Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Smrdljjiva mokraća

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Smrdljjiva mokraća

Da počnem ispočetka. U petak popodne, poslije jaslica, Matija mi je malo zakunjao i smirio se. Izmjerila sam mu 37,4 po pazuhom. Jednom se dosta obilno ispovraćao i nakon par sati opet je živnuo, oznojio se i temperatura mu je skroz pala. Jako je puno dojio. Inače, u petak je prvi put u jaslice došao u 7 ujutro, a skupila sam ga poslije tri jer sam bila na sistematskom za posao (počinjem sutra , konačno sam dobila stalni normalni posao) i zadržala se obavljajući neke stvari po gradu. Tete su rekle da nije bilo nikakvih problema. Uostalom, to su mu već tri tjedna adaptacije.

Jučer ujutro kad se probudio pelena mu je smrdjela izdaleka po ustajalom urinu, onak oštro k'o starim bolesnim dedekima iz guske (nije neka usporedba, ali prvo sam fakat mislila da se ukakao). Poslije je bilo sve ok. Normalno se ponašao, nije imao temperaturu, mokraća nije imala neugodan miris. Malo je slabije jeo. No jutros se ponovilo. Opet mu je pelena užasno smrdjela, miris se uvukao čak u piđamicu, baš grdo. Onak odokativno, koliko mogu kroz pelenu procijeniti, rekla bih da je mokraća nešto tamnija od uobičajene. Sad ne znam kak je jer je malac otišao s tatom kod bratića (ja sređujem još neke stvari koje neću stić drugi tjedan jer su me zvali radit tjedan dana prije nego sam očekivala). Jutros se najnormalnije ponašao i solidno je doručkovao.

Moja je pretpostavka da ima neku upalicu u urinarnom traktu. Je se nekom nešto slično događalo? Kakvi su simptomi infekcije s E. coli? Jel mi ga uputno poslat u jaslice (nikakvih drugih simptoma za sada nema osim smrdljive pelene ujutro)? Bilo bi mi fakat bad da ne dođem na novi posao već u prvom tjednu rada. Nemrem si to dopustit. A i MM ima frku na poslu. Help!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Veterani smo šta se tiče urinarnih infekcija. Mogu ti samo reći da moji klinci nisu nikada imali drugih simptoma osim šta im je smrdio urin. Doktorica me je već zezala " mama opet namirisala". Nikad ni visoke temp., ništa. Zato moja preporuka ti je da napraviš urinokulturu. Nije problem odnjeti urin na analizu, a ti ćeš biti mirnija

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Potisujem Veki.
    U puno slučajeva sam samo po ?mirisu? urina skužila da nešto nije uredu. Svakako uhvati urin i odnesi na mikrobiološki.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

To obavezno napravi, ja to prakticiram i sa stolicom na parazite.
    Kupiš u ljekarni kutijice, platiš u labaratoriju 18 kn i mirno spavaš.
    Neznam kako za mokraču, ali za stolicu netreba uputnica.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Naš slučaj je takav da preko dana nikada nisam osjetila urin tj. da pelena smrdi ali npr. ujutro ponekad osjetim, pa me zanima jel moguće da smrdi zato što joj navečer stavim pelenu (ona možda odmah piški) i onda bude i 12sati u peleni pa se usmrdi....
    ili možda zato što nekim danima jako malo tekućine popije??

Ili je sam taj smrad bez obzira na sve pokazatelj upale?? :?

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i mi jučer bili na Kantridi
    pelena smrdila- E.coli
    o bem ti miša toj bakteriji

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Ivany prvotno napisa
    Naš slučaj je takav da preko dana nikada nisam osjetila urin tj. da pelena smrdi ali npr. ujutro ponekad osjetim, pa me zanima jel moguće da smrdi zato što joj navečer stavim pelenu (ona možda odmah piški) i onda bude i 12sati u peleni pa se usmrdi....

podižem, pedica nam je na godišnjem pa nemogu nju pitati

jel zna netko možda nešto???

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sam isto osjetila po mirisu (i danju) i pelena je žućkasta, što inače nije.
    Može se nekad osjetiti pelena ako je napiškana ali ovo je specifičan miris nije to obični miris mokrače, ona ima miris ali ne smrdi, ovo baš smrdi, pomislim da se ukakala.

I bila je E. Coli.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

podižem, pedica nam je na godišnjem pa nemogu nju pitati

jel zna netko možda nešto???
    ivany odnesi urin u privatni labos, tako ćeš biti mirna.
    ne znam koja je cijena za običan nalaz urina, u zg je urinokultura 200 kn.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kod nas ista situacija.
    Smrdljiva pelena, obilno piškenje čak sam i pelene promjenila da izdrže noć.
    Napravili urin i urinokulturu i sve ok :? .

Davala sam svejedno cranactiv sirup brusnice idućih mjesec dana i sad je tek sve manje više normalno.
    Jel imao tko sličan slučaj?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mi. pelene (platnene) su jedno vrijeme smrdile prestrašno, posebno drugi dan u kanti. činilo mi se da javni wc ne smrdi tako. prvo sam mislila da je do pelena, ali nakon svih ispiranja, prepiranja, i opet ispiranja, one su i dalje smrdile. a urinokultura se pokazala sterilna.

to je trajalo nekih dva mjeseca, pa se kao malo povuklo (smrad), a sad osjetim opet kako se miris pojačava. :/

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Svakako pored svega trebaju i vise piti!!
    ...npr,pola litre tekucine onako usput za jedno jutro, i urin posvijetli, ne smrdi, a lijepo ispere mokracne kanale!

Posto mi radimo UK svaki mjesec, imali smo raznih situacuja, ali, kad god je urin taman, to je bio siguran znak da nije dovoljno pila!

A smrdljive pelene smo imali ponekad, i ja sam se plasila, ali nikad nije bila infekcija, ...mozda nekad same pelene nisu ok?
    :?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

I meni je pelena jako smrdila, kao da se ukakao. Zna i mokraca smrdit, ali ovo je bas specifican miris. Otisli provjerit i naravno hospitalizirani zbog urinoinfekcije i Ecoli. I smrdila mi je grozno ujutro, ali znala je i prek dana.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

zanima me mogu li odnijeti urin u bolnički laboratorij bez uputnice,uz plaćanje

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mislim da možeš. Ja sam to radila na moru. Ako već žečiš platiti, zašto ne odneseš u neki privatni?

SIM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Urin može smrditi ako dijete nije dovoljno pilo, ako je jelo nešto što mjenja miris urinu ili ako ima upalu. Ja imam trakice koje se kupe u apoteci. Koštaju nekih 200 kuna 100 kom. Čim je nekaj sumljivo ja umočim. Prema promjeni boje vidi se je li sve uredu. Nikad se još nisam zeznula (5 godina). Bitno je znati da na trakici ne smije biti leukocita (bijelo boji u ljubičasto), krvi (žuto boji u zeleno) i nitrita (bijelo boji u ljubičasto) što se tiče upala. Kod visoke temperature mogu se pojaviti ketoni u urinu i to je normalno.
    Postupak je jednostavan. Uhvatiti mokraću u kemijski čistu čašu (najbolje ona plastična za vodu, nikako iz suđerice mjenja rezultate) umoćiti trakicu i staviti na papirnati ručnik. Za leukocite pričekati 60-120 minuta, ostalo očitavati odmah.
    Trakice se zovu ChoiceLine 10, proizvodi Roche.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ketoni u urinu ukazuju na to da je dijete gladno, najjednostavije rečeno. Imali smo taj slučaj tijekom crijevne viroze sa povraćanjem.
    Za leukocite i krv je jasno, na što ukazuju nitrati?
    To sa trakicama je odlična informacija, kao jeftinija i jednostavnija predradnja pretrage urina.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Nama je pedica rekla da nitrati ukazuju na upalu

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj SIM prvotno napisa
    Urin može smrditi ako dijete nije dovoljno pilo, ako je jelo nešto što mjenja miris urinu ili ako ima upalu. Ja imam trakice koje se kupe u apoteci. Koštaju nekih 200 kuna 100 kom. Čim je nekaj sumljivo ja umočim. Prema promjeni boje vidi se je li sve uredu. Nikad se još nisam zeznula (5 godina). Bitno je znati da na trakici ne smije biti leukocita (bijelo boji u ljubičasto), krvi (žuto boji u zeleno) i nitrita (bijelo boji u ljubičasto) što se tiče upala. Kod visoke temperature mogu se pojaviti ketoni u urinu i to je normalno.
    Postupak je jednostavan. Uhvatiti mokraću u kemijski čistu čašu (najbolje ona plastična za vodu, nikako iz suđerice mjenja rezultate) umoćiti trakicu i staviti na papirnati ručnik. Za leukocite pričekati 60-120 minuta, ostalo očitavati odmah.
    Trakice se zovu ChoiceLine 10, proizvodi Roche.
    hvala ,ovaj podatak mi puno znači

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja ipak moram pitati jer ne znam stvarno
    na što ukazuju leukociti u mokraći, a na što nitrati -upala?! :/
    jako me zanima jer sam mama dječaka koji je rođen s jednim bubregom i dosada sam uvijek nosila mokraću na pregled, a isprobala bi ove trakice, mirnoće radi pa me zanima ovo što sam pitala.
    oprostite na mojoj gluposti ali eto!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

maremama trakice su zapravo tek orijentacijski test. Veću vrijednost ima rezultat nativnog urina ili tzv. sediment urina. Leukociti i nitriti tvari su koje se može detektirati u urinu kod upalnih procesa. Nitriti kao raspadni produkti a leukociti kao stanice koje se nađu na mjestu upale. (leukociti se očitavaju nakon 120 sekundi.....ne 60-120min kako je u jednom prethodnom postu pisalo). Napominjem da leukociti mogu biti povišeni i kod lokalnih rekacija ne nužno upale mokraćnog sustava (neadekvatno pobrisano spolovilo , nedovoljna koncentracija urina, nesterilne posude i sl.). Nitriti pak ukazuju na prisustvo određenih bakterija ali nažalost negativni rezultati ne isključuju bakteriuriju (nedovoljna inkubacija urina, infekcije urinarnog trakta uzrokovane bakterijama koje ne sadrže nitrat-reduktazu).

uglavnom može tek biti orijentacijski test ali za stvarni nalaz svakako učiniti sediment urina i urinokulturu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

stellita puno hvala na odgovoru. ja ću se ipak pouzdati u nošenje mokraće na urinokulturu i analizu, jer poznavajući sebe ja bi napravila još veću paniku nego što jest, ako bi očitala na tim trakicama nešto što niti sama ne znam.
    u svakom slučaju hvala na obnjašnjenju, nije ih loše imati, ali ja sam ipak sigurnija kada odnesem na analizu, jer mi na uputnici i onako doktorica uvijek napiše hitno pa to zbilja brzo naprave.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •