pa zeznula sam ja u kombinaciji sa kraamverzorging

tu se ide doma par sati nakon poroda (ja sam rodila po noci a ujutro sam isla doma) i kako je porod bio dug i malo se zakompliciralo bila sam prilicno iscrpljena nakon poroda

prvih dana ja sam uglavnom vecinu vremena bila u krevetu i kao dojila lezecki. i kako sam inace po prirodi trapava meni to stavljanje malog na bradavicu kako treba bas i nije islo kako treba. sestra je kao pomagala kad je bila kod nas, ali nio me nije dobro naucio kako to napraviti. one su se zapravo vise bavile pranjem vesa i spremanjem po kuci nego samnom i bebom i cula sam i na drugoj strani takve primjedbe

naravno da su mi se od loseg polozaja izranjavale bradavice, sve se ubljakalo i kao veliko finale doso je mastitis (doktor nije siguran da li se dogodilo od bakterija koje su imale otvoren pristup kroz te rane ili od toga sto mali zbg loseg polozaja nije dobro vukao)

zena iz biroa za konzultacije je prva odreagirala i pocela samnom vjezbati postavljanje u ispravan polozaj i ona je skuzila da je mali gladan (a ja se tuka nikako nisam uspjela skockati zasto mali toliko place, i dok je ova stigla do nas on je vec bio pregladnio usprkos dodavanju formule od 9. dana kad je nova sestra iz kraamverzorginga skuzila da nemam dovoljno mljeka, ali nije kuzila da sam toliko pala sa mljekom)

a ja sam sebi bila toliko zabila u glavu to dojenje, mi smo prije poroda isli na tecaj dojenja u nasoj bolnici, to drzi teta s laktacije, pa sam citala ko luda, nakupila literature o dojenju i onda da nemrem dojiti..... ma uzas

i prvih tjedan dana kad smo krenuli u motilium, i izdajanje a meni se kolicina mlijeka nije podizala jer prsa jednostavno nisu kuzila sto se od njih ocekuje i jednostavno nisu proizvodila dovoljno mlijeka, ma bas je bila frustracija

sad znam da se moze natrag, sve o povratku na dojenje pocinje u glavi a treba takodjer imati podrsku partnera i okoline