Moonlight, u toj dobi podoji traju krace jer
1. beba je veca i puno brze povuce koliko joj treba (BTW, i meni je kao tebi noc bolja od dana, duze sisa)
2. okolina je zanimljivija od sise - savjetuje se dojenje u mirnoj atmosferi i zamracenoj sobi (BTW, Lana tesko moze dojiti igdje osim u sobi i zna proci po 2 sata da nista ne trazi ako smo vani, a doma doji svaki sat)

i trece, uspostavi se ponuda/potraznja i dojke postaju mekane, tako da se u toj dobi mame obicno zabrinu imaju li dovoljno mlijeka. Naravno da ima dovoljno! Ne znam je li to tvoja situacija, ali da napomenem za svaki slucaj. Normalno je da dojke postanu mekane, tko bi s onako neugodno napetim grudima mogao dojiti dijete par godina!

Tonja, nazovi SOS,
nabavi Purelan dok sve ne zaraste,
mazi grudi svojim mlijekom,
sto vise budi otkrivenih grudi na zraku,
nastavi izdajanje koliko mozes
i samo hrabro.

Za sada je najvaznije da ti rane zarastu. Kako ide zarastanje, je li stanje uopce ista bolje, stvaraju li se ranice, curi li gnoj, sto se dogadja?

Kakva je situacija s pelenama? Imate li barem 6 mokrih pelena u 24 sata, od toga 3-4 i pokakane?

Koliko sam skuzila, desna ti je strana manje bolna i moguce je da dojis na njoj? Jedini je problem beba koja ne zna prihvatiti dojku? Jesi li probala rucno izdojiti malo dok mlijeko ne krene, a onda ponuditi bebi? Mozda bolje prihvati kad mlijeko curi, kao iz bocice. Znas li da bebi usne moraju biti ispupcene dok doji, a jezik izmedju tvoje bradavice i bebinih donjih desni? Ako tako prihvati dojku i uhvati dovoljno areole (ne bradavicu!) ne bi te trebalo boljeti.

Kakva vam je noc, doji li beba u polusnu?

Ne znam je li moguce da izbacis bocicu, da bebi na neki drugi nacin dajes mlijeko? I meni je bocica skoro unistila prvo dojenje pa znam o cemu pricas, Leda bi mi isto tako grizla, kao da je ocekivala da samo curi bez da ona vuce, posisala bi samo toliko koliko bi istrcalo u tom zagrizu (poslije je naucila, ali ja joj nisam davala bocicu). Ne znam je li znas sve metode alternativnog hranjenja? Salicom, zlicicom, kapaljkom?

Je li izdajanje bolno? Izdajas rucno ili izdajalicom?