pelene za odvikavanje, ali samo sam nasla kod storklje u blizini, a postarina 75e, pa mi se "ne da".

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Bravo za Laru! Meni nikak nije jasno kak uopće uspijete upotrijebiti pumpicu. Ja sam je par puta jedva uspjela staviti u nosić od silnog bacakanja i na kraju nisam ništa izvukla. Imam onu iz DM-a, jel ja možda radim nekaj krivo?

Kovke super za Frana!!! I bravo za Vas kaj ste išli po drugo mišljenje! Meni se čini da mi moramo biti bolji doktori od doktora.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dobro jutro!
    Pusa svim bubanima. Lena je bolje, nosić više ne curi jedino malo kašlje. Još uvijek ima osip po trbuhu i leđima i danas ću zvati pedicu da pitam kaj s tim. Inače je super volje, brblja 100/h, hoda. Jedino je navečer brzo pospana, imam osjećaj da bi mogla ići spavati već u 18.00.
    Uvijek je tu neki crvić sumnje da nisam previše ležerna pa možda ne vidim neke znakove bolesti. A opet ne bih htjela biti paničar pa skakati na svaku sitnicu....
    Onda čitam sve one strahote po novinama kak se djeca razboljevaju, pa inertnost doktora...
    Malo too much za jutro, ha?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dobro jutro
    mi jos uvijek nismo primili onu vakcinu sa godinom dana. iskreno, nemam pojma ni koja je ni protiv cega, ali znam da je kod nas obavezna. Medjutim, vlada nestasica, nigdje je nema, pa sad cekamo. Rekli su nam iz DZ javiti kad ih dobiju.
    Mi sinoc bili na rodjendanu jednog friskog jednogodisnjaka. Bilo je tu jos djece, do godinu dana starijih od Asje, ali ona se uopste nije htjela igrati sa njima Stalno je trazila moju ruku i hodala po sobi. I da, prosula je sve grickalice iz tanjura, jer vjerovatno nije ni skuzila da se stapici mogu jesti

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I mi smo za vikend bili na jednom ročkasu gdje je bilo puno dječice - većinom 1,5 - 3 godine. I bile su dvije mame koje još uvijek doje :D i nisam se osjećala kao čudakinja (što sigurno jesam u svom društvu).
    A Lena je vidjela frenda kako jede štrudlu pa ga je žicala i on ju je morao hraniti (inače otac dvoje djece). Baš su mi bili slatki.

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pusa ozdravilica bolesnima i bravo za Novija! I mi smo pokupili neku virozu, počeo mu je curiti nosić i kiše a i tata nam je bolestan. Jedva čekam vikend!!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo ja dosla da se pohvalim da mi imamo(jos uvijek) SAMO JEDAN ZUB!!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

za rekord!

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    evo ja dosla da se pohvalim da mi imamo(jos uvijek) SAMO JEDAN ZUB!!!!!
    :D

Mi nikad nismo imali jedan, jer su nam istovremeno izašle donje jedinice. Sada imamo 12 i čekamo da nam krenu trojke!!!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kovke,to nije smjesno,jer zbog gore navedenog imamo ozbiljnih problema u zvakanju speka,prsuta,fileka krmica i ostalih delicija!!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma blago vama bucka!
    sta da ti kazem novi ima 12 celih, a jedna trojka mu vec 15 dana viri jedan milimetar na jednom kraju, a na drugom kao probija. A druga isto tako viri ispod desni ali nije jos probila. Dole ima samo bolne kvrgice na mestu trojki.

Mi smo rekorderi u najsporijem izbijanju zuba koji su spremni da izadju!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

nisam se smijala vama nego Nitici, jer oni nikad nisu imali 1

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A mi imamo 16 zuba, tralalala

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj kovke prvotno napisa
    nisam se smijala vama nego Nitici, jer oni nikad nisu imali 1
    Baš tak!!!

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Leki prvotno napisa
    A mi imamo 16 zuba, tralalala
    Jel to znači da ste do 2 godine oslobođeni izbijanja...? (mislim da negdje u tada izbijaju petice)

Zakaj me ignorirate sa pumpicom za nos??

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi imamo pumpicu od Tigexa i isto se mučimo. Njima je to sve muka pa mislim da je jedino električna pumpica bolja zbog brzine....

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Hvala MNataša.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma nema na čemu. Čak sam nešto radila pa nisam odreagirala na prvu.
    Pusa svima, tipkamo se sutra.
    Pozdrav Danijeli Horvat koja nas škica ali se ne javlja

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Pa-pa Nataša!!!

Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    Pozdrav Danijeli Horvat koja nas škica ali se ne javlja
    Stvarno? Daaaanijelaaa javi se!!!

Curke ja sutra nakon 4 tjedna idem na job. Nije da mi se ne da, nego opet moram sve pohvatati. Osjećam se kao da se vraćam sa porodiljskog.
    I ja se odjavljujem za danas. Bok svima.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pa,danijele nam nema vec 100 god!!
    pika bila danas sa daddy-em na kontroli kod pedice!9, 75 kg i 70 i nesto cm!!
    dr-ica je zadovoljna!
    dobili uputnicu za okulistu jer pika ponekad gleda u kriz,ali dr kaze da je to normalno do cca 3 god!!
    kaze da mozemo polako prijeci i na kravlje mlijeko,mada smo mi jos na adapt!
    skicnem vas tokom dana sa posla,ali ne pisem puno da me ne skuze jer mi je comp okrenut prema vratima,a ja sam jos friska!!
    pusa svim bebachima-bolesnima i zdravima!!!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bubinima puse da cim prije ozdrave !

Maureno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Novi = mali genijalac !

kli drzi se! brzo ce petak!

pumpica - imamo onu iz dm-a i chiccovu, ista stvar, bar nama...koji put nesto uspije ali nije bas presretan al zato B zna cemu sluzi i ne buni se

MN- prolazili ste pored one neke trgovine cipelama preko puta placa a mi prosli autom prema Zg pa se zato nisam javila...al sresti cemo se mi vec!

zubici- imamo "samo" 6 komada

ja ovaj tjedan pocela raditi nakon TRI godine, sad jos nemam svoj komp pa vam se ne mogu previse javiti preko dana, skicnem malo u kojoj pauzi
    mislim da je meni definitivno veci sok nego njima
    obojicu cuva nona, Teo jucer pojeo bratov cokolino, dakle probao i kravlje mlijeko a ja ga budim ujutro oko 6 da cica prije nego odem i jedva cekam (vracam se iza 5) da opet cica jer mi budu prepune i tvrde, nadam se da nece nastaki zastoj, kvrzica ili stogod slicno

bucka - Bruni je bjezalo oko i malo iza 6 mjeseci pa smo isli na kontrole
    (ima jedna neugodna sestra) ali sve ok, detalje ako hoces javi

Puse svima

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

izgleda da je Vid najmršaviji i ima 2 zuba
    (ali je zato visoooooooooooooookkkkkkkkkkkk)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dobro jutro svima!
    Kod nas sve po starom osim što Lenči dijeli puse na sve strane - što rukom, što cmače sve igračke i nas.
    Kupili smo malu štalicu sa životinjama - mame i bebe - konjići, ovce i krave. Krava ima vime pa sam joj pokazala kako mala kravica ciki. I onda je ona gledala, gledala i samo se sagnula i smoknula mamu kravu.
    Brblja na veliko, na nekom svom jeziku a jučer sam se iznenadila kad je par puta ponovila papuče ??! dok smo ih skidali. Baš me zanima da li je to bilo slučajno ili će biti na mamu koja je bila (i ostala) brbljavica....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jutro!
    Asja mi ima lagani proljev U stvari, kad malo bolje razmislim, vec 15-ak dana, od kako su joj izbijale trojke i cetvorke, ona u glavnom ima mekse stolice, i puno cesce kaka nego prije. Jutros joj je cak i iscurilo iz pelene, sto se nije desilo jos od dana kad je bila na siki. Nemam pojma sat da radim, ona se inace normalno ponasa, normalno jede, ne bih rekla da je bolesna. Da li da je vdoim ped. ili ne :?
    Inace, Asja za papuce kaze papa (i mi papuce zovemo pape), a kad vidi bebu na TV ili na ulici, kaze bebe.
    sto se tice zuba, ja se iskreno nadam da smo mi sada mirni do 2. godine i da petice nece krenuti ranije, mada s obzirom da je prvi zub dobila sa 4,5 mjeseci, sve je moguce.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Leki možda da ih prvo nazoveš? Da ju ne vodiš među bolesne ako nije jako bolesna?

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jutro!!! Evo nas, definitivno smo prehlađeni! N. curi nosić ali ga nisam vodila dr. kad je oćita prehlada, a ni tati nam nije puno bolje. Mi već jako dugo imamo 12 zubi, trojke nikako da krenu. Ja isto imam pumpicu iz DM-a i uopće ju ne koristim jer N. ne da. Dajte mi recite da li imate one toplomjere za mjeriti temp. u uhu? Gdje ih mogu kupiti i koliko po prilici dođu? N. više ne da mjeriti temp. u guzi. svima!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo dobili digitalni toplomjer za uho i srećom do sada nismo imali temperaturu. Ali kad smo provjeravali temperaturu par puta nekako mi se činilo da i nije baš nešto taj toplomjer. Mislim da se cijene kreću oko 300-tinjak kuna. Čula sam da ima i digitalni toplomjer za čelo koji brže mjeri temperaturu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma, nemam pojma, Mama Natasa, to nije onaj klasicni proljev, nego vise kao rjedja stolica, i nema stolicu poslije svakog obroka. I nije svaka stolica takva, obicno jedna bude formirana, a ostale rjedje. Ne bih htjela da je bez veze vodim doktoru, jer nikakvih drugih simptoma nema, osim te stolice. Ne znam, razmisljala sam da mozda ne pije previse mlijeka? Jer, jos uvijek pije adapt. prije svakog spavanja i ujutro, znaci 3 -4 puta dnevno. Koliko mlijeka djeca trebaju piti u ovoj dobi, zna li tko?
    Osim toga, MM ima intoleranciju na laktozu, pa se bojim da to nije od njega naslijedila, ako je to uopste nasljedno :?
    Vidjet cu danas kako ce se situacija odvijati, a i moja ped. svakako radi drugu smjenu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Leki ne znam što bi ti rekla. Možda da probaš pratiti stolice i hranu koju jede pa nešto izbaciti.
    Zaboravila sam poslati pusu ozdravilicu malom Nevenu
    Ja sam upravo zvala svoju pedicu zbog reakcije na MoPaRu. Prošli tjedan osip ovaj tjedan opet. I kažu to je normalno. Prvi put je osip bio reakcija na jednu bolest a sada je osip reakcija na drugu bolest.
    A ako bude osip gori da uzmem knjižicu cijepljenja i odem na zaraznu Nadam se da će se smiriti....

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Leki ljubi malecku. Nadam se da nećete biti bubini.

MNataša mala ljepotica je sigurno na svoju dragu brbljavu mamicu.
    Sad kad čujem vašu reakciju na Moparu, još više me strah M. cijepiti. Ako ništa drugo bar mi je drago da smo napunili 15 mjeseci, a možda još mjesec dana odgodimo, pa će valjda i reakcija biti minimalna jer kažu da je bolje što kasnije cijepiti.

Ja radim, a M. je u jaslicama. Kada sam ga ostavljala uopće nije plakao. Bio je tužan, ali valjda zna da mora ostati jer sam mu cijelim putem govorila da ga mama voli najviše na svijetu, ali mora ići raditi i da brzo dolazim po njega, a on neka se samo igra i ne bude tužan.

Romina je javila da sutra izlaze iz bolnice!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

:D za Maurena!
    Matija je hrabri mali mamin princ.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mali princ više sebe ne zove Tija, nego Atija, a jučer je jednom uspio reći i Matija!!
    Tak je slatki kad to izgovara...Ujutro kad se probudi leži ili sjedi između nas i ponavlja tata, mama, Atija i tak sto puta dok se i mi ne probudimo.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Nitica prvotno napisa
    Romina je javila da sutra izlaze iz bolnice!
    baš sam došla vidjeti jel ima kakvih novosti od nje... super, super :D

a naše pumpanje nosa bez plača se nastavlja :shock: nemrem vjerovati... izgleda da je problem bio u ležečem položaju a ne u pumpanju nosa... pumpamo s nukovom pumpicom... običnjača, niš posebno...

a jutros nije plakala kad sam ju ostavila u jaslicama... još samo da počne jesti...

pusa svima....

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

:D za Maurena,
    a o cjepivima ne želim uopće pričat-valjda ćemo se cijepiti jednog dana-ak me išta pedica pita, reći ću joj-a šta ja mogu kad je stalno bolestan-svako zlo za neko dobro
    jeste vidjele novi story-Maja Vučić i Ivana Husar na 2 stranice pričaju o dojenju, spomenute su i Rode i spot koji je napravio Gonzo

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

E da. I preporučili su da uzmem Zyrtec za smirivanje osipa. A čitam da ne preporučaju dojiljama ali je za klince od 6 mjeseca nadalje :/

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mene samo zanima kak je pedica sigurna da je to osip zbog cijepiva, a uopće ga nije niti pogledala... :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Razgovarala sam sa sestrom koja je pitala doktoricu i sve to prek telefona...

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    Razgovarala sam sa sestrom koja je pitala doktoricu i sve to prek telefona...
    Hm...nemoj ti ipak davati lijekove preporučene ovak preko telefona, jer kaj ak je to osip od nečeg drugog...

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Leki i N. ima u zadnje vrijeme dosta rjeđe stolice ali primječujem da su mu povezane s hranom. Rjeđe su kad jede više voća - posebno grožđa. Možda je i kod vas tako? Lena čula sam za taj osip nakon cijepljenja ali obično brže prođe! Sad sam sretna kaj se mi ne smijemo cijepiti ( alergija na jaja ). Maureno :D

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •