-
Strah od kupanja
Sad sam trazio po starim topicima pa nisam nista nasao ... ne mogu vjerovati da toga jos nije bilo, ali ajd ...
Naime, Zrinka nema nekih posebnih starhova osim jednog, ali dosta nezgodnog, a to je strah od kupanja, osobito pranja kose. Sad ce uskoro dviej godine, no jos uvijek nije nikad sama sjela u kadu (tek ponekad meni u krilo kad sam ja sjeo u kadu, ali i to je bila napeta) i uvijek stoji i drzi se za onog tko ju kupa. Kod tusiranja je to bilo jos kako-tako, nekad sa suzama, nekad bez, no pranje kose je bilo uvijek praceno vristanjem i placem, bez obzira sto mi pokusavali (zaokupiti igrom, zastititi lice od vode i pjene, kupati s igrackama ili sa mnom itd). U posljednje vrijeme se to jos pogorsalo tako da smo krenuli po savjetu dr. regan sa homeopatskim sredstvima ... sad je 4. dan uzimanja kuglica i vristanje je jos jace nego prije, no vidjet cemo kako ce se dalje razvijati.
Da li je jos netko od djece imao takav strah i kako ste rjesavali taj problem?
Do kada je to trajalo?
(recimo, ove godine na moru se takodjer nije htjela kupati i najcesce je plakala kad smo ju u 3-4 navrata uzeli u ruke pa se malo brckali tako ...no, zanimljivo, kad nije kupanje u pitanju, vec recimo setnja uz more, rijeku, bilo sto, tu nema nikakvih problema, jako rado se seta, bucka u plicaku rujama ili igrackama, a cesto i kaze "Zrinka kupati" i mislim da zna sto to znaci.)
Sa Vedranom nismo imali nikad takvih problema - uzivao je u kadi odmalena i tesko se vadio van, a slicno je i sa kupanjem u moru.
Koliko se sjecamo, ni mi niti itko iz blize familije nije nikad imao problema sa vodom, nije bilo ni nesreca tog tipa u obitelji.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma