Zeko u saftiću sa žgancima (a za MM sa njokima)..mmmm...mljac !
Zeko u saftiću sa žgancima (a za MM sa njokima)..mmmm...mljac !
E bas.
Koliko je novih vegetarijanaca na forumu nakon ovog posta?![]()
Danas njoki sa gorgonzolom za mm,a ja brokula zapečena sa sirom![]()
Jučer - integralna riža sa špinatom, ricottom (Anek), pohani patliđani punjeni sirom i šunkom, cikla salata
Danas - Junetina na saft sa širokim rezancima i kupus salata
Spekla sam arbune, servirala sa zelenom i radič salatom začinjenom maslinovim uljem.
Za desert kesten pire. Sa šlagom, of course.
Danas nam je mama pripremila kasnu rodjendansku veceru: pecenu patkicu, pommes Dauphine, kiselo zelje i za desert i u skladu s obiteljskom tradicijom Schwarzwalder Kirschtorte ... Nema sanse da sutra stanem na vagu prije kontrole trudnoce![]()
upravo sam završila lazanje, sutra ih samo ispečem, i uz lazanje naravno ide i zelena salata..
dinstana bundeva, grašak i mrkva, pire s peršinom i popečci od prosa (pečeni, ne prženi).![]()
pohani patliđani, pire krumpir + zelena salata, a prije toga juha od karfiola....
danas: juha od povrća s noklecima, pileći saft, pire krumpir, zelena salata
za desert štrudla od jabuka![]()
andrea jede li bojan to što kuhaš?
mi danas imamo juhu od bundeve, zapečenu piletinu i tikvice, kuskus i razne kisele salate iz staklenki.
da, osim zelene salate i štrudle; to neće
zakaj ?!
Pa zanima me što jedu djeca Leine dobi - Lea još uvijek najbolje jede kad joj baka skuha kao za bebu, gustu juhu sa povrćem i mesom i žitaricom, a ova jela 'za odrasle' joj baš ne idu tj. rijetko koje dobro prođe. Najveći uspjeh je požnjela pohana puretina.
andrej najviše voli jela tipa variva, s vodicom u koju može točati kruh i puno različitih komadića (povrća, mesa, tijesta, biločega) po kojima može čeprkati. to mu je draže od npr. rižota ili tako nečeg suhog.
bojan ovo obavezno jede svaki dan + neko varivo i to mu je super, ali prek vikenda napravim, umjesto variva, bolonjez ili pileći saft ili nešto sl.Mima prvotno napisa
to mu nije baš omiljeno, al pojede
broj jedan su mu još uvijek te juhe na gusto, to obožava i stalno su nam na jelovniku :D
Posebno po zelji 'fuer unsere kleinen Gaeste?: pohani pileci filet, peceni krumpirici (na tavi), zelena salata s umakom od vlasca ... Sutra opet jedemo zdravo!
Danas blitva,meni kuhani oslić a mužiću krmenadle.
U subotu sam radila juhu francaise (moji su me već počeli mrziti zbog toga kaj je često na meniju i bune se, ali doslovno poližu lonac)
U nedjelju je bila krem-juha od cvjetače, poriluka i mrkvice s preprženim kockicama kruha, pohane palačinke punjene piletinom, kiselim krastavcima i vrhnjem, dinstana riža s graškom, svježe zelje na salatu, mrkvica na salatu, za desert biskvit s pečenim jabukama i šlagom.
Jučer sam napravila pileći ajngemahtec s graškom, mrkvicom i noklicama.
jučer: riža s povrćem i tunom, kupus salata. danas: pileća juha s noklicama, proso s blitvom, kuhana piletina. poslije: rolada s čokoladom.
U subotu lazanje i kruh sa češnjakom,
danas njoki sa piletinom, kukuruzom i tikvicama u vrhnju za kuhanje, cikla salata.
faširanci s dodatkom karfiola i sira i široki sezanci sa keljom i mozarelom.
sezanci=rezanci
Bolognese i široki rezanci,cikla.
Može detalji? Hvala!dolega prvotno napisa
Novogodišnje varivo od crvene leće s portala i knedle sa šljivama.
Jučer omlet![]()
Danas maneštra sa graškom i kukuruzom.
Jucer kuhana teletina, strudla od sira i salata od zelja.
Danas bezmesni rucak, samo jos ne znam sta. Ideje?
Krumpir pire, špinat, jaja?
Kaneloni punjeni sirom, krumpirima i špinatom?
Lazanje s povrćem? (bez špinata)
Anekina integralna riža sa špinatom i ricottom, neki popečci od povrća?
prepržiti slaninui češnjak na maslinovom ulju.Mama Natasa prvotno napisa
dodati tanko nareznai kelj (ja sam stavila pola glavice) i žlicu parmezana.
poklopiti i dinstati 10ak minuta dok kelj ne omekša
začiniti,dodati tjesteninu i kuglicu narezane mozarele.
danas paradajz juha i pita krumpiruša.
dolega prvotno napisa
Hvala!
Jučer kuhana junetina i dinstano zelje a danas krumpir i riža pečeni u rerni,zelena salata.
dolega može recept za pitu krumpirušu?
to sam jednom negdje jela i svidjelo mi se. inače sam s Jadrana, kod nas nisu te pite baš u modi, pa bih mogla sama nešto pokušati pripremiti
Pite su svuda u modi,živjele pite :D ,osim krompiruše koju ne volim, dolje krumpiruša.
jučer grah i poslije toga odlične kuglice od slatke riže sa suhim voćem, uvaljane u pržene mljevene lješnjake koje moji nisu htjeli jest.![]()
danas jadranske lignje - ne znam kako? u pećnici s krumpirima možda.
aleta, tvoje kuglice mi zvuče super, bar je sve ostalo za tebe!![]()
Danas sam radila rižoto od vrganja sa kozicama. Baš je bilo fino.![]()
Ja ću sutra skuhati makarone, pa preliti gljivama i nekim nareskom iz frižidera uvaljanim u vrhnje i mlijeko, pa zapeći u rolu. Popodne pečem štrudlu od sira.
Ponestaje mi ideja za nedjeljni ručak.
Uvijek je to juha, pa meso (pohano ili pečeno) s krumpirom (restanim ili u rolu)...
Prošlu nedjelju sam pekla teleću koljenicu, sad bih valjda trebala pohano, al sve mi to postaje dosadno.
Imate nedjeljnih ideja?
Meni je jučer bio jedan od najgorih kuharskih dana ever![]()
Imali smo juhu od karfiola, špinat, prženi tofu i pire krumpir. Krumpir je bio tako vodenast da se od njega nije dao napraviti pire ?? Tofu mi je ispao kao guma :shock:
Onda sam radila Hola kocke i dogodilo mi se ono što je netko napisao, cijela krema mi je potonula ispod kolača. Prvi puta su mi dobro ispale.
Eto, nadam se da će danas biti bolje. Imamo juhu od cikle, saf od piletine (to me andrea inspirirala) i žgance. I Hola kocke sa kremom odispod za desert.
Danas se odlučili za roštilj da iskoristimo još ove lijepe dane.Mima kako praviš juhu od cikle?
sunce, evo nekoliko nedjeljnih (mesnih):
pečeno pile s mlincima i zelenom salatom
ličke šnicle s rizi-bizijem i kupus salatom
punjene lignje
sarma
juha, meso i povrće na lešo, pire i paradajz-sos
musaka
ja danas - krem juhu od poriluka i mrkve i široke rezance za keljom (recept od dolege); genijalno je, sve smo potamanili u sekundi :D
desert ćemo zbaviti u nekoj slastičarnici u gradu![]()
mima, ja se već milion godina spremam radit te hola kocke, pa stalno zaboravim; sad si me sjetila, to bum za sisvete; valjda će mi ispast nekak :/
Jučer sam radila mladi grah s povrćem i buncekom (kojeg sam posebno skuhala).
Danas je bila krem-juha od bundeve (koje sam pojela pol tanjura i onda mi više nije bila fina, a tak sam joj se veselila), juneće šnicle na saft, njoke, zelenu salatu i za desert pitu od oraha i čokolade.
Danas smo imali juhu, pire, pohane teleće šnicle, pohane patlidžane, zelje salatu i orahnjaču koju smo maznuli mami![]()
Ja za Sisvete makovnaju i orehnjaču već tradicionalno,običaj je da se priprema nešto od dizanog tijesta.[/quote]
@irena - juhu od cikle radim tako da na maslinovom ulju izdinstam luk+češnjak, dodam 1 mrkvu i 1 krumpir te ciklu, sve narezano na kockice, zalijem juhom od povrtne kocke i sve kuham dok cikla ne omekša. Onda izmiksam i serviram sa vrhnjem. No, cikli treba dosta dugo da se skuha. Inače je ovo recept kuhara iz Makronove, ali sam ja izbacila se začine i maksimalno ga pojednostavnila.
Lea je pojela i juhu i saft, a i malo žganaca :D
Mi za Sisvete idemo kod moje mame na ručak (yess) a za slijedeća dva dana sam skuhala grah cušpajz 8)
Ja ipak kapitulirala pred nedjeljnim standardom. Govedska juha, pohani šnicli, pire i crveno zelje na salatu.
Al za sutra sam skuhala cušpajz od leće!!
Raskuhala se sva i nije nimalo reprezentativna, al okus je ok.
Na koncu sam napravila recept s poleđine Goveđe kocke.![]()
Danas: brzi lonac sa porilukom, keljom, mrkvicom, pelatima i grahom sa pečenim kockicama kruha.
jučer na kraju kod svekrve juha,teletina,mlinci i zelje salata.
navečer štrudla od sira i špinata
Danas grah,za sutra ću napraviti paprikaš od piletine sa povrćem.