Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: ideje trazim: kako obiljeziti opasno krizanje

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno ideje trazim: kako obiljeziti opasno krizanje

zebra na kojoj ivar prelazi cestu do skole je koma, tj super je ona iscrtana, ali 200 metara dalje nalazi se semafor i kad vozaci vide na semaforu zeleno i broje za koliko ce se sekundi ugasiti, nitko ne mari za djecu na zebri.
    cak ako i jedan auto stane, ne stane drugi ili treci pametnjakovic (reodivto) izadje u trecu traku, onu od tramvaja iz suprotnog smjera.

to je krizanje ilice i gore bosanske, a dolje krajiske, za one koji poznaju zagreb.

imate li neke super primjere iz vasih naselja kako su takvi prelazi gdje djeca ucestalo prelaze cestu za skolu rijeseni? kako su vozaci upozoreni?

niti pomocu hor. niti vert. signalizacije nema upozorenja da je tu skola.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ležeći policajac jedino može usporiti aute

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sumnjam da ce usred ilice staviti lezece policajce, a dvije od tri trake su tramvajske, znaci nista :/

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na horvaćanskoj je pruga odvojena živicom, a i šira je od ilice, pa su na cesti ležeći policajci.

može se postaviti bljeskajući semafor-jedno svjetlo žute boje koje non stop bljeska. iznad ceste ili sa strane. toga ima na puno mjesata po gradu. nemereš ne vidjeti ako si vozač.

i debelo obojana cesta neposredno prije pješačkog ono: škola škola rastegnuto.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedino novi semafor.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I tu se moram priključiti sa još jednim pitanjem:

A što je sa semaforima koji traju izuzetno kratko, a radi se o jako prometnim prometnicama? Npr. zeleni val. Npr. prelaz za Tomislavca na Strossmayerov trg, desni semafor ako gledamo prema Strossu.

Nemoguće ga je preći za vrijeme trajanja zelenog svijetla. Tu govorim o odrasloj osobi. A da ne spominjem roditelje sa djecom, ili, ne daj Bože, samo klince.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

takvih prekratkih semafora imaš svugdje u gradu
    a najviše u prečkom
    stoga smo mi iz prečkog poznati po trčanju na semaforu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    na horvaćanskoj je pruga odvojena živicom, a i šira je od ilice, pa su na cesti ležeći policajci.
    ne kuzis, ne moze se postaviti na tramvajsku prugu lezeceg policajca. dvije od tri trake su tramvajske koje koriste i automobili.
    a i zbog ralica mislim da lezeci p. ovdje ne dolazi u obzir.

ovo sa semaforom je super, to su napravili u klaicevoj ali isto tako kad je moja frendica imala sudar u klaicevoj rekli su joj na sudu da su vozaci zbunjeni tim silnim treptajima zutog :/ .

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može se postaviti bljeskajući semafor-jedno svjetlo žute boje koje non stop bljeska. iznad ceste ili sa strane. toga ima na puno mjesata po gradu. nemereš ne vidjeti ako si vozač.

i debelo obojana cesta neposredno prije pješačkog ono: škola škola rastegnuto.
    Ovo dobro zvuči :D

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ne kuzis- ma skužila , ne moze se postaviti na tramvajsku prugu lezeceg policajca. dvije od tri trake su tramvajske koje koriste i automobili.

a i zbog ralica mislim da lezeci p. ovdje ne dolazi u obzir.
    za ovo ti nisam sigurna čula sam da im je ralica samo dobar izgovor.

ovo sa semaforom je super, to su napravili u klaicevoj ali isto tako kad je moja frendica imala sudar u klaicevoj rekli su joj na sudu da su vozaci zbunjeni tim silnim treptajima zutog :/ .
    ma zbunjeni s golim guzicama na jumbo plakatima
    i sisama od mp
    ali za to smo si same krive

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma bojim se ja da nećeš uspjeti ništa napraviti, ja zovem već godinu i pol PU Zagreb, Odjel za cestovni promet, da nam postave ležeće u ulici jer iako je ogranićenje 40 svi voze 140 , a djeca čekaju autobus uz sami rub ceste. Stvarno sam u strahu. I tako zovem, oni me prespajaju, bilježe da sam zvala i u vezi čega, ali ništa ne poduzimaju.
    Praksa je u Hrv. da tek kad netko strada dođu i rješe probleme.
    Ljuta sam ko ris.
    Idem sad opet zvati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rinama, jesi okupila i ostale roditelje ili si samo ti zvala?

Početno

ivka skupi roditelje, napisite peticiju i nosite je i na gradsko poglavarstvo i na hrv.ceste(ili tko je vec zaduzen za odrzavanje) i na mup ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daphne, to i planiram ali hocu im ponuditi rjesenja. ne volim doci vikati "promijenite" nego bi im predlozila par stvari.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nama su na Bolničkoj stavili ležeće, nakon što su par puta auti svojom brzinom rušili znak za pješački.

Mislim da se treba obratiti Gradu,uredu za promet ( ili kako se već zove).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma govorima ja svima da ja solo neću ništa napraviti, ali svi neki bezveznjaci, nemaš nikog normalnog da se dogovorimo.
    Svi se slože samnom kad otvorim temu, onda odu doma i sigurno misle : gle budalu.
    Slala sam mail danas ponovo, sad čekam odgovor.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako se ja dobro sjećam, ulaz u školu je u Krajiškoj? Ili u Kordunskoj? Mislim da je to dovoljno dobar razlog za postavljanje semafora, bilo na Krajišku bilo na Primorsku (ili kako se već zove ona bliže Trgu) - jedan kvart ne bi trebalo biti teško proći za siguran prijelaz.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ulaz je u krajiskoj

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    jedan kvart ne bi trebalo biti teško proći za siguran prijelaz.
    ja mogu ivara nauciti da on ide 200 metara dalje na semafor, ali u to,m slucaju treba 3 puta preci cestu, od tog 2 bez semafora

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uglavnom, ide se u Gradski ured a onda zagrebačke ceste postavljaju, štogod ovi gradski odlučili.

E sad, za MUP ne znam, ali da je grad pun opasnih mjesta, svi dobro znamo - možda bi trebalo postaviti jedan veliki ležeći policajac.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Blizu mene ima nekoliko takvih pješđačkih koji idu preko 4-6 traka, i kao vozaču mi je koma, naročito kad je kiša ili noć vidjet jel itko prelazi+još ima u desnoj traci zaustavljenih vozila (sa ili bez 4 žmigavca)...uglavnom, previše informacija, i baš je opasno i sva sam napeta kad tuda vozim.
    Jedino na jednom mjestu, mislim da je to ulica 7 Kaštela ima SUPER RJEŠENJE: semafor koji je uvijek zelen za vozače, a pješaci ga mogu aktivirati za prelazak ceste pritiskom na dugme. Tada je naravno potrebno minut ili tako nešto, vozačima se pali žuto pa crveno, a pješaci sigurno mogu prijeći cestu!!!
    Tako mi se čini najsigurnije, naročito za mališane koji ne mogu čak ni vidjet preko auta da se u drugoj traci netko jurca. Sad se sjetih, tako mi je malu rodicu pokupio motorist jer je zaobilazio auto koje joj je stalo dok je prelazila preko pješačkog

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj makita prvotno napisa
    Tako mi se čini najsigurnije, naročito za mališane koji ne mogu čak ni vidjet preko auta da se u drugoj traci netko jurca. Sad se sjetih, tako mi je malu rodicu pokupio motorist jer je zaobilazio auto koje joj je stalo dok je prelazila preko pješačkog
    ovog se uzasno bojimn jer to redovito vidjam bas na ovom prelazu, sva sreca ne nesrece nego kocenja ili bjezanja pjesaka u zadnji tren, ali samo cudom se ne dogadjaju.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: ideje trazim: kako obiljeziti opasno krizanje

imate li neke super primjere iz vasih naselja kako su takvi prelazi gdje djeca ucestalo prelaze cestu za skolu rijeseni? kako su vozaci upozoreni?
    volonteri koji u periodima prije i poslije skolske nastave stoje na raskrscu sa znakom stop na stapu u ruci odnosno velikom "lizalicom" kak je klinci zovu i onda kad se upali zeleno oni idu nasred ceste s tim znakom i stoje tamo dok djeca prelaze i dok se ne upali crveno.

obicno su to penzici. neznam jel dobivaju kakvu sicu kao naknadu ili je skroz volonterski.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo to radili pred svojom osn. skolom, ali problem je bio da smo morali izostajati s nastave.
    ok, ne puno, dodjes dvadeset minuta ranije, izostanes sa sata desetak minuta, mozda dva ti puta godisnje. ali opet, djeci nastava zavrsava u razlicito vrijeme. :/
    nasla sam sinoc surfajuci par alata za rjesenje ovakvih problema, svi ovo spominju kao jednu od mogucnosti ali trazi i angazman zajednice :/

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, zato je vazno da to rade odrasli koji ne moraju u tom trenutku biti negdje (pa su stoga penzici super izbor).

Jesi li probala vidjeti s lokalnim MUP-om jesu li oni u mogucnosti poslati jednog prometnog cajosa (ili cajosicu) za te periode na to raskrsce (u sto sumnjam da bi bili jer bi to iziskivalo znatni resurs posto bi se zahtjevi s vremenom prosirili na druge skole) ili jesu li zainteresirani za ulazak u suradnju po ovom pitanju s drustvenom zajednicom (kratka edukacija volontera, opskrba opremom za volontera, eventualno koordinacija)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: ideje trazim: kako obiljeziti opasno krizanje

Citiraj Ancica prvotno napisa
    volonteri koji u periodima prije i poslije skolske nastave stoje na raskrscu sa znakom stop na stapu u ruci odnosno velikom "lizalicom" kak je klinci zovu i onda kad se upali zeleno oni idu nasred ceste s tim znakom i stoje tamo dok djeca prelaze i dok se ne upali crveno.

obicno su to penzici. neznam jel dobivaju kakvu sicu kao naknadu ili je skroz volonterski.
    Tocno sam znala da ces ovo napisati. Draga nasa Kanada.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I, jeste šta riješili?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se nazalost jos nisam pokrenula.
    a svako jutros isto. nakon sto tramvaj tri minute stoji bas na zebri (a vidio je da nece moci naprijed i svejedno je dopuzao na zebru), pa onda jos dvije minute cekas da netko od vozaca stane (s rukom u zraku i &%$#$%& na usnama), stane auto u prvoj koloni, onda u drugoj ovaj projuri, sljedeci naglo koci, a kad dodjes do trece, one iz suprotnog smjera, eto pametnjakovica koji se pregurava.
    tamo bi neka kamera valjda svaki dan skinula stotinjak dozvola.
    i tako vjerujem na vecini slicnih krizanja.

kad prodju praznici naci cu vremena za ovo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •