Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: jesam li luda...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno jesam li luda...

ovih dana sam fobicna kada su moje grudi u pitanju. Danima sam se pipkala, istrazivala, i na kraju naletim na neku kvrzicu velicine malo manjeg graska.
    Posto sam bila kod MM-ovih u Bosni, ludjela sam pet dana. Sinoc, cim smo dosli ja odem na kirusku ambulantu i doktorica me rucno pregleda.
    Prvo, jedva je nasla tzv. kvrzicu ( cijeli forum zna da imam ogromne grudi) Kada je napipala, kaze da njoj to ne izgleda nista vazno i strasno, ali ako hocu da danas napravim jedan ultrazvuk ili momografiju, cisto da bih se smirila.
    Napravila sam termin za 13 h, pa sad se pipkam i visim da kvrzica vise nije onako cvrsta kao sto mi se cinila.
    Uglavnom idem, jer sam poluluda. Posto mm radi, ici ce moja prijateljica samnom da ostane sa djecom u cekaonici dok ne zavrsim pregled.

Jel moze mlijecna zlijezda biti velicine graska? Mislim, niko mi u uzoj porodici nije imao karcinom, rodila sam nedavno dvoje djece... ali znate i sami da sam imala problema sa dojenjem? Jel moguce da je ostao nekakav kanalic zacepljen, ili sta vec...

mm kaze da radi ovoga ne bi ni isao u bolnicu, ali ja ludim... I ona doktorica me je malo cudno gledala.

I jos nesto... Imam smanjen rad hormona na stitnoj zlijezdi i danas trebam ici podic lijekove. Znaci, jos ne pijem umjetne hormone. Jkel moguce su mi od toga malo mlijecne zlijezde uvecane...

Stvarno sam Jeremija

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Snorki, baš se iskreno nadam da je stvar u paranoji!!
    No, isto tako sam načula da se posebna pažnja na kvržice u grudima "ne poklanja" xy dan ciklusa...eh sad koji ? odnosno od kojeg do kojeg??

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

otkrila sam je dva-tri dana nakon menstruacije Trenutno mislim da imam ovolaciju, a i kvrzica nije onako cvrsta.
    Jesam li mogla sta iritirat pipkanjem. Pipkala sam se svakih sat vremana :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Snorki, ne paničari. Ići ćeš na pregled i reći će ti da je sve ok i da dođeš za godinu dana!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

snorkaca, ja ti stvarno nemam pojma, al najezim se cim netko u istoj recenici spomene dojke i kvrzice, pa cu ti samo poslat milijardu vibri da ispadnes najobicnija panicarka!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nakon sto ti UZV pokaze da nije nista, nek ti muz zakaze jedan pregled kod neuropsihijatra. Ne zahebavam se.....Prepoznajem sebe u tim tvojim simptomima. Klasicna hipohondrija....Kad ti ustanove da su dojke OK, pocet ce smetnje na npr. plucima....
    Nazalost - lijeka nema.... :D Treba kopati po uzrocima. Mislim da i pored dvoje djece imas previse vremena. Ili je to oblik PTSP-a....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Nakon sto ti UZV pokaze da nije nista, nek ti muz zakaze jedan pregled kod neuropsihijatra. Ne zahebavam se.....Prepoznajem sebe u tim tvojim simptomima. Klasicna hipohondrija....Kad ti ustanove da su dojke OK, pocet ce smetnje na npr. plucima....
    Nazalost - lijeka nema.... :D Treba kopati po uzrocima. Mislim da i pored dvoje djece imas previse vremena. Ili je to oblik PTSP-a....
    Ninet, ovo isto mi je rekao MM... Upravo me zove i pita sta sam odlucila Kaze, eto nauzivaj se tog tvog straha, jer poslije pregleda necu vise nista da cujem...
    A sto se tice ostalih dijelova tijela sve sam pregledala Cak sam i CT pluca imala

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

:D Ma naces ti nesto.....Kostana srz....neistrazeno podrucje....

(Mislim ja se ovo kao smijem, a samo ja i Snorki znamo kako je tesko zivjeti a mrijeti mlad svakodnevno...)

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja samo da se prijavim u klub :D

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja sam trenutno u podrucju mozga

jos neistrazenije

Početno

Bolje bit hipohondar i da ne bude ništa nego suprotno. Sretno!!!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mislim, stvarno bil vi zbog kvrzice velicine graska isli ljekaru?
    Zar je moguce da se ne pipkate?Mislim, ne provjeravate grudi

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja kad se pipkam uvijek mi se učini da sam nešto napipala.
    zadnji put, prije 2,3 mjeseca sam završila na uzv jer sam našla nešto slično kao ti. Naravno da je bio samo limfni čvorić ili tako nešto.
    Prije par godina mi je ginekolog nešto napipao i rekao da mu se javim ako se počne povećavati. Tko će to čekati :shock: Pa sam lijepo otišla onkologu na uzv, i naravno, samo masno tkivo.
    Ali ipak sam uvijek za to ako se na nešto sumnja da se provjeri, pa ako i nije ništa barem mirna ideš kući. Do slijedeće samodijagnoze...

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja to redovito radim,ali i znam(nije sala 9-tka iz anatomije 8) ) da mlijecne zlijezde bubre i mogu dostici velicinu graska, ali mamografiju smatram jako dobrom stavri i mislim da je pogotovo po pitanju grudi preventivni pregled jako bitan.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jucer me je pregledala mm-ova tetka koja je operisala karcinom dojke u Zagrebu prije nesto vise od godinu dana. Zana ima 40 godina i napipala ga je tek kada je bilo ko sljiva, ako ne i veci. Kaze, da se uvijek provjeravala dok se tusirala i nikada joj nece biti jasno kako to ranije nije uocila. Ljekar joj je rekao da je to raslo sigurno pet godina. Hvala Bogu, pa je sada ok. Ide svakih sest mjeseci na kontrole, ali je zena fakat prosla kroz pakao.

Ona se meni nasmijala kada je ovo pipnula, ali kaze da provjerim ko zna???

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako ti je dovoljno dugačak prst... gurni ga kroz uho... sigurno ćeš napipati natečen centar za hipohondriju

naravno da će sve biti u redu, inače bi do sada bila stopostotni invalid sa najvećim brojem dijagnoza na području bivše države.
    no, dobro... i ninet je tu negdje...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kod mene je bila veličine pikule i bila na uzv citopunkciji - odgovor je FIBROADENOM čitaj MAST plus nekakve gluposti.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ivona prvotno napisa
    Kod mene je bila veličine pikule i bila na uzv citopunkciji - odgovor je FIBROADENOM čitaj MAST plus nekakve gluposti.
    ovdje kazu Fibrom i to su mi nasli na operaciji stitne zlijezde , te skinuli. Na istoj dojci.
    Sjecam se kada sam se probudila iz narkoze prvo sto sam ugledala jeste mali flaster na dojci. Onda mi rekose da to nije nista, da je to ustvari masno tkivo ili fibrom. To samo laserom skinu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ivonna, sta je pikula

Početno

Šćinka

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

kliker?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D Ma naces ti nesto.....Kostana srz....neistrazeno podrucje....

(Mislim ja se ovo kao smijem, a samo ja i Snorki znamo kako je tesko zivjeti a mrijeti mlad svakodnevno...)
    Ima nas još.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da i pored dvoje djece imas previse vremena. Ili je to oblik PTSP-a....
    . Dakle, vrijeme je za treće... mijenjaj potpis :D !
    A sad bez šale... ja sam eto baš jutros bila na UZV dojki, poslala me moja gin 'zlu ne trebalo', jer sam već ženska u godinama. Oduvijek sam imala mastopatiju i u mojim mladim godinama, pogotovo pred mengu, prsa su mi bila prepuna kvrga. Nakon dojenja se to poprilično ublažilo, nemam više takvu burnu reakciju na kraju ciklusa (beznadežno su tijestaste i prije i poslije menge, i u svako doba ), ali svejedno mogu nešto napipati. Desna mi se čini 'gora' po tom pitanju, ali baš jutros se doktorica više koncentrirala na lijevu, na jednom mjestu se zadržala sigurno preko minutu, napravila par fotki... Rezultate dobijem sutra, ali nije mi baš sve ravno, pogotovo jer je ovo stvarno trebao biti pregled tipa ' a još nisi nikad bila na UZV dojki? pa mogla bi malo...'.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja uopste ne znam kako cu doci do bolnice, iako mi je preko puta naselja. Mislim da cu se onesvijestit od straha. Evo, idem se spremit, a drhtim ko prut. Cak mi i ruke trnu i jedva kucam. Fakat, ovo vise sebi ne smijem radit.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Audrey, koje su to "godine", ako se smije znati?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj Snorki nemam ti sta za reci jer sam ista, MM sizi od mene, ne znam, mene ova hipohondrija puca od kad sam rodila i stalno sam u borbi sa njom.

Neku noc dok sam se tusirala brzo sam presla preko grudi jer me je bilo strah da ne osjetim nesto

Ja se iskreno nadam da nije nista

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apricot, moje godine ti šaljem na pp .

Ma, imam punu 41 godinu. Mislim da je, uz godine, kod mene bitna za slanje na pregled bila ta moja mastopatična povijest, a moja gin je znala za te probleme, čak mi je jednom i pregledala prsa.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nema Snorki....Mora da nije vjerovala nalazu UZV-a pa je izmolila mamografiju.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Snorki, evo utješit ću te..

Ja sam imala kvržicu na desnoj dojci tj. još uvijek je imam. Napipala sam je u bolnici kada se Dora rodila. Od onda je tu i ne smanjuje se.
    Baka mi je prije3 mj. umrla od raka dojke, a nedavno mi je teta odstranila lije vu zbog istog.

Možeš si mislit kako mi je bilo kada sam išla na UZV.

Dr. koji me pregledavao je rekao da se ne moram brinuti jer spomenuta kvržica je samo lojna žlijezda i ništa više. Nalazi se u slojevima kože.

Snorki, bit će sve OK.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja samo moram reći da sam riknula na nazive topica (jedan ispod drugog): "jesam li alergična"
    "jesam li luda"

Šta je sljedeće?
    (sori na debelom oftopičarenju)

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo otvorila prvu temu i odmah imam nesto za reci. Naime, mislim da bilo kakvu kvrzicu na dojci ne treba olako shvacati i da svakako treba otici na pregled kod strucne osobe, pa neka oni procijene. Sa 17 god sam sasvim slucajno prilikom tusiranja napipala neku malu kvrzicu. Dr. opce prakse je rekla da je to sasvim normalno, da sam mlada da zljezde rade svoje a i s obzirom da su grudi malo vece da se ne brinem. Mama/panicar vodi me odmah poslije toga na Institut za tumore, pregled, hitna punkcija 1.put, za par dana (nakon menstruacije) 2 punkcija i za 20-tak dana ja na operaciji. Prva kontrola nakon operacije opet su nesto napipali, cekalo se da proce M, jos uvijek je bila kvrzica tamo i opet sve ispocetka, hitne punkcije..operacija. Ne zelim zvucati kao neki crnjak..samo ja sam svoju lekciju naucila na moju zalost vec do svoje 18,5 godine..i smatram ove kontrole jako, jako vazne..ne prode tusiranje a da se ne prepipam - pogotovo nakon M jer se tada i rade kontrole i operacije! Snorki svakako ti drzim fige da je lazni alarm i da ce sve biti ok!!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nista.. ustvari, doktorica mi rece da joj je bilo sto tesko reci jer imammm ogrommmne grudiiii
    Kaze da misli da nije nista posebno, ali da uradim momografiju cisto radi sigurnosti. Momografiju mogu uradit tek peti dan nakon menstruacije. Valjda je samo tada valjana. Eto, ja sadf moram cekat vise od 15 dana :shock:

sada sam u frci sa djecom pa cu vam opsirnije pisat. Mislim da nije nista strasno jer bi ona odmah insistirala na momografiji, ili bi me zadrzali u bolnici. To je nekakva specijalistkinja za grudi... Opsirnije cu poslije

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj white_musk prvotno napisa
    ja sam trenutno u podrucju mozga

jos neistrazenije
    Sestro po patologiji!
    Snorki, bit će sve ok.
    Jesi ti to otvorila topic da se hvališ kako imaš velike grudi? :cer:

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hvalila sam se ja sa grudima kada sam pomagala da nikako ne mogu dojit. Sad imam crno na bijelo.

kada mi Anchi 76 rece "hajd nam Snorki posalji svoju fotku grudi"

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Iana27 prvotno napisa
    Evo otvorila prvu temu i odmah imam nesto za reci. Naime, mislim da bilo kakvu kvrzicu na dojci ne treba olako shvacati i da svakako treba otici na pregled kod strucne osobe, pa neka oni procijene. Sa 17 god sam sasvim slucajno prilikom tusiranja napipala neku malu kvrzicu. Dr. opce prakse je rekla da je to sasvim normalno, da sam mlada da zljezde rade svoje a i s obzirom da su grudi malo vece da se ne brinem. Mama/panicar vodi me odmah poslije toga na Institut za tumore, pregled, hitna punkcija 1.put, za par dana (nakon menstruacije) 2 punkcija i za 20-tak dana ja na operaciji. Prva kontrola nakon operacije opet su nesto napipali, cekalo se da proce M, jos uvijek je bila kvrzica tamo i opet sve ispocetka, hitne punkcije..operacija. Ne zelim zvucati kao neki crnjak..samo ja sam svoju lekciju naucila na moju zalost vec do svoje 18,5 godine..i smatram ove kontrole jako, jako vazne..ne prode tusiranje a da se ne prepipam - pogotovo nakon M jer se tada i rade kontrole i operacije! Snorki svakako ti drzim fige da je lazni alarm i da ce sve biti ok!!
    Potpisujem! I potpuno identična situacija mi se dogodila, sa isto godina, samo bez ove druge operacije.
    I, koliko ja znam, fibroadenom nije masno tkivo!!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na Institutu su skloni vaditi što treba i što ne treba.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

još jedan hipohondar se prijavljuje!
    samo kod mene je problem kaj ja ne želim ići kod doktora...pipam, pipam, stišćem, mrdam...."bolujem" mjesecima...i onda kad mislim da je već zadnji čas-ipak odem...
    tak sam si i ja napipala kvržicu koju sam toliko pehala dok nisam dobila podljev uglavnom, rece doktorica: rebro! rebro vam strši u cicu! to ste si napipali!
    svaki komentar suvišan....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam vec dva puta isla ljekaru zbog kvrzice.
    Prvi put u kirusku ambulantu, a sutradan kod specijaliste za grudi.

Doktorica misli da nije nista, ali ako hocu da pregledam momogramom (joj jel se tako kaze), za svaki slucaj zbog VELIKIHHHH grudi.

e sad da vam jos nesto priznam, sto nisam do sada :D

prije 15ak dana mene su ruke uzasno boljele. Imala sam osjecaj da mi je pazuho oteklo. Umirala sam danima od straha, da bi na kraju mm-emu puko film i rekao mi da dodjem kod njega na posao jer je pricao sa ljekarmom da mi to pregleda sa ultrazvukom. I dodjem ja, upoznam se sa covjekom, a mm mu dobaci da mi isput i stomak pregleda ultrazvukom jer tako vise ne bih imala sta za pregledat. Covjek mi pregledo lijevo pazuho, linfe izmedju grudi i ramena i nema nista...

Kaze, hoces li i stomak da ti pregledam? Reko, ne hvala i ja bjez preko vrata. Onda sam nastavila pipkat desnu stranu i poslije nekoliko dana nadjem nekakvu kvrzicu ko graska. Dali sam ja napipala mlijecnu zlijezdu ili sta li vec, ko zna... Uglavnom zbog nje sam isla ljekarima.
    Dok stalno pipam, malo me boli..., a evo sada ne, jer sam odlucila da je vise cesto ne diram... Ne povecava se, ali mene je strah. Mozda umisljam. Mozda je mlijecna zlijezda, linfni cvor, rebro... Ipak cu otic na ultrazvucni pregled, i zaista cu se onda prestat ispitivat i prepipkavat.
    Vec me svi smatraju ludom, ali... Mozda sam fakat malo odlijepila.

MM radi u bolnici i zna kako sve to izgleda. Jucer je napao da mu ne vjerujem kad kaze da mi nije nista.
    Naljutio se i u onoj frci mi rece "pa hebem mu imam vecu bubuljicu na guzi, nego sto je taj tvoj cvor"

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Na Institutu su skloni vaditi što treba i što ne treba.
    mamazika, moja dobra prijateljica je dojila svoje troje djece iako ima ogromnu cistu na grudima. Nisu joj nista dirali, a tu cistu ima vec 16 godina.
    kaze da je znala zaplakat kad dijete podje dojit koliko ju je to znalo boljeti. A eto, dojila je svako po godinu i nesto.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

snorki, jedini način da prestaneš dirati tu kvržicu je -da nađeš novu! stoga, ajmo na palpacijski scaning cijelog tijela dok nekaj ne nađeš! eventualno (ali ne garantiram), u slučaju da se groziš nekog pregleda (npr. kolonoskopija, bronhoskopija...), da na nekom od tih organa nađeš "nešto" i konačno pustiš malo doktore da predahnu....doduše, za tvog muža nema spasa...on je potpisao u dobru i zlu....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo ja bila na pregledu. Uradila momografiju i ultrazvuk i imam cvor koji mi je ostao od kompliciranog dojenja.
    Nista strasno hvala Bogu

Eto, i to sam rijesila. sam pregled nije bolan, osim sto je malo neugodan.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bravo, snorkice

koji je organ sad na redu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    bravo, snorkice

koji je organ sad na redu?
    Potpisujem u potpunosti...

I pusa za hrabrost...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kakva hrabrost Jutros sam zuc ispovracala od nervoze
    Da mi nesto nije uredu sa zeludcem

Sljedeci je psihijatar.

Sad stvarno, da ove nove forumasice ne bi posumljale da sam totalno odlijepila.
    Bio je cvor. Nista nisam umislila, ali srecom nije nista strasno. Ja sam uvijek za provjerit takve stvari.

I kad nesto hoce, poslije pregleda izadjem napolje, kad ispred bolnice sretnem svoju cimericu iz perioda operacije stitne zlijezde.
    zena je operisala karcinom dojke i sad su joj se neki novi cvorovi pojavili.
    Elem, tako mi je zao da sam se suzdrzavala da pred njom ne podjem plakat. Zena ima samo 33 godine i predivna je.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

snorki, nemoj da dopustiš psihijatru da te ubjedi u realnost i da napustiš naš klub hipohondrijalki

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj white_musk prvotno napisa
    snorki, nemoj da dopustiš psihijatru da te ubjedi u realnost i da napustiš naš klub hipohondrijalki
    snorki je odlicila da se vise ne pipka

da skrenem sa teme

nego, vidjela sam u Bipi parfem White musk i sjetila sam te se :D
    Na prvo prskanje mi je bio prejak, ali kad sam dosla kuci miris je bio prelijep. Steta pa ga ne kupih. Na snizenju je bio 5 euro. I mm-u se svidio

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pa samo ime je dovoljno da znaš da je dobro

a tek mirisni štapići white musk, pa to je nešto neopisivo dobro

(MM ima uljani,onaj za bradu i kosu, također WM mmmmmmmm )

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja pijem čaj od vrkute i čitala sam da neki njegov sastojak štiti od raka dojke...eto, dobro je znati.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

danas muz procito nalaz i imam malkice povecana dva cvora na dvije dojke. Navodno posljedica problema sa dojenjem. Uredne su strukture i nema nista u njima. Nalaz je potpuno ok.
    Taj drugi cvor u svojim bujnim grudima ne mogu ni napipat 8)
    jedan je 12 mm a drugi 8 mm. Ne odstupaju mnogo od normale linfnog cvora.
    Uglavnom, nista strasno 8) Hvala Bogu pa se i ovog rijesih.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •