Citiraj Ancica prvotno napisa
Citiraj la_mama prvotno napisa
Citiraj Lutonjica prvotno napisa
Matrix u ležećem položaju se smije koristiti samo za bebe koje imaju probleme s disanjem (npr. nedonoščad).

Sva ostala novorođenčad MORA biti u sjedalici pod kutem 45-60 stupnjeva, a ne u ležećem položaju!!!!
Prema uputama proizvođača ležeći položaj se koristi sve do 09. mjeseca djetetovog života, bez obzira na to da li dijete ima dišnih problema ili ne.
Prema uputama bas ovog proizvodaca ona se MOZE koristiti do 9. mjeseca djetetovog zivota ALI je najsigurnije koristiti je u polulezecem polozaju, suprotno smjeru voznje.

S Jane portala (pod FAQ):
What are the most vulnerable parts of baby's body in an accident?

The most vulnerable parts of baby's body are, mainly due to the unbalanced mass distribution, the neck (due to the lash caused by the weight of his head) and the face.
This is why it is so important to place the babies weighting less than 10 Kg in a backward sense, since baby's head, neck and back are protected by the back of the safety chair, which balancedly absorbs a great part of the energy produced by the crash.
Kako sam shvatila preporuke proizvođača, preporuka je da dijete putuje u ležećem položaju do oko 10 kg/9 mjeseci. Rizici postavljanja bebe u položaj od 45 stupnjeva u Matrix Pro sjedalici prije nego što dosegne tu granicu po meni nisu dobro obuhvaćeni uputama. Tako da vjerujem da dosta roditelja koji posjeduju ovu AS koriste ležeći položaj.

Opet, mislim da ovoj diskusiji nije mjesto na ovom forumu, nego na "Autosjedalicama".