Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 356

Tema: Što danas kuhate? (33. dio)

  1. #151
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Radim sada krafne pa me zanima kada ih punite marmeladom, kada su gotove ili prije stavljanja u ulje :?

  2. #152
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    kad su gotove

  3. #153
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Hvala mamita

  4. #154
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    nama je danas heljda-dan.

    đuveč od heljde, karfiola, patlidžana, mrkve i graška. popečci od soje i mrkve (rješavam se vreće soje koju je mm kupio). i muffini od heljde s jabukom!

  5. #155
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    krem juha od brokule, šenona i tikvica, slatko zelje, pire krupir, faširanci :D

  6. #156
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,863

    Početno

    uu ms. ivy, kaj bute svi puni energije

    mi imamo maneštru od tikvica

  7. #157
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    krem juha od brokule, pečena buča, bijelo meso i zelena salata.

    ubila bih za komadić (ma šta komadić, tablu) čokolade!

  8. #158
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,508

    Početno

    dodji k meni, imam jednu 100 gramsku od rize :D

    kod nas:
    oslic pecen u rolu
    kuhani krumpir (ili krumpir salata - odlucit cu u hodu)
    juha (na pilecem temeljcu iz skrinje) s mrkvicama i noklecima

    kruh - domaci, moja kcer i ja mijesimo same

  9. #159
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    vruce lepinje sa domacim kajmakom , govedjim prsutom, domacim ajvarom i domacom sudjukom.(hladan pepsi)

    belgijska cokolada sa tri vrste file i tri vrste cokolade

    OT:andrea avatar ti je prelijep

  10. #160
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    mi danas mahune varivo od jučer

    juha od povrća i noklica i teleće kosti koju ćemo i za večeru

    i tiramisu od momze koji ću i za večeru i za pred spavanje i sutra za doručak polizati pleh

    voće: dani ubijanja u grožđu

  11. #161

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    i kod nas znaju biti dani ubijanja od nekog voca. donedavno su to bile suske (citaj kruske, jer edita kaze suska), a sada su nanice (citaj bananice)

  12. #162

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    194

    Početno Deja2-molim recept

    Deja2 molim te kako radis te njoke s a špinatom i vrhnjem?

  13. #163

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Danas ručali vani miješano meso i juhu i salatu.

    Za sutra sam ubacila kokoš u juhu, pečem teleću koljenicu i krumpir.

  14. #164

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    danas juha od bundeve i crvene leće, njoki s umakom od vrhnja i sira, salata od crvenog kupusa.
    sutra - možda vani pizza?

  15. #165
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    danas- krem juha od povrća, riža s povrćem, pečeni pilek, cikla salata, pita od jabuka :D

  16. #166
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,863

    Početno

    ajme mi sve isto kao andrea (to je tradicionalni nedjelnji ručak u gajnicama )

    dakle, juha od povrća, pečeno pile (kožulj), riža sa brokulom, salata od cikle

    samo nam je desert različit, mi imamo browniese

  17. #167

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj andrea prvotno napisa
    danas- krem juha od povrća, riža s povrćem, pečeni pilek, cikla salata, pita od jabuka :D
    ziva bila, jesi li ti pravila tu pitu od jabuka (smajli crkava od smijeha

  18. #168
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,863

    Početno

    snorki, pa andrea je vodeća slastičarka na forumu.

    samo pazi, to što je ona napravila nije burek

  19. #169
    bublica

    Početno

    Pilece prsi s bosiljkom i kaduljom, riza, kuhana cikla. Kolaca nema, ali uvijek je tu neka cokolada...
    Usput, zna li netko kako se priprema zapecena cikorija sa sunkom i sirom, no davno sam je jela, (a nikad pripremala) pa nisam sigurna da se mogu sjetiti svih sastojaka.

  20. #170
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,508

    Početno

    danas:
    spageti ala bolognese
    draskov kolac s jabukama

  21. #171

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    paradajz juha, integralna riža sa špinatom, ricottom i oraščićima, pohani patliđani.

  22. #172
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Piletina na kineski :D

  23. #173

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    ručak kod mojih

    za večeru pečem lepinje,restani krumpir i dinstano kiselo zelje.

  24. #174
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    Citiraj andrea prvotno napisa
    danas- krem juha od povrća, riža s povrćem, pečeni pilek, cikla salata, pita od jabuka :D
    ziva bila, jesi li ti pravila tu pitu od jabuka (smajli crkava od smijeha
    sama, sama, nego kaj :D

    samo, to ti je pita sa prhkim tijestom, a sa onim razvučenim, tankim, ko za burek, to mi zovemo štrudla; al te kore ne znam razvuć, nego kupim

    ja sam radila juhu i pitu, a MM ostalo

    mi kuhamo samo nedjeljom, eventualno subotom, pa smo do slijedećeg vikenda out, što se tiče kuhinje :D

  25. #175

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    pomagajte, brzo, brzoooo....
    stavila sam povrce da se skuha za supu, ma evo skontah da nemam ni kapi vegeteeeeeeee niti ikakvog drugog zacina za supu. Imam origano, bazilikum, kumin..., ali nemam vegete...
    Cime da zacinim da mi supa ne bi bila bljutava

  26. #176

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    pomagajte, brzo, brzoooo....
    stavila sam povrce da se skuha za supu, ma evo skontah da nemam ni kapi vegeteeeeeeee niti ikakvog drugog zacina za supu. Imam origano, bazilikum, kumin..., ali nemam vegete...
    Cime da zacinim da mi supa ne bi bila bljutava
    u frci sam, pa ovaj post napisah ko nogom... valjda ste skontali sta je pjesnik htio reci

  27. #177

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    imaš povrće, što će ti vegeta? stavi sol, ako imaš đumbir, peršin.

  28. #178

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    imam persin.... a ja uvijek stavim malo vegete iako supu pravim iskljucivo od povrca... Mislim, rijetko kada sa mesom...

  29. #179

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    mi smo se potpuno odvikli od vegete. probaj, ne treba vam ta kemija.

  30. #180

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    nekako mi ovo vodenasto izgleda. hocel djeca htjet jesti. da barem ubacih mesnu vodu ili sl.? Kako li to vegeterijanci rade???

  31. #181
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    to što ti se čini bljutava bez vegete znači da si izgubila okus.
    bez zezancije.

  32. #182

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    možeš sve smiksati, pa će ti biti krem-juha. ili napravi noklice. ili dodaj rižu. ne znam koju teksturu i konzistenciju tvoji vole?

  33. #183

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    nisam nista smiksala, nego sam dodala persun, puter, povlaku i zasula domacu tarhanu. Obicno tarhana ide uz paradajz sos ili vrhnje za kuhanje.


    uz to je purece meso, kroketi i salata od paradajza.

  34. #184
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    vegeta u mojoj kuhinji ne postoji, ali ponekad koristim alnaturinu povrtnu kocku - ima puno prirodniji okus a malo "pojača" neutralne juhice.

  35. #185

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    imal vas jos koji rijetko kada kuhate supe bez mesne vode?

  36. #186
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    snorki, ja ti ne znam ni što je mesna voda.

    ali kuham samo povrtne juhe, što znači - bez ikakvog mesa.

  37. #187

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    integralna riža sa špinatom, ricottom i oraščićima
    Ovo zvuči zanimljivo. Može natuknice, plz? Hvala!

  38. #188

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    Citiraj anek prvotno napisa
    integralna riža sa špinatom, ricottom i oraščićima
    Ovo zvuči zanimljivo. Može natuknice, plz? Hvala!
    Evo:

    skuhaš špinat, ocijediš, malo usitniš i staviš na stranu.
    prodinstaš manju glavicu luka i 1 češanj češnjaka na malo maslaca i maslinovog ulja, kad zažuti ubaciš integralnu rižu /za 3 osobe recimo 250 g/, podliješ vodom i kuhaš cca 8 min.
    onda ubaciš unutra špinat i kuhaš još 5 min.
    makneš s ploče, umiješaš ricottu /čitavo pakiranje od 250 g/, i indijske oraščiće /čitave ili sjeckane/, posoliš, popapriš.

    recept je inače s pakiranja uncle bens integralne riže, isprobala sam i baš nam je bilo fino

    ja jučer skuhala varivo od mješanih grahorica /grah crni, bijeli, grašak, leća, slanutak../ s povrćem, i to je to za danas

  39. #189

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Hvala!

  40. #190

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    vegeta u mojoj kuhinji ne postoji, ali ponekad koristim alnaturinu povrtnu kocku - ima puno prirodniji okus a malo "pojača" neutralne juhice.
    supa je bila groznaaaaa..
    hajde molim te opisi kako napravis svoju povrtnu supicu

  41. #191
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    mi volimo guste juhe - skuham povrće, smiksam štapnim mikserom, ubacim malo vrhnja. nikakva filozofija. eventualno podinstam malo luka pa na to bacim povrće. dodam malo bosiljka ili mažurana ako mislim da bi pasalo.

    fora je u tome da pogodiš kombinaciju povrća koja ti paše, recimo uz brokulu mi ide mrkva ili poriluk, karfiol mi je najbolji sam, bundeva isto... poriluk daje puniji okus pa možeš s njim "podići" ako ti se čini prazno. a najbolje su juhe "da vidim što treba počistiti iz frižidera" iliti svega pomalo.

    ma, sve odokativno. znam da ti nisam pomogla ali stvar je i u navici, ako ste navikli na žestoku mesnu juhu ovo će ti svakako biti bezveze. morate se "preodgojiti".

  42. #192

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    mi volimo guste juhe - skuham povrće, smiksam štapnim mikserom, ubacim malo vrhnja. nikakva filozofija. eventualno podinstam malo luka pa na to bacim povrće. dodam malo bosiljka ili mažurana ako mislim da bi pasalo.

    fora je u tome da pogodiš kombinaciju povrća koja ti paše, recimo uz brokulu mi ide mrkva ili poriluk, karfiol mi je najbolji sam, bundeva isto... poriluk daje puniji okus pa možeš s njim "podići" ako ti se čini prazno. a najbolje su juhe "da vidim što treba počistiti iz frižidera" iliti svega pomalo.

    ma, sve odokativno. znam da ti nisam pomogla ali stvar je i u navici, ako ste navikli na žestoku mesnu juhu ovo će ti svakako biti bezveze. morate se "preodgojiti".
    pogresno si me razumijela. Ja veoma rijetko kuham tzv. mesne juhe. Mozda 10 puta u zivotu. Moja filozofija je da ako imamo dva puta sedmicno rucak sa mesom( a imam), zaista mi je viska kuhati i mesne juhe.
    Nisam vegeterijanka, a nisam ni neki ljubitelj mesa.

    Nego, koristim Vegetu ili neki slican zacin. On mi daje okus, a i supa niuje onako bljutava kao sto je danas bila.


    A kuham isto kao i ti /(jedino sto dodajem vegetu), s time da nekad ne izmiksam (kao danas npr.) povrce. Znaci, cesto ostavim onako krupno povrce.
    Mozda smo se stvarno navikli na okus Vegete.


    Danas sam pravila supu od zamrznutog povrca. Cijeli dan sam u nekom trku, pa sam kupila Iglo proizvod. Mozda je zato bljutava???

  43. #193
    Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    572

    Početno

    Sarma

  44. #194

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    treba vremena da se čovjek odvikne od vegete. ali, kad jednom uspiješ, zadovoljan si. i nema tu: samo malo ću, ja to mogu kontrolirati...

  45. #195

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    integralna riža s lukom, graškom, mrkvom i naribanim đumbirom - ovo je stvarno odlično. uz to par komadića pilećeg fileta umočenog u kukuruznu krupicu prije prženja. kupus salata.

  46. #196
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    snorki, skroz sam krivo skužila.

    bit će onda da ste jednostavno navikli na vegetu, a što jest-jest, ona svim jelima daje isti okus. probaj kombinirati razne začinske trave dok ne otkrijete što vam se sviđa, a i ta alnaturina kocka paše ponekad.

    (bit će da je za jučerašnju bljutavu juhu ipak krivo smrznuto povrće)

  47. #197

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Danas imamo slatko zelje za ručak. Jedva čekam.

  48. #198
    ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Njemacka
    Postovi
    853

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    nama je danas heljda-dan.

    đuveč od heljde, karfiola, patlidžana, mrkve i graška...
    Moze receptic za ovo?

  49. #199
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    prodinstala luk i češnjak, ubacila nasjeckano povrće, zalila vodom da prekrije, ubacila malo začina i čekala da se skuha skoro do kraja. heljdu sam prelila kipućom vodom i ostavila poklopljeno dok se povrće kuhalo. onda sam sve pomiješala (heljda je upila svu vodu a povrće sam ostavila s malo više vode, da ne bude suho), prebacila u vatrostalnu zdjelu i ubacila u pećnicu na 200° na nekih dvadesetak minuta, dok heljda nije nabubrila i upila većinu vode.

    u originalnom receptu su tikvice umjesto karfiola, možeš uzeti bilo koju kombinaciju povrća.

  50. #200
    ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Njemacka
    Postovi
    853

    Početno

    Super, puno hvala.

Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •