danas poriluk varivo![]()
nakon 100godina-zganci sa pilecim jetricama&srcekima!!
gladna sam ko vuk i onda idem citati ovaj topic!!!!!!!!!!
poludit cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!
juha od bundeve s malim noklicama
pita od bundeve
sok od.....
naranhe cjeđeni
mamita,mogu recepti za juhu i pitu ?![]()
prvo pričekaš još 365 dana za bundevu![]()
izdubili smo bundevu
uzela sam "par šaka" bundeve za juhu, ostalo za pitu.
prodinstala sam pola glavice luka, dodala bundevu, zalila vodom, posolila, kuhalo se oko pola sata.
izmiksala štapnim mikserom, dodala vode.
noklice radim od jednog jajeta, mrvu soli i brašna. malom žlicom ukuhala u juhu. kuhalo se još oko 10-ak minuta. stavila peršina.
kupila sam gotovo tijesto na placu jer mi se nije dalo razvlačiti.
bundevu sam usitnila, posolila i stavila jedno jaje.
svaku koru pouljila, stavila bundevu i zarolala. 30 dkg kora taman za pleh za pećnicu. peče se dok ne porumeni. nakon toga malo pokvasiš i pokriješ krpama da omekša ili jednostavno preliješ vrhnjem (i ne pokrivaš krpom).
dobar tek![]()
Mamita prvotno napisa
![]()
iduce godine ti javim kak je ispalo![]()
ovaj čorbica mi je cool, moram probatiMamita prvotno napisa
što se bundevare(pite tiče) ili kako je moja nana zove misirač-pita(kod nas se bundeva zove misirača) u moj fil ide
sjeckana bundeva(narezati, posoliti, ostaviti da pusti vodu, pa je iscjediti-čvrsto rukama)
sol
biber(ne premalo)
kajmak/vrhnja za kuhanje
bude sočna i mmmmmmmm![]()
wm- i moj muz je iz tvog kraja (neka dva sata voznje) i oni za bundevu kazu MASIRACA. Kod mene je u kuci to uvijek bila TIKVA.white_musk prvotno napisa
Pita je tikvenjaca i ja je obozavam. Ali, kakve mi koristi kad to niko osim mene nece jesti.
Ja se dvoumim da napravim sareni burek. U prijevodu sareni burek jeste pita od mesa i krompira :D
da. ja nisam razvila pitu od kada sam rodila djecu.white_musk prvotno napisa
![]()
ja sam jučer pravila šareni burek i još sam u njega stavila malo nasjeckanog suhog mesa ,mmmmmmm,ljepota
ja sam skontala, da kad praviš šareni burek,krompirušu i burek sa kupovnim jufkama, bolje peći duže na manjoj vatri(jedino mi tako meso bude potpuno pečeno), dok je kod sirnice i ostalih pita,stvar drugačija :/
šta ti misliš?
ja isto rijetko sama sučem jufke, ali kad to radim,onda mi treba pola dana(ne za kuhanje, nego za čiščenje poslije)
ja sam uvijek mislila da je pita od bundeve slatka a ne slana![]()
aaaa, evo ga opet!!! topic o bureku vraća se za noć vještica! :shock:![]()
dolazi kada se najmanje nadas![]()
Jučer:faširanci,pire i dinstana mrkvica![]()
Danas:krmići u komadu sa krumpirom i mlincima i cikla......desert orehnjača
Danas pečeni grah i pečeno meso sa krumpirom,vrlo maštovitoali brzinski.
Ja sam se ubijala dok nisam naučila jer ne mogu podnijeti da tako nešto jednostavno ne znam raditi.Sad kad znam mogu čiste savjesti kupiti gotove jufkewhite_musk prvotno napisa
![]()
pečeni slatki krumpir i pečeni losos
dinstane mrkve za Jana
kupus salata za mene i Nolu
pohani patlidžan,zelena salata
ja mislila to baš vrsta bundeve: misirka-za pite?kod nas se bundeva zove misirača
Danas poriluk varivo,sutra pastrva na roštilj tavi i blitva.
Za nedjelju još razmišljamo.......
Treba mi vaša pomoć (opet se grebem)
Kako najčešće jedemo od mesa piletinu ili puretinu jer crveno meso baš ne volim uvijek mi se vrte isti recepti na koje ih radim (pohano meso,meso u pećnici sa krumpirima,meso u umaku od gljiva ili brokule....) i sada bi malu promjenu .
Kako jako volim piletinu u nekom umaku (vrhnje za kuhanje + neko povrće) zanima me sa kojim povrćem da još radim umake a da ispadne fino i šta još mogu raditi sa piletinom/puretinom?
Ana,
možeš svašta s piletinom.
Npr. dinstaš sjeckano povrće (više vrsta - karfiol, brokulu, mahune, grašak, mrkvu, ma što imaš i što voliš) tek toliko da omekša. Dodaš začine, pa vrhnje za kuhanje, kuhani kukuruz i sjeckano meso (tu možeš iskoristiti i meso iz juhe). Na tepsiju staviš lisnato tijesto, pa izliješ to povrće s mesom i preko toga opet lisnato tijesto. Namažeš jajetom i pospeš sjemenkama i zapečeš u pećnici.
Pileći file uvaljaš u brašno, pa u jaja. Tepsiju namažeš putrom, složiš red sira, red mesa, pa opet red tvrdog ribanog sira (npr. trapist). Zaliješ vrhnjem za kuhanje, zapečeš u pećnici.
Ja sam nedavno radila pileći file sa tikvicama i bešamelom, zapečen.
File se poprži na ulju, doda se luk, češnjak, tikvice, pirja se, pred kraj se dodaju sjeckane pelate. Napravi se bešamel i prelije, i sve se zapeče u pećnici. Bilo je super, i Lea je jela. Doduše, nema više tikvica, ali može valjda i koje drugo povrće.
kod nas danas bundeva-fest 8)
umak od puretine, bundeve i poriluka s integralnom tjesteninom, cikla salata, kolač od bundeve koji je stvarno ultra-mljac - forumski recepti white_musk.
ja skuhala povrtnu juhu, a MM će poslije napraviti fajitase
za bojana - prije spavanja juha (na gusto), poslije spavanja- mahune varivo- ovaj izvještaj je za mimu![]()
za desert; opet pita od jabuka i još nekakav čokoladasti kolač (za goste)
rekoh, da nije i sok od budneveMamita prvotno napisa
![]()
ja ne znam sta da kuham. Stavila sam supu od brokula, a drugo... :?
sta vam dodje integralna tjestenina :?ms. ivy prvotno napisa
to ti je tjestenina od integralnog brašna![]()
(od cjelovitih, neljuštenih žitarica, onak je, dosta tamna, al jako fina)
pokusavam da skontam koja je to tjestenina. Ja kupujem uvijek razlicite (te one rezance od spinata, te one mijesane spinat-paradajz...), ali nikako se ne mogu sjetit te od zitaricaandrea prvotno napisa
![]()
skontala sam sta cu za rucak
Canalleone od spinata i travnickog sira.
donijela sam kacicu iz Bosne, pa evo glodjem je deset dana![]()
snorki, integralna tjestenina je SMEĐA
ms. ivy, daj napiši recept za tu puretinu i bundevu
mi imamo pileću juhu sa gris noklicama i dolegine rezance sa keljom. desert - nula, idemo na rođendan :D
kopiram recept w_m:
BUNDEVA SA PURECIM TRAKICAMA
600g puretine ili piletine isjeci na trakice i preprziti na vrelom ulju da porumeni.Izvaditi meso, pa dodati 600g bundeve isjecene na male kockice i 1 prasu isjecenu na trakice.Prodinstati pa zaliti sa 150ml pilece supe.Meso vratiti u povrce pa dodati jednu veliku dukatelu.Sve jos kratko prokuhati oko 5 in i posoliti i pobiberiti.
Odlicno je sa zelenom pastom.
- ja sam umjesto sira stavila vrhnje za kuhanje da bude rjeđe, andrej tako voli. i više poriluka.
Ajme super zvuči, ovo imamo slijedeći tjedan. Hvala ti!
(nadam se da ima poriluka na placu)
ima u konzumu, ali je zato mm donio zadnju bundevu s placa. a da je fino - prefino je!
Danas smo imali juhu od brokule, pohano pileće bijelo i karfiol i krumpir u bešamelu.
Za prilog sam se odlučila u zadnji čas, a onda sam skužila da nemam doma putra, pa sam bešamel napravila sa uljem. Nije fino![]()
Jucer pohani mignoni od lungica, blitva/krumpir i zelena salata.
Sutra pripremamo rodjendansku veceru MMa za iduci dan:
- Pecena gusca jetra na rigi s dresingom od malina
- Srnetina na lovacki, knedli od krumpira, pecene jabuke, crveno zelje na NL
- Rozata, strudla od tresanja s umakom od vanilije i parfaitom od cimeta
Petak - zapečeni grah i miješana salata (krastavci, paprika, luk, paradajz) sa danish feta sirom
Subota - Filetino Crispy, kuhani krumpir sa peršinom, blitva na salatu
Nedjelja - pileća juhica sa griz knedlima, svinjski medaljoni sa lovačkim umakom, knedli od kruha i kupus salata.
Danas -juha od jučer a dalje....
Maxime, najbolje je da uz tvoje recepte idu i sličice, upute...![]()
Doista nas namamiš!
Deja2, gusca jetra nabavljamo na polukatu na Dolcu ...
Ajmo nas dvije na kavu pa ti 'izdam' svoje kulinarske tajne![]()
Dogovoreno!
Mislim da je najbolje da kavu dogovorimo oko Dolca!!!![]()
evo i ja danas napravila vasu integralnu tjesteninu. Interesuje me koji sos stavite :?
joooj, ja jučer u gluho doba noći dobila inspiraciju i prema jednom receptu iz moje omiljene kuharice pripremila mesnu pitu sa špinatom, ma nešto super. ali to čeka spremno u frižideru da ispečem kad stignem doma, pa ću vam javiti kako je - jer sam to napravila prvi put.
ako bude dobro, odmah pišem recept, jer je jako jednostavno za pripremu, a obećavajuće![]()
Juhu od paradajza.
Pureći file u umaku od bundeve i zelene paprike s vrhnjem za kuhanje, integralna riža i kupus salata.
Hej cure ,evo i mene da se ukljucim u vase "masne" teme.Ja sam inace na proljetnima,ali posto uzivam u kuhanju ,bacim pogled i na vas.
Ja sam sinoc napravila za danas pileci file sa wok povrcem i kokos sosom,uz to ce ici nudlari,to je tajlandska kuhinja,a ovdje je jako popularna i meni i MM se svidja.
ANA file mozes uvaljati u mjesavinu parmezana i cilija,so ,biiber i onda ih peces u tepsiji na foliji,okreces svakih 10 minuta,fantaticno je.
Riblje filee sam przila na mjesavini:puter,kora limuna,zacini i kapris ili kako se zove ta zacinska biljka sto se stavlja s ribom i u recimo kisele krastavce,kupovne.
Ja svojim mišićima kuham neizostavnu goveđu juhicu.Sad sam došla s posla i najlakše mi je staviti sve u lonac-pa nek se kuha.Ta će kuhana junetina koja bude skroz mekana biti glavno jelo(nastojim da mi klinci jedu što više kuhanog a manje pečenog) a kao prilog dalmatinska začinjena riža:na maslinovo ulje baci se riža i prži neko vrijeme,začini se solju,paprom i vegetom,doda se peršin i podlije s malo vode tek toliko da se ne primi.Kuha se petnaestak minuta s tim da se po potrebi dolijeva malo vode,na kraju se doda mrkva iz juhe narezana na kolutiće-promiješa se-za prste polizati.Uz to -zelena salata.