Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: pročitajte , za sada tužna priča i važan podatak za dojilje

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno pročitajte , za sada tužna priča i važan podatak za dojilje

Nakon prekrasno provedenog prijepodneva ( s Rodama na štandu ) , poslijepodnevnog dječjeg rođendana na prekrasnom ribnjaku u Baranji, oko 1 h , probudio se Leon . U čudu sam dodirivala gornju usnu i otrčala do kupatila , uplašila sam se lika u ogledalu. Izgledala sam kao cure nakon neuspješno implantiranog silikona . Naime, očigledno je bilo da sam pojela nešto što je kod mene izazvalo alergiju i otok gornje usne. Budući da je to po život opasno stanje , ako se otok počne širiti na grkljan, odjurila sam u bolnicu ( neću sad razvaliti priču o groznim liječnicima )
    Ordinirali su mi kortikosteroide i kalcij intravenski. Nakon toga je došlo do poboljšanja. Tijekom jutra ponovo je počelo otjecati tako da sam podojila Leona i krenula u bolnicu. Savjet je bio obavezno Synopen i Dexamethason. Znala sam da je Synopen kontraindiciran u dojenju , pripremila sam se za nedojenje do večeri i izdajanje. Potom mi dolazi u posjet moja jako dobra prijetaljica, pedijatrica i objasni mi da vjerovatno ništa od dojenja do jutra i još usput dobaci da ga itako moram "odbiti od sise " pa mi je to prilika
    Ponovo nazivam drugu kolegicu , kliničkog farmakologa koja mi objašnjava da Synopen održava terapijsku koncentraciju 2,3 dana :shock: , pa bi trebalo ne dojiti sve to vrijeme. Šteta je bila učinjena , do ovih podataka vrlo je teško doći jer se temelje na studijama na lab. životinjama.
    Totalno sam demoralizirana, primjetila sam da mi se mlijeko baš i ne stvara, iako Leon nije sisao od 10 h , pokušala sam sa izdajenjem , no ni to baš ne ide.
    Očajna sam , bojim se kako će Leon reagirati nakon toliko vremena

Ima li tko slično iskustvo sa nastavkom dojenja nakon nekoliko dana ?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Draga, nazovi SOS!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

podrska i vibre!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kinder daj pomozi i reci mi koje je genericko ime Synapena. Ubi se trazeci i samo bauljam po mraku.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Synopen je kloropiramin (antihistaminik).

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Tj., cloropiramin HCl
    (pretpostavljam da koristiš literaturu na engleskom).

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije ništ strašno. Ja sam bila na operaciji i u bolnici tjedna dana. Rahela je imala 11 mjeseci. Izdajala sam se tek toliko da mi se dojka ne upali - obično na tuširanju.

Nakon toga sam normalno dalje dojila. Trebalo nam je 2 dana da se mlijeko opet stvara u optimalnim količinama. Ona nije zaboravila ništ.

Da napomenem, tjedan dana nije dojila (nije me htjela niti pogledati kad su došli u posjetu).

I da, ista ta Rahela je bila nakon rođenja 3 tjedna na Rebru na neonatologiji, na nadomjestu mlijeka, a nakon toga je do 6 mjeseci isključivo dojila.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kinder, šaljem ti veliku pusu i dobre vibrice da sve bude ok

Poslid, super za Rahelu

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kinder ma uspjet ćeš ti to sigurno! Šaljem vibrice

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kinder, draga... puse ohrabrilice i Leonu da ne zaboravi ciku

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

tnx na podršci !

Mislim da ćemo uspjeti , žao mi je Leona jer je navikao sisati prije spavanja ako sam ja kod kuće, sada ga uspavljuje tata , a ja sam u drugoj sobi

Dijete mi je sinoć popilo prvu bočicu (kršitelj koda)a , izgleda da je bio jako očajan , jer inače nije htio ni pomirisati bočicu ( pokušali smo mu svojedobno dati vodu dok nije naučio piti iz plastične bočice)

Još samo 24 h .....

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Poslid, pusa za Rahelu !

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Kinder ja nisam dojila 3 tjedna zbog mononukleoze. Izdajala sam se samo kad su mi grudi bile bolne i tvrde (nisam imala snage češće zbog same bolesti). Mlijeka sam jako malo izdojila ali čim je Paula počela sisati vrlo brzo se povečala proizvodnja mlijeka i vratili smo se u staru rutinu. Nemoraš se bojati - mlijeko ne nestaje samo tako (možda uslijed velikog psihičkog šoka). Budi stalno u kontaktu s curama s sos telefona

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Kinder daj pomozi i reci mi koje je genericko ime Synapena. Ubi se trazeci i samo bauljam po mraku.
    Potraži pod chloropyramine.

~~~~ za brzo ozdravljenje.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikako na zelenu granu s generickim imenom. Ima milijarda verzija tog generickog imena (ocigledno) i ja ni s jednom verzijom nemam srece.

Probah:

Chloropyramine
    Chloropyraminum
    Chlorpyramine
    Chlorpyraminum

Lista sinonima za Chlorpyramine je poveca :/

http://www.chemindustry.com/chemicals/744191.html

Kinder koliko ti je star klinac?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Anchie76 - Leon će uskoro rođendan slaviti ako već nije (oko 12mj. star)
    Joooooj neće valjda ispasti na kraju da smije normalno dojiti sa Synopenom

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probaj po Vuku
    kloropiramin

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Anchie76 - Leon će uskoro rođendan slaviti ako već nije (oko 12mj. star)
    Sumnjam da ce ista ispasti s mojom nemogucnoscu pronalaska icega

Ma moguce je da se uz Synopen zaista ne smije niti slucajno dojiti - zaista neznam. Htjela sam vidjeti koliko je to istinski problematicno. No ne ide mi.

Razlog zasto pitam za starost djeteta je taj sto to igra veeeeliku ulogu u kolicini negativnog utjecaja lijeka na dijete. Jer bitno je drugaciji utjecaj lijeka na dijete koje je par kg i iskljucivo dojeno, i na dijete koje sisa par puta dnevno i jos pritom ima 10 kg.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Probaj po Vuku
    kloropiramin
    Probala. Nista nisam dobila.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Nažalost neće, jer je kontraindiciran kod dojenja.
    Ali kinder to sve zna, njeno pitanje je kako nastaviti dojiti nakon 3 dana nedojenja.
    Nemam iskustvo, ali ako se bude izdajala mislim da će bez frke održati produkciju mlijeka, pitanje je samo kako će bebson izdržati 3 dana.

Inače kinder, kako si?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probaj po Vuku
    kloropiramin
    :?
    Ja sam dobila plivine stranice, farmaceutsku kemiju i masu drugih stranica..

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probaj po Vuku
    kloropiramin
    :?
    Ja sam dobila plivine stranice, farmaceutsku kemiju i masu drugih stranica..
    Ma nisam na to mislila Nego nisam dobila nikakve stranice koje bi bile meni od vaznosti. Jer zelim naci na koji nacin taj lijek utjece na dijete, koji mu je half-life itd.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad sam skuzila zasto nista ne pronalazim.

Vec sam na par sajtova pod opisom tog lijeka vidjela da se taj lijek jos vecinom koristi u "Eastern Europe"

Tak da se ja bojim da "zapadni svijet" ne koristi taj lijek, pa shodno tome ne uspjevam niti naci informacije koje trazim - jerbo ga nisu niti obradjivali.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kinder držite se vas dvoje! Nadam se da će sve biti ok!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

kinder, sigurna sam da će sve biti ok nakon 3 dana...
    tako sam se nekako i ja osjećala prije dva tjedna kad je malac štrajkao. sad opet sve po starom - cica je ipak bila glavna prijateljica već godinu dana, ne brini. znam kako ti je sad, ali sve će doći na svoje.

probaj izdajati, koliko ide - ide, meni se dosta smanjila količina nakon 4 dana nedojenja, ali kad smo krenuli po starom, sve se brzo ponovo nadoknadilo.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nisam na to mislila Nego nisam dobila nikakve stranice koje bi bile meni od vaznosti. Jer zelim naci na koji nacin taj lijek utjece na dijete, koji mu je half-life itd.
    Ah, so , što nisi odmah tako rekla.
    Pogledala sam u Plivin vademecum, u Farmakoterapijski priručnik i Internu medicinu, Vrhovac, nisam ništa našla što bi ti koristilo.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kinder izgleda nemamo srece u pronalasku detaljnjijih info. Zao mi je sto moras ovo prolaziti

Sto se kolicine mlijeka tice, probaj izdajati koliko ide, u ovom periodu kolicina mlijeka nije tooooliko bitna. Nije da je star 2 mj pa mu manja kolicina mlijeka moze stvoriti probleme. Kad ovaj period prodje, navuci ce on vec sebi mlijeka.

I puno ga mazi sada, da ne misli da ga odbijas generalno. I pricaj mu kako si bolesna i kako on sada ne smije sisati ali ce moci za par dana, i tak.

Drzim fige da ovaj period sto prije prodje i to sto bezbolnije za vas oboje.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A da nazoveš zavod za kliničku farmakogiju na Rebru, 01/2388-275, 2421-875? Oni bi trebali znati takve podatke, meni su pomogli oko jednog lijeka u trudnoći.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, i
    Tamo se možete raspitati o utjecaju pojedinog lijeka na dojenje, dobiti najrelevantnije informacije o tome potkrijepljene bazama podataka koje su dostupne samo strucnjacima tog podrucja ili cak doci osobno s uputnicom svog doktora opce prakse naslovljenom na Ambulantu za kl.farmakologiju, znaci besplatno, svaki dan, u zelenu zgradu KBC Rebro.
    ovo je quotano s MiB foruma, podforum Dojenje
    možeš se javiti i moderatoricama
    http://forum.mameibebe.net/phpBB2/viewtopic.php?t=24201

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Napokon da se i ja javim , čitala sam koliko sam mogla ali nisam stigla ništa napisati. Upravo sam se vratila s posla ( poslijepodnevna ambulanta) pa nisam stigla odgovarati , nago sam samo škicala na forum.
    Generičko ima je kloropiramin-klorid .
    U terapijskoj koncentraciji nađen je 2,3 dana u nekoj studiji na pokusnim životinjama ( podaci sa Rebra ).
    Kontraindiciran je u male djece do 8 g i dojilja jer izaziva ne samo sedaciju već i ma i ekstrapiramidne učinke ( trnce, klonizme, grčeve, mljackanje) - nalik na parkinsona.
    Moj Leon sutra slavi prvi rođendan i ima oko 10 kg ali to ne utječe na ishod u ovom slučaju.
    Moje je razmišljanje bilo ovakvo : ako je dozvoljena max. doza 3x2 ampule Synopena , onda bi poluvrijeme bilo max 8 h , no nije tako. U svim farmakoterapijskim priručnicima meni dostupnima ne postoji ovakav podatak, već samo da je kontraindiciran.
    Leon i ja ćemo nadam se izgurati ( malo nam je pomoglo što ja radim već mjesec dana pa je on navikao ne sisati cijeli dan )
    Mislim da je problem alergija jako velik u posljednje vrijeme , ovim topicom sam željela pokušati pomoći ne samo sebi nego i drugim majkama dojiljama koje nisu u mogućnosti doći do odgovarajuće osobe koja bi im mogla pomoći u ovakvom slučaju , a da ne prestanu dojiti kao je meni moja prijateljica pedijatrica predložila.
    Na posljetku , ja sam ok, opet izgledam kao i prije.Leon je dobro raspoložen.
    Nadam se da nećemo ponovo pokretati ovakav topic
    Rado ću pomoći ako se netko nađe u sličnoj situaciji ( iako se nadam da neće )
    Hvala vam svima, zajedno smo jače , vaša mi je podrška puno značila.

Javiti ću se ponovo sa utiscima o redojenju .

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

drz se kinder

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

dr'š se kinder...
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

podrska i vibre!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Tek sam sada vidjela topic... Nemam ti ništa pametno za reči, a da već nije rečeno, samo vam šaljem vibre i čestitam Leonu rođendan i neka ga razveseli prekrasan poklon - spavanac uz siku !

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja nekoliko puta godišnje imam tako naoteklu usnu, što gornju, što donju. Prije trudnoće i dojenja sam si znala popiti neki antihistaminik, ali sada više ne i nakon nekoliko sati uvijek se samo od sebe povuče

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Ja nekoliko puta godišnje imam tako naoteklu usnu, što gornju, što donju. Prije trudnoće i dojenja sam si znala popiti neki antihistaminik, ali sada više ne i nakon nekoliko sati uvijek se samo od sebe povuče
    Kod mene nije potpuno prošlo ni nakon brzodjelujućeg kortikosteroida intravenski :/ .
    Ja sam ti otorinolaringolog i vjeruj mi ,ne treba se šaliti s alergijama osobito ako je otok u području usana ( glave) , kožni osip ok , ali ovo je urgentno stanje zbog kojeg ljude hospitaliziramo .

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam alergičar odmalena, ali imam urtikariju, uglavnom na hranu pa se nikad nisam prepala ni kad bi mi se ovako nešto pojavilo. Nisam mislila da je tak ozbiljno

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Ja sam alergičar odmalena, ali imam urtikariju, uglavnom na hranu pa se nikad nisam prepala ni kad bi mi se ovako nešto pojavilo. Nisam mislila da je tak ozbiljno
    tim prije ako si atopičar , ok je ako je samo usna, ali ako krene prema niže ili u bronhospazam zna biti jako ružno

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iskustvo moje bliske prijateljice: imala je alergiju kojoj se do dana današnjega nije otkkrio uzrok, ali vrlo gadnih simptoma: crvene mrlje po cijelom tijelu, oticanje lica. Nakon dnevne bolnice, nekoliko isprobanih lijekova, među njima i ovaj o kome pišete i zbog kojega je prestala dojiti sa 8 mjeseci, počela je nositi magnete i alergija se povukla. Slučajnost ili ne, ali činjenica je da u njenom slučaju ni jedan lijek nije pomagao, i to mjesecima.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

kinder, šta te zadesilo!
    kako je miš mali preživio bez sike? kad smijete opet?
    evo vam jedna i želja za što brži i sretniji povratak siki.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kinder sta se desava?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

sve je ok, nisam više morala ponavljati terapiju pa je karencija trajala 2, 5 dana. Mali miš opet siki i sve je :D .

pusa svima

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super! :D

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Podizem temu.
    Nakon zesce reakcije na ubod (vjerojatno pauka) dobila sam injekciju synopena i premaz ampulom synopena. Doktorica se posavjetovala s ginekologom smije li to dojilja primit i on je rekao da moze.
    I sad mi vrag nije dao mira i morala sam to izgooglat i imam sto vidjet!!! Gdje god pogledam pise da Synopen ne ide uz dojenje... I sto sad da radim? Maleni je vec sisao (2 sata nakon injekcije). Da li da nastavim dojiti, da li da se izdajam i bacam mlijeko, koliko dugo? Na sto trebam obratiti paznju kod djeteta koje se nasisalo sinopenastog mlijeka (ima 9,5mj i 7,5kg)?
    Bas sam ljuta i tuzna

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

S2000, možeš poslati mail na Zavod za farmakologiju: klinfarm@zkf.hr ili pokušati telefonski doći do savjeta od nekoga iz laktacijske ambulante na Svetom duhu:
    Neonatološka i laktacijska ambulanta
    radno vrijeme: ponedjeljak-petak od 11.00 do 14.00 sati
    predbilježbe na telefon: 01/3712316 od 14,00 do 15,00 sati

Kako ste ti i beba? Je li bilo kakve reakcije?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala Linda,
    Nazalost danas im je radno vrijeme proslo pa cu zvati sutra.
    Jedina reakcija nakon injekcije je ta da samo i ja i maleni zaspali puuuno prije nego li inace zaspemo, a doktorica je rekla da ce mi se spavat od injekcije.
    Nakon sto sam tu vidjela da ga ipak ne smijem dojiti, izvadila sam iz zamrzivaca 2 doze mog zamrznutog izdojenog mlijeka (pukom srecom sam ga imala ), a sebe sam izdojila i to mlijeko bacila. Po noci sam nastavila dojiti.
    Danas smo oboje ok, oteklina od uboda se povlaci, a na daljnje injekcije necu ici.
    Al svakako cu jos provjeriti ovo s injekcijama synopena i dojenjem, jer mozda me opet stogod bocne, ili mi se pojava kakva alergija...
    A teta doktorica na hitnoj koju sam zvala naknadno govori da to nema veze s dojenjem a na uputama lijepo pise da trudnice trebaju izbjegavat, a dojilje da uopce ne smiju primati injekcije synopena...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •