Radim sada krafne pa me zanima kada ih punite marmeladom, kada su gotove ili prije stavljanja u ulje :?
Radim sada krafne pa me zanima kada ih punite marmeladom, kada su gotove ili prije stavljanja u ulje :?
nama je danas heljda-dan.
đuveč od heljde, karfiola, patlidžana, mrkve i graška. popečci od soje i mrkve (rješavam se vreće soje koju je mm kupio). i muffini od heljde s jabukom!
krem juha od brokule, šenona i tikvica, slatko zelje, pire krupir, faširanci :D
uu ms. ivy, kaj bute svi puni energije
mi imamo maneštru od tikvica
krem juha od brokule, pečena buča, bijelo meso i zelena salata.
ubila bih za komadić (ma šta komadić, tablu) čokolade!
dodji k meni, imam jednu 100 gramsku od rize :D
kod nas:
oslic pecen u rolu
kuhani krumpir (ili krumpir salata - odlucit cu u hodu)
juha (na pilecem temeljcu iz skrinje) s mrkvicama i noklecima
kruh - domaci, moja kcer i ja mijesimo same![]()
vruce lepinje sa domacim kajmakom , govedjim prsutom, domacim ajvarom i domacom sudjukom.(hladan pepsi)
belgijska cokolada sa tri vrste file i tri vrste cokolade![]()
OT:andrea avatar ti je prelijep![]()
mi danas mahune varivo od jučer
juha od povrća i noklica i teleće kosti koju ćemo i za večeru
i tiramisu od momze koji ću i za večeru i za pred spavanje i sutra za doručak polizati pleh![]()
voće: dani ubijanja u grožđu
i kod nas znaju biti dani ubijanja od nekog voca. donedavno su to bile suske (citaj kruske, jer edita kaze suska), a sada su nanice (citaj bananice)![]()
Deja2 molim te kako radis te njoke s a špinatom i vrhnjem?
Danas ručali vani miješano meso i juhu i salatu.
Za sutra sam ubacila kokoš u juhu, pečem teleću koljenicu i krumpir.
danas juha od bundeve i crvene leće, njoki s umakom od vrhnja i sira, salata od crvenog kupusa.
sutra - možda vani pizza?
danas- krem juha od povrća, riža s povrćem, pečeni pilek, cikla salata, pita od jabuka :D
ajme mi sve isto kao andrea (to je tradicionalni nedjelnji ručak u gajnicama)
dakle, juha od povrća, pečeno pile (kožulj), riža sa brokulom, salata od cikle
samo nam je desert različit, mi imamo browniese
ziva bila, jesi li ti pravila tu pitu od jabuka (smajli crkava od smijehaandrea prvotno napisa
![]()
snorki, pa andrea je vodeća slastičarka na forumu.
samo pazi, to što je ona napravila nije burek![]()
Pilece prsi s bosiljkom i kaduljom, riza, kuhana cikla. Kolaca nema, ali uvijek je tu neka cokolada...![]()
Usput, zna li netko kako se priprema zapecena cikorija sa sunkom i sirom, no davno sam je jela, (a nikad pripremala) pa nisam sigurna da se mogu sjetiti svih sastojaka.
danas:
spageti ala bolognese
draskov kolac s jabukama
paradajz juha, integralna riža sa špinatom, ricottom i oraščićima, pohani patliđani.
ručak kod mojih
za večeru pečem lepinje,restani krumpir i dinstano kiselo zelje.
sama, sama, nego kaj :Dsnorki prvotno napisa
samo, to ti je pita sa prhkim tijestom, a sa onim razvučenim, tankim, ko za burek, to mi zovemo štrudla; al te kore ne znam razvuć, nego kupim![]()
ja sam radila juhu i pitu, a MM ostalo![]()
mi kuhamo samo nedjeljom, eventualno subotom, pa smo do slijedećeg vikenda out, što se tiče kuhinje :D
pomagajte, brzo, brzoooo....
stavila sam povrce da se skuha za supu, ma evo skontah da nemam ni kapi vegeteeeeeeee niti ikakvog drugog zacina za supu. Imam origano, bazilikum, kumin..., ali nemam vegete...
Cime da zacinim da mi supa ne bi bila bljutava![]()
u frci sam, pa ovaj post napisah ko nogom... valjda ste skontali sta je pjesnik htio recisnorki prvotno napisa
imaš povrće, što će ti vegeta? stavi sol, ako imaš đumbir, peršin.
imam persin.... a ja uvijek stavim malo vegete iako supu pravim iskljucivo od povrca... Mislim, rijetko kada sa mesom...
mi smo se potpuno odvikli od vegete. probaj, ne treba vam ta kemija.
nekako mi ovo vodenasto izgleda. hocel djeca htjet jesti. da barem ubacih mesnu vodu ili sl.? Kako li to vegeterijanci rade???
to što ti se čini bljutava bez vegete znači da si izgubila okus.
bez zezancije.
možeš sve smiksati, pa će ti biti krem-juha. ili napravi noklice. ili dodaj rižu. ne znam koju teksturu i konzistenciju tvoji vole?
nisam nista smiksala, nego sam dodala persun, puter, povlaku i zasula domacu tarhanu. Obicno tarhana ide uz paradajz sos ili vrhnje za kuhanje.
uz to je purece meso, kroketi i salata od paradajza.
vegeta u mojoj kuhinji ne postoji, ali ponekad koristim alnaturinu povrtnu kocku - ima puno prirodniji okus a malo "pojača" neutralne juhice.
imal vas jos koji rijetko kada kuhate supe bez mesne vode?
snorki, ja ti ne znam ni što je mesna voda.![]()
ali kuham samo povrtne juhe, što znači - bez ikakvog mesa.
Ovo zvuči zanimljivo. Može natuknice, plz? Hvala!anek prvotno napisa
Evo:Mama Natasa prvotno napisa
skuhaš špinat, ocijediš, malo usitniš i staviš na stranu.
prodinstaš manju glavicu luka i 1 češanj češnjaka na malo maslaca i maslinovog ulja, kad zažuti ubaciš integralnu rižu /za 3 osobe recimo 250 g/, podliješ vodom i kuhaš cca 8 min.
onda ubaciš unutra špinat i kuhaš još 5 min.
makneš s ploče, umiješaš ricottu /čitavo pakiranje od 250 g/, i indijske oraščiće /čitave ili sjeckane/, posoliš, popapriš.
recept je inače s pakiranja uncle bens integralne riže, isprobala sam i baš nam je bilo fino![]()
ja jučer skuhala varivo od mješanih grahorica /grah crni, bijeli, grašak, leća, slanutak../ s povrćem, i to je to za danas![]()
Hvala!
supa je bila groznaaaaa..ms. ivy prvotno napisa
hajde molim te opisi kako napravis svoju povrtnu supicu
mi volimo guste juhe - skuham povrće, smiksam štapnim mikserom, ubacim malo vrhnja. nikakva filozofija. eventualno podinstam malo luka pa na to bacim povrće. dodam malo bosiljka ili mažurana ako mislim da bi pasalo.
fora je u tome da pogodiš kombinaciju povrća koja ti paše, recimo uz brokulu mi ide mrkva ili poriluk, karfiol mi je najbolji sam, bundeva isto... poriluk daje puniji okus pa možeš s njim "podići" ako ti se čini prazno. a najbolje su juhe "da vidim što treba počistiti iz frižidera" iliti svega pomalo.
ma, sve odokativno. znam da ti nisam pomoglaali stvar je i u navici, ako ste navikli na žestoku mesnu juhu ovo će ti svakako biti bezveze. morate se "preodgojiti".
![]()
pogresno si me razumijela. Ja veoma rijetko kuham tzv. mesne juhe. Mozda 10 puta u zivotu. Moja filozofija je da ako imamo dva puta sedmicno rucak sa mesom( a imam), zaista mi je viska kuhati i mesne juhe.ms. ivy prvotno napisa
Nisam vegeterijanka, a nisam ni neki ljubitelj mesa.
Nego, koristim Vegetu ili neki slican zacin. On mi daje okus, a i supa niuje onako bljutava kao sto je danas bila.
A kuham isto kao i ti /(jedino sto dodajem vegetu), s time da nekad ne izmiksam (kao danas npr.) povrce. Znaci, cesto ostavim onako krupno povrce.
Mozda smo se stvarno navikli na okus Vegete.
Danas sam pravila supu od zamrznutog povrca. Cijeli dan sam u nekom trku, pa sam kupila Iglo proizvod. Mozda je zato bljutava???
treba vremena da se čovjek odvikne od vegete. ali, kad jednom uspiješ, zadovoljan si. i nema tu: samo malo ću, ja to mogu kontrolirati...![]()
integralna riža s lukom, graškom, mrkvom i naribanim đumbirom - ovo je stvarno odlično. uz to par komadića pilećeg fileta umočenog u kukuruznu krupicu prije prženja. kupus salata.
snorki, skroz sam krivo skužila.![]()
bit će onda da ste jednostavno navikli na vegetu, a što jest-jest, ona svim jelima daje isti okus. probaj kombinirati razne začinske trave dok ne otkrijete što vam se sviđa, a i ta alnaturina kocka paše ponekad.
(bit će da je za jučerašnju bljutavu juhu ipak krivo smrznuto povrće)
Danas imamo slatko zelje za ručak. Jedva čekam.
Moze receptic za ovo?ms. ivy prvotno napisa
prodinstala luk i češnjak, ubacila nasjeckano povrće, zalila vodom da prekrije, ubacila malo začina i čekala da se skuha skoro do kraja. heljdu sam prelila kipućom vodom i ostavila poklopljeno dok se povrće kuhalo. onda sam sve pomiješala (heljda je upila svu vodu a povrće sam ostavila s malo više vode, da ne bude suho), prebacila u vatrostalnu zdjelu i ubacila u pećnicu na 200° na nekih dvadesetak minuta, dok heljda nije nabubrila i upila većinu vode.
u originalnom receptu su tikvice umjesto karfiola, možeš uzeti bilo koju kombinaciju povrća.