Samo sam čekala kad će te doći do učitelja.U 15 godina rada,kao učiteljica,nisam dobila poklon od djece, osim kada slave rođendan pa mi donesu čokoladu,ali i ja za svoj rođendan donosim u školu djeci hrpe voća.
Na kraju 4-tog razreda dobijem poklon (male vrijednosti ) tipa slikica ili neka sitnica od zlata i te poklone čuvam kao uspomenu na određenu generaciju. Nikada te poklone nisam tražila,ali bih bila presretna da se češće roditelji sjete reći mi da su svjesni koliko truda ulažem u njihovu djecu.
Sin mi je od rođenja ležao na Rebru mjesecima (dvije operacije srca uz niz drugih bolesti ). Kad smo ga vodili kući častila sam tri odjela na kojima je ležao slavonskim,domaćim specijalitetima,domaćim vinom i sl. Bila sam im zahvalna što nisu odustali od Tina čak ni onda kada smo MM i ja odustali.Digli su ga iz mrtvih 2-3 puta.
Poklonila sam im slikovnice koje je pisao moj bratić,bocu našeg vina i sl. sitnice.
Znam da su radili svoj posao i da su za njega plaćeni,ali ja sam im tada bila neizmjerno zahvalna i željela sam im to i pokazati.