Meni je dosadilo kuhanje jednog te istog, te Vas molim savjet kaj sve radite od mljevenog mesa, a da nije bolonjez, punjena paprika, sarma...?
Meni je dosadilo kuhanje jednog te istog, te Vas molim savjet kaj sve radite od mljevenog mesa, a da nije bolonjez, punjena paprika, sarma...?
kaneloni
lazanje
pljeskavice
punjeni šampinjoni
punjene palačinke
punjene tikvice
musaka
faširanci pa uz to krpice i zelje
ćevapi
ćufte
dodajem još
burek
mesna rolada
mesne okruglice sa tjesteninom u vrhnju
ima tog još,al se ne mogu trenutno sjetiti.
dille, je li ti poznato ovo pitanje?![]()
dille ti ima brdo recepata u rukavu za mljeveno meso - meni je jednom referirala preko telefona pa se nadam da će nabasati na ovaj topic.![]()
pogledaj i tu
Jela od mljevenog mesa???
Poboljšana verzija faširanaca:
Napraviti smjesu i oblikovati faširance, staviti peći u tavu ali samo sa jedne strane. U vatrostalnu zdjelu složiti faširance tako da je pečena strana dolje. Žlicom malo udubiti gornju, nepečenu stranu.
Narezati svježi paradajz i tvrdi sir na kockice, pomiješati, dodati origano. Tom smjesom puniti udubljenja na faširancima. Staviti peći jedno pola sata u pećnicu.![]()
Pizza u kojoj umjesto klasicnog tijesta koristiš mljeveno meso pomješano sa crvenim lukom ako te zanima rado cu ti dati recept!
Nista, jer to ne papamo!!![]()
Ovo je STRAVA!Mama Natasa prvotno napisa
:?
tortilje
punjene palacinke (pa ih zapeci u pecnici)
slana torta
punjeni patlidzani
Storma evo recept za pizzu od mljevenog mesa "Mađarska mesna pizza"
1 velika glavica luka
1 kg mljevene svijnetint
sol,papar
2 manje limenke pelata
1 staklenka šampinjona narezanih(425ml)
1 žilica origana
200g gaude sira
-luk nareži na što sitnije kockice i stavi ga u zdjelu sa mljevenim meson te ga vilicom i rukama dobro zamješaj.dobro posoli i popapri.
-pelate i šampinjone treba dobro ocjediti.
-pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva.
-pripremljenu mesnu smjesu razvaljati u namašćen protvan
-pelate nareži na kockice ili ih skroz usitni potom ih zajedno sa šampinjonima ravnomjerno rasporedi po razvaljanom mesu
-ponovo zacini sa solju ,paprom, ali ovaj put i origanom
-sir narezati na rezance i složiti ih na pizzu tako da se dobije gusta mreža u obliku rešetli
-peći u vrućoj pećnici 40-45 minuta
- jesti dok je jos toplo
Dobar tek!
šta kao prilog uz ovu mesnu pizzu?
Ja od mljevenog radim MORNARSKI SLOŽENAC, mljaaaac,
400 g mljevenog mesa
1 jaje
800 g krumpira
1,5 dcl piva
1,5 dcl vode
1 dcl ulja
sol
papar
vegeta
2 žlice prezli
ruzmarin
lovor
2 glavice crnog luka
Mljevenom mesu dodati prezle, jaja, sol, papar, vegetu, oblikovati pljeskavice pa ih kratko ispeći na ulju.
Na istom ulju izdinstati luk sjeckan na rezance. Kad je pržen staviti ga u vatrostalnu posudu.
Krumpir isjeći na ploške pa ga staviti preko luka, posoliti i povegetiti
Na to staviti pržene pljeskavice, ruzmarin i lovor.
Pivo pomiješati sa vodom pa zaliti složenac.
Pokriti folijom i peći oko 25 min. na 220°C.
Dobar tek!
uz mesnu pizzu dovoljna je samo salata
Moja sveki radi odlicne punjene pomidore (paradajz), zapecene sa sirom, u umaku od bijelog vina![]()
Ja sam baš jučer za ručak radile pljeskavice punjene sa sirom.
Napravim normalnu smjesu za pljeskavice (bez kruha), oblikujem skroz tanku pljeskavicu, stavim par kockica topivog sira poklopim drugom tankom pljeskvicom, pritisnem po rubovima i pržim.
Odlično je.
Koliko ja znam, klinci jako vole ćevapčiće! ( valjda zbog oblika - jednostavno ih je za uhvatiti malom ručicom) A to ti je i vrlo jednostavno za napraviti. Možeš ih napraviti odjednom puno, pa tako oblikovane zamrznuti i samo staviti smrznute na zagrijanu tavicu kad ih želiš jesti.rinama prvotno napisa