Dakle, nakon euforije što smo kupili svoju predivnu Mazdicu, detaljnije proučavanje uputa dalo nam je misliti.
Naime, auto ima tri sjedala koji se po potrebi mogu micati van. Sva tri su ista, no u uputama piše:
"POZOR! Ugradnja dječje sjedalice na srednje stražnje sjedalo može biti opasna jer to sjedalo nije predviđeno za ugradnju i sjedalica se ne može pravilno osigurati. Pri sudaru dijete može izletjeti i pri tome se teško ili čak smrtno ozlijediti. Zato se dječja sjedalica ne smije nikada ugraditi na srednje stražnje sjedalo"
Malo je reći da sam užasno razočarana - koliko znam, to srednje sjedište je najsigurnija točka u autu, najbolje je zaštićen od svih udara (frontalnih, bočnih, stražnjih) i jako sam se veselila što ću sjedalicu staviti tamo... Ančice, zar je doista tako ili je to samo disclaimer kojim se ograđuju "za svaki slučaj"? Znači li to da ne mogu voziti troje djece u tom autu?
Zatim, što se s isofixom, kako to točno izgleda? Lijevo i desno sjedalo (ne i srednje) imaju neku kukicu iza na sebi - je li to isofix? No, u uputama, u kojima ima detaljan dio o dječjim sjedalicama, ne spominje se ni "i" od isofixa...Piše nešto o "automatskoj blokadi za pričvršćivanje dječje sjedalice" - je li to isofix? No, u tekstu o toj blokadi ne spominje se ta kukica, samo nekakva blokada remena. Pomagajteeeeee....
Hvala unaprijed.![]()