Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Uputstva za D3 kapi - moguće predoziranje?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Uputstva za D3 kapi - moguće predoziranje?

Može mi netko pogledati na uputstvima kakve su nuspojave jednokratnog predoziranja? (Ja sam svoja uputstva bacila.)

Naime, Ema (4 godine) se danas malo "poigrala" sa sekinim D3 kapima.

Ana je cicala, a Ema mi govori iz boravka da je popila malo sekinih kapljica. Kad sam ja doletila u žličici je bilo dosta toga, sigurno 15-tak kapi, pokrilo je dno plastične žličice od sirupa. Ema veli da nije pila već da je u njih namočila čips i onda pojela. A onda veli i da je malo popila.

Ja sad nemam pojma da li je što popila ili ne, ali čini mi se da je. Flašica je puna malo više od pola. Ne znam da li je puna do vrha kad su kapi pune, tj. kad je 10 ml unutra.

Budući da sam Ani do sada kapi dala možda najviše 6-7 puta u ovih par mjeseci čini mi se da ih je ipak premalo u flašici.

Pliz nek mi netko pogleda u upute...ako je popila mililitar to je 4000 jedinica.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala ti.

U odraslih se mogu pojaviti nakon primjene 20000 do 60000 i.j. ili više na dan tijekom
    nekoliko tjedana ili mjeseci, a u djece nakon primjene 2000 do 4000 i.j. tijekom nekoliko mjeseci, ali i nakon jednokratnog uzimanja velikih količina.

Sad mi je lakše.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iz ovoga sto sam procitala na poslanom linku sam razumjela da 4000 jedinica tj 20 kapi kod djeteta preko godine dana, a nakon DUZE primjene, mogu izazvati tamo navedene nuspojave. Tu se navodi i mogucnost jednokratnog predoziranja ovom kolicinom ali mi se to cini malo vjerojatnim jer se radi o vodenoj otopini koja sadrzi malu koncentraciju vitamina D. Mozda ti ovo moze pomoci procijeniti koliko je kikica popila kapi: imam neotvorenu bocicu D3 kapi i izmjerila sam ravnalom od dna bocice do ruba tekucine i ima tocno 4 cm. Ali da se ti ne bi mucila, nazovi dezurnu pedijatriju i pitaj za savjet. Oni ce ti najvjerojatnije reci da je promatras i sto napraviti u slucaju da pocne (a nece). Bit ce sve ok ali nam svejedno javi kako ste.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •