Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: popečci bez mesa - molim recepte ;-)

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno popečci bez mesa - molim recepte ;-)

..znači sve one divote od povrća, žitarica, ribe i koječega koje se spominju po topicima - tipa popečci od blitve, prosa, mrkvice, ovog - onog...ajde svoje adute lijepo napišite u ovaj topic, da je sve na jednom mjestu

..ajmo!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od kuhane riže:
    najbolje od one koja ostane od jučer

umuljaš u rižu jedno jaje i malo krušnih mrvica i oblikuješ male pljeskavice
    lagano prepržiš

od pire krumpira-to je osnova
    a onda možeš u to dodati:
    1. ništa
    2. ribanu mrkvicu
    3. tikvicu
    4. krašak
    5. čak i kupus
    6. krušne mrve
    7. začine

možeš i bez jajeta umuljati s malo mlijeka

možeš ih i pohati kao neke šnicle ili samo uvaljati u brašno i prepržiti

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

od kelja:
    kockice kruha natopljene mlijekom, zdinstani luk, narezani i skuhani kelj, po želji kockice špeka, jedno jaje, začini - oblikovati popečke, uvaljati u prezle i pržiti.

od prosa:
    skuhano proso, zdinstani luk, pšenične klice, jaje, začini - opet u prezle i na ulje.

od sira:
    naribani tvrdi sirevi, pšenične klice, prezle, jaje.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

imam ja jedne s zobenim pahuljicama koje se peku u pećnici. sitno sjeckana mrkva, celer, peršin, malo pasiranog paradajza, začini, zobene... tako nekako otprilike (recept s vrećice zobenih).

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Od špinata ili blitve

Skuhani špinat ili blitvu nasjeckati, dodati parmezan, jaje, začine, krušne mrvice (ili pšenične klice ili oboje) koliko je potrebno da smjesa ne bude tekuća, uvaljati u prezle i pržiti.

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja radim s tikvicama!
    oguliš i naribaš tikvice, posoliš i ocjediš vodu koju puste, umješaš cijelo jaje, krušne mrvice i po želji malo vegete (ja ne stavim svaki put), te dodaš brašna da zgusneš. Žlicom radiš male kuglice koje rukama oblikuješ u popečke i stavljaš na vruće ulje dok se ne zarumene. Jako je fino, jedemo ih same ili uz neki čušpajz, naravno i uz meso, ali one su tako zasitne da nije potrebno meso. Brzo su gotove i nisu skupe!
    Uživajte!
    Mi ih često radimo otkad su curice skužile da mogu one muljat to po rukama!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Od krumpira i kruha:
    kruh star 2-3 dana (nikako friški) staviš u jednu posudu te zaliješ hladnom vodom da popliva i ostaviš cca 1 sat da se dobro namoči. U međuvremenu naribaš 3-4 oguljena krumpira te dodaš dobro ocjeđeni kruh koji s rukama malo izmrviš,zatim 1 jaje, sol, papar, malo vegete. Dobro izmješaš rukama te radiš male pljeskavice koje stavljaš na vrelo ulje dok ne porumeni. Mljac-mljac.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni se ti popečci uvijek raspadnu
    Doduše možda ne bi da se stavi jaje. Moja mama radi jedne super od zobenih pahuljica i blitve/koprive, pitat ću je recept.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj renci prvotno napisa
    ja radim s tikvicama!
    oguliš i naribaš tikvice, posoliš i ocjediš vodu koju puste, umješaš cijelo jaje, krušne mrvice i po želji malo vegete (ja ne stavim svaki put), te dodaš brašna da zgusneš. Žlicom radiš male kuglice koje rukama oblikuješ u popečke i stavljaš na vruće ulje dok se ne zarumene. Jako je fino, jedemo ih same ili uz neki čušpajz, naravno i uz meso, ali one su tako zasitne da nije potrebno meso. Brzo su gotove i nisu skupe!
    Uživajte!
    Mi ih često radimo otkad su curice skužile da mogu one muljat to po rukama!
    Ja radim s tikvicama slično - umutim jaje, dodam malo brašna i krušnih mrvica, soli, vegete (po želji), možda mlijeka da bude gušće od tijesta za palačinke. Umiješam naribane i ocijeđene tikvice i odmah pržim (vadim žlicom) jer tikvice još puštaju vodu pa da se ne raspada.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja upravo tamanim popečke koje sam iza ručka smućkala od ostataka kuhanog povrća:blitva, brokula, mrkva, tikvica; u to dodala 1 jaje, na sitno nasjeckane dimljene slanine (špeka), zobene pahuljice. Uvaljala u mješavinu krušnih mrvica i sezama i pekla na ulju.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

svi su fini, ali meni ni jedan nevalja bez tonu crvenog luka, češnjaka i peršina, jaje i malo malo brašna. ostalo ide od ostataka....

najdraži su nam od tikvica i krumpira...

krumpirovi 'prsteni' su fini, ostatke pirea, umuti se jedno jaje, malo brašna, sol, i formira se prutić promjera 1 cm, ili odprilike veličina prsta koji se spoji u prsten, i prži na ulju. fini su kao grickalica ja ih tonu pojedem

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Adry prvotno napisa
    Od krumpira i kruha:
    kruh star 2-3 dana (nikako friški) staviš u jednu posudu te zaliješ hladnom vodom da popliva i ostaviš cca 1 sat da se dobro namoči. U međuvremenu naribaš 3-4 oguljena krumpira te dodaš dobro ocjeđeni kruh koji s rukama malo izmrviš,zatim 1 jaje, sol, papar, malo vegete. Dobro izmješaš rukama te radiš male pljeskavice koje stavljaš na vrelo ulje dok ne porumeni. Mljac-mljac.
    Zaboravila sam da u to još stavm nasjeckanog luka i češnjaka.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anekica, ja ti kao temeljni recept skuham na jako gusto brašno s mlijekom, unutra dodam jaja, kobase narezane na sitno ili nekog nareska, mesa što je ostalo od ručka, sira, začina... Napaniraš i ispržiš. Idealno je kad ti ostane nešto konkretno od ručka, a šteta ti je baciti.

Kako si tražila bezmesne, možeš u brašno i mlijeko (koje ohladiš) ugurati hrpu sira, kiselih krastavaca, nasjeckanog povrća...

Temeljno tijesto ti osim brašna i mlijeka može biti i krumpir, kojeg izgnječiš i dodaješ svega ostalog po volji, običava se dodati jaje il zamjena da se povežu sastojci, pa popržiš ili ispečeš u rolu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •