Moji nemaju straha od kupanja u kadi. Pranje kose je već druga priča. Mariji sam tek prije godinu dana počela kosu ispirati tušem, do tada uvijek polijevala iz čaše, i to je bilo :shock: ... ako bi samo jedna kapljica vode kliznula na lice ili bi po njenom mišljenju cijela procedura predugo trajala, ona bi bježala iz kade van. I nema šanse da bi ona zaronila u kadi. I na moru, ona voli biti u plićaku i strogo pazi da joj lice nikad ne dođe pod vodu. Kad smo na moru pokušavamo je nekim igricama malo pomalo oslobađati, čak je ove godine stavila masku i malo masku 'prislonila' na vodu, u plićaku dakako. Na žalost, na moru budemo svega desetak dana, premalo za neki trajniji efekt, tako da maltene svake godine krećemo ispočetka.
Tatek, ne znam što bih ti rekla, kod tebe je situacija malko kompliciranija, onako laički ne bih rekla da takav strah može postojati ako nije bilo neke traume. Možda se nešto dogodilo kad ste je kupali kao malecku, možda je bilo dovoljno da joj voda iznenada dođe u oči da se isprepada, ne znam. Probajte ustanoviti što je to što nju zapravo plaši: ako ju plaši velika kada, probajte je staviti da se brčka u lavoru, prvo lavor da bude na podu, a nakon nekoliko puta probajte lavor staviti u kadu; ako se plaši vode, stavite ju u praznu kadu, pa nalijevajte vodu šalicom dok njoj ne bude dosta. Ako ne voli močiti kosu, organizirajte kupanja bez pranja kose, pranje kose prorijedite bar privremeno, recimo svako treće kupanje, i to obavezno najavite prije, npr. danas ne peremo kosu, ali slijedeći puta budemo, dogovoreno? Možete joj nabaviti kapu za tuširanje da joj zaštiti kosu kod kupanja, možda joj bude fora. Ako prakticirate zajedničko kupanje, bilo Zrinka s Vedranom, ili s mamom ili tatom, onda neka onaj drugi malo glumi klauna, npr, napravi si bradu i brkove od pjene, uzme vodu u usta pa pljucka uvis kao kit...
Eto, ja sam nabacala neke svoje ideje, ne znam hoće li ti išta od toga pomoći, neće ići lako ni polako, ali svakako vam želim da jednog dana ful guštate u kupanju

.