1. O ovom prvom ne znam puno jer se nisam raspitivala. Kad sam prvi put rodila prije nepune tri godine taman se počelo pričati o tome kako će supruzi moći biti prisutni na porodu. Kako moj to ne želi ni pod koju cijenu ne znam kakva je procedura.
2. Ja sam u rodilište stigla 2.5 h prije poroda. Bila sam otvorena mali dlan i bez problema sam rodila. Bila su dovoljna dva truda da beba izađe, a epiziotomiju nisu ni spominjali. Od dosta cura sam čula da im doktori pomognu na taj način da im zavuku ruku u rodnicu i pritisnu debelo crijevo tako da beba lakše izađe pa prođu bez epiziotomije.
3. Kako sam već napisala bila sam dosta otvorena, i nakon frizure i klistira sestra me je pitala hoću li u rađaonu. Ja sam rekla da želim šetati i nije bilo problema. Sat vremena prije nego li sam rodila sestra me potražila i rekla da dođem leći da će mi doktorica puknuti vodenjak. Predrađaone i nema, samo jedna mala dva za dva prijemna ambulanta.
4. Bebu sam dobila odmah na prsa čim su je izvagali i izmjerili, a u sobu nakon nekih pola sata, možda 45 minuta.
5. Ja sam bila u sobi sa curama koje su rodile na carski jer je sve bilo puno. Čak su i one imale bebe uz sebe cijelo vrijeme, a ja koja sam bila jedina "pokretna" jer se nakon carskog ne mogu odmah ustajati, dodavala sam im bebe da ih mogu podojiti. Uvijek imaš nekog u sobi pa se ne moraš brinuti ako ti bude loše, uvijek će ti netko pomoći. Meni su babice bile jako dobre, ne mogu se na ništa požaliti. Glavna sestra na rodilištu koju si kontaktirala je jako dobra gospođa.