Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 356

Tema: Što danas kuhate? (33. dio)

  1. #301

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    347

    Početno

    Danas kuhani ričet a za sutra ću napraviti vinski gulaš.

  2. #302

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    svedska
    Postovi
    67

    Početno

    Ja sam juce napravila za danas pilece filee punjene sa trapistom i suhim mesom
    Filei se rezu pa sirini,tako da se dobiju dva tanja,izlupaju se cekicem za meso i pune sirom i mesom na rezance sjecenim.Zatim se rolaju i spajaju cackalicama.Prze se na puteru ,dok malo porumene,dodaju se gljive,so ,biber,vegeta,cili papar ,na kraju se doda kajmak i vrhnje za kuhanje.Super je sa svjezim reznacima ili pire krompirom+salata. :shock:

  3. #303

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Za Ms. Ivy: Crveno zelje na NL

    Crveno zelje se nareze kao za salatu (jako fino)
    Zakuha se 2 dl. vode s jednom zlicom obicnim octom (kako bi zelje zadrzalo svoju ljubicastu boju) i malo soli.
    Dodati crveno zelje i 20 min lagano kuhati uz povremeno mjesanje.
    Nakon 20 min dodati jednu sitno narezanu (ili naribanu) jabuku, klincica i veliku zlicu secera.
    Ostaviti da prokuha jos 20 min i gotovo.

    Zelje serviram uz divljac, pecenu perad, i gulase ...

    Good luck!

  4. #304

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    kelj.

    inače, već nekoliko dana radimo Jannockine kroasane iz pekača za kruh - varijante sa šunkom, sirom, orasima, pekmezom... ubijamo se u njima.

  5. #305
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    evo i mog recepta:

    Jabuku i zelje sitno isjeckati.
    U šerpu stvait da prokuha:2 kašike šećera,nešto octa(bijeli balsamico) i klinčića i 3 kašike vode, pa dodati jabuku i zelje i dinstat nekih 40 minut dok ne dobije lijepu,ljubičastu boju.
    ja kasnije dodam po potrebi javorov sirup i sok od limuna.

  6. #306
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    hvala, cure.

  7. #307

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    svedska
    Postovi
    67

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    evo i mog recepta:

    Jabuku i zelje sitno isjeckati.
    U šerpu stvait da prokuha:2 kašike šećera,nešto octa(bijeli balsamico) i klinčića i 3 kašike vode, pa dodati jabuku i zelje i dinstat nekih 40 minut dok ne dobije lijepu,ljubičastu boju.
    ja kasnije dodam po potrebi javorov sirup i sok od limuna.
    Je li to ustvari pa nasem crveni kupus?

  8. #308

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    svedska
    Postovi
    67

    Početno

    Citiraj aleta prvotno napisa
    kelj.

    inače, već nekoliko dana radimo Jannockine kroasane iz pekača za kruh - varijante sa šunkom, sirom, orasima, pekmezom... ubijamo se u njima.
    Mogu li da dobijem recept za te kroasane,nemam vremena da ih trazim,a probala bi ih.

  9. #309

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    može, evo:
    Jannockini kroasani

    1 jaje
    225 ml mlijeka
    60 gr maslaca
    1 žličica soli
    1 žlica šećera
    400 gr brašna
    3/4 vrećice suhog kvasca

    Uključiti program miješanje i dizanje.
    Kada je tijesto gotovo, izvaditi, razvaljati, napravite trokute, puniti po želji, smotati, premazati jajetom, posuti sezamom, lanom, kimom ili što već voliš i peći dok ne porumeni na 190 stupnjeva.

    Ako radim slatku varijantu dodam još žlicu šećera, vanilij-šećer i limunovu koricu.

  10. #310

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    svedska
    Postovi
    67

    Početno

    Hvala ALETA.
    Pipi ima rodjendan kad i ja.Je li mirno dijete ?

  11. #311

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    je, ovako: :D

  12. #312
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj britta1 prvotno napisa
    Citiraj white_musk prvotno napisa
    evo i mog recepta:

    Jabuku i zelje sitno isjeckati.
    U šerpu stvait da prokuha:2 kašike šećera,nešto octa(bijeli balsamico) i klinčića i 3 kašike vode, pa dodati jabuku i zelje i dinstat nekih 40 minut dok ne dobije lijepu,ljubičastu boju.
    ja kasnije dodam po potrebi javorov sirup i sok od limuna.
    Je li to ustvari pa nasem crveni kupus?
    da

    kod nas danas pileća supica, pileće šnicle i pire krompir

    (samo da spomenem,domaće pile

  13. #313
    hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    769

    Početno

    a mi čušpajz od poriluka sa pahuljicama, mljevenim đumbirom...

  14. #314

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Riblju juhu, lešo ribu, kuhani krompir (sve zaliveno maslinovim uljem), a popodne ću kolač od višanja.. :D

  15. #315

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    svedska
    Postovi
    67

    Početno

    Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    Riblju juhu, lešo ribu, kuhani krompir (sve zaliveno maslinovim uljem), a popodne ću kolač od višanja.. :D
    Kako pravis kolac od visanja?MM je lud za vocnim kolacima,a ja za cokoladnim,mada i on pici po njima.Ja bi voljela nesto s lisntim i vocem,ima li ko kakav lagani receptic.Mada imam jos malo baklave u zamrzivacu,a ispala je .

  16. #316

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    svedska
    Postovi
    67

    Početno

    A da ,a ti zganjci ,njoke ,kroketi,zivo me zanimaju ti recepti,pa bi rado iz prve ruke da ih dobijem.

  17. #317

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Brita1, evo recept za kolač od višanja, u mojoj knjizi pod imenom "crvenkapica". Ja ga danas 1. put pravim, javim kako je ispao..
    biskvit:
    4 jaja, 15 dag šećera, 1 vanil. šećer, 1 dl ulja, 1,5 dl mlijeka, 20 dkg brašna, 1/2 praška za pecivo
    nadjev: 1 kompot od višanja (ili 35 dkg svježih višanja), 50 dkg svježeg sira, 5 dl slatkog vrhnja, 3-4 žl šećera, 1 vanilin šećer
    2 preljeva za torte
    Jaja pjenasto istucite sa šećerom, dodajte ulje, mlijeko, vanilin šećer i na kraju lagano umiješajte brašno s praškom za pecivo. Izlijte na kalup i na vrh posložite višnje. Ispecite.
    Nadjev istucite slatko vrhnje, pomiješajte sa sirom i svim ostalim sastojcima, premažite po hladnom kolaču, ohladite.
    Skuhajte preljev za torte na soku od kompota. Prelijte kolač.

  18. #318

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    evo ti recept još i za njoke, to je recept moje bake i vjeruj mi - najbolji na svijetu!
    1 kg krompira, 1/4 maslaca, 1 žumanjce, 1 cijelo jaje, brašna koliko upije.
    Skuhaš krompir "u koži", dok je vruć oguliš 'kožu', odmah ga propasiraš, dodaš maslac, sol i jaja. To izmiješaš dok je vruće- toplo. Dodaješ brašna koliko je potrebno da zamijesiš fino tijesto. (Ne previše da njoki ne budu tvrdi, ali ni premalo da se tijesto ne lijepi)..ostatak znaš..
    ovo je fenomenalno sa goveđim, telećim ili kokošjim šugom ili sa pašticadom..U Istri se jede i sa šugom od srnetine..A jesam se raspisala..idem radit kolač!

  19. #319

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    ja ću sutra varivo od povrća i crvene leće, a za desert pečenu bundevu :D

  20. #320

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Samo da javim da je moj kolač odozgo ostao bijel jer preljev za torte nisam imala doma, a želatina mi nije uspjela. Malo sam po toj bjelini posula višanja i super izgleda. A i super je ukusan!

  21. #321

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    svedska
    Postovi
    67

    Početno

    FRITULICE sta mislis da se za njoke upotrijebi pire iz kesice,u prahu?

  22. #322
    bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    1,609

    Početno

    NEEE!! Imas i gotove,smrznute njoke za kupit , ali bezukusni su!

  23. #323

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    ima li neko ideju kako da nabrzaka napravim pilece filete. ne prze mi se, jer planiram ici u vecu kupovinu, pa bih nesto na brzaka.
    Imate li kakvu ideju sa saftom?

  24. #324

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Piletina sa vrhnjem

    Vrijeme pripreme: 20 min.

    Sastojci:

    30 dkg pilećeg filea
    2 dcl vrhnja za kuhanje
    ulje
    sol


    Priprema:
    Pileći file narezati na tanke kockice (ili ostaviti u šniclama) i lagano peći dok piletina ne dobije žučkastu boju.
    Kad je pečeno, zaliti sa vrhnjem i posoliti. Ostaviti još 5 minuta da prokuha (da vrhnje postane gusto).

    Poslužiti odmah nakon pripreme uz njoke, pire krumpir ili samostalno.

  25. #325

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    svedska
    Postovi
    67

    Početno

    Ja danas planiram pileci paj ili pitu i mijesanu salatu sa basilikom,vrhnjem i vrhnjem za kuhanje i zacinskim biljem,to je MM narucio,a on dolazi 2 sata nakon mene s posla,tako da imam vremena i napretek.

  26. #326

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Citiraj britta1 prvotno napisa
    FRITULICE šta misliš da se za njoke upotrijebi pire iz kesice, u prahu?
    Grrrrrr, sva sam se naježila, NI GOVORA . Vidit ćeš kad probaš ovaj moj recept, više ti neće past na pamet kupit gotove, smrznute njoke, a da ne govorim o ovima s pireom u prahu..
    A uupće ih nije teško napravit, dok se kuha šug, zabavljaš se s njokima..

    btw, ja danas kuham juhu od povrća, pohane šnicle i blitvu (pravu pravcatu svježu, koju sam već sinoć očistila.) :D

  27. #327

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    svedska
    Postovi
    67

    Početno

    Sorry ,ok necu praviti sa pireom u prahu,uh isprepadaste me.Ja to mogu praviti samo vikendom ili kad budem na bolovanju ,MM radi prvu i drugu ,sedmicno,tako da kad je prva dodje odmah iza mene s posla,sem petkom,a kad je druga i ne vidimo se,pa mora biti varivo ili przi sam sebi nesto :/

  28. #328
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    evo ti recept još i za njoke, to je recept moje bake i vjeruj mi - najbolji na svijetu!
    . Dodaješ brašna koliko je potrebno da zamijesiš fino tijesto. (Ne previše da njoki ne budu tvrdi, ali ni premalo da se tijesto ne lijepi:
    fritulice, koliko ti staviš brašna otprilike?

  29. #329
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    Brita1, evo recept za kolač od višanja, u mojoj knjizi pod imenom "crvenkapica". Ja ga danas 1. put pravim, javim kako je ispao..
    biskvit:
    4 jaja, 15 dag šećera, 1 vanil. šećer, 1 dl ulja, 1,5 dl mlijeka, 20 dkg brašna, 1/2 praška za pecivo
    nadjev: 1 kompot od višanja (ili 35 dkg svježih višanja), 50 dkg svježeg sira, 5 dl slatkog vrhnja, 3-4 žl šećera, 1 vanilin šećer
    2 preljeva za torte
    Jaja pjenasto istucite sa šećerom, dodajte ulje, mlijeko, vanilin šećer i na kraju lagano umiješajte brašno s praškom za pecivo. Izlijte na kalup i na vrh posložite višnje. Ispecite.
    Nadjev istucite slatko vrhnje, pomiješajte sa sirom i svim ostalim sastojcima, premažite po hladnom kolaču, ohladite.
    Skuhajte preljev za torte na soku od kompota. Prelijte kolač.
    moja mama pravi ovaj kolač, samo se kod nje zove"Snježana"

  30. #330

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    fritulice, koliko ti staviš brašna otprilike?
    Meni na 1 kg krompira ide otprilike pola vrećice (od 1 kg) brašna. E sad, nekad više, nekad manje, to ti isto ovisi i o krompiru..neki upija više brašna, neki manje..Bitno je da se tijesto (kad je izrađeno) baš ne lijepi za prste ali da je lijepo, mekano..

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    moja mama pravi ovaj kolač, samo se kod nje zove "Snježana"
    white_musk, tvoja mama i ja prekrstile Crvenkapicu u Snjeguljicu. Ja silom prilika..

  31. #331

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Mi danas kuhali..juha od teletine, pečena teletina+krompir, prilog salsa, zelena salata. Desert ćemo pravit popodne; jabuke u kremi. :D

  32. #332
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,863

    Početno

    Mi juhu od graha i nabujak od špinata. Za desert browniese iz kutije - bolji su od mojih :/

  33. #333
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    gavelino picek i brokulu&tikvice u besamel umaku!!!

  34. #334
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    varivo od kupusa sa mesom

  35. #335

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    svedska
    Postovi
    67

    Početno

    WHITE_MUSK kiseli ili slatki kupus.Ja obozavam slatki,ali kiseli nikad nisam jela,ali sad mi se jede,pa cu morati da probam.
    Ja sam spremila juce cileansku jelo sa mesom i kukuruzom,a MM ce peci,uh jedva cekam da dodjem kuci i jedem.

  36. #336
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    slatki kupus, a kad pravim sa kiselium onda stavljam goveži pršut i pureće meso

  37. #337

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    nemam pojma sta da kuham a rucak mora biti gotov do 12 h

  38. #338
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    nemam pojma sta da kuham a rucak mora biti gotov do 12 h
    ja da sam u austriji, sad bi napravila

    crveni kupus iz konzerve,semmel/kartoffel knedle iz kese,ispekla pileće batake/krila(one već začinjene) i sve prelila sa Rahmsosse
    mislim da bi sve bilo gotovo za nekih pola sata do 45 min.

  39. #339

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    Citiraj snorki prvotno napisa
    nemam pojma sta da kuham a rucak mora biti gotov do 12 h
    ja da sam u austriji, sad bi napravila

    crveni kupus iz konzerve,semmel/kartoffel knedle iz kese,ispekla pileće batake/krila(one već začinjene) i sve prelila sa Rahmsosse
    mislim da bi sve bilo gotovo za nekih pola sata do 45 min.
    znas da vise u trgovinama nema onih zacinjenih bataka ne znam sto?

  40. #340
    slonić tonić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    149

    Početno

    Čao cure.
    Evo vam se i mi gurmani pridružujemo, ako nas primate naravno.

    Mi danas pravimo: pržene svinjske kotlete sa pomfritom jer sada idemo u šetnju pa ću to nabrzinu ispržiti malo prije nego MM dođe s posla.

    Ima li neka savjet kako da mi kotleti ne budu suhi već onako fino sočni a pećeni.

  41. #341

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    130

    Početno

    SLONIC TONIC

    ja kad pecem meso,kotlete ili snicle radim na vrelom ulju i kad fino prumeni dodam malo vode ili temeljca i smanjim vatru,koji put okreni meso u tavici i sacekaj da skoro ispari sva vodica(moze ostati malo da prelijes po mesu(naravno sve se radi poklopljeno)


  42. #342

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    svedska
    Postovi
    67

    Početno Mango chutney

    Danas sam pravila jelo sa mango chutney i curry-em.
    Dinstaju se filei sjeceni na kockice,kad su gotovi prebace se u vatrostalnu posudu ,onda se prze paprike isto tako sjeckane na kockice i ponavlja se isti postupak sa gljivama.Kad je sve izdinstano i poslagano u posudi,napravi se preljev od 3 dl vrhnja za kuhanje u koji se doda so,mango,curry,sitno sjeckani bijeli luk(moze se dodati i sambal oelek,ako se ima za nabaviti dolje) i to sipamo preko vec pripremljenog i zapecemo malo u rerni.Jako dobro ide sa tjesteninom.Stvarno je

  43. #343

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    ja ću sutra minestrone i zapečene njoke sa ricottom i brokulom.

  44. #344
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    ja ću sutra minestrone i zapečene njoke sa ricottom i brokulom.
    a kako to praviš

  45. #345

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    580

    Početno

    Varivo od bundeve i pureći file u vrhnju zapečen sa sirom.

  46. #346
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    moram u narednih , nekoliko mkjeseci zaboravit ovaj topic,moram, moram, moram...

  47. #347

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    moram u narednih , nekoliko mkjeseci zaboravit ovaj topic,moram, moram, moram...
    zaštoo?

    minestrone juha:

    lagano popržiš na maslinovom sjeckani češnjak i malo ružmarina,
    pa onda dodaješ celer, mrkvu, mahune, grašak /tj. svo povrće koje imaš/, i na kraju neku tjesteninu obavezno. sve skupa zalijevaš sa sokom od rajčice. sol, papar, može i malo bosiljka, i to je to.

    a zapačeni njoki s ricottom i brokulom idu ovako:

    skuhane, ocijeđene njoke pomiješati sa 1 pakiranjem ricotta sira, 1 kiselim vrhnjem, soli, paprom. dodati i prethodno na pola skuhane cvjetove brokule, pa sve zajedno posložiti u vatrostalnu zdjelu.
    preliti s još malo kiselog vrhnja pomiješanog s jednim jajetom, posuti s dosta naribanog sira /ja uvijek naribam parmezan / i zapeći na 200 dok ne porumeni..mljac.

  48. #348
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    ANA file mozes uvaljati u mjesavinu parmezana i cilija,so ,biiber i onda ih peces u tepsiji na foliji,okreces svakih 10 minuta,fantaticno je.
    Britta može nešto drugo umjesto cilija jer ga nemam sada kod sebe, i nisam skužila ovo....ti ih pećeš u pećnici ili....

  49. #349

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Jučer mama skuhala odlično prisiljeno zelje, ja danas spremam popečke od kelja i rolice od piletine sa topljenim sirom i pancetom

  50. #350
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    Citiraj white_musk prvotno napisa
    moram u narednih , nekoliko mkjeseci zaboravit ovaj topic,moram, moram, moram...
    zaštoo?

    .
    na dijeti sam

Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •