Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Normabel, Prepar, Ormidol - 17 tj. - MOLIM SAVJET

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Normabel, Prepar, Ormidol - 17 tj. - MOLIM SAVJET

Gledam u ove tri kutije lijekova - Normabel, Pre par i Ormidol i jednostavno neznam dali ih poceti piti.

U 17 sam tj. i prije 2 dana dobila sam neke iznenadne bolove u trbuhu (vise s lijeve strane dolje). Taj dan me pregledala 2 doca. i ustanovili da je ginekoloski sve ok. Jedan od njih je napipao neku tvorbu velicine oraha za koju je pretpostavio da je cista ali nije bilo doca u Petrovoj da me pogleda ultrazvucno, pa me narucio za danas.
    I danas bijah kod nekog katastrofa doktoru na UVZ-u u Petrovoj koji je samo kratko rekao da je sve u redu, beba super, nema nikakvih cisti, sve 5. A mene popodne opet zabolilo i ja opet k njima. Naravno, ponovo novi doktor ... i on me pogledao i rekao da je sve o.k. zatvorena sam ...
    ali mi je reako da bi to MOZDA MOGLE BITI kontrakcije i dao mi ova tri lijeka.

I sad ja citam i vidim da se Ormidol (koji bi koliko sam skužila trebao ublaziti nuspojave prepara) ne preporuca u tudnoci, a isto tako nije ni Normabel previse preporucljiv, ali za njega znam da nije toliko stetan. I onda jos procitam da se Prepar NE DAJE prije 20 tj. A ja sam tek na pocetku 17 tj.

I sto sad? Od 4 doca koja su me pregledala ovih dana svi kazu da je sve o.k., beba super... i sad ovaj zadnji mi sve ovo da da pijem, a ja uopce nisam sigurna dali ta bol ima ikakve veze sa trudnocom.

Kakva su vasa iskustva sa (pre)ranim uzimanjem Prepara.

I kakva je to uopce bol kod kontrakcija maternice oko 17 tj. - kako se manifestira.

Iako mislim da cu ici potraziti i peto misljenje, jer mi je glupo da se nepotrebno kljukam tabletama za koje nije dokazano da su bezopasne.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovako - ja nisam liječnica, ali imam svoje mišljenje o sva tri medikamenta, bazirano na iskustvu.

Budući da je dokazano da Prepar oralno NIJE učinkovit kao Prepar intravenozno, te da uzrokuje tahikardiju i druge smetnje, radi čega se pije Ormidol, mislim da je uzalud trovati sebe i bebicu.
    Normabel djeluje na glatke mišiće, tako i na maternicu, opušta ih i smiruje, pa tako smanjuje i kontrakcije.

Tebi bi najviše pomoglo mirovanje. Kao i svima ostalima koje imaju problema s kontrakcijama, preuranjenim otvaranjem i sličnim problemima.

Bol koju ti osjećaš može biti i od crijeva. Usotalom, dijete raste, crijeva se počinju "naguravati" i feces ima problema s prolaskom. To se manifestira i bolovima. Razmisli imaš li problema sa stolicom i sama si odgovori na ovo pitanje.

Kontrakcije se osjećaju poput laganijih ili jačih menstrualnih bolova, bilo to u 17. ili 39 tjednu.

Svejedno, nadam se da je nešto benigno, da će ti bolovi proći!

Sretno i tebi i bebici!

Disclaimer: Javi se i petom liječniku, možda on/a razmišlja drugačije od ova 4 prije.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Čuj, ja sam pila istu kombinaciju od 16. tjedna, ali nakon hrpe komplikacija- jedan spontani prije u 17.tjednu, u toj trudnoći početak otvaranja u 13. tjednu, serklaža, kontrakcije poslije serklaže. Hvala Bogu, sve je završilo dobro. pila sam ih do 34. tjedna. Da li su pomogli lijekovi ili prilično strogo mirovanje, ne znam. Ali jedan vrlo iskusni doktor u Vinogradskoj rekao mi je da on naravno zna za sva ta istraživanja prema kojima Prepar nije učinkovit, ali da osobno zna dosta primjera u kojima su žene i nakon 3-4 prijašnja spontana uz Prepar iznosile trudnoću do kraja. Ni meni nije bilo drago sve to piti, ali glavno da je dobro završilo.
    Tebi svakako savjetujem da potražiš još neko mišljenje, jer ti nisu dokazali ni otvaranje ni kontrakcije. Inzistiraj da ti naprave briseve, jer je meni uzrok prijašnjeg spontanog bila upala plodovih ovoja najvjerovatnije izazvana ureoplazmom, a znam još hrpu takvih primjera.
    Ako se počneš tako rano otvarati najvjerovatnije je riječ o upali, a onda bi ti pomogli antibiotici, a ne Prepar. Sretno!

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Hvala na odogovorima, lijekove jos nisam pocela piti, probat cu se raspitati jos na nekoliko strana.

Ovo je prirodna trudnoca nakon 14 pokusaja IVF i do sada je sve bilo o.k.,bez krvarenja, a i sada sam zatvorena i zapravo je tek cetvrti dok. rekao da bi to mozda mogle biti kontrakcije. Ali isto tako bi mozda moglo biti i sto drugih stvari na koje nitko ne obraca paznju

Lex, ti spominjes probleme sa stolicom, moglo bi mozda i to biti iako mislim da su bolovi mozda predugi - cca pola sata, pa prestanu.

Ja bi ja - briseve sam radila i svi su o.k.

Ako netko ima kontrakcije dali su onda bolovi prisutni tokom cijelog dana ili moze biti da se jave u jednom navratu pa onda par dana nista pa opet??

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sanja30 prvotno napisa
    Lex, ti spominjes probleme sa stolicom, moglo bi mozda i to biti iako mislim da su bolovi mozda predugi - cca pola sata, pa prestanu.

...

Ako netko ima kontrakcije dali su onda bolovi prisutni tokom cijelog dana ili moze biti da se jave u jednom navratu pa onda par dana nista pa opet??
    Nisu bolovi predugi - ja sam imala takve kolike i grčeve da sam mislila da imam neku tešku, terminalnu bolest. A u pitanju su bili samo grčevi crijeva uslijed slabe i otežane peristaltike.

Probaj pratiti javljaju li se bolovi oko 4-6 sati nakon obroka. Tada je hrana već probavljena u želucu i spušta se u crijeva.

Što se tiče kontrakcija, one se javljaju nasumično. Možeš ih osjetiti nekoliko dana u kontinuitetu, može biti jedna kontrakcija, pa druga za pola sata, a zatim ništa dva mjeseca itd. Kontrakcije nisu baš toliko bolne, pogotovo BH kontrakcije. Imaš osjećaj da te nešto steže u području trbuha, maternice. Bol nije probadajuća. Barem nije meni bila takva... :/ Više je "stezajuća".

Probaj prevenirati bolove (ukoliko je u pitanju samo probava) tako što ćeš uzeti nešto za omekšavanje stolice. Npr. popij topli Donat Mg, ujutro natašte, ili pojedi par suhih šljiva nakon obroka.

Nemoj razmišljati o serklažama i sličnom, jer slučaj ja_bi_ja je nešto specifično, a tebi je ginekološki sve uredno.

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Odlucila sam ne piti Prepar i Ormidol! I
    to u dogovoru sa doktorom koji mi je do sada vodio sve postupke potpomognute oplodnje.

I kad sam mu na kraju rekla da uopce jos nemam doktora koji bi me pratio, vec svi nekako peru ruke, a kad zaboli uvijek dodjem kod nekog drugog, rekao je da samo mirujem i da slijedeci tjedan dodjem k njemu, da ce me pogledati pa da cemo onda vidjeti sto dalje.
    Dragi moj doktor , sad sam puno mirnija i cekam drugi tjedan.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odlucila sam ne piti Prepar i Ormidol! I
    to u dogovoru sa doktorom koji mi je do sada vodio sve postupke potpomognute oplodnje.

I kad sam mu na kraju rekla da uopce jos nemam doktora koji bi me pratio, vec svi nekako peru ruke, a kad zaboli uvijek dodjem kod nekog drugog, rekao je da samo mirujem i da slijedeci tjedan dodjem k njemu, da ce me pogledati pa da cemo onda vidjeti sto dalje.
    Dragi moj doktor , sad sam puno mirnija i cekam drugi tjedan.
    Divno! Sada samo mirno, opusti se i uživaj u trudnoći!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam ti imala trudove u 32. tjednu koje mi je dr dijagnosticirao na redovitom pregledu, ali ih ja nisam osjetila. Trudove ne osjećam zbog učestalog razvlačenja djeteta (koje traje cijeli dan i noć) po trbuhu te me to više boli i smeta. Rekao je da mirujem, bez lijekova i poslao na pretrage.

Početno Re: Normabel, Prepar, Ormidol - 17 tj. - MOLIM SAVJET

Cure trazimo hitno prepar- za intravenozno - ampule. Please ako netko moze pomoc javite na mobi 098 593736
    Hvala!!

Gledam u ove tri kutije lijekova - Normabel, Pre par i Ormidol i jednostavno neznam dali ih poceti piti.

U 17 sam tj. i prije 2 dana dobila sam neke iznenadne bolove u trbuhu (vise s lijeve strane dolje). Taj dan me pregledala 2 doca. i ustanovili da je ginekoloski sve ok. Jedan od njih je napipao neku tvorbu velicine oraha za koju je pretpostavio da je cista ali nije bilo doca u Petrovoj da me pogleda ultrazvucno, pa me narucio za danas.
    I danas bijah kod nekog katastrofa doktoru na UVZ-u u Petrovoj koji je samo kratko rekao da je sve u redu, beba super, nema nikakvih cisti, sve 5. A mene popodne opet zabolilo i ja opet k njima. Naravno, ponovo novi doktor ... i on me pogledao i rekao da je sve o.k. zatvorena sam ...
    ali mi je reako da bi to MOZDA MOGLE BITI kontrakcije i dao mi ova tri lijeka.

I sad ja citam i vidim da se Ormidol (koji bi koliko sam skužila trebao ublaziti nuspojave prepara) ne preporuca u tudnoci, a isto tako nije ni Normabel previse preporucljiv, ali za njega znam da nije toliko stetan. I onda jos procitam da se Prepar NE DAJE prije 20 tj. A ja sam tek na pocetku 17 tj.

I sto sad? Od 4 doca koja su me pregledala ovih dana svi kazu da je sve o.k., beba super... i sad ovaj zadnji mi sve ovo da da pijem, a ja uopce nisam sigurna dali ta bol ima ikakve veze sa trudnocom.

Kakva su vasa iskustva sa (pre)ranim uzimanjem Prepara.

I kakva je to uopce bol kod kontrakcija maternice oko 17 tj. - kako se manifestira.

Iako mislim da cu ici potraziti i peto misljenje, jer mi je glupo da se nepotrebno kljukam tabletama za koje nije dokazano da su bezopasne.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jučer sam se vratila iz bolnice gdje sam bila hospitalizirana 45 dana radi niza komplikacija.

Na intraveznoj tokolizi sam bila 16 dana zbog kontrakcija (prvih 10tak dana PrePar pa je bila čitava potraga za ampulama jer ih u bolnici više nije bilo, a zamjena nije došla!!!Nakon šta sam iscrpila stvarno sve izvore napokon je došla zamjena - Partussistem te sam nastavila terapiju).
    Kad mi se stanje malo smirilo počela sam peroralnu terapiju PrePar tablete 4x1, 2x1 Ormidol i Normabel po potrebi. U 32.sam tjednu, poslalo me doma na 2 tjedna pa opet hospitalizacija...

U Petrovoj sam u 19.tjednu operirala cistu (i izvadila jajnik!)koja mi je rapidno rasla od hormona u trudnoći. Od 5cm kad smo konstatirali trudnoću do 12cm netom prije operacije. Tako da bi ti preporučila da malo nadgledaš tu svoju cistu.

A šta se PrePara tiće, mnoge trudnicee za koje znam (a nakon 4 hospitalizacije upoznala sam doosta ljudi!) da nisu imale baš neke velike šanse za uspješnu trudnoću uz pomoć PrePara su je dotjerale do kraja!

PrePar sadrži retodrin koji sprječava kontrakcije maternice, a ako ampule pomažu zašto ne bi i tablete ako imaju isti sastojak??
    Čista farmaceutska politika koja se lomi na našim leđima.

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Marta, ipak ne pijem nista, jer sam bila kod doktora (drugog) koji mi je rekao da mi garantira da mi to ne treba. Jer naime sa bebom je sve u najboljem redu. Namam ni onu cistu koju je u pocetku neki specijalizant napipao.
    Nisam otvorena. A bolovi su mogli biti, kaze doktor i od priraslica koje su ostle od opercije kod vanmaternicne trudnoce koju sam imala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •