Page 1 of 8 123 ... LastLast
Results 1 to 50 of 356

Thread: Što danas kuhate? (33. dio)

  1. #1
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Krem juha od poriluka, picek Gavellino s mlincima, zelena salata i za desert mramorni kolač.

  2. #2

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Ja danas pohala šnicle i restala krumpir, juhu skuhala sinoć. Dijete smazalo dvije zdjelice juhe, pohano i krumpir nije htio ni probat.

    Sutra ću onu anekičinu francusku juhu s tijestom i piletinom.

    Cure, ajd helpajte s tom crvenom lećom koju još imam doma. Vidjela sam na portalu recept za novogodišnje varivo od leće, al unutra ide poriluk kojeg moji baš ne ljube. Ak maknem poriluk, sumnjam da će bit isto.

    A mogu ja leću skuhat isto ko i grah - grincajg, lovor, paradajz u tubi i nešto suhog mesa il kobasa unutra??
    Koliko dugo se leća kuha, dulje od graha?
    Treba je namočit prije?? I koliko dugo??

  3. #3
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    Quote Originally Posted by sunce
    A mogu ja leću skuhat isto ko i grah - grincajg, lovor, paradajz u tubi i nešto suhog mesa il kobasa unutra??
    naravno; moja mama često tak skuha i leću i slanutak i super je :D

    samo nemam pojma koliko se dugo kuha :/

  4. #4

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Jeeeeeeeeeeee, andrea, thnx. Niš, kuhat ću dok ne omekša.

    Eto, u životu nisam jela leću.

    Žvakala sam i žabe i puževe, al s lećom sam na vi i zainatila sam se da ćemo to redovito jest doma.

  5. #5
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    sad sam se sjetila da moja mama i namoči prije, samo opet ne znam KOLIKO prije

    ma buš skužila i sama, kad par puta skuhaš

  6. #6

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Misliš, kad par puta pobacam jer neće ispast dobro.

    Najgore mi je kuhat jelo kod kojeg glavnu namirnicu nisam nikad probala i nemam vizije kako treba ispasti.

    sad kad gledam, žitarice zapravo najslabije poznajem i premalo ih koristim. jedino ričet kuham, ostalo ništa.

  7. #7
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,855

    Default

    sunce crvena leća se dosta brzo skuha i raskuha, ali pitanje je koliko je stara ta koju imaš, pa ju možeš malo i namočiti. Ja leću ne kuham u ekspres loncu.

    Od crvene leće ja kuham samo dva jela - pire od leće i bundeve i juhu.

    PIRE

    Na dno posude stavlja se kombu alga. Na to se stavlja šalica crvene leće, na nju bundeva narezana na komade. Zalije se sa tri šalice vode i kuha (mislim 20-ak minuta). Uglavnom, treba jako smekšati i sva voda treba ispariti. Soli se (malo) na kraju, kad je mahunarka kuhana. Na kraju se doda đumbirov sok: malo svježeg đumbirovog korijena se nariba i stisne da izađe sok. Kombu alga se izvadi, a jelo se dalje miješa na vatri da sva voda ispari i da se sve pretvori u pire.

    Ovaj pire se može ohladiti i od njega se žlicom raditi mali popečci koji se umaču u smjesu brašna 850 i vode, i onda se to prži u dubokom ulju.

    (ovo sam probala dati Lei i nije htjela ni probati)

    JUHa

    šalica crvene leće
    5 šalica vode
    0.5 šalice brukule narezane na tanke ploške
    mladi luk
    malo soli i suhog bosiljka

    leću i vodu kuhati 20ak minuta, dodati brokulu, sol i bosiljak i prokuhati još 5 min. u tanjuru se posipa nasjeckanim mladim lukom.

  8. #8

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by sunce
    Cure, ajd helpajte s tom crvenom lećom koju još imam doma
    ja ju često koristim za juhe i variva, nikad je prije ne namočim.
    skuha ti se ...pa brzo, probaj i skužićeš kad je gotova, lako se raskuha.

    npr. prodinstaš raznoraznog povrća na kockice na maslinovom /mrkva, celer, peršin../, nabaciš na to leću, zaliješ vodom tek tolko da pokrije sve skupa i kuhaš dok leća nije kuhana. možeš dodati i kockica krumpira. začiniš po želji, ja dodam lovorov list, perši i list celera na sitno.
    to često skuham navečer, pa mi je to ručak za drugi dan, vid to baš voli klopati. ako nekome od vas "fali" mesa - uz to možeš skuhati i neke fine dimljene kobase..

  9. #9

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by anek
    ...nabaciš na to leću, zaliješ vodom
    ...i nadolijevaš postepeno , naravno, kolko hoćeš

  10. #10

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    anekica i mima, jel leća finija na bijeli il crveni cušpajz?

    dodajem pasiranog paradajza ili ne?

    ste

  11. #11

    Join Date
    May 2005
    Posts
    980

    Default

    Teletina ispod peke s krumpirima,patlidžanima,paprikom,mrkvom i ciklom.

  12. #12

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    juha,pohanci,krumpir,pohane tikvice,popečci od kelja i pogača.

    orehnjača.



    sutra:

    juha i sekeli.

  13. #13

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Quote Originally Posted by sunce
    Misliš, kad par puta pobacam jer neće ispast dobro.

    Najgore mi je kuhat jelo kod kojeg glavnu namirnicu nisam nikad probala i nemam vizije kako treba ispasti.

    sad kad gledam, žitarice zapravo najslabije poznajem i premalo ih koristim. jedino ričet kuham, ostalo ništa.
    ista sam...
    kutija kus-kusa stoji mjesecima u ormaru

  14. #14

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    ajd, snorki, vrijeme je da se krene.

    ajmo. imaš puno recepata s kus-kusom na portalu.
    onda ću ja s lećama navalit, pa ćemo sve isprobat.

    dolega, sekeli, good point

    ja konzerva, makar obožavam kiselo zelje, nekako uvijek čekam da zahladi pa da počnem sa sezonom. a zapravo mi paše cijele godine, zajedno s krvavicama

  15. #15

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by sunce
    dodajem pasiranog paradajza ili ne?
    ja ne dodajem, jer mi je super taj neki okus koji ima crvena leća, mislim da bi ga paradajz promijenio..

  16. #16

    Join Date
    May 2006
    Posts
    347

    Default

    Jučer bile lazanje,danas gulaš od junetine i fusilli+cikla salata.

  17. #17
    devet_mjeseci's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    679

    Default

    Jučer sam složila onaj fini i brzi pileći file u tepsiji (red filea, gore šnitice budžole, po tome poslagala šnite sira, sve zalila s kiselim vrnjem pomiješanim s mlijekom te pekla 40-ak minuta na 200 stupnjeva) - brzo i jaaaaaaaako fino, preporučam toplo svakome.

    Danas ću vjerojatno napraviti meso s graškom i tjesteninom, opet sam kratka s vremenom.

  18. #18

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    teleći medaljoni u saftu od šampinjona,njoki i riža.

    štrudla od višanja.

  19. #19
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Varivo od tikvica i prosa sam već napravila, možda napravim još neke popečke uz to.

    Dolega, meni nikada ne pada na pamet raditi 2 priloga - 2 lonca, 2x cijediti, 2 zdjele... previše posla

  20. #20

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Quote Originally Posted by anchi pp
    Varivo od tikvica i prosa sam već napravila, možda napravim još neke popečke uz to.

    Dolega, meni nikada ne pada na pamet raditi 2 priloga - 2 lonca, 2x cijediti, 2 zdjele... previše posla
    meni jedan prilog nije dovoljan,a i ja ti već imam taktiku kak što manje suđa zmazati.

    skuhala sam njoke i prebacila ih u zdjelu,a rižu stavila kuhati u rajnglicu od njoka i nemam je namjeru presipavati u drugu zdjelu.

  21. #21
    Osoblje foruma srecica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    ispod površine
    Posts
    2,651

    Default

    Mi cemo danas rizi-bizi i pilece batake pecene u vrecici i salatu od radica. Juhica ima od jucer.

  22. #22
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Jučer je bila zapečena tjestenina sa sirom.


    Danas je kelj na ćušpajz i faširanci.

    Sutra bude juha Francaise.

    Za preksutra još nisam smislila, čini mi se da bude lovački ručak

  23. #23

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    355

    Default

    jucer - paprike punjene povrcem i mljevenom puretinom
    danas - grasak varivo i pecena piletina

  24. #24

    Join Date
    May 2005
    Posts
    980

    Default

    Pohani patlidžani a za sutra kelj.

  25. #25

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    ja napravila finu juhu za sutra /mrkva, žuta mrkva, celer, tikvice, peršin, rezanci.. /, a sutra ću još ispržiti pileće filete, napraviti špinat na mlijeku i svakome ispeći jaje na oko... i to je to
    desert: muffini koje sam ispekla jučer

  26. #26
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Tijesto s umakom od svega iz fižidera i salata.

  27. #27

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    sinoć sam naribala i pomiješala sve sireve koje sam našla u frižideru (bilo je škripavca, ovčjeg, trapista i zdenke), dodala malo pšeničnih klica, jedno jaje i radila male popečke uvaljane u prezle.

  28. #28

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Quote Originally Posted by aleta
    sinoć sam naribala i pomiješala sve sireve koje sam našla u frižideru (bilo je škripavca, ovčjeg, trapista i zdenke), dodala malo pšeničnih klica, jedno jaje i radila male popečke uvaljane u prezle.
    Ovo zvuči

    Ponedjeljak - sataraš i Filetino Crispy, jučer - poriluk zapečen na kruhu i salata od rajčica sa mozzarelom. Danas mama kuha kelj čušpajz.
    Sutra? Čekam da vidim kaj ćete vi...

  29. #29

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    za mene i MMa -restani krumpir,dinstano kiselo zelje i kobasice

    za klince-rizi bizi i filetino ražnjići


    skuhala sam i kremšnite,samo se nadam da će se ohladiti prije no što odem na posao

  30. #30

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    ma daj, ako baš ne treba puhati u njih - super su!

  31. #31

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Danas zapečeni grah i krmići na samoborski

    Za desert palačinke od jučer.

    Leća me još uvijek gleda iz ormarića, nikako da se odvažim

  32. #32
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Sunce, pa mogla si je pomijesati s grahom!

  33. #33

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Anchi, to je i muž rekao, al stvarno imam tremu od proklete leće i nisam htjela eksperimentirat.

    Otkako je Anek rekla da ne stavlja paradajz s lećom, ponestalo mi ideja, a sve saftove i cušpajze kuham 'na crveno'

  34. #34
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    pa ti stavi s paradajzom; moja stara najčešće tak radi i genijalano je, a kad se malo odvažiš, onda probaj bez paradajza

  35. #35

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    355

    Default

    Mala Sirena kako pravis krem juhu od poriluka?

  36. #36
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Danas krem juha od krompira, njoki sa umakom od rolanih šnicli ? ( tako ja to zovem ), kupus salata.
    Sutra neka juha i tijesto sa 4 vrste sira
    Subota fiš sa domaćim rezancima i ?

  37. #37

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    ćušpajz od leće, mrkve, poriluka i korabe. kako dan odmiče sve je vjerojatnije da ću pridodati i krmiće na naglo.

  38. #38

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Krem juha od svjezeg spinata s krutonima,
    Pecena janjetina s krumpiricima, salata riga/matovilac, pikantna salsa od tikvica,
    Strudla od visanja, umak od vanilije i vanilin sladoled

    Dosli nam dragi prijatelji s daleka pa malo festamo

  39. #39
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    ja u subotu pravim iftar za troje gostiju, namjera mi je praviti tarhanu na paradajzu, vjerovatno zapeceno pile s rizom i povrcem, nekakvu dolmu (vjerovatno sogandolmu), za desert cu pretpostavljam onu jednostavnu strudlu s grizom, jogurtom i vocem (imam neprskane sljive) - druga opcija za desert su mi tufahije, svidjela mi se prosla tura. mozda smislim jos nesto...

  40. #40
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    pa kad se već hvalite unaprijed , moj plan za subotu je nabujak od palente i špinata, bundevina čorbica (ili neka varijanta ovisno o inspiraciji), a za slatko (doručak, večeru...) vjerojatno slatki kruh s vegetarijanskog topica.

  41. #41
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Quote Originally Posted by Vanchy
    Mala Sirena kako pravis krem juhu od poriluka?
    U hladnu vodu stavila sam narezanu mrkvu na kolutiće, posolila i dopola skuhala. Ubacila narezani poriluk i desetak minuta kasnije na kocke narezano malo krumpira. Kad se sve skuhalo, zmiksala sam sa štapnim mikserom, dodala malo vegete i bibera, te vrhnje za kuhanje, prekipila i posula sjeckanim peršinom.

    Mojima se svidjela, osim djetetu

  42. #42

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Danas paradajz juha i lazanje.

    Ja bih k maxime na janjetinu .

  43. #43

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    355

    Default

    Mala sirena hvala.
    Sunce, ti i ja kao da smo se dogovorile i kod nas su danas lazanje.
    Sutra ce vjerojatno biti leftover party, a u subotu... tko zna...
    Meni se jedu njoki.

  44. #44
    Ana :-)'s Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,386

    Default

    Večeras tortilje.

    Sutra pašta sa umakom od brokule.

  45. #45

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Vanchy, ma koji leftover...

    Smazali smo ostatak protvana za večeru .

    Minnie, a što radiš brokuli? Zgnječiš pa umiješaš vrhnje za kuhanje i nešto sira??

  46. #46
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    mi danas klopamo odmrznuti chilli con carne.

  47. #47

    Join Date
    May 2006
    Posts
    347

    Default

    Mi danas papamo čufte i pire krumpir,sutra blitva i papline a nedjelja juha,teletina i krumpir+neka salata :D

  48. #48
    Osoblje foruma srecica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    ispod površine
    Posts
    2,651

    Default

    MM skuhao prokulice i brokulu na pari.
    + pire krumpir + pileca prsa pecena na el. rostilju

  49. #49

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Domaca tjestenina s umakom od Sherry paradajzica (zuti i crveni) sa svjezim bosiljkom, zelena salata kao prilog i gotova parada

  50. #50
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,855

    Default

    Ja uprao kuham onu juhu od anek, a planiram napraviti i pitu od šljiva samo ne znam kad.

Page 1 of 8 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •