Stranica 6 od 8 PrviPrvi ... 45678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 356

Tema: Što danas kuhate? (33. dio)

  1. #251
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    danas poriluk varivo

  2. #252
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    nakon 100godina-zganci sa pilecim jetricama&srcekima!!

  3. #253
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    gladna sam ko vuk i onda idem citati ovaj topic!!!!!!!!!!
    poludit cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!

  4. #254
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    juha od bundeve s malim noklicama

    pita od bundeve

    sok od.....
    naranhe cjeđeni

  5. #255

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    AT
    Postovi
    1,316

    Početno

    mamita,mogu recepti za juhu i pitu ?

  6. #256
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    prvo pričekaš još 365 dana za bundevu

    izdubili smo bundevu
    uzela sam "par šaka" bundeve za juhu, ostalo za pitu.

    prodinstala sam pola glavice luka, dodala bundevu, zalila vodom, posolila, kuhalo se oko pola sata.
    izmiksala štapnim mikserom, dodala vode.
    noklice radim od jednog jajeta, mrvu soli i brašna. malom žlicom ukuhala u juhu. kuhalo se još oko 10-ak minuta. stavila peršina.

    kupila sam gotovo tijesto na placu jer mi se nije dalo razvlačiti.
    bundevu sam usitnila, posolila i stavila jedno jaje.
    svaku koru pouljila, stavila bundevu i zarolala. 30 dkg kora taman za pleh za pećnicu. peče se dok ne porumeni. nakon toga malo pokvasiš i pokriješ krpama da omekša ili jednostavno preliješ vrhnjem (i ne pokrivaš krpom ).
    dobar tek

  7. #257

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    AT
    Postovi
    1,316

    Početno

    Citiraj Mamita prvotno napisa
    prvo pričekaš još 365 dana za bundevu

    iduce godine ti javim kak je ispalo

  8. #258
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj Mamita prvotno napisa
    prvo pričekaš još 365 dana za bundevu

    izdubili smo bundevu
    uzela sam "par šaka" bundeve za juhu, ostalo za pitu.

    prodinstala sam pola glavice luka, dodala bundevu, zalila vodom, posolila, kuhalo se oko pola sata.
    izmiksala štapnim mikserom, dodala vode.
    noklice radim od jednog jajeta, mrvu soli i brašna. malom žlicom ukuhala u juhu. kuhalo se još oko 10-ak minuta. stavila peršina.

    kupila sam gotovo tijesto na placu jer mi se nije dalo razvlačiti.
    bundevu sam usitnila, posolila i stavila jedno jaje.
    svaku koru pouljila, stavila bundevu i zarolala. 30 dkg kora taman za pleh za pećnicu. peče se dok ne porumeni. nakon toga malo pokvasiš i pokriješ krpama da omekša ili jednostavno preliješ vrhnjem (i ne pokrivaš krpom ).
    dobar tek
    ovaj čorbica mi je cool, moram probati

    što se bundevare(pite tiče) ili kako je moja nana zove misirač-pita(kod nas se bundeva zove misirača) u moj fil ide
    sjeckana bundeva(narezati, posoliti, ostaviti da pusti vodu, pa je iscjediti-čvrsto rukama)
    sol
    biber(ne premalo)
    kajmak/vrhnja za kuhanje

    bude sočna i mmmmmmmm

  9. #259

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    Citiraj Mamita prvotno napisa
    prvo pričekaš još 365 dana za bundevu

    izdubili smo bundevu
    uzela sam "par šaka" bundeve za juhu, ostalo za pitu.

    prodinstala sam pola glavice luka, dodala bundevu, zalila vodom, posolila, kuhalo se oko pola sata.
    izmiksala štapnim mikserom, dodala vode.
    noklice radim od jednog jajeta, mrvu soli i brašna. malom žlicom ukuhala u juhu. kuhalo se još oko 10-ak minuta. stavila peršina.

    kupila sam gotovo tijesto na placu jer mi se nije dalo razvlačiti.
    bundevu sam usitnila, posolila i stavila jedno jaje.
    svaku koru pouljila, stavila bundevu i zarolala. 30 dkg kora taman za pleh za pećnicu. peče se dok ne porumeni. nakon toga malo pokvasiš i pokriješ krpama da omekša ili jednostavno preliješ vrhnjem (i ne pokrivaš krpom ).
    dobar tek
    ovaj čorbica mi je cool, moram probati

    što se bundevare(pite tiče) ili kako je moja nana zove misirač-pita(kod nas se bundeva zove misirača) u moj fil ide
    sjeckana bundeva(narezati, posoliti, ostaviti da pusti vodu, pa je iscjediti-čvrsto rukama)
    sol
    biber(ne premalo)
    kajmak/vrhnja za kuhanje

    bude sočna i mmmmmmmm
    wm- i moj muz je iz tvog kraja (neka dva sata voznje) i oni za bundevu kazu MASIRACA. Kod mene je u kuci to uvijek bila TIKVA.
    Pita je tikvenjaca i ja je obozavam. Ali, kakve mi koristi kad to niko osim mene nece jesti.
    Ja se dvoumim da napravim sareni burek. U prijevodu sareni burek jeste pita od mesa i krompira :D

  10. #260
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    snorki , jel sa kupovnim jufkama

  11. #261

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    snorki , jel sa kupovnim jufkama
    da. ja nisam razvila pitu od kada sam rodila djecu.

  12. #262
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    ja sam jučer pravila šareni burek i još sam u njega stavila malo nasjeckanog suhog mesa ,mmmmmmm,ljepota

    ja sam skontala, da kad praviš šareni burek,krompirušu i burek sa kupovnim jufkama, bolje peći duže na manjoj vatri(jedino mi tako meso bude potpuno pečeno), dok je kod sirnice i ostalih pita,stvar drugačija :/

    šta ti misliš?

    ja isto rijetko sama sučem jufke, ali kad to radim,onda mi treba pola dana(ne za kuhanje, nego za čiščenje poslije )

  13. #263

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    AT
    Postovi
    1,316

    Početno

    ja sam uvijek mislila da je pita od bundeve slatka a ne slana

  14. #264
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    aaaa, evo ga opet!!! topic o bureku vraća se za noć vještica! :shock:

  15. #265

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    dolazi kada se najmanje nadas

  16. #266

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    Jučer:faširanci,pire i dinstana mrkvica
    Danas:krmići u komadu sa krumpirom i mlincima i cikla......desert orehnjača

  17. #267
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,508

    Početno

    sarma
    strudla od jabuka za desert

  18. #268

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Danas pečeni grah i pečeno meso sa krumpirom,vrlo maštovito ali brzinski.

  19. #269

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa

    ja isto rijetko sama sučem jufke, ali kad to radim,onda mi treba pola dana(ne za kuhanje, nego za čiščenje poslije )
    Ja sam se ubijala dok nisam naučila jer ne mogu podnijeti da tako nešto jednostavno ne znam raditi.Sad kad znam mogu čiste savjesti kupiti gotove jufke

  20. #270
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    pečeni slatki krumpir i pečeni losos
    dinstane mrkve za Jana
    kupus salata za mene i Nolu

  21. #271

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,951

    Početno

    pohani patlidžan,zelena salata

  22. #272
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    kod nas se bundeva zove misirača
    ja mislila to baš vrsta bundeve: misirka-za pite?

  23. #273

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    347

    Početno

    Danas poriluk varivo,sutra pastrva na roštilj tavi i blitva.
    Za nedjelju još razmišljamo.......

  24. #274
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Treba mi vaša pomoć (opet se grebem )

    Kako najčešće jedemo od mesa piletinu ili puretinu jer crveno meso baš ne volim uvijek mi se vrte isti recepti na koje ih radim (pohano meso,meso u pećnici sa krumpirima,meso u umaku od gljiva ili brokule....) i sada bi malu promjenu .
    Kako jako volim piletinu u nekom umaku (vrhnje za kuhanje + neko povrće) zanima me sa kojim povrćem da još radim umake a da ispadne fino i šta još mogu raditi sa piletinom/puretinom?

  25. #275

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    580

    Početno

    Ana ,
    možeš svašta s piletinom.
    Npr. dinstaš sjeckano povrće (više vrsta - karfiol, brokulu, mahune, grašak, mrkvu, ma što imaš i što voliš) tek toliko da omekša. Dodaš začine, pa vrhnje za kuhanje, kuhani kukuruz i sjeckano meso (tu možeš iskoristiti i meso iz juhe). Na tepsiju staviš lisnato tijesto, pa izliješ to povrće s mesom i preko toga opet lisnato tijesto. Namažeš jajetom i pospeš sjemenkama i zapečeš u pećnici.

    Pileći file uvaljaš u brašno, pa u jaja. Tepsiju namažeš putrom, složiš red sira, red mesa, pa opet red tvrdog ribanog sira (npr. trapist). Zaliješ vrhnjem za kuhanje, zapečeš u pećnici.

  26. #276
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,863

    Početno

    Ja sam nedavno radila pileći file sa tikvicama i bešamelom, zapečen.

    File se poprži na ulju, doda se luk, češnjak, tikvice, pirja se, pred kraj se dodaju sjeckane pelate. Napravi se bešamel i prelije, i sve se zapeče u pećnici. Bilo je super, i Lea je jela. Doduše, nema više tikvica, ali može valjda i koje drugo povrće.

  27. #277
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    kod nas danas bundeva-fest 8)

    umak od puretine, bundeve i poriluka s integralnom tjesteninom, cikla salata, kolač od bundeve koji je stvarno ultra-mljac - forumski recepti white_musk.

  28. #278
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    ja skuhala povrtnu juhu, a MM će poslije napraviti fajitase

    za bojana - prije spavanja juha (na gusto), poslije spavanja- mahune varivo- ovaj izvještaj je za mimu

    za desert; opet pita od jabuka i još nekakav čokoladasti kolač (za goste )

  29. #279

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj Mamita prvotno napisa
    juha od bundeve s malim noklicama

    pita od bundeve

    sok od.....
    naranhe cjeđeni
    rekoh, da nije i sok od budneve

    ja ne znam sta da kuham. Stavila sam supu od brokula, a drugo... :?

  30. #280

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    kod nas danas bundeva-fest 8)

    umak od puretine, bundeve i poriluka s integralnom tjesteninom, cikla salata, kolač od bundeve koji je stvarno ultra-mljac - forumski recepti white_musk.
    sta vam dodje integralna tjestenina :?

  31. #281
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    to ti je tjestenina od integralnog brašna

    (od cjelovitih, neljuštenih žitarica, onak je, dosta tamna, al jako fina)

  32. #282

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj andrea prvotno napisa
    to ti je tjestenina od integralnog brašna

    (od cjelovitih, neljuštenih žitarica, onak je, dosta tamna, al jako fina)
    pokusavam da skontam koja je to tjestenina. Ja kupujem uvijek razlicite (te one rezance od spinata, te one mijesane spinat-paradajz...), ali nikako se ne mogu sjetit te od zitarica

    skontala sam sta cu za rucak
    Canalleone od spinata i travnickog sira.
    donijela sam kacicu iz Bosne, pa evo glodjem je deset dana

  33. #283
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,863

    Početno

    snorki, integralna tjestenina je SMEĐA

    ms. ivy, daj napiši recept za tu puretinu i bundevu

    mi imamo pileću juhu sa gris noklicama i dolegine rezance sa keljom. desert - nula, idemo na rođendan :D

  34. #284
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    kopiram recept w_m:

    BUNDEVA SA PURECIM TRAKICAMA

    600g puretine ili piletine isjeci na trakice i preprziti na vrelom ulju da porumeni.Izvaditi meso, pa dodati 600g bundeve isjecene na male kockice i 1 prasu isjecenu na trakice.Prodinstati pa zaliti sa 150ml pilece supe.Meso vratiti u povrce pa dodati jednu veliku dukatelu.Sve jos kratko prokuhati oko 5 in i posoliti i pobiberiti.

    Odlicno je sa zelenom pastom.

    - ja sam umjesto sira stavila vrhnje za kuhanje da bude rjeđe, andrej tako voli. i više poriluka.

  35. #285
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,863

    Početno

    Ajme super zvuči, ovo imamo slijedeći tjedan. Hvala ti!

    (nadam se da ima poriluka na placu)

  36. #286
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    ima u konzumu , ali je zato mm donio zadnju bundevu s placa. a da je fino - prefino je!

  37. #287
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,863

    Početno

    Danas smo imali juhu od brokule, pohano pileće bijelo i karfiol i krumpir u bešamelu.

    Za prilog sam se odlučila u zadnji čas, a onda sam skužila da nemam doma putra, pa sam bešamel napravila sa uljem. Nije fino

  38. #288

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Jucer pohani mignoni od lungica, blitva/krumpir i zelena salata.

    Sutra pripremamo rodjendansku veceru MMa za iduci dan:
    - Pecena gusca jetra na rigi s dresingom od malina
    - Srnetina na lovacki, knedli od krumpira, pecene jabuke, crveno zelje na NL
    - Rozata, strudla od tresanja s umakom od vanilije i parfaitom od cimeta

  39. #289
    Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    792

    Početno

    Maxime, gdje nabavljaš guščju jetru?

  40. #290

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Petak - zapečeni grah i miješana salata (krastavci, paprika, luk, paradajz) sa danish feta sirom
    Subota - Filetino Crispy, kuhani krumpir sa peršinom, blitva na salatu
    Nedjelja - pileća juhica sa griz knedlima, svinjski medaljoni sa lovačkim umakom, knedli od kruha i kupus salata.
    Danas -juha od jučer a dalje....

  41. #291
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    Citiraj Maxime prvotno napisa
    crveno zelje na NL
    kako?

  42. #292
    Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    792

    Početno

    Maxime, najbolje je da uz tvoje recepte idu i sličice, upute...
    Doista nas namamiš!

  43. #293
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

  44. #294

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Deja2, gusca jetra nabavljamo na polukatu na Dolcu ...
    Ajmo nas dvije na kavu pa ti 'izdam' svoje kulinarske tajne

  45. #295
    Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    792

    Početno

    Dogovoreno!
    Mislim da je najbolje da kavu dogovorimo oko Dolca!!!

  46. #296

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    evo i ja danas napravila vasu integralnu tjesteninu. Interesuje me koji sos stavite :?

  47. #297

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    joooj, ja jučer u gluho doba noći dobila inspiraciju i prema jednom receptu iz moje omiljene kuharice pripremila mesnu pitu sa špinatom, ma nešto super. ali to čeka spremno u frižideru da ispečem kad stignem doma, pa ću vam javiti kako je - jer sam to napravila prvi put.
    ako bude dobro, odmah pišem recept, jer je jako jednostavno za pripremu, a obećavajuće

  48. #298

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    580

    Početno

    Juhu od paradajza.
    Pureći file u umaku od bundeve i zelene paprike s vrhnjem za kuhanje, integralna riža i kupus salata.

  49. #299

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    svedska
    Postovi
    67

    Početno

    Hej cure ,evo i mene da se ukljucim u vase "masne" teme.Ja sam inace na proljetnima,ali posto uzivam u kuhanju ,bacim pogled i na vas.
    Ja sam sinoc napravila za danas pileci file sa wok povrcem i kokos sosom,uz to ce ici nudlari,to je tajlandska kuhinja,a ovdje je jako popularna i meni i MM se svidja.
    ANA file mozes uvaljati u mjesavinu parmezana i cilija,so ,biiber i onda ih peces u tepsiji na foliji,okreces svakih 10 minuta,fantaticno je.
    Riblje filee sam przila na mjesavini:puter,kora limuna,zacini i kapris ili kako se zove ta zacinska biljka sto se stavlja s ribom i u recimo kisele krastavce,kupovne.

  50. #300

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    Ja svojim mišićima kuham neizostavnu goveđu juhicu.Sad sam došla s posla i najlakše mi je staviti sve u lonac-pa nek se kuha.Ta će kuhana junetina koja bude skroz mekana biti glavno jelo(nastojim da mi klinci jedu što više kuhanog a manje pečenog) a kao prilog dalmatinska začinjena riža:na maslinovo ulje baci se riža i prži neko vrijeme,začini se solju,paprom i vegetom,doda se peršin i podlije s malo vode tek toliko da se ne primi.Kuha se petnaestak minuta s tim da se po potrebi dolijeva malo vode,na kraju se doda mrkva iz juhe narezana na kolutiće-promiješa se-za prste polizati.Uz to -zelena salata.

Stranica 6 od 8 PrviPrvi ... 45678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •