Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: popečci bez mesa - molim recepte ;-)

  1. #1

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno popečci bez mesa - molim recepte ;-)

    ..znači sve one divote od povrća, žitarica, ribe i koječega koje se spominju po topicima - tipa popečci od blitve, prosa, mrkvice, ovog - onog...ajde svoje adute lijepo napišite u ovaj topic, da je sve na jednom mjestu

    ..ajmo!

  2. #2
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    od kuhane riže:
    najbolje od one koja ostane od jučer

    umuljaš u rižu jedno jaje i malo krušnih mrvica i oblikuješ male pljeskavice
    lagano prepržiš


    od pire krumpira-to je osnova
    a onda možeš u to dodati:
    1. ništa
    2. ribanu mrkvicu
    3. tikvicu
    4. krašak
    5. čak i kupus
    6. krušne mrve
    7. začine

    možeš i bez jajeta umuljati s malo mlijeka

    možeš ih i pohati kao neke šnicle ili samo uvaljati u brašno i prepržiti

  3. #3

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    od kelja:
    kockice kruha natopljene mlijekom, zdinstani luk, narezani i skuhani kelj, po želji kockice špeka, jedno jaje, začini - oblikovati popečke, uvaljati u prezle i pržiti.

    od prosa:
    skuhano proso, zdinstani luk, pšenične klice, jaje, začini - opet u prezle i na ulje.

    od sira:
    naribani tvrdi sirevi, pšenične klice, prezle, jaje.

  4. #4
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    imam ja jedne s zobenim pahuljicama koje se peku u pećnici. sitno sjeckana mrkva, celer, peršin, malo pasiranog paradajza, začini, zobene... tako nekako otprilike (recept s vrećice zobenih).

  5. #5
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Od špinata ili blitve

    Skuhani špinat ili blitvu nasjeckati, dodati parmezan, jaje, začine, krušne mrvice (ili pšenične klice ili oboje) koliko je potrebno da smjesa ne bude tekuća, uvaljati u prezle i pržiti.

  6. #6
    renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    n. zagreb
    Postovi
    484

    Početno

    ja radim s tikvicama!
    oguliš i naribaš tikvice, posoliš i ocjediš vodu koju puste, umješaš cijelo jaje, krušne mrvice i po želji malo vegete (ja ne stavim svaki put), te dodaš brašna da zgusneš. Žlicom radiš male kuglice koje rukama oblikuješ u popečke i stavljaš na vruće ulje dok se ne zarumene. Jako je fino, jedemo ih same ili uz neki čušpajz, naravno i uz meso, ali one su tako zasitne da nije potrebno meso. Brzo su gotove i nisu skupe!
    Uživajte!
    Mi ih često radimo otkad su curice skužile da mogu one muljat to po rukama!

  7. #7

    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    63

    Početno

    Od krumpira i kruha:
    kruh star 2-3 dana (nikako friški) staviš u jednu posudu te zaliješ hladnom vodom da popliva i ostaviš cca 1 sat da se dobro namoči. U međuvremenu naribaš 3-4 oguljena krumpira te dodaš dobro ocjeđeni kruh koji s rukama malo izmrviš,zatim 1 jaje, sol, papar, malo vegete. Dobro izmješaš rukama te radiš male pljeskavice koje stavljaš na vrelo ulje dok ne porumeni. Mljac-mljac.

  8. #8
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Meni se ti popečci uvijek raspadnu
    Doduše možda ne bi da se stavi jaje. Moja mama radi jedne super od zobenih pahuljica i blitve/koprive, pitat ću je recept.

  9. #9
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj renci prvotno napisa
    ja radim s tikvicama!
    oguliš i naribaš tikvice, posoliš i ocjediš vodu koju puste, umješaš cijelo jaje, krušne mrvice i po želji malo vegete (ja ne stavim svaki put), te dodaš brašna da zgusneš. Žlicom radiš male kuglice koje rukama oblikuješ u popečke i stavljaš na vruće ulje dok se ne zarumene. Jako je fino, jedemo ih same ili uz neki čušpajz, naravno i uz meso, ali one su tako zasitne da nije potrebno meso. Brzo su gotove i nisu skupe!
    Uživajte!
    Mi ih često radimo otkad su curice skužile da mogu one muljat to po rukama!
    Ja radim s tikvicama slično - umutim jaje, dodam malo brašna i krušnih mrvica, soli, vegete (po želji), možda mlijeka da bude gušće od tijesta za palačinke. Umiješam naribane i ocijeđene tikvice i odmah pržim (vadim žlicom) jer tikvice još puštaju vodu pa da se ne raspada.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

  11. #11

    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    835

    Početno

    Ja upravo tamanim popečke koje sam iza ručka smućkala od ostataka kuhanog povrća:blitva, brokula, mrkva, tikvica; u to dodala 1 jaje, na sitno nasjeckane dimljene slanine (špeka), zobene pahuljice. Uvaljala u mješavinu krušnih mrvica i sezama i pekla na ulju.

  12. #12
    snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    1,201

    Početno

    svi su fini, ali meni ni jedan nevalja bez tonu crvenog luka, češnjaka i peršina, jaje i malo malo brašna. ostalo ide od ostataka....

    najdraži su nam od tikvica i krumpira...

    krumpirovi 'prsteni' su fini, ostatke pirea, umuti se jedno jaje, malo brašna, sol, i formira se prutić promjera 1 cm, ili odprilike veličina prsta koji se spoji u prsten, i prži na ulju. fini su kao grickalica ja ih tonu pojedem

  13. #13

    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    63

    Početno

    Citiraj Adry prvotno napisa
    Od krumpira i kruha:
    kruh star 2-3 dana (nikako friški) staviš u jednu posudu te zaliješ hladnom vodom da popliva i ostaviš cca 1 sat da se dobro namoči. U međuvremenu naribaš 3-4 oguljena krumpira te dodaš dobro ocjeđeni kruh koji s rukama malo izmrviš,zatim 1 jaje, sol, papar, malo vegete. Dobro izmješaš rukama te radiš male pljeskavice koje stavljaš na vrelo ulje dok ne porumeni. Mljac-mljac.
    Zaboravila sam da u to još stavm nasjeckanog luka i češnjaka.

  14. #14
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

  15. #15

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Anekica, ja ti kao temeljni recept skuham na jako gusto brašno s mlijekom, unutra dodam jaja, kobase narezane na sitno ili nekog nareska, mesa što je ostalo od ručka, sira, začina... Napaniraš i ispržiš. Idealno je kad ti ostane nešto konkretno od ručka, a šteta ti je baciti.

    Kako si tražila bezmesne, možeš u brašno i mlijeko (koje ohladiš) ugurati hrpu sira, kiselih krastavaca, nasjeckanog povrća...

    Temeljno tijesto ti osim brašna i mlijeka može biti i krumpir, kojeg izgnječiš i dodaješ svega ostalog po volji, običava se dodati jaje il zamjena da se povežu sastojci, pa popržiš ili ispečeš u rolu.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •