Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Prodojeći pedijatri

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Prodojeći pedijatri

Evo, opet me razljutilo kakvih pedijatara ima kad sam sad pročitala Zvoncicin topic na Problemima.

Još od našeg pregleda u utorak si mislim otvoriti ovakav topic, i sad definitivno moram.

Dakle, ajmo stvoriti popis prodojećih pedijatara, po gradovima, kako se nekome ne bi desilo da naiđe na lošega i po njegovoj preporuci ne daj bože krene s nadohranom, ili još gore prekine dojenje.

Evo recimo da mi s Janom na prvi pregled nismo otišli kod Stanojevića, nego kod ove u Siget, Jana bi sad sigurno bila nadohranjivana (zbog izbezumljenog MM-a). Dođe mi da se rasplačem koliko je dojilja pokolebano zbog needuciranih pedijatara.

Doduše, onda čitam iskustva da jedan te isti pedijatar različito savjetuje. Ko će ih znati!

Ovaj bismo onda popis mogli preporučiti svojim poznanicama (ja imam nekoliko trudnica u bližoj okolini i sve ću za početak potjerati na malu školu dojenja). Osim toga, i meni je potrebna preporuka jer ovoj "našoj" očito fali par dasaka u glavi.

Daklem... (pa vi samo quotajte)

ZAGREB
    dr. Stanojević (OB Sveti Duh)

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ZAGREB
    Poliklinika Sabol - dr. Sabol i doktorice Klancir i Gjergja, ne znaš to je bolji od njih troje

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

kloklo, to je znači privat? Koliko je pregled?

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Um, nema pojma koliko je goli pregled, kad smo uvijek imali još nešto ekstra pride, evo ti broj tel. pa nazovi, jako su ljubazni i sve će ti reći
    Tel: 619-00-80

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dr hečimović, kruge

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ZAGREB
    Poliklinika Sabol - dr. Sabol i doktorice Klancir i Gjergja
    dr. Hečimović, Kruge

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, kad vec sastavljate popis , dajte par natuknica po cemu su navedeni pedijatri zasluzili po vama naziv prodojeci

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    ZAGREB
    Poliklinika Sabol - dr. Sabol i doktorice Klancir i Gjergja, ne znaš to je bolji od njih troje
    dr. Klancir je simpa, ali bas je ona "zasluzna" sto sam prestala dojiti u trudnoci. Da me nije zastrasila da se to ne smije jer cu se iscrpiti zajedno s nerodjenom bebicom, dojila bih B. i nakon 16 mjeseci.....

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dr. Hečimović, Kruge - (ukratko) - dojenje je super; dohrana nakon 6 mjeseci; kada nam je izbila reakcija na hranu rekla je nema beda, ima on kaj jesti, polako sa dohranom; kod kašlja sada sa 7 mjeseci rekla je da odštopavamo nosić, može malo čaja od sljeza - a onda se sjeti i veli: ma ne, nikakav čaj, vi dojite!
    dovoljno?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo, ja vam stavljam ovaj stari link:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ht=prodoje%E6i

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

dr jurković i tomašić u rijeci

i nemaju niti jedan letak za adaptirano u čekaonici, samo unicefov poster!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Knežija - Dr. Metka Regan - nama je odlična!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

apri, hvala za link! Vidiš, uopće se nisam sjetila da malo pretražim stare topice.

S obzirom da sam ja navela dr. Stanojevića, mislim da ne moram posebno naglasiti zašto je prodojeći.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj buby prvotno napisa
    dr. Hečimović, Kruge - (ukratko) - dojenje je super; dohrana nakon 6 mjeseci; kada nam je izbila reakcija na hranu rekla je nema beda, ima on kaj jesti, polako sa dohranom; kod kašlja sada sa 7 mjeseci rekla je da odštopavamo nosić, može malo čaja od sljeza - a onda se sjeti i veli: ma ne, nikakav čaj, vi dojite!
    dovoljno?
    znam da je off, ali da li to znaci da niste nicim odstopavali nosic ili mlijekom?

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nos smo sredili mojim mlijekom i šmrkljsaugerom

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mora da je neka dobra doc....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mora da je neka dobra doc....

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Knežija - Dr. Metka Regan - nama je odlična!
    Meni se ne sviđa kod ove dr. što zagovara raniji početak dohrane, sa navršenih 5 mjeseci.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ZADAR: dr. Blanka Dundov Žic

-prvi put na kontroli mi je dala puno riječi hvale i podrške jer sam nakon carskog uspjela postići isključivo dojenje, što mi je tad puno značilo jer nisam još upoznala dobrobiti ovog foruma, i bila sam jako nesigurna.
    -isto tako, tada me (a i svaki slijedeći put) poticala da dojim, bez vode, čajeva i bilo čega drugog.
    -Sugerirala ne NE dohrani prije 6. mjeseca
    -Nakon 6 mjeseci preporučavala polagano i postupno uvođenje hrane
    - kad je 4. mjesec dobila manje na kilaži , na moj komentar je samo odgovorila da tu nema ništa neobično, i da je ona divno i zdravo dijete koje dobro napreduje, i da bez sumnje i straha i DALJE dojim kad mi tako dobro ide
    -Kad je bila mala bolesna i prvi put pila antibiotik od kojeg je imala kronični proljev, nikad neću zaboraviti kad mi je na upit "čime se dijete hrani", a ja rekla "samo cica", odgovorila "to vam je najbolje što možete svom djetetu dati o ovom trenutku, i nema boljeg lijeka! Samo tako nastavite"

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Po mom (skromnom) misljenju prodojeci pedijatar bi morao

- znati o problemima u dojenju, te znati pomoci mami kad zaskripi. Pedijatar/pedijatrica koja na nedovoljno dobivanje na kilazi kaze "hm, trebala bi mozda dohrana", nikako ne moze biti prodojeca; kao niti ona koja ce vagati prije/poslije podoja da bi ustanovila koliko je beba dobila

- ukoliko je nuzno, automatski mami davati lijekove koji su kompatibilni s dojenjem, da mama ne mora inzistirati na lijeku kompatibilnom s dojenjem

- provoditi praksu da se ne pocinje s dohranom prije 6 mj starosti, ne cajevi, ne voda...

- itd, itd...

Ja znam samo jednog pedijatra koji sigurno radi ovo troje i vise od toga.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Po mom (skromnom) misljenju prodojeci pedijatar bi morao

- znati o problemima u dojenju, te znati pomoci mami kad zaskripi. Pedijatar/pedijatrica koja na nedovoljno dobivanje na kilazi kaze "hm, trebala bi mozda dohrana", nikako ne moze biti prodojeca; kao niti ona koja ce vagati prije/poslije podoja da bi ustanovila koliko je beba dobila

- ukoliko je nuzno, automatski mami davati lijekove koji su kompatibilni s dojenjem, da mama ne mora inzistirati na lijeku kompatibilnom s dojenjem

- provoditi praksu da se ne pocinje s dohranom prije 6 mj starosti, ne cajevi, ne voda...

- itd, itd...

Ja znam samo jednog pedijatra koji sigurno radi ovo troje i vise od toga.
    evo, radi dr. jurković i tomašić. znači, jesu

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dr. Milojka Butorac-Šegulja u Novom Vinodolskom
    nismo njeni pacijenti, ali je svakih nekoliko mjeseci posjetimo, kad smo u Novom, i uvijek nas pita da li se još dojimo i pohvali nas kad kažemo da da.

A naša pedijatrica je dr. Hećimović na Krugama, i apsolutno je podržavala dojenje, nismo imali problema pa ne mogu tvrditi da ispunjava
    kriterije anchie76, ali kad Vanja s 8 mjeseci nije htjela praktički ništa osim sise, rekla je nešto u stilu da ima cijeli život za jesti druge stvari.
    Poslije cijepljenja, kad je Vanja imala preko 2.5 godine, odmah sam je u ordinaciji stavila na sisu i sestra Štefica je samo rekla "to je najbolja utjeha, samo tako" . Tako da mislim i da je njihov tim prodojeći.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

dr. Ada Kirn, Split

Nakon izlaska iz rodilišta sam dobila STRAŠNU ragadu i nekoliko mastitisa (toliko veliku da sam morala potpisat da iz bolnice izlazim na svoju ruku (jer sam bila na kiretaži poslije poroda)). Bila je odlična podrška da spasim dojenje (kao i Rodin SOS tel).
    Kaže da joj je više neugodno pitat mame dal doje jer se gospodje (one koje ne doje) uvrijede na to pitanje.

Nama je rekla da malcu ne dajemo ništa osim cike i D3 kapi.
    Dohrana tek iza 6 mjeseci.
    U čekaonici nema nikakvih plakata o mliječnim formulama.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moram se malo vratiti na ovaj topic, zbog dr. Hećimović.

Svašta se u zadnjih 4-5 mjeseci izdogađalo, prebacili smo se kod nje, doživjeli šokove (dijete mi gladno jer je gurala šakice u usta, nemam mlijeka...), milijun puta odlučila opet krenuti u potragu na novim pedijatrom, ali nekak je ispalo da smo ostali.

Onda jedan dolazak na kontrolu i opet šok. Ali ne nama već jedna uplakana friška mama, novorođenče koje vrišti (kasnije mi ta mama veli da mali ne plače kad je na cici) i dr. H. koja veli toj mami da dijete MORA cicati svaka 3 sata, a ako ne, znači da nešto nije u redu s mlijekom, i da mu se mora davati adaptirano.

Što hoću reći s ovime?

Dr. Hećimović NE SPADA u ovu kategoriju prodojećih pedijatara. Tj. spada ako sve ide po ps-u. A vrlo često nije sve super u početku, pa tako naš (najnormalniji) mjesečni prirast od cca 550 g (koji je njoj bio premali), pa mala beba koja bi stalno visila na cici...

buby, kako je kod vas bilo u početku? Jesi i s prvim djetetom išla kod nje?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Moram se malo vratiti na ovaj topic, zbog dr. Hećimović.

i dr. H. koja veli toj mami da dijete MORA cicati svaka 3 sata, a ako ne, znači da nešto nije u redu s mlijekom, i da mu se mora davati adaptirano.

Moja Vanja je prvih mjesec dan dobila 1400gr, mene je to zabrinulo i ja sam zabrijala da ću uvesti red u prehranu, kao dat ću joj sisati svaka 3 sata. Dr Hećimović je rekla da dam djetetu koliko i kada traži, i da nije tako fina sigurno bi mi rekla da ne valjam gluposti.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa onda fakat ne kužim ko je ovdje lud? Jel to ona valja gluposti u neparne dane? Ili što je starija?

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dr Puževski, Zgb - da nije nje mi bi već odavno završili na formuli ali ona nas je uvjerila da možemo i bez toga

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dr Stana Gardijan,Jastrebarsko
    Izrazito zagovara dojenje,s naglaskom na isključivo dojenje do 6.mjeseca(bez vode i čaja)te sa postupnom nadohranom.
    Jedna mi se poznanica jadala kako ju je oštro korila na prvoj kontroli na kojoj je jadni bebač već bio samo na adaptiranom...a bome ni od mene nije dobila podršku.
    I inače je fenomenalna doktorica,jaaako teško prepisuje antibiotike i najčešće prije šalje dijete na vađenje krvi,što mi je stvarno odlično s obzirom na to da doktori danas prepisuju antibiotike kao bonbone.
    Iako je u maloj sredini naravno zbog toga ogovaraju.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

evo mi smo bili u poliklinici "Helena" u ZG pa me dr. Zima šokirao izjavom da prestanem dojiti jer mi je beba alergična na moje mlijeko a bez i jednog lošeg nalaza osim kandide u stolici!Rekao nam je i da počnemo dohranu sa 4,5 mj jer nemamo kao drugog uzbora jer je beba alergična i na kravlje mlijeko

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Split - dr. Rosa Žigo-Erceg

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leona je kilavo dobivala na kilaži prvih mjesec-dva i dr. Sabol je rekao da nikako ne uvodimo adaptirano jer zaista nema potrebe, to se uvijek stigne kao zadnja od svih mjera, samo neka je "svim dozvoljenim sredstvima" budim za podoje ako bude predugo spavala i da će sve biti u redu...
    I bilo je, a on je uvijek radosno vikao s vrata kad bi nas vidio: evo moje preslatke, isključivo dojene bebe

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa

thalia, može adresa i broj, molim te. Može i na pp

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dr. jurlina sa jaruna
    žena ispunjava sve uvjete plus nas je pohvalila za platnene
    rekla je-dojite mama dok god želite i koliko god beba hoće :D

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dr. Zorica Valentić, Koprivnica.
    Kada je Tea dobila i samo 400 g mjesečno ona je rekla nek mi samo dojimo jer može biti da je dobila manje jer joj izlaze zubići i dok god ona izgleda zdravo i veselo da joj ništa ne fali i nije bitno koliko je dobila.
    Savjetovala me da je dojim najmanje godinu dana, a kad smo došli na sistematski s godinu bila je vidno vesela jer još uvijek dojimo i rekla je nek samo nastavimo dok nama odgovara.
    I uvijek kaže kak su njoj jako drage bebe koje doje jer imaju ljepšu kožu i sve mirišu

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Oprostite što ovako upadam na ovu temu ali ne mogu da ne podijelim svoje razmišljanje. Zar nije tužno da PRODOJEĆIM pedijatrima nazivamo one koji mami koja uspješno doji kažu: Bravo mama, samo dojite, to je dobro! Pa to je nešto što se treba podrazumijevati kod SVAKOG pedijatra i liječnika, a prodojeći pedijatar bi bio onaj koji pomaže onim majkama koje ne doje, savjetuje, bori se protiv nedojenja javnim istupima, drži seminare i slično (ali nažalost, to nije kod nas, možda u nekoj drugoj zemlji...)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, kod nas je prodojeći pedijatar onaj koji ne viče na meme koje doje.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    kloklo, to je znači privat? Koliko je pregled?
    samo pregled ti je 400 kn,usluga vrhunska!
    mi bili nedavno.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj nina i. prvotno napisa
    dr. Ada Kirn, Split

Nakon izlaska iz rodilišta sam dobila STRAŠNU ragadu i nekoliko mastitisa (toliko veliku da sam morala potpisat da iz bolnice izlazim na svoju ruku (jer sam bila na kiretaži poslije poroda)). Bila je odlična podrška da spasim dojenje (kao i Rodin SOS tel).
    Kaže da joj je više neugodno pitat mame dal doje jer se gospodje (one koje ne doje) uvrijede na to pitanje.

Nama je rekla da malcu ne dajemo ništa osim cike i D3 kapi.
    Dohrana tek iza 6 mjeseci.
    U čekaonici nema nikakvih plakata o mliječnim formulama.
    Gdje je ordinacija te pedijatrice

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Dr Puzevski DZ Tresnjevka.
    Svaki put me hvalila i vidjelo joj se u ocima da joj je iskreno drago sto dojim. A i sama je dojila svoju djecu 6mj.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    Dr Puzevski DZ Tresnjevka.
    Svaki put me hvalila i vidjelo joj se u ocima da joj je iskreno drago sto dojim. A i sama je dojila svoju djecu 6mj.
    :/ Pa nije baš dugo, ili je to riječ o isključivom dojenju prije nadohrane?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj makita prvotno napisa
    :/ Pa nije baš dugo, ili je to riječ o isključivom dojenju prije nadohrane?
    Da, iskljucivo je dojila prije dohrane. Sto i nije previse bitno, bitno je da ne fila djecu umjetnom hranom i podrzava mame u dojenju. Pohvali. . . opcenito je predivna osoba i lijecnik , i bilo bi lijepo da je vise takvih kao ona.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A koliko je dojila svoju djecu (ako znaš...a i kad smo se već toga uhvatile)

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Makita, ne znam i to u cijeloj prici uopce nije bitno. Ne vidim smisao dalje ulaziti u razglabanje koliko je ona dojila i do kada. Spomenula sam to onak, usput. . . .

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

osijek-dr gregurić- u donjem gradu, pokraj pošte
    po čemu je prodoječa? rekla da do 6 mj nije potrebno apsolutno ništa osim mlijeka te da bi bilo najbolje da dojim bar 2 godine!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dr. anka penava u dz jarun, mislim da je prodojeca, kao i med. sestra koja radi s njom. nedavno sam isla s malim na cijepljenje, spomenula da cemo poceti dohranu sa sest mjeseci, a ona ce na to da ne moramo nikada zuriti jer beba lijepo napreduje, jos je u sali rekla da njemu ne treba nista osim cike do godinu dana, nisam mogla doci k sebi :shock:
    stvarno se i kod nas nesto mijenja...

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa
    Oprostite što ovako upadam na ovu temu ali ne mogu da ne podijelim svoje razmišljanje. Zar nije tužno da PRODOJEĆIM pedijatrima nazivamo one koji mami koja uspješno doji kažu: Bravo mama, samo dojite, to je dobro! Pa to je nešto što se treba podrazumijevati kod SVAKOG pedijatra i liječnika, a prodojeći pedijatar bi bio onaj koji pomaže onim majkama koje ne doje, savjetuje, bori se protiv nedojenja javnim istupima, drži seminare i slično (ali nažalost, to nije kod nas, možda u nekoj drugoj zemlji...)
    zašto bi bilo tužno ako pedijatar mami koja uspješno doji kaže-bravo mama?
    istina je da se to podrazumijeva,ali pohvalu je uvijek drago čuti.

ja hvalim dr.perić iz DZ grižanska,nije opsjednuta prirastom, ni vagom,i na 250g mjesečno nam je rekla-super,dovoljno!

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa

Ja sam preselila Vitu od pedijatrice koja je preporučala počinjanje dohrane s 3 mjeseca i sl. stvari kod njih koje glase kao prodojeće u Rijeci. Međutim, na sistematskom pregledu prije 10-tak dana (napunio 2 godine) me totalno razočarala i cijeli dan sam baš jaaako ljuta Naime, na moju rečenicu da Vitu još dojim krenula je s monologom kako je sada vrijeme da prestanemo dojiti jer je to bitno za psihičko zdravlje djeteta blabla, separacija od majke, blabla, na što sam ja rekla da se oko toga nećemo složiti. Veli ona da se nemam ja što tu ne slagati budući da je to što mi je rekla znanstveno dokazano. Nije mi se dalo više raspravljati jer je Vito bio nervozan, ali sam skroz poludila kad sam došla doma i vidjela da mi je napisala u plavoj knjižici u napomene: Majka još doji dijete. Date upute. :shock: Kao da se radi o nekakvom poremećaju koji treba riješiti, a ona je dala upute. Njena magična granica za prestanak dojenja je izgleda 2 godine...možda previše tražim, ali meni je to

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Split- dr.Vulić i dr. Kraus. S prvom sam onako ćakulala oko pola sata o dojenju, žena se stvarno potrudila educirati, krasna i topla osoba. Dr. Kraus je isto krasna, potpuno prodojeća.. ali najdraže su mi zato jer su ispalile na moju sveki kad ih je upitala a malo čaja, sokića, vode...jer malac nije dobio na kilaži po ps-u. I kad je spomenula da mi je donila vagu da vidimo koliko mali papa dr. Kraus je napala da što mi radi pritiske i da izvoli vagu odnijet i ostavi mamu i dijete na miru, jer je malac super. Samo da napomenem da mi je sveki patronažna sestra i da je spominjala sokiće, čajeve i blabla jer je maleni dobio samo 350gr i ima escherihiju, da ne bi ispalo da je neki zmaj od žene.
    Doduše imaju neke reklamice od (kršitelj koda)-a i sat od (kršitelj koda)a na zidu (želudac mi se okrenuo).. o tome ću popričat kad-tad...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •