Kao sto znate iz oglasa, moja stara i ja prodajemo grunt i sad smo stigli do kupoprodajnog predugovora, neki ljudi bi nam dali kauciju i zatim trazili kredit. Oko teksta predugovora se nismo puno pregovarali, ja sam vec kupovao i prodavao stan, a imali smo i jedan ugovor za zemljiste u obitelji tako da poznajem sprancu, no jedan zahtjev nasih kupaca me je malo zacudio.
Naime, oni predlazu da u slucaju njihovog odustajanja mi zadrzimo cijelu kauciju, a u slucaju naseg odustajanja mi njima vratimo kauciju i doplatimo na ime penala istu svotu. Ok, penali su ravnomjerno rasporedjeni na obje strane, no sad se pitam da li eventualno tu oni imaju prostora za muljanje.
Da li je netko imao nekakve neugodnosti sa takvim stvarima (kaucija odnosno odustajanje od kupnje) ili je mozda nacuo za nesto. :?
Mani je jedina stvar koja mi pada na pamet bila da oni mogu eventualno zavlaciti sa kupnjom i cekati da mi odustanemo, no u predugovoru stoji do kada se mora sklopiti ugovor tako da mi se to cini ipak iskljucenim..
Hvala na svakoj informaciji!