Nakon prekrasno provedenog prijepodneva ( s Rodama na štandu) , poslijepodnevnog dječjeg rođendana na prekrasnom ribnjaku u Baranji, oko 1 h , probudio se Leon . U čudu sam dodirivala gornju usnu i otrčala do kupatila , uplašila sam se lika u ogledalu. Izgledala sam kao cure nakon neuspješno implantiranog silikona . Naime, očigledno je bilo da sam pojela nešto što je kod mene izazvalo alergiju i otok gornje usne. Budući da je to po život opasno stanje , ako se otok počne širiti na grkljan, odjurila sam u bolnicu ( neću sad razvaliti priču o groznim liječnicima
)
Ordinirali su mi kortikosteroide i kalcij intravenski. Nakon toga je došlo do poboljšanja. Tijekom jutra ponovo je počelo otjecati tako da sam podojila Leona i krenula u bolnicu. Savjet je bio obavezno Synopen i Dexamethason. Znala sam da je Synopen kontraindiciran u dojenju , pripremila sam se za nedojenje do večeri i izdajanje. Potom mi dolazi u posjet moja jako dobra prijetaljica, pedijatrica i objasni mi da vjerovatno ništa od dojenja do jutra i još usput dobaci da ga itako moram "odbiti od sise " pa mi je to prilika![]()
Ponovo nazivam drugu kolegicu , kliničkog farmakologa koja mi objašnjava da Synopen održava terapijsku koncentraciju 2,3 dana :shock: , pa bi trebalo ne dojiti sve to vrijeme. Šteta je bila učinjena , do ovih podataka vrlo je teško doći jer se temelje na studijama na lab. životinjama.
Totalno sam demoralizirana, primjetila sam da mi se mlijeko baš i ne stvara, iako Leon nije sisao od 10 h , pokušala sam sa izdajenjem , no ni to baš ne ide.
Očajna sam , bojim se kako će Leon reagirati nakon toliko vremena![]()
Ima li tko slično iskustvo sa nastavkom dojenja nakon nekoliko dana ?