Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Strah od kupanja

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Strah od kupanja

Sad sam trazio po starim topicima pa nisam nista nasao ... ne mogu vjerovati da toga jos nije bilo, ali ajd ...

Naime, Zrinka nema nekih posebnih starhova osim jednog, ali dosta nezgodnog, a to je strah od kupanja, osobito pranja kose. Sad ce uskoro dviej godine, no jos uvijek nije nikad sama sjela u kadu (tek ponekad meni u krilo kad sam ja sjeo u kadu, ali i to je bila napeta) i uvijek stoji i drzi se za onog tko ju kupa. Kod tusiranja je to bilo jos kako-tako, nekad sa suzama, nekad bez, no pranje kose je bilo uvijek praceno vristanjem i placem, bez obzira sto mi pokusavali (zaokupiti igrom, zastititi lice od vode i pjene, kupati s igrackama ili sa mnom itd). U posljednje vrijeme se to jos pogorsalo tako da smo krenuli po savjetu dr. regan sa homeopatskim sredstvima ... sad je 4. dan uzimanja kuglica i vristanje je jos jace nego prije, no vidjet cemo kako ce se dalje razvijati.

Da li je jos netko od djece imao takav strah i kako ste rjesavali taj problem?
    Do kada je to trajalo?

(recimo, ove godine na moru se takodjer nije htjela kupati i najcesce je plakala kad smo ju u 3-4 navrata uzeli u ruke pa se malo brckali tako ...no, zanimljivo, kad nije kupanje u pitanju, vec recimo setnja uz more, rijeku, bilo sto, tu nema nikakvih problema, jako rado se seta, bucka u plicaku rujama ili igrackama, a cesto i kaze "Zrinka kupati" i mislim da zna sto to znaci.)

Sa Vedranom nismo imali nikad takvih problema - uzivao je u kadi odmalena i tesko se vadio van, a slicno je i sa kupanjem u moru.
    Koliko se sjecamo, ni mi niti itko iz blize familije nije nikad imao problema sa vodom, nije bilo ni nesreca tog tipa u obitelji.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: Strah od kupanja

Citiraj tatek prvotno napisa

Da li je jos netko od djece imao takav strah i kako ste rjesavali taj problem?
    Do kada je to trajalo?
    JA!
    Kad bijah malena, točno se sjećam da bi plakala kad god mi je tata ispirao kosu (on nas je kupao). I on bi se uvijek trudio da mi objasni da mi voda neće u oči i da će on polako...

I prošlo je. Ne sjećam se koliko je trajalo...

Možda da joj pokriješ lice s nekim malim ručnikom, da ga sama drži...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i mi smo uveli foru s malim ručnikom. andrej se obožava kupati, voli roniti u kadi i polijevati se po glavi, ali kad mu ja perem kosu... buhuhuuu! nije htio žmiriti, nagnuti glavu i sl. pa se baka dosjetila specijalnog ručnikića s ribicom. on si ga stavi na lice, ja ga upozoravam da čvrsto drži, voda ipak manje curi pa preživimo. uz to, govorim mu da znam da ne voli prati kosu pa ću biti što brža, pohvalim ga kako je bio hrabar i sl. i ipak svaki dan pita "danas nećemo kosu, je l'da?", čisto da provjeri...

za kupanje općenito, andrej jako voli kad se skupa tuširamo pa on mene pere spužvom, ispire tušem, grlimo se... sad mi je počeo i zube prati. probajte to, moglo bi upaliti.

kad se kupa sam, u kadu ide cijela garaža kamiončića, poljevača, kantice... po ljeti se tako brčkao po sat vremena.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod Laure je to trajalo od godinu i 8,9 mjeseci, pa do prije mjesec dana (znači punu jednu godinu). Ništa nije pomagalo, niti kupanje s njom u kadi, niti igračke, niti ručnici preko očiju, niti one zaštite preko glave. U stvari pomoglo bi samo prvi put, kada je to nešto novo, a već sljedeći put, urlanje i vriskanje, dizanje iz kade... Nas dvoje smo ju kupali, i vjeruj mi da kada god bih se sjetila da ju moramo kupati u trenutku bih se preznojila od muke.
    Ovo ljeto smo ju samo tuširali, i dijete počelo uživati, sama je tražila po nekoliko puta dnevno da ju utuširamo. A mi naravno presretni. Tako smo prošvercali i pranje kose. U početku bi se malo bunila, ali sada je sve super. Kadicu smo spremili na tavan, kupili gumu za kadu na kojoj stoji kad se tušira, i više nema trauma - niti za nju niti za nas!

U tih godinu dana koliko je trajao strah od kupanja i pranja kose, svaki put mi je prošla pomisao kroz glavu šta bi tek bilo da se nije rodila u kadi?!!

I moram napomenuti da more i kupanje na moru naprosto obožava i nikada nije postojao stah od istih.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hm, Zrinkin strah nije ogranicen samo na pranje kose, vec vise na "biti-u-vodi" stanje, pogotovo u kadi (a pranje kose je samo kulminacija). Ne sjecam se nikakve nezgode koja bi bila uzrok, osim eventualno relativno brzog i ranog prelaska sa plasticne kadice (u kojoj je isto bila pomalo ukocena) na pravu veliku kadu.

Da, pokusavamo sprijeciti curenje vode s kose na lice posebnim "siltom" koji smo za tu stvar smislili, no nema bas nekog ucinka.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

K. se hoće kupati ali pranje glave je katastrofa. Peremo ju jednom u dva tjedna jer nemrem češće izdržati to deranje.

Probali smo s ručnikom na očima, pa zaljevanjem kose čašom - ponekad ju uspijem našamponirati bez suza, ali onda počne. Kako je već veća u subotu je pobjegla van iz kade. Ne znam kako da vam zto opišem. Nije htjela sjesti u kadu nego je stajala, onda sam ja pokušala držati nju i tuš a ona se počeka penjati po meni i skroz mi se primila za vrat.
    I ja i kupaona smo bili skroz mokri. Na kraju smo ju MM i ja nadljudskim naporima odvojili i isplahnuli kosu.

Ona se neda niti češljati, odnosno češljamo se samo nakon pranja kose i onda opet za dva tjedna. češljati se da jedino teti u vrtiću kada joj radi frizuru.

Na moru se voljela kupati.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lovro.
    Trenutno mu probavam oprati kosu već drugi dan. Čim se probudi kaže: "Mama, nije puljava kosica? NIje?"
    Kad se pere kosa, onda je obično vrištanje.

No nekako uspijevamo to napraviti tako da ga nakon što se dooobroo zaigra u kadi, ja malo animiram i vlažnim rukama mu zagladim (smočim mu kosu) i onda dok se on igra, brzinski mu našamopiniram kosicu. Kod nas je uglavnom najogre ispiranje...to riješavamo sa malom kanticom za zaljevanje, pa mu prvi dio šampona isperem sa kanticom i onda završnica, dovraga, mora biti sa čistom vodom. Rijetki su trenutci kada na ovoj "završnici" ne plače...ponekad ga uspijem animirati da on ispire svoje igračke, a ja njegovu kosicu... :/

Ovo ljeto smo postavili rekord. Od njegovog zadnjeg pranja kosice na moru do prvog sljedećeg pranja prošlo je 20 dana! (more, hladno vrijeme, bolest, vrištanje....) Inače mu peremo kosu 1x tjedno...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji uopce ne vole prati kosu. Na moru se zaljevaju po glavi bez problema, jeko ih veseli kad si izliju kantu vode, to im je skroz fora. Al pranje u kadi im je mrsko. Ne znam zasto a i ne muci me to pitanje vise nesto puno. Sampon im je na raspolaganju pa ponekad operu kad im dodje iz nekog razloga. Ako ne operu onda im je glava prljava. Ma sta to znacilo...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E da, zaboravila sam reći, mi smo kupili šampon za kosu koji se lako i što je najvažnije brzo ispire, tako da su tu šokovi bili smanjeni na minimum. Šampon je Mustelin, je skup, ali vrijedi svake lipe! Dovoljno ga je staviti samo mrvicu, a kosa bude čista i mirisna (L ima dugu i kovrčavu kosu). Isprobano i na mojoj kosi.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji nemaju straha od kupanja u kadi. Pranje kose je već druga priča. Mariji sam tek prije godinu dana počela kosu ispirati tušem, do tada uvijek polijevala iz čaše, i to je bilo :shock: ... ako bi samo jedna kapljica vode kliznula na lice ili bi po njenom mišljenju cijela procedura predugo trajala, ona bi bježala iz kade van. I nema šanse da bi ona zaronila u kadi. I na moru, ona voli biti u plićaku i strogo pazi da joj lice nikad ne dođe pod vodu. Kad smo na moru pokušavamo je nekim igricama malo pomalo oslobađati, čak je ove godine stavila masku i malo masku 'prislonila' na vodu, u plićaku dakako. Na žalost, na moru budemo svega desetak dana, premalo za neki trajniji efekt, tako da maltene svake godine krećemo ispočetka.
    Tatek, ne znam što bih ti rekla, kod tebe je situacija malko kompliciranija, onako laički ne bih rekla da takav strah može postojati ako nije bilo neke traume. Možda se nešto dogodilo kad ste je kupali kao malecku, možda je bilo dovoljno da joj voda iznenada dođe u oči da se isprepada, ne znam. Probajte ustanoviti što je to što nju zapravo plaši: ako ju plaši velika kada, probajte je staviti da se brčka u lavoru, prvo lavor da bude na podu, a nakon nekoliko puta probajte lavor staviti u kadu; ako se plaši vode, stavite ju u praznu kadu, pa nalijevajte vodu šalicom dok njoj ne bude dosta. Ako ne voli močiti kosu, organizirajte kupanja bez pranja kose, pranje kose prorijedite bar privremeno, recimo svako treće kupanje, i to obavezno najavite prije, npr. danas ne peremo kosu, ali slijedeći puta budemo, dogovoreno? Možete joj nabaviti kapu za tuširanje da joj zaštiti kosu kod kupanja, možda joj bude fora. Ako prakticirate zajedničko kupanje, bilo Zrinka s Vedranom, ili s mamom ili tatom, onda neka onaj drugi malo glumi klauna, npr, napravi si bradu i brkove od pjene, uzme vodu u usta pa pljucka uvis kao kit...

Eto, ja sam nabacala neke svoje ideje, ne znam hoće li ti išta od toga pomoći, neće ići lako ni polako, ali svakako vam želim da jednog dana ful guštate u kupanju .

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Moji nemaju straha od kupanja u kadi. Pranje kose je već druga priča. Mariji sam tek prije godinu dana počela kosu ispirati tušem, do tada uvijek polijevala iz čaše, i to je bilo :shock: ... ako bi samo jedna kapljica vode kliznula na lice ili bi po njenom mišljenju cijela procedura predugo trajala, ona bi bježala iz kade van. I nema šanse da bi ona zaronila u kadi. I na moru, ona voli biti u plićaku i strogo pazi da joj lice nikad ne dođe pod vodu. Kad smo na moru pokušavamo je nekim igricama malo pomalo oslobađati, čak je ove godine stavila masku i malo masku 'prislonila' na vodu, u plićaku dakako. Na žalost, na moru budemo svega desetak dana, premalo za neki trajniji efekt, tako da maltene svake godine krećemo ispočetka.
    Tatek, ne znam što bih ti rekla, kod tebe je situacija malko kompliciranija, onako laički ne bih rekla da takav strah može postojati ako nije bilo neke traume. Možda se nešto dogodilo kad ste je kupali kao malecku, možda je bilo dovoljno da joj voda iznenada dođe u oči da se isprepada, ne znam. Probajte ustanoviti što je to što nju zapravo plaši: ako ju plaši velika kada, probajte je staviti da se brčka u lavoru, prvo lavor da bude na podu, a nakon nekoliko puta probajte lavor staviti u kadu; ako se plaši vode, stavite ju u praznu kadu, pa nalijevajte vodu šalicom dok njoj ne bude dosta. Ako ne voli močiti kosu, organizirajte kupanja bez pranja kose, pranje kose prorijedite bar privremeno, recimo svako treće kupanje, i to obavezno najavite prije, npr. danas ne peremo kosu, ali slijedeći puta budemo, dogovoreno? Možete joj nabaviti kapu za tuširanje da joj zaštiti kosu kod kupanja, možda joj bude fora. Ako prakticirate zajedničko kupanje, bilo Zrinka s Vedranom, ili s mamom ili tatom, onda neka onaj drugi malo glumi klauna, npr, napravi si bradu i brkove od pjene, uzme vodu u usta pa pljucka uvis kao kit...

Eto, ja sam nabacala neke svoje ideje, ne znam hoće li ti išta od toga pomoći, neće ići lako ni polako, ali svakako vam želim da jednog dana ful guštate u kupanju .
    Audrey, havla za ideje, ima ih zaista puno!
    (neke smo vec isprobali, neke jos nismo, ali budemo!)

Sto se tice taruma, MZ je razgovarala sa nasom dr. koja je rekla da se traume i sjecanja na njih nasljedjuju iz generacije u generaciju (i to po nekoliko koljena) i nekad izbiju van iz cistog mira tako da ona to vidi kao jedan od mogucih uzroka pa smo bas i stoga krenuli sa homeopatijom koja bi to trebala ublaziti. Vidjet cemo kakvi ce biti rezultati za recimo tjedan ili dva.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne da mi se sve čitati stoga sori ako ponavljam nešto što je već rečeno:

probajte malu kadu staviti u veliku čisto da ima osjećaj manjeg prostora.

a što se homeopatije tiče može pomoći.

ja sam bila na jednom seminaru koji je držao homeopat, a koji se još bavi i snovima, podsvjesti i sl. da sad ne gnjetem.
    poanta je da neke strahove nosimo još dok smo bili u trbuhu ili dok smo se rađali i sl. postoje homeopatski pripravci koji mogu pomoći u ublažavanju takvih tegoba koje mogu biti zbilja strašne, a nerealne. poanta je samo pogoditi pravi.
    sretno!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Na zalost, vise nemamo tu malu kadicu ...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mislim da imamo sličan problem. Naša Petra se voli kupati u kadi, sa patkicama, ribicama i ostalim igraćkicama i ja sam mislila da će uživati na kupanju u moru. Ali gadno sam se prevarila. Kad vidi more obožava ga, bacati kamenčiće i šetati se uz more voli (baš kao i Zrinka), ali ući ni slučajno, čak ni kad ju nosimo pa ono samo stajati u plićaku. A još kad ima valova, da ne govorim. Tako da po ljeti baš i ne uživamo u morskim radostim, evo već drugo ljeto .

Probali smo je i tuširati. Isto koma. Neće sama, neće samnom. Plaće, hoće svoju kadicu. Probali smo par puta i uvijek isto.

Ne znam ni ja što pametno napraviti. Osim što ju za sada još kupamo u njenoj kadici, u more ne ide. A kosu uvijek peremo dok se kupa, nikad posebno tako da s tim nema problema.

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nama je također rješenje bilo staviti malu kadicu u veliku! I to malo prije nego smo je skoro htjeli nekome dati, jer se Laia već neko vrijeme prije toga bez problema kupala u velikoj!
    Sada se opet kupa u velikoj, ali nam mala stoji na balkonu za slučaj opetovane faze...

Također imamo problem sa pranjem kose...big time! Ali bio je nedavno topic o tome...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kod nas su problemi s pranjem kose prestali onog časa kad je jednom KONAČNO pristala nagnuti glavu prema nazad. Kad je jednom to napravila i shvatila da joj voda ne ide u oči, nema više ni plača! :D

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas je takoder "bed" pranje kose....more i vodu naprosto obozava i ne mogu ga izvuc van iz kadice, bazena ili mora ali uvijek upozorava "nemoj me po glavi" i cim pocne pranje kose vristi...nedavno se osisao upravo iz tog razloga, samo da krace traje ispiranje.
    imamo jednu slikovnicu u kojoj se Nikola tusira, pa zatvori okice i lijepo ispere kosicu. Tako sad Karlo sam sebe tjesi kad krene pranje kose da Nikola isto pere kosicu ali zatvori oci i opce ne place. E da vam je to vidit dok protiskuje cijeli tekst kroz zube i trudi se ostat miran. Voljela bi da mu mogu nekako skratit te muke koje traju svega par sekundi ali eto...bole...

marta ti si mi preslatka. voljela bi biti kao ti ali K. npr zaljepi nekad pola rucka po kosi, i ne mogu ga gledati tako!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Eh, svima vama se djeca uzivaju kupati, pa vriste samo na pranje kose, no Zrinka ni kupanje nece ...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Eh, svima vama se djeca uzivaju kupati, pa vriste samo na pranje kose, no Zrinka ni kupanje nece ...
    Tatek, vjerojatno i jest povezano s pranjem kose (ne znam je li joj perete kosu svaki put kad se kupa-mi ne). Jednostavno je kupanje možda asocira na pranje kose pa odbija i samo kupanje...
    Proći će, imali smo i mi zbilja gadnih perioda oko pranja kose...
    Ko što sad imamo s pranjem zuba...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh! i kod nas cirkus oko kupanja..
    A, tusiramo se valjda od njenih 6mj!
    Kadica je bila katastrofa! Tus u velikoj kadi malo bolje...a , sada ponekad hoce biti u kadi s vodom + brdo igracaka i naravno ne prati kosu!
    A, tusiranje, ok, nekako prodje bez pranja kose iako skoro pa svaki dan place .. rijetko kad prodje tusiranje bez suza..
    A, pranje kose vristi obaveznoo..
    Ima 2,5god! Tjesimo se proci ce...
    A, more, tako-tako, ako nema valova jos i hoce u plicak, inace nista.. :/

a, koji pripravak ste dobili od homeopate?
    I mi smo na homeopatiji, a li radi disnih puteva i prehlada ..
    Bas cu pitati dr. kad slijedeci put dodjemo ..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eh da....
    jedino tusiranje+pranje kose koje je proslo bez suza i to ne samo jedanput .. je kad sam ju tusirala nakon plaze sa sestrinim curama skupa u kadi...
    Za ne povjerovat... ali ni suze ni protesta, nistaa.. :?
    A, kad smo mi s njom u kadi (MM ili ja), svejedno opet place :?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mel prvotno napisa
    I mi smo na homeopatiji, a li radi disnih puteva i prehlada ..
    Bas cu pitati dr. kad slijedeci put dodjemo ..
    Ne znam napamet, moram pogledati doma ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

... :D ok, hvala!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tatek, da li se ponekad klinci kupau zajedno? Naši nekad hoće a nekad ni u ludilu - možda bi Zrinki Vedran bio poticaj?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Tatek, da li se ponekad klinci kupau zajedno? Naši nekad hoće a nekad ni u ludilu - možda bi Zrinki Vedran bio poticaj?
    Probali smo davno, a budemo opet ovih dana, i nama je to palo na um!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mel prvotno napisa
    Kratica je Stram (pise na vrecici s kuglicama), no ne znam puno ime.
    Homeopati, znate li vi kako se to zove punim imenom? :?

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

T&T se uvijek kupaju zajedno, situacija gotovo redovito eskalira, oboje podivljaju, kupaona je poplavljena, ali im je ludo zabavno.
    Toncek sad vec godinu-dvije pere kosu bez negodovanja, ali prije nam je to bio stvarno stresni postupak, nismo se uspjeli dosjetiti niti jednog trika kojim bi ga uvjerili da to nije tako strasno, urlao bi iz petnih zila, ne bi me cudilo da je netko od susjeda zvao socijalnu sluzbu. A pranje kose je bila operacija za dvoje. Izbjegavali smo je koliko smo mogli (mislim da je max. bio 2 mj!).
    I onda se jednog dana, bez ikakvog povoda, smirio i poceo suradjivati.

Tonka je dugo uzivala u pranju kose, ali sad je i ona pocela negodovati. Samponiranje je ok, ali ispiranje joj smeta - na srecu ima stvarno malo kosice, pa je to gotovo u hipu.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    T&T se uvijek kupaju zajedno ...
    KAko i ne bi bilo eksplozivno kad se zovu T'n'T!

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

tatek, nas od rodjenja spasava "kupko".
    To je komad frotira navucen na postolje od debele zice, cija je funkcija da odigne glavu iz vode u kadi. Na taj nacin mu operem i saperem kosu a da mu ni sampon ni voda ne idu u oci.
    I dan danas farisu perem kosu na taj nacin, a u medjuvremenu mu dam nesto vrlo zanimljivo da se igra (u zadnje vrijeme je to sprica i on puni vodom pa sprica okolo).

Doduse, F je imao samo jednu fazu straha od kupanja (prosle godine) pa mozda nisam kompetentna pricati...no probaj s ovim ...mozda stvarno pomogne.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mejra je tek sada dobila strah od kupanja. Ako joj obecamo da necemo prati kosu uci ce u kadu. Skuzila sam da uopste ne podnosi vodu na glavi, boji se uci ce joj u oci, usi. Uopste kad skuzi da joj voda 'klizi' niz vrat nacisto poludi. :?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mozda sad ispadnem smijesna, ali skuzih da se voli igrati u plicaku. Mozda da probate na bazen, npr. na bebe ribe. ima puno klinaca, rekvizita, pa u pocetku da sjedne na rub bazena s nogicama u vodi, pa mozda kasnije se ohrabri u plici dio stati, itd. drugi pametniji savijet nemam, jer nemam jos toliko iskustva.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Prijavljujem bitnu promjenu nabolje. :D
    Otprije desetak dana oragniziramo kupanje tako da ja vec budem u kadi dok ona dodje na kupanje, prvo smo poceli sa prelijevanjem vode iz posudice u posudicu, pa malo igrackice, polijevanje jedno drugog, pa je napravila 2-3 manja koraka, pa onda smo zatvorili kadu i pustili vodu da se digne do koljena i sad, nakon 3-4 takva kupanja vec sama ide do kade, a nema ni suza za kupanja (za pranja kose je pustila par suza)
    Jos bismo zeljeli da se oslobodi pa sjedne u kadu, no doci cemo polako i do toga.

Naravno, sad nam i vedran dodje u kadu, ne moze on propustiti taj show ... prvi puta je uskocio unutra i izlio iz stosa na nas litru vode iz posude u kojoj cuva "specijalnu vodu" za ciscenje kade i koju nadolije svaki dan posliej kupanja ... naravno da ej bial ledena i da smo svi vrisnuli, a ja sam pomislio "K vragu, sad sigurno Zrinka vise nece htjeti ..." ... no, brzo se oporavila i bilo je OK.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

:D za zrinku

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

heheh.. i mi smo imali sličnih problemčića i
    sad je dečko stari dvije i pol i fora mu se kupati
    dakle ima nade ima ima polagano i sve dođe na svoje

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

vedrane

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, Zrinkin strah nije ogranicen samo na pranje kose, vec vise na "biti-u-vodi" stanje, pogotovo u kadi (a pranje kose je samo kulminacija). Ne sjecam se nikakve nezgode koja bi bila uzrok, osim eventualno relativno brzog i ranog prelaska sa plasticne kadice (u kojoj je isto bila pomalo ukocena) na pravu veliku kadu.

Da, pokusavamo sprijeciti curenje vode s kose na lice posebnim "siltom" koji smo za tu stvar smislili, no nema bas nekog ucinka.
    nas ti je sestra koja mi je pomagala nakon poroda ucila kako je djeci neprirodno da ih se ubaci u bilo kakvu posudu odvojeno od mame na kupanje, da im je taj otvoreni prostor oko njih a oni sami u tov vodi prilicno traumaticno iskustvo i kako neka djeca to jednostavno prihvate jer je to tako ali nekim klincima bas ide tesko i da je po njenom bolje da se tusiras i kupas sa djetetom

mi se kupamo sa malim otkako je omao 7 dana, pocelo je kao zajednicko tusiranje. jedan bi usao u kadu a drugi bi mu dodao sebastiana, poslje je pocelo kupanje u kadi. prvi put je bio sav ukocen i skulirao se tek kad se primio cice. prvih ne znam koliko kupanja u kadi je proslo kao dojenje u kadi da bi na kraju otkrio kak je zgodno tocat se u kadi

non stop mijenjamo igracke, znamo cak imati duplo i slaganje lega u kadi

jedino je pranje kose i dalje drama malo se dere, prestane cim mu dam rucnik da pobrise facu

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

tatek, evo naše priče:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...highlight=kupa

situacija se popravila s timda i dalje nije oduševljen pranjem kosice

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo se znali igrati u praznoj kadi bez vode, jer Marko nije plakao kada se kupao nego kada je trebao ići iz vode bio je već sav smežuran, ali nije htio. Pa sam uvela igranje u kadi bez vode i kada se naigra izađe sam, sada više ne plače kada ga vadim van. Možda upali i kod vas tako da i vi sjednete u kadu ne u vrijeme kupanja nego bez veze onako u robi, pa onda u vrijeme kupanja u robi, pa bez robe sa vodom sa strane, pa goli sa vodom sa strane, pa malo vode u kadi i td. Tako smo mi probali da prestane plakati kada se više ne kupa i par tjedana poslije više ne plače.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •