ovih dana sam fobicna kada su moje grudi u pitanju. Danima sam se pipkala, istrazivala, i na kraju naletim na neku kvrzicu velicine malo manjeg graska.
Posto sam bila kod MM-ovih u Bosni, ludjela sam pet dana. Sinoc, cim smo dosli ja odem na kirusku ambulantu i doktorica me rucno pregleda.
Prvo, jedva je nasla tzv. kvrzicu ( cijeli forum zna da imam ogromne grudi) Kada je napipala, kaze da njoj to ne izgleda nista vazno i strasno, ali ako hocu da danas napravim jedan ultrazvuk ili momografiju, cisto da bih se smirila.
Napravila sam termin za 13 h, pa sad se pipkam i visim da kvrzica vise nije onako cvrsta kao sto mi se cinila.
Uglavnom idem, jer sam poluluda. Posto mm radi, ici ce moja prijateljica samnom da ostane sa djecom u cekaonici dok ne zavrsim pregled.

Jel moze mlijecna zlijezda biti velicine graska? Mislim, niko mi u uzoj porodici nije imao karcinom, rodila sam nedavno dvoje djece... ali znate i sami da sam imala problema sa dojenjem? Jel moguce da je ostao nekakav kanalic zacepljen, ili sta vec...

mm kaze da radi ovoga ne bi ni isao u bolnicu, ali ja ludim... I ona doktorica me je malo cudno gledala.

I jos nesto... Imam smanjen rad hormona na stitnoj zlijezdi i danas trebam ici podic lijekove. Znaci, jos ne pijem umjetne hormone. Jkel moguce su mi od toga malo mlijecne zlijezde uvecane...

Stvarno sam Jeremija