Results 1 to 28 of 28

Thread: Poklon koji smo dobili od pedijatrice na poklon za 3 mjeseca

Osoblje foruma tweety's Avatar

Default Poklon koji smo dobili od pedijatrice na poklon za 3 mjeseca

KUTIJU HUMANA 1 !!!!!!!!!!!!!!!

Ne znam uopce zasto ovo pisem pod probleme i poteskoce kod dojenja, jer havala Bogu na Rodinom forumu,a i besplatnom telefonu za potporu dojenja, jer su mi na njemu objasnili da uopce nemam niti problem a ni poteskocu.
    Mislim, to sam zahvaljujuci iskustvima koje mame iznose na forumu i sami odmah znali, pa se nisam uspanicila. Ipak, nije mi bilo svejedno sto je Fran dobio "samo " 450g ovaj treci mjesec,pa sam se konzultirala na telefonu,gdje sam saznala da je sve ok.

Moram reci da mi doktorica nije niti pokusala objasniti kako eventualno nabildati mlijeko. a nije mi niti objasnila da dijete u ovo vrijeme pocinje zvjerati po okolo,pa mu je sve zanimljivije od cice-hranilice.

Evo rodice i forumasice koje nisu rodice, zbog vaseg ce truda jos jedna beba dugo uzivati u maminom mljekecu i jos ce jedna mamica mirno spavati i znati da njenoj bebi nis ne fali.

HVALA

egemama's Avatar

za pedijatricu

a BRAVO za tebe!

zalosno je samo sto mnoge majke nisu educirane i s odusevljenjem ce primiti "poklon" i dati bebi adaptirano.

anchie76's Avatar

Prestrasno!

A tebi svaka cast sto si se toliko educirala i sto se toliko trudis da tvoje dijete papa tvoje mlijeko! :D

Cestitke vama dvoje :D

ja zaista ne mislim da je to adaptirano mlijeko otrov,ali nije mi niti pokusala objasniti koji su eventualni razlozi da je fran dobio nesto manje ovaj mjesec,a da ne ponavljam kako mi nije rekla koje metode koristiti da pocne vise papati. to je ono sto me fakat izivciralo.
    da nisam toliko citala o dojenju,vjerojatno bi izasla iz ordinacije placuci , i mislila bi da mi je dijete mjesec dana skapavalo bez papice.

mislim si sad o mamama joje nemaju internet,pa nakon ovakvog dogadjaja ne mogu izjadat svoje brigé ovdje, vec arljivo prionu spravljati umjetni obrok svom "izgladnjelom" djetetu.

Mukica's Avatar

a da ti njoj tweety drugi put kad odes odneses letak o krsenju koda pa joj velis... "obzirom da ste se potrudili pokloniti mi nesto... ja cu isto uciniti i za vas..:"

Davor's Avatar

A sad lijepo ne budi lijena pa napiši točno koja ti je to pedijatrica pa da jer svi normalni mogu izbjegavati

vise ne znam niti pisati

joje=koje
    arljivo=marljivo

Tweety, danas si razgovarala samnom Htjela sam samo reci da sam cijelo vrijeme dok smo pricale imama osjecaj da je to neka "nasa" mama sa foruma jer se jako osjetilo da si jako educirana i sigurna u sebe

ms. ivy's Avatar

drago mi je da je sve sretno završilo - sva sreća da imamo mame-rode. :wink:
    doktorici thumbs down!

dorena's Avatar

Quote Originally Posted by Mukica
    a da ti njoj tweety drugi put kad odes odneses letak o krsenju koda pa joj velis... "obzirom da ste se potrudili pokloniti mi nesto... ja cu isto uciniti i za vas..:"
    potpisujem od prve do zadnje!!!

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

a gdje ti je pedijatrica? jel i ti ideš u laginjinu kao i mi?

Lutonjicka, da i mi idemo tamo.
    Ali nebi sad bas prozivala jer dr., uvjerena sam, nije mislila nista lose.
    A i moram priznati da kad bi pocela prozivati mogla bi ovdje navesti poduzi popis medicinskih sestara,doktorica i prijatelja koji stalno priskacu u pomoci sa takvim i slicnim savjetima. Iako ih nitko ne trazi da pomazu.
    Ovo je samo dokaz da treba imati svoj stav,ali i poslusati svaki savijet,razmotriti ga, pa uciniti kako mislis da je najbolje.

Kad sam nazvala SOS telefon,rekla sam da ne zelim Franu nesto uskratiti jer sam ja protiv umjetne hrane. Da mi je Alamama rekla da bi mozda ipak trebala nadohraniti, bila bi u veliko dvojbi.oavako se njen savijet poklopio s mojim razmisljanjem,pa sam to lako rijesila.

Jednog dana cu pitati Frana jel bio gladan , a do tada cu mu ici nazivce s cestim ubacivanjem cicke u usta.

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

aha, znači alamama je ta čiji glas sliči mojem :wink:
    ja ti ni ne znam kak se zovu te doktorice tamo
    meni nisu ništa davale, ali mi je zato jedna na kontroli s 3 mjeseca rekla nek počnem s kašicama, a druga na kontroli s 9 mjeseci da zara sad može jesti sve što i mi jedemo, podjednako začinjeno
    ja samo rekla "da da" i nisam ulazila u diskusiju..

Ribica's Avatar

Citam svojim ocima (kad ne mogu slusati usima na Internetu ) i ne mogu vjerovati.

Kakvo adaptirano mlijeko prije 6 mjeseci zivota :shock:
    Kakva normalna hrana s 9 mjeseci :shock:
    Sve biser do bisera

Moja mama mi nikada ni za prvo, a niti za drugo dijete nije niti spomenula nadohranu, cak mi cijelo vrijeme pricala kako je ona mene do 6 mjeseci samo s cicom sopala, a poslije toga mi je skoro do dvije godine kuhala zasebnu hranu ili je pripremila zajednicku hranu, pa meni odvojila, a nakon toga dodala ostale zacine u hranu.

Hura i Jupi za moju mamu koja nije prije 30 ( pardon i +1) godinu podlegnula trendu adaptiranog mlijeka, cak niti zlicici vode ili caja i koja se s istim entuzijazmom ponasa prema mojoj djeci i potice mene na isti nacin.

E, da, da ne zaboravim, hvala i Internetu koji danas postoji i na kojem sam nasla vas dobre ljude da mi pokazete da moji stavovi nisu pogresni, bez obzira koliko dijete dobivalo na kilama, a lako sam se mogla prikljuciti i drugoj strani (mada mi se cini da je lakse po noci izvaditi cicu nego zagrijavati vodu i mjesati mlijeko )

Osoblje foruma mamma san's Avatar

Grooooooozim se ovih pedijatrica!!!

Tweety samo naprijed!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D

Ajme kad vas čitam kako mi je toplo oko srca kad se sjetim svog pedijatra koji me kompletno podržava... :D

ms. ivy's Avatar

tweety, to je pedijatrica u Laginjinoj?? krasno, baš se veselim idućoj kontroli, pogotovo što mi se čini da i miš ovaj mjesec manje dobiva... a inače nam se sviđa pedijatrica tamo, stekla sam dojam da podržava dojenje. bumo vidli...
    glavno da ti znaš da je sve ok i ne brineš bez potrebe.

Davor's Avatar

Jedno osobno iskustvo vezano za dobre namjere:
    moja pedijatrica je super i uglavnom nas ne gnjavi s ničim nepotrebnim, ali se isto tako dogodilo da smo čekali u bočnoj sobici i dojili bebu 8) dok je doktorica imala "obilazak" od strane dobavljača i poslušno trpila njihovu indoktrinaciju jer - na kraju tirade je dobila lijepe poklone.
    Seansa je sličila onoj od Zeptera ili Tuppera, jedino što je puno kraće trajala, lijepo se između redaka dalo pročitati ako i onda, a pokloni su bili jako OK.
    A na kamenjaru se lijepo kaže: "Sve što je mukte - valja."

Moja beba je prvi mjesec dobila 1100 g, a drugi samo 530 g. Samo je dojim, i kad smo išli na pregled kod pedijatrice ona je na tih 530 g rekla - odlično, šta će joj više pa da bude debela!
    Slijedeći pregled, s tri navršena mjeseca imala je 6500 g, 850 g više nego prethodni mjesec.
    Inače nama doc. uvijek gleda i ukupnu težinu za određenu dob, a ne samo koliko je dobila u mjesec dana.
    Mene tih 530 g u mjesec dana nije nimalo zabrinulo, jer je u dva mj. izrasla 12 cm.
    Ovo mi je drugo dijete i doc. nam nije nikad dala neki propagandni materijal ili sl.
    Tweety, od ove tvoje doc. mi se diže kosa na glavi!!! (šteta što nemam taj smajlić)

klia's Avatar

Potpisujem cure i također kažem: samo naprijed, tweety, i neka nam takvih educiranih i samouvjerenih mama bude što više! :D

kloklo's Avatar

Quote Originally Posted by Ribica
    ...mada mi se cini da je lakse po noci izvaditi cicu nego zagrijavati vodu i mjesati mlijeko )
    Ribice
    A za tvoju mamu jedna veeeeeeeelika

Glede educiranosti.............
    Moja prijateljica ima dečkića od 2 godine. Neki dan smo se lagano zakačile oko dojenja. Naime, stalno je tvrdila da je morala prestati dojiti bebu sa četiri mjeseca jer je shvatila da joj je dijete, u stvari, stalno gladno i da je njeno mlijeko preslabo. Kad god stisne bradavicu, teče samo vodica.... Tako joj ja uzmem objašnjavati da ima krivo u vezi s mlijekom, a ona totalno iznervirano kaže kako joj je pedijatrica rekla da joj je dijete gladno jer je sa četiri mjeseca dobilo samo 700 gr!!!! Normalno, te sekunde je prestala dojiti i nastavila dijete hraniti sa umjetnim mlijekom.
    Ne mogu reći da je manjkava educiranost problem moje prijateljice, jer smatram da prvenstveno pedijatri moraju biti osobe koje će pravilno usmjeriti mame. Manjkava educiranost ili možda ljenost, ili nešto treće, problem je naših doktora.
    Može li se što učiniti sa ovakvim pristupima pedijatara????

Pa, ako je u 4 mjeseca (a ne u četvrtom mjesecu, tj u mjesec dana) dobio 700 g onda je stvarno trebalo nešto učiniti da dijete dobije više hrane. Što još uvijek ne znači da je trebalo prijeći na adaptirano.

Mislim da se ovo odnosi na 4. mjesec djetetova zivota. Onda je OK, ili??

Onda je. Pa koliko bi trebalo, 1700? ili možda 7000 :wink: ?

Normalno da sam mislila 700 gr u mjesec dana (od trećeg do četvtog mjeseca)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

mammice san opet sam te mislila nazvat da se ispravis,ali evo vec je ucinjeno :D :wink:

mamma Juanita's Avatar

Quote Originally Posted by mamma san
    Manjkava educiranost ili možda ljenost, ili nešto treće, problem je naših doktora.
    Može li se što učiniti sa ovakvim pristupima pedijatara????
    Treba pod hitno provest sustavnu edukaciju o dojenju u sve segmente društva!
    Sad zvučim ko političar, ali stvarno je tako . I mogu vam reć da Roda nastoji raditi da se to promijeni u svim aspektima- od osnovnoškolskih udzbenika do primalja i pedijatara. Ali nas u Rodi nema toliko puno koliko je posla pred nama.
    A da je dug put , to svi vidimo .
    Ali, što više bude educiranih mama koje odolijevaju ovakvim pritiscima, to će se prije nešto pomaknut.
    I definitivno bi trebalo zakonom zabranit ovakve "darove" Humana i (kršitelj koda)ova itd. koji mi baš izgledaju ko mito i korupcija ..katastrofa .