Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Šta sve od mljevenog mesa?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    1,710

    Početno Šta sve od mljevenog mesa?

    Meni je dosadilo kuhanje jednog te istog, te Vas molim savjet kaj sve radite od mljevenog mesa, a da nije bolonjez, punjena paprika, sarma...?

  2. #2

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    kaneloni
    lazanje
    pljeskavice
    punjeni šampinjoni
    punjene palačinke
    punjene tikvice
    musaka

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    faširanci pa uz to krpice i zelje
    ćevapi
    ćufte

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    dodajem još

    burek
    mesna rolada
    mesne okruglice sa tjesteninom u vrhnju

    ima tog još,al se ne mogu trenutno sjetiti.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    dille, je li ti poznato ovo pitanje?

    dille ti ima brdo recepata u rukavu za mljeveno meso - meni je jednom referirala preko telefona pa se nadam da će nabasati na ovaj topic.

  6. #6

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    580

  7. #7

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Poboljšana verzija faširanaca:

    Napraviti smjesu i oblikovati faširance, staviti peći u tavu ali samo sa jedne strane. U vatrostalnu zdjelu složiti faširance tako da je pečena strana dolje. Žlicom malo udubiti gornju, nepečenu stranu.
    Narezati svježi paradajz i tvrdi sir na kockice, pomiješati, dodati origano. Tom smjesom puniti udubljenja na faširancima. Staviti peći jedno pola sata u pećnicu.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    194

    Početno

    Pizza u kojoj umjesto klasicnog tijesta koristiš mljeveno meso pomješano sa crvenim lukom ako te zanima rado cu ti dati recept!

  9. #9
    Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    Zagreb, Vidovec
    Postovi
    4,583

    Početno

    Citiraj knatkaj prvotno napisa
    Pizza u kojoj umjesto klasicnog tijesta koristiš mljeveno meso pomješano sa crvenim lukom ako te zanima rado cu ti dati recept!
    daj!

  10. #10
    jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    1,568

    Početno

    ima i onaj turbo kelj...mljac

  11. #11

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    USA
    Postovi
    368

    Početno

    Nista, jer to ne papamo!!

  12. #12

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sl.Brod
    Postovi
    47

    Početno

    Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    Poboljšana verzija faširanaca:

    Napraviti smjesu i oblikovati faširance, staviti peći u tavu ali samo sa jedne strane. U vatrostalnu zdjelu složiti faširance tako da je pečena strana dolje. Žlicom malo udubiti gornju, nepečenu stranu.
    Narezati svježi paradajz i tvrdi sir na kockice, pomiješati, dodati origano. Tom smjesom puniti udubljenja na faširancima. Staviti peći jedno pola sata u pećnicu.
    Ovo je STRAVA!

  13. #13

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    :?

  14. #14
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    16,612

    Početno

    tortilje
    punjene palacinke (pa ih zapeci u pecnici)
    slana torta
    punjeni patlidzani

  15. #15

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    194

    Početno

    Storma evo recept za pizzu od mljevenog mesa "Mađarska mesna pizza"
    1 velika glavica luka
    1 kg mljevene svijnetint
    sol,papar
    2 manje limenke pelata
    1 staklenka šampinjona narezanih(425ml)
    1 žilica origana
    200g gaude sira

    -luk nareži na što sitnije kockice i stavi ga u zdjelu sa mljevenim meson te ga vilicom i rukama dobro zamješaj.dobro posoli i popapri.
    -pelate i šampinjone treba dobro ocjediti.
    -pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva.
    -pripremljenu mesnu smjesu razvaljati u namašćen protvan
    -pelate nareži na kockice ili ih skroz usitni potom ih zajedno sa šampinjonima ravnomjerno rasporedi po razvaljanom mesu
    -ponovo zacini sa solju ,paprom, ali ovaj put i origanom
    -sir narezati na rezance i složiti ih na pizzu tako da se dobije gusta mreža u obliku rešetli
    -peći u vrućoj pećnici 40-45 minuta
    - jesti dok je jos toplo

    Dobar tek!

  16. #16

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Viškovo - Rijeka
    Postovi
    639

    Početno

    šta kao prilog uz ovu mesnu pizzu?

  17. #17

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZG-Dubrava
    Postovi
    243

    Početno

    Ja od mljevenog radim MORNARSKI SLOŽENAC, mljaaaac,

    400 g mljevenog mesa
    1 jaje
    800 g krumpira
    1,5 dcl piva
    1,5 dcl vode
    1 dcl ulja
    sol
    papar
    vegeta
    2 žlice prezli
    ruzmarin
    lovor
    2 glavice crnog luka

    Mljevenom mesu dodati prezle, jaja, sol, papar, vegetu, oblikovati pljeskavice pa ih kratko ispeći na ulju.
    Na istom ulju izdinstati luk sjeckan na rezance. Kad je pržen staviti ga u vatrostalnu posudu.
    Krumpir isjeći na ploške pa ga staviti preko luka, posoliti i povegetiti
    Na to staviti pržene pljeskavice, ruzmarin i lovor.
    Pivo pomiješati sa vodom pa zaliti složenac.
    Pokriti folijom i peći oko 25 min. na 220°C.

    Dobar tek!

  18. #18

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    194

    Početno

    uz mesnu pizzu dovoljna je samo salata

  19. #19
    Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zd
    Postovi
    653

    Početno

    Moja sveki radi odlicne punjene pomidore (paradajz), zapecene sa sirom, u umaku od bijelog vina

  20. #20

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    1,053

    Početno

    Ja sam baš jučer za ručak radile pljeskavice punjene sa sirom.
    Napravim normalnu smjesu za pljeskavice (bez kruha), oblikujem skroz tanku pljeskavicu, stavim par kockica topivog sira poklopim drugom tankom pljeskvicom, pritisnem po rubovima i pržim.
    Odlično je.

  21. #21
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno Re: Šta sve od mljevenog mesa?

    Citiraj rinama prvotno napisa
    Meni je dosadilo kuhanje jednog te istog, te Vas molim savjet kaj sve radite od mljevenog mesa, a da nije bolonjez, punjena paprika, sarma...?
    Koliko ja znam, klinci jako vole ćevapčiće! ( valjda zbog oblika - jednostavno ih je za uhvatiti malom ručicom) A to ti je i vrlo jednostavno za napraviti. Možeš ih napraviti odjednom puno, pa tako oblikovane zamrznuti i samo staviti smrznute na zagrijanu tavicu kad ih želiš jesti.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •