Evo opet mene neuka sa novim pitanjima ...

Sa kupcima grunta smo se uglavnom dogovorili oko uvjeta, isplata ce izgleda biti u dva dijela, prvi (veci) sad tako da moja stara moze odmah uzeti novi stan, te drugi naknadno, po njihovu prijedlogu nakon sto oni ishode lokacijsku dozvolu, kazu da to obicno traje cca 3-4 mjeseca.
Da li je to tako, kakva su vasa iskustva sa lokacijskim dozvolama za kuce ako je papirologija u redu?
(naravno, u predugovoru bi se zastitili tako da odredimo datum do kojeg bi se trebala obaviti ta isplata drugog dijela bez obzira na tu dozvolu)

Loptica se sad prebacuje sa terena prodaje terena na kupnju novog stana. Moja stara kupuje stan od jednog covjeka iz kvarta, tip stanuje tamo vec duze vrijeme, poznaju ga tako da je mala vjerojatnost da bi tu moglo biti neke muljaze, no ipak treba provjeriti papirologiju.

Zgrada je sad u nekakvom rohbau stanju, pod krovom je, dovrsavaju se instalacije itd i pitam se sto je u toj fazi moguce provjeriti od papirologije.

Naravno, vlasnicki list za zemlju u gruntovnici, to mi je jasno i tu sve znam.
Kako i gdje se moze provjeriti valjanost gradjevinske dozvole?
Koliko znam, zgrada jos nije etazirana, da li tu ima nekih stosova na koje treba pripaziti?