Pozdrav,

zanima me koje institucije su nadležne za prijavu ilegalnih vrtića. Slao sam prijavu u inspekcijski odjel ministarstva prosvjete, no oni su mi odgovorili da dotični vrtić nije registriran kao vrtić (iako se reklamira kao vrtić u novinama i na web stranici), te da stoga oni nisu nadležni. Kako sam u prijavi spomenuo i moguću utaju poreza proslijedili su prijavu poreznoj inspekciji.

Ono što je ovdje najzanimljivije je to da u slučaju čistog poslovanja, dakle ako svi računi budu zavedeni na račun udruge koja stoji iza "vrtića", država zapravo proglašava ilegalne vrtiće legalnima jer ne postoji nadležno tijelo koje bi ih zatvorilo ili natjeralo u proces registracije koji nije ni brz ni jednostavan, a kao što se vidi iz priloženog - niti potreban?!

Molim one koji su upućeniji u ovu problematiku da mi malo razjasne stvari jer ne vjerujem da se može tako lako ilegalno raditi uz blagoslov države.

Hvala

P.S. Kontaktirao sam i državni inspektorat, no oni su se također ogradili od ovog i uputili me natrag na ministarstvo prosvjete.