Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 150

Tema: Zimsko-proljetna djeca 2004. (46. dio)

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj sunce prvotno napisa
    a ja nikako ni da se do Petrinjske dovučem Fabiću napraviti putovnicu...
    tak ni ja, nemože mi dijete ni do nađkanjiže, a kamoli u svemir

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ljudi, book.
    aha, nabasala sam na blješteću sunce (čitaj:fantastičnoizgledajuću).

Pusač ozdravilić Ladi jasličarki šalje moj pilić milić.

Naš današnji izvještaje je : u vrtiću totalni dizaster-doma 6 piškenja jednokakanje, od toga svega jedna nezgoda (piškenje koje je uslijedilo par minuta nakon piškenja i kakanja).

u vrtiću je četiri puta išao piškiti u wc, nijednom se nije popiškio u wc, ali se je dvaput u gaćice.
    Sutra ću otići s njim i biti jedno sat vremena u grupi, pa da ga ja jednom odvedem piškiti, da se malo oslobodi.
    uglavnom, tetama sam rekla neka ne maltretiraju ni njega ni sebe. Ako vide da ne želi signalizirati, nećemo ga siliti. kako je doma sam rekao, tako će i tamo. ne želim da se zbog nezgoda osjeća tužno ni na sekundu, a kad mu se to dogodi u vrtiću, sigurno mu nije svejedno.

prijatelju malih vila, poseban pozdrav, kao i kompiću lovriću koji je u pripremama za vrtić.

p.s.naravno i svim našim curama i

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    I sad vas na kraju lijepo molim da me brzinski prosvijetlite - odakle i kako novi avatari (ne morate odgovoriti na "zašto", to mi je jasno). Tražila sam malo po portalu, ali nisam ništa našla ili sam tražila po krivim mjestima. :?
    Sva sreće da je Sanja postavila pitanje, jer sam i ja zalutala.
    Ivy, hvala na uputama.

Odvaljujem na svemirskog letača Vida - ima maštu kao i Nika.

Sunce, ništa se ne brini, trebat će ti malo da se snađeš. Ništa neobično, mislim da su to prošli svi kada su došli na novi posao.
    I ja se prijavljujem za kavu.

Tweety, ja sam par puta vraćala pelenu po noći i zeznula se - kao da sam joj dala zeleno svjetlo da piški u nju. Nama se još uvijek tu i tamo dese nezgode po noći, ali sve rjeđe i rjeđe.

Lada , nadam se da se viroza neće vratiti.

Pusa svim dečkićima i curkama.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo nas s vijestima - vrtić otpada do daljnjega! baka nastavlja u revijalnom tonu, s time da čuvamo mjesto u vrtiću i negdje na zimu/proljeće, kad procijenimo da bi mu benefit druženja bio veći od traume ostavljanja, krećemo lagano na par sati da jesen dočekamo oduševljeni vrtićem.

pala mi je stjenčuga sa srca jer mi sve skupa nije sjelo. vidim da nije spreman... jasno, prilagodio bi se da mora i napravili bi to najnježnije što možemo, ali ako nije nužno bolje je pričekati.

mama

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Uh, cure kako vi puno (i brzo) tipkate!
    Čitam vas ja, ali malo sam pred kompom, satrale me obaveze ovaj mjesec.
    Nadam se da ste svi dobro i zdravo, adaptirano i suhih gaća
    Zapravo mi je jako zanimljiva ova storija s Ladom u vrtiću, upijam svaki redak i mislim kako će A. dogodine to sve proživjeti, sve će joj biti novo, i stan (nadamo se selidbi u listopadu) i vrtić i kvart...
    svima!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

hehe, a mi odustali od vrtića ove godine, ali se poslije predomislili jer je Sara luda za djecom...i vjerojatno ćemo ju ipak upisati...

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj tira prvotno napisa
    hehe, a mi odustali od vrtića ove godine, ali se poslije predomislili jer je Sara luda za djecom...i vjerojatno ćemo ju ipak upisati...
    Ona je stvarno zrela za vrtić.
    Držim fige i šaljem pp.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vid, ti jedno preslatko stvorenje koje mi jutra osvježavaš svojim pričopričanjem...

Da, i mi se polagano spremamo za vrtić...sutra idem na dogovor, a onda će se i Lovro i tata prošetati, pa ćemo vidjeti. Možda krenemo od idućeg tjedna. I to vrlo vrlo vrlo polako... :/

Tweety, ne zbunjuj Frana sa vraćanjem pelene...opet će se vratiti u pelenu. Samo ne raditi neki big dil sa piškenjem u gaće...prebroditi će to mali slatki miš

Čoksa, što je sa stanom? Koji kvart na kraju?

Sunce, pusa Fabiću..

Pčelica, pričaj nam nešto o Niki!!!!

I na kraju, jasličarki Ladi pusa hrabrilica i velika pusa Ajvićinoj mami na čuvanju preslatkiša Andrejčeka!

PS
    Jesam li vam rekla da me zovu ptica ljubilica?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tweety, dobro je da ćeš malo biti s njim da se opusti pa će piškit ko mutav u vrtićki WC.

kak on stoji s tutom?

F je lud za svojom tutom doma, ima zeca koji se nešto vrti pa zvecka, kad zasjedne, ne da se s nje...

kupili smo još jednu i za bakin stan

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ako nekome treba tuta... mi imamo dvije a ne koristimo nijednu.

(nukove anatomske za maminu guzu, a guza sjela možda pet puta sve skupa)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ako nekome treba tuta... mi imamo dvije a ne koristimo nijednu.

(nukove anatomske za maminu guzu, a guza sjela možda pet puta sve skupa)
    Ajvić, i TI SI NA TUTI???

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

beljim ti se do poda i natrag

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ajvi, super za vrtić :D . to je sigurno bolje za sve vas. ova adaptacija je stvarno stresovita.

mi se ujutro iz vrtića izvlačimo tako što ladi kažemo da idemo u dućan ili po benzin ili već nešto što je prije palilo. obično je tražila iz dućana sokić ili sladoled pa joj to obavezno doneseno. to mi se činilo da ima smisla jer ona zna gdje smo, zna da ćemo doći i donijeti joj što je tražila.
    e da, ali se mudrica danas ujutro dosjetila. doma se napila puno soka i putem objašnjavala tati kako ne mora ići u dućan po sok jer je ona sok pila doma (iliti "ne ostavljaj me danas samu u vrtiću").

vid je nevjerojatno maštovit. oduševljava me sve više

čokolada, ne stižem redovito pratiti topic o vrapču. jel' to gotovo i dogovoreno?

tweety, pa meni se dvije nezgode u vrtiću za početak uopće ne čine strašno. imate super tete pa mi se čini da to neće biti problem, a ni franu neće biti bed, ako vidi da se oko toga ne diže prašina. ali biti će mu neugodno u mokrim gaćicama pa će vrlo brzo skontati. možda već za dan-dva, pametnica je on

sunce, držim fige da se brzo uhodaš na novom poslu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo kratko da se javim, a onda idem ubiti oko prije no što pokuoim pilića.
    noćas smo u 1:15 išli u klaićevu, od tamo su nas poslali na šalatu jer oni nemaju otorinca (dežurnog), na šalati naletjeli na nad.rk pospanu mladu doktoricu, zatim otišli u apoteku....u tri smo došli doma, oko 3:30 zaspali. što je bilo? neutješno i puno je plakao. nakon nekog vremena mi je rekao da ga boli uho i glava. ja tuka nisam znala da mu panadol smijem dati i ako nema temperaturu.
    jutros...on ok i super, a ja slomljena na teren.
    Cijelo to vrijeme bez nezgoda, odnosno...kad smo došli iz vrtića skinuli smo pelenu. Išao je kakati na wc, i malo se popiškio. valjda se zaboravio popiškiti do kraja, pa se nakon dve min što smo došli sa wc-a popiškio (to je nezgoda, ali ju ja ne brojim baš kao pravu jer je bio totalno očaran što se pokakao i samo je brbljao o drekecu, tako da se ovo piškenje dogodilo u žaru borbe), nakon toga, cijelo popodne, je pitao za piškiti, i to često jer je puno pio. po noći smo išli triput na wc, prije noćnog putovanja gradom. onda jednom kad smo se vratili. ujutro se probudio, par kapi je krenulo, a on će :"A joj, nemam pelenu!idemo piškiti.". Lijepo je zaustavio piškenje, tako da je samo na gaćice dospjelo par kapi, i nastavio piškiti kad je sjeo na wc. :D
    Ljudi ja sam još u čudu kako to lako ide.
    Teta mi je rekla da je danas četiri puta pokušavao piškiti, ali nije mogao, ali nije piškio ni ti u gaćice. onda su izašli u dvorušte. popiškio se tek kad su ulazili natrag, i to je rekao :"Piškiti!", ali je zakasnio. meni se to čini ok. Vidjeti ćemo što će biti nakon spavanja.
    Uglavnom sutra ći ja s njim provesti sat vremena u grupi pa ćemo vidjeti može li se osloboditi.
    Idem se sad odmoriti.
    puse svima

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ajme, avanture.

i na kraju mu nije ništa?

a bezpelenaštvo mu odlično ide! vidiš da je lijepo čekao da se u glavici sve posloži.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Tweety, to je super! :D

Pia nema pelenu skoro već 5mj. i još uvijek se zna dogoditi da "zakasni" pa ode par kapi, ali tko bi stalno mislio na pišanje kad ima važnijeg posla s loptom....
    Po noći joj još uvijek stavljamo pelenu, ali mislim da ćemo i to skoro ukinuti jer nema potrebe. Ona se pametnica onda ujutro neće dizati na WC pa piški u pelenu jer se mora maziti...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    i na kraju mu nije ništa?
    piše:sumnja na upalu uha
    izderala se na mene da mu ona ništa ne može vidjeti jer su mu uši pune nečega i da se javim svojoj doktorici.
    ja sam rekal da sam joj se javila, a ona :shock: , pa jel mu uopće pogledala uši. ja kažem da je i da je rekla da mu nije ništa. ostala je u uvjerenju da joj lažem. ne moram ti reći da ga je pregledavala dr.S
    to povremeno žaljenje traje već tri tjedna, a naša me dr. otkantala da mu nije niš.
    sad je ova naredila higijenu uha kod pedijatrice, a ako mu ne želi raditi, nek nam da uputnicu pa nek dođemo na šalatu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="tweety"][
    izderala se na mene da mu ona ništa ne može vidjeti jer su mu uši pune nečega i da se javim svojoj doktorici.
    /quote]...da se javim svojoj doktorici, kad se to uz uha u z pomoće lijeka koji nam je prepisala izcijedi, da napravi higijenu i vidi postoji li upala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tweety!! Za pofljuškat s tim doktorima!!! Baš nisi imala što za činiti preko noći nego otići na Šalatu daviti mladu na.dr.k. doktoricu!!!!!

Mali miškec...i kaj sad s tom higijenom uha??? Hoće mu ispirati uho ili kaj??? :?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hm, i nama su na šalati rekli da treba ispirati uho. s obzirom da se na kraju ispostavilo da ima anginu, nismo se zamarali kapanjima i ispiranjima. i nikad, ama baš nikad nije imao nikakvih problema s uhom.

no, ako se fran žali već tri tjedna... da je upala, već bi se odavno razbuktala, ili se varam?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Eh, da Tweety, nama je dr. kad je Pia imala problema s upalama uha dala 3% hidrogen za nakapati prije tuiširanja pa malo pričekati i onda isprati s tušem - tako raditi 3 večeri za redom. Navodno da dobro očisti uho...
    :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne zna Ajvi.
    meni se ne sviđa jedna druga stvar.
    Čim se prestao kupati u moru, nakon tri dana, napunio mu se nos, i puuun je. ne curi toliko van, koliko on guta šlajm. i to sam rekla našoj dr. ali nije poduzela nikakve korake.
    mislim mogu ja njemu kapati sterimar do mile volje, i stavrno, kupujemo ga češće od kruha, ali meni to nije normalno. nije mi normalno da dvoipo godišnjem djetetu konstantno moraš nakapljavati/ispirati nos. naravno, nje mi problem to raditi, ali mi to nije normalno.
    Meni se bila nakalemila moraxella, a bojim se da možda nije i njemu, ili nešto drugo.
    Da on ima temperaturu, dr. bi ga vjerojatno obrađivala, ovako ništa, a ja sam uvjerena da to nije ok.
    Mislim da se iz svega toga javlja ovaj problem sa uhom, koji bi silno htjela izbjeći, jer kad smo već od rođenja bez upale, bilo bi lijepo da tako i ostane.
    evo jedan korisni link, za sve vas da ne trčite izbezumljeno kao ja noćas.
    http://www.tegobe.com/casopisi/vase_...upala_uha.html

p.s. ja stvarno ni nakon svih boleštinica nisam znala da mu smijem dati panadol ili lupocet samo za bol. bila sam uvjerena da mora biti i temperatura prisutna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj spooky prvotno napisa
    Eh, da Tweety, nama je dr. kad je Pia imala problema s upalama uha dala 3% hidrogen za nakapati prije tuiširanja pa malo pričekati i onda isprati s tušem - tako raditi 3 večeri za redom. Navodno da dobro očisti uho...
    :/
    nama je dala neko ulje, u kojem možda i ima hidrogena jer je malo bijele pjenice izlazilo.
    ja se hidrogena ne bojim. bio mi je najbolji prijatelj pri raspucaloj epiziotomiji

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    ne zna Ajvi.
    meni se ne sviđa jedna druga stvar.
    trebalo je bisati: ne znam, Ajvi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bisati= pisati

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jeste radili bris nosa? traži uputnicu za šalatu, zaraznu ili gdjeveć. ako je ne možeš dobiti, jednostavno otiđi na hitnu nakon radnog vremena.

(da mm nije to napravio, još bi imao mandule u grlu... ako ga streptokok ne bi ubio u međuvremenu)

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tweety, mogu si misliti kako se danas osjećaš, skroz pregaženo, ali super da je Fran dobro, to je najvažnije. I ne brini za prijavljivanje pi-pija, odlično vam ide, samo ga nemoj zbunjivati vraćanjem pelena.

Sunce i Pinocchio, kako vam je na novim poslovima?

Vidu i njegovoj mašti ide velika pusa. Hoće li mladi gospodin biti budući književnik? Mislim da bi mu jako dobro išlo.

Ajvi, super da ste uspjeli odgoditi vrtić ako si procijenila da je prerano. Neka mališa uživa s bakom.

Lovri i mami sretne pripreme za vrtić!

* * *

Htjedoh vas pitati koliko vaših klinaca još ima noćnu pelenu i kad ste je odlučili skinuti? Fioni jako dobro ide prijavljivanje u budnom stanju, ali ujutro se budi s totalno mokrom pelenom, pa me je strah prijeći na apsolutno bezpelenaško razdoblje. Kako ste znali da su vam klinci spremni spavati skroz bez pelene? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanja, i Fran se budio, do ove nedjelje kad je odlučio da neće više pelenu. jednostavno neće i gotovo. ostatak priče znaš

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Brziskim pregledom ustanovljujem da smo mi gotovo stopostotno bojkotirajuće društvo! :D

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanja, i Fran se budio, do ove nedjelje kad je odlučio da neće više pelenu. jednostavno neće i gotovo. ostatak priče znaš
    Fiona je odlučila da neće dnevnu i svaki dan kad ju odijevam kaže mi "hoću samo gaće" , ali navečer kad joj stavljam pelenu ništa ne komentira, očigledno joj je to normalno.

A ja bih se tako rado riješila pelene, tako rado!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znala sam da postoji razlog zašto smo moderatoricama, adminima i ostalom osoblju ako postoji, drage pa nam dozovljavaju i povremena trkeljanja.
    cure, vlada li ovo jednoumlje u našim redovima

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa ja mislim da se bar 80% zepedićki učlanilo. baš sam ponosna na nas! :D

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nemojte me pitati tko su zepedićke

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trebalo nam je malo vremena, ali sad ćemo zato valjda biti kvalitetniji kadar nego da smo to učinile prije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš ste mi slatke, vi trkeljalice...

Tweety, ovo sa paracetamolom i lijekovima protiv bolovakod klinaca (pogotovo kod upale uha) saznala sam točno prije 10 dana od frendice čiji mali se vrištajući vratio iz vrtića i ona je pohizdila na mamu jer mu nije odmah dala sirup protiv bolova...

No hvala ti hvala za onaj link..isprintano i spremljeno u škrabicu "prva pomoć"

Eh da, i potpisujem ajvicu...odi raditi bris nosa, a ako doktorica njurga ti trk u Klaićevu iza 19 sati sa nalazom za one druge hitne...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa

Tweety, ovo sa paracetamolom i lijekovima protiv bolovakod klinaca (pogotovo kod upale uha) saznala sam točno prije 10 dana od frendice čiji mali se vrištajući vratio iz vrtića i ona je pohizdila na mamu jer mu nije odmah dala sirup protiv bolova...
    nemaš pojma koliko mi je sad lakše.osjećala sam se ko da nisam znala da je mamino miljeko najbolja hrana za bebe (ostanimo sa primjerima na temi tjedna!).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

miljeko
    mlijeko

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sa markom uvijek nešto novo....teško je to sve i pohvatati....sam pere zube i to poprilično temeljito,pere ruke umiva se....nema pelene od 6 mjeseca,zna se zaigrati sam i do 45 minuta,slaže kocke,crta,pjeva....ma zakon je ( kao i vaši of kors )

ja hvala na pitanju imam 3 sata prekovremenih,sutra imam 8 sati nastave u cugu i već me unaprijed boli glava

fran ~~~~~~~~ za ozdravljenje

svima i do pisanja

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maria, Marko je divan, sjećam se vašeg skidanja pelena... "od danas ne nosiš pelene!"

Eh, da... (uzdah)

Izdržat ćeš sutra, evo ti koja dodatna vibra da ti bude lakše ~~~~~~~~~

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tek kad sam išla skrolati gore da vidim šta to sanja misli da mi bojkotiramo skužila sam da je fran pola noći proveo u klaićevoj. miš mali

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Terenko tweety, sto ljudi, sto ćudi.

Kad je F zaglavio na zaraznoj lani, onda mi je dr. voditeljica odjela savjetovala da protiv bolova dajemo Plicet.

Inače, šogorica me prošli tjedan :shock: kad je rekla da ona sve tegobe i upale koje klinci imaju s uhom (imam 3 nećaka ) liječi čuvarkućom. To ti je nekakva biljka, meni zgleda ko kaktus, mesnato lišće je puno vodice, pa tu vodicu ona kapa u mala uha i to najbrže prođe.

Nisam probala, pojma nemam, al oni to tako već 15 godina rade.
    Tja...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

je, imamo je mi u vrtu, pa može doć kome treba, budemo nakapali
    ...a i prek zime se ne suši, tak da je za sve sezone

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pusa Franu, nadam se da je upala stvar prošlosti.

Nika je prošle zime imala česte upale, valjda zato što je krenula u vrtić.
    Nadam se da ćemo ove zime biti bolje sreće. tira ako bude upala dolazimo na kapanje
    fran, bravo za skidanje pelena. Još malo i svi ZBD-ići će biti bezpelenaši.

Sanja, stavljaš li Fioni pelenu preko dana?
    Mislim da je najbolje sve od jednom - mi nismo pa smo se dosta dugo vrtili u krug. Onda smo skinuli noćnu, pa je vratili kad je bila prehlađena, pa sam vidjela da je sve punija i punija - pa opet skidali i prolazili sve ispočetka.
    Sada Niku budimo za piškenje kada mi krenemo na spavanje, i (kuc-kuc) već dugo nismo imali nezgodu.

A što se tiče članstva - ja planiram već dugo. stalno mislim kako ću uskoro imati više vremena, ali nažalost imam ga sve manje. Tako da ću se učlaniti bez obzira na vrijeme.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pcelica prvotno napisa
    U vrtiću joj stavljaju za dnevno spavanje, a budući da doma više ne spava, kod kuće uopće više nema dnevnu pelenu.

Moram kupiti par komada nepropusnih podloga za kindač i još koju plahtu, pa krenuti u akciju - po mogućnosti, koordiniranu s tetama u vrtiću.

Bravo za Niku i uspješno skidanje :D , nadam se da ćemo se i mi uskoro riješiti pelena.

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Citiraj pcelica prvotno napisa
    U vrtiću joj stavljaju za dnevno spavanje, a budući da doma više ne spava, kod kuće uopće više nema dnevnu pelenu.
    Dobro si skužila - i htjela sam pitati stavljaš li pelenu za dnevno spavanje.
    Što se tiče plahta - mi imamo jednu onu plastificitranu plahtu + 1 podlogu.
    podloga mi je puno praktičnija, zamjenim plahtu i super, dok plastificiranu plahtu moram staviti na pranje.

Naoružaj se strpljenjem i puno joj pričaj o tome. Bitno da joj ne bude stresno. i sretno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

napisala sam na biserima, ali moram i tu vama...copy/paste

Spremni za spavanje. Lovro leži pored mene, okrenut prema meni, glavom u visini cika (spreman za nacicavanje) i govori:

"Danas videli košilicu. Dve! Nije bila cistilica! Ne, ne!"

Ja: "A di si vidio kosilicu ljubavi?"

Lovro: "Mama, šuti! Pričam cikici!"

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

već sam tamo lovri izjavila ljubav

mamma, kad se vidimo?

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003