Draga Luciana , bas me veseli tako pozitivan tekst o ŠB rodilistu. Naime , MM i ja bismo ovog puta htjeli biti zajedno na porodu i zelim svoju bebu uz sebe dok budemo u rodilistu , a u ST gdje zivimo to nije moguce . Bavila sam se mislju kako bi otisli u ZG , RI ili OS , ali su mi forumasice pametno savjetovale da odemo negdje gdje nam je blize i gdje ne moram dolaziti puno prije termina kako bi docekali porod. Ja sam u ŠB rodjena , posjecujem ga vrlo cesto , to je samo 86 km od ST i mozemo se zaputiti iz ST i u trudovima.
Kontaktirala sam s babicom tj. seficom rodilista . Rekla je da joj se javimo 20-ak dana prije termina ako zelimo i supruga na porodu.Nema tecaja , nista.
1)E sad , ja ne mogu vjerovati da ce ga doista pustiti uz mene . Osim toga , cini mi se da sam na starom forumu procitala kako tatu pstaju samo u radjaonu , dakle na sam kraj - kad je izgon. Od potpore u predradjaoni - nista .Koliko je tu istine?
2)Je l´se doista dâ dogovorit o izbjegavanju epiziotomije?
3)Kakva je rutina : puste li te setat po hodniku nakon klistira ili je kao u ST: klistir , krevet u predradjaoni+ CTG , porod u radjaoni - nema mrdanja?
4)Nakon koliko vremena nakon poroda ti donesu bebu?
5)Ako se kojim slucajem nakon poroda ne budem osjecala dobro , kako ce se brinuti o mojoj bebi , tj. hoce li je odnijeti od mene u drugu prostoriju?

Molim odgovore i zahvaljujem!