Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Upaljena dojka?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Upaljena dojka?

Zadnjih dan-dva osjetila sam kako me oko oreole boli na pritisak, a jučer mi se pojavilo otvrdnuće kao da mi je npr. cijeli lagano kanalić otvrdnuo, od bradavice do prsnog koša. Slično mi je kao da je npr. zastoj mlijeka, ali ja ne dojim već 7 mjeseci. Pokušavala sam masirati, stavljala sam zelje (ne znam zakaj?), pokušala istisnuti van ak se kaj začepilo (izašla samo bistra masna tekućina), no rezultat je nikakav, samo me još više boli.

Kaj da radim??

Ako to eskalira, nemam blage veze kome da se od liječnika uopće obratim??

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sireno, zao mi je sta imam problema, jer znam da su neugodni. To sto te masirani dio jos boli je normalno cak i ako si kvrgu izmasirala i razbila jer je tkivo nazuljano i rastegnuto. To moze potrajati i 2-3 dana. Pokusaj staviti hladan oblog i prati stanje.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ljudi, pa zar se to moze desit i nakon 7 mjeseci nedojenja?
    koliko je uopste moguce da moze ostati taj tzv. zastoj mlijeka u dojci po prestanku dojenja? Jel moguce i kod godinu dana?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To ti je samo jos jedan dokaz da mlijeko ne moze nestati preko noci.

Sireno, jel to samona jednoj dojci ili na obje?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    To ti je samo jos jedan dokaz da mlijeko ne moze nestati preko noci.

Sireno, jel to samona jednoj dojci ili na obje?

Samo jedna dojka.

VIše mi se izvana ništa ne vidi, ali primijećujem da mi se dojka povećala i unutra me boli na dodir

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajoooj... stvarno grozno!
    Ja jos uvijek dojim, ova moja sisavica ne odustaje!
    Ali imala sam slican problem, kad je E imala 1god, ali sam dojila..
    sto je bilo, isto tako cijeli kanal zatvoren, bolno na dodir, lagana temp. 37 (1-2dana) i ja to izdajala rucno, grijala, i E dojila barem 5-6x/24h i dugo je to bilo prisutno.. nekih 1mj!!!
    Sporo je odlazilo!
    Neznam sto reci... konzultiraj se sa dr. !!
    Ja isla na hitnu tada, bila sam se prestrasila (imala prije toga 3-4 upale, 'grudice' koje su brzo prolazile) jer za tako nesto nisam bas nigdje cula.. :? Ali tamo su me smirili s komentarom da to nije nista, jer je dojka meka na dodir i mlijeko curi.. uglavno proslo je!
    Eh sada u tvom slucaju neznam... :?
    mozda zbog utjecaja emocija, njeznosti, ..., doslo do reprodukcije mlijeka kod tebe? :/
    Neznam... u svakom slucaju, konzultiraj se ipak s lijecnikom, da ne bi dobila jaku upalu ... brrr...
    Ili za prvu pomoc da probas dojiti dijete?

Sretno! Javi kako je?

Pozdrav!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda da odeš na ultrazvuk?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovak - jučer sam par puta stavljala hladne obloge i nakon toga mi je bilo bolje, ali ne i skroz dobro. Dojka mi je normalne topline, ja nemam temperaturu i u biti skoro ništ ne osjećam dok imam grudnjak, odn. dok je nešto pridržava. Još uvijek mi je nešto veća nego druga.
    Oko bradavice mi je mrvicu napeta, ali niti blizu onome kako je bilo kad bi mi se npr. napunila mlijekom kad sam dojila.

Još ću danas probati hladne obloge i sl., a ako se ne povuče do sutra, onda idem doktoru.

mel, znaš da sam se i ja sa sjetom prisjetila kako mi je mališa isisao blister kad sam imala začepljeni kanalić, ali nema šanse da bi on povukao jer je zaboravio sisati valjda tjedan-dva nakon što smo prestali.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i mene ovo boli...ustvari, vise pece... Obicno ciste i fibromi bole, pa mi je malo lakse a i mene je strah...

Sirena, jelde da i ti imas ogromne grudi??Sjecam se da si nekada spominjala...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    i mene ovo boli...ustvari, vise pece... Obicno ciste i fibromi bole, pa mi je malo lakse a i mene je strah...

Imam... 100 F ili G, ak ti to kaj znači

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

WOW... koje cice...

a, ja sam mislila kako su mi sad 'velike'
    A, sto cu... kad su mi inace vel. -1
    Pa sad imam 'teret' od vel. 3 :D :D

Ne zamjerite na komentarima... 8)
    Ja sam nekad ko' decki, isto se znam okrenuti za zenama koje imaju 'big bubbies' ...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa

Imam... 100 F ili G, ak ti to kaj znači
    ja sam nekako stala u korpice 95 D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ajme, Snorki, opet ti o svojim cicama...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I meni se to ponekad zna dogoditi, iako ne dojim Danijela već 2 godine. Jednostavno mi se zaštopa neki kanalić i onda me boli, ali ne cijela dojka nego samo jedan dio dojke gdje je zaštopano.

Moj savjet je masirati, masirati i masirati.

P.S. Veličina grudiju nema nikakve veze s tim. Ja imam orašćić veličinu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj brigita2 prvotno napisa
    I meni se to ponekad zna dogoditi, iako ne dojim Danijela već 2 godine. Jednostavno mi se zaštopa neki kanalić i onda me boli, ali ne cijela dojka nego samo jedan dio dojke gdje je zaštopano.

Moj savjet je masirati, masirati i masirati.

P.S. Veličina grudiju nema nikakve veze s tim. Ja imam orašćić veličinu.
    dajte kakvih informacija o tome... ja i dalje imam kvrgu, a sjetila sam se da sam u fazi izdajanja Samija bas negdje na tom mjestu imala malo vecu kvrzicu koju sam po savjetu Roda razbila masazom ispod tusa.

Jel moguce da je ostao kanalic zacepljen? Ja se ne izdajam oko godinu dana? Mislim, svakako cu otic na pregled, ali...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i kako izgleda blister? Da se opet ne prestravim ako mi se sta desi :/

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je upala prošla sama od sebe, stavljala sam si dan-dva hladne obloge (2-3 puta dnevno) i sve je sad ok! Masirati se nisam usudila, tu i tam bih doslovno prepipkala mjesta koja su me boljela, čisto da vidim jel još uvijek bol.

Jedno vrijeme mi je bradavica bila malo napeta, kao kad se napuni mlijekom, ali i to je prošlo, nisam ništ izdajala da si ne navučem mlijeko.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

i kako izgleda blister? Da se opet ne prestravim ako mi se sta desi :/
    Jedna bijela mrvica (točkica) na bradavici, ispod kože. Nije ništa grozno za vidjeti. To je tako malo, da ga primjetiš samo ako proučavaš bradavicu.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nevjerojatno (ili nije :? ), ali jučer mi se upalila i druga (ona prva je ok). Ja masirala, izdajala (masnu tekućinu s povremenim bijelim kapljicama) i napravila još veću glupost - s vanjske strane bradavice mi je crvena otečena fleka veličine dlana. Cijelu noć sam tu držala zelje, a ujutro hladne obloge i mrvicu se povuklo, ali je toplo na dodir i boli na dodir.

Zbog čega bi se to moglo događati????

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da odes k doktoru?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    a da odes k doktoru?
    I tu mi je dilema - kojem da odem? Dr. opće prakse pa da me proslijedi kam dalje ili direktno nekom drugom - kome??

Simptomi su mi slično ko zastoj mlijeka kojeg sam imala na početku dojenja, ali mi je čudno koji mi bi vrag sad zastao??

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Moja podstanarka je otišla na hitnu. Dali su joj antibiotike i poslali je na ultrazvuk.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda ti je od kakvog stresa skočio prolaktin pa je mlijeko opet krenulo?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Možda ti je od kakvog stresa skočio prolaktin pa je mlijeko opet krenulo?
    Nisam doživljavala baš nikakve veće stresove zadnjih mjeseci, vidim to po tlaku koji je skroz ok

Bila sam danas kod dr. opće prakse i dobila sam antibiotik (Klavocin). Jučer navečer sam imala valunge, vrtilo mi se u glavi da sam skoro pala sa stolice (pa sam se dobrano prestrašila), a i danas me vrućina oblijeva. Temperatura mi je bila 37, ništ značajno. Mislila sam da mi je možda od ovog vremena tlak podivljao pa mi se manta i sl., ali mjerila mi je dr. tlak i skroz je uredan, a meni loše.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

eto i ja sad pricala sa prijateljicom i rece mi da se i njoj poslije skoro dvije godine ne dojenja desilo to da joj je pocelo mlijeko curit.
    Ljekar joj je rekao kao i tebi da je to moguce posebno ako je zena pod nekim stresom.
    Eto, to nisam znala da je moguce.

ja imam pregled u utorak, pa cemo vidjet Nadam se da nije nista :/

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

snorki, nas dvije nikako na zelenu granu s tim sisama

Ova desna zbog koje i pijem antibiotik je sve bolje i bolje, mada me na dodir bole kanalići... jučer sam napipala bolnu kvržicu na lijevoj areoli, tuširala sam je toplom vodom i uspjela malo mlijeka iscijediti pa mi je nakratko bilo manje napeto, a onda opet po starom pa sam odlučila niš ne dirati i vidjeti kako će se razvijati situacija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stvarno za poludit' !!
    ali kad sam vidjela 'klavocin'
    Ja sam jako lose reagirala na taj antibiotik, imala sam mucnine i bilo mi je slabo, nekakva omaglica u glavi?! Uglavnom, ne podnosim taj antibiotik!... sluzbeno dobila sm trovanje antibioticima?!
    I ne smijes ga piti na prazan zeludac! Meni je unistio cijeli probavni sustav!
    A, kao super je za streptokoke!?
    Jer to sam pila kad samo pokupila streptokok, ali nije mi pomoglo!
    Tako da pazi sto se tice antibiotika, da ne bude vise stete nego koristi!?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mel prvotno napisa
    stvarno za poludit' !!
    ali kad sam vidjela 'klavocin'
    Ja sam jako lose reagirala na taj antibiotik, imala sam mucnine i bilo mi je slabo, nekakva omaglica u glavi?! Uglavnom, ne podnosim taj antibiotik!... sluzbeno dobila sm trovanje antibioticima?!
    I ne smijes ga piti na prazan zeludac! Meni je unistio cijeli probavni sustav!
    A, kao super je za streptokoke!?
    Jer to sam pila kad samo pokupila streptokok, ali nije mi pomoglo!
    Tako da pazi sto se tice antibiotika, da ne bude vise stete nego koristi!?
    Na sreću, bilo mi je loše samo prvi dan...pretpostavljam da mi je generalno bilo loše pa mi klavocin nije baš najbolje sjeo, ali poslije nije bilo nikakvih problema kako mi se opće stanje poboljšalo.
    Još sam se i kljukala jogurtima (inače nisam baš ljubiteljica).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cool! Samo neka je ok! :D
    pozdrav

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •