Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Gdje se vade hormoni ?

nela37 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Gdje se vade hormoni ?

Moram ici vaditi sve one standardne hormone 3.dan ciklusa.

Pretrazila sam sve teme i znam da se mogu vaditi u Petrovoj, na Rebru ili Vinogradskoj, ali ako ima neka curka koja je to nedavno vadila pa da me prosvijetli gdje tocno, tj. koji odjel, koja zgrada ( znate kak se lako izgubiti u tim bolnicama ), a i doc mi rekla da prije provjerim dal imaju neko sredstvo, valjda materijal s cime se to obraduje !!

pozdrav

bijeli ljiljan avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam bas u petak vadila hormone, u petrovoj, ides od glavnog ulaza (znaci licem gledas prema glavnom ulazu) lijevo prema dvoristu, i tamo je ta zgrada . Ja sam bila tamo oko 7:15, i nije bila guzva tako da sam bila gotova pola sata, a evo, nalazi su mi bili gotovi jucer. S time da mi mi nisu mogli izvaditi sve hormone (mislim stitnjace) jer se to radi ili u vinogradskoj ili na rebru. S obzirom da ja imam visi prolaktin, ipak cu morati ici tamo to jos jednom napraviti.
    Eto, nadam se da sam malo pomogla :D

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj bijeli ljiljan prvotno napisa
    S time da mi mi nisu mogli izvaditi sve hormone (mislim stitnjace) jer se to radi ili u vinogradskoj ili na rebru.
    Za Petrovu je Bijeli ljiljan sve lijepo objasnila, a ja ću dodati da hormone štitnjače (ako i njih trebaš vaditi) možeš obaviti na Vuk Vrhovcu (par minuta hoda od Petrove).

Kod njih se ne naručuje, ali moraš imati "Povijest bolesti". Može ti ju napisati tvoja doc opće prakse. Znam da je to čudno ( i moja doc je bila začuđena), ali je upalilo, a ne moraš čekati mjesecima (mene su na Sv.Duhu naručili za 6 mjeseci) .

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Cure, pomoć
    trebam izvaditi hormone: FSH, LH,E2,PRL,TSH i progesteron.
    Znam koje dane trebam ići i m.sestra mi je rekla da to mogu obaviti u Petrovoj.
    Sada čitajući vidim da je TSH hormon štitnjače, znači da to ne mogu obaviti u Petrovoj , već moram na Rebro, Vinogradsku ili VV? Bojim se da ne fulam dane za vađenje.
    I još samo:koliko se dugo čeka za nalaze?
    Hvala

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam vadila samo hormone štitnjače. Nisu mi rekli da ih trebam vaditi u određene dane ciklusa (možda zato jer ih nisam vadila u vezi neplodnosti).

Na nalaze sam čekala dva tjedna; VV ih šalje poštom, na kućnu adresu.

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mislim da cu ih i ja otici izvaditi u Vinogradsku, samo ne znam dal se moram naruciti ili sam dodjem s uputnicom :?

nela37 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo samo najnoviji info, izvadila sam sve u Vinogradskoj,osim progesterona jer on ide 21 DC.
    Samo dodete na odjel endokrinologije s uputnicom i obavezno uzmite povijest bolesti ( inace se treba narucivati) !!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj stelerina prvotno napisa
    Mislim da cu ih i ja otici izvaditi u Vinogradsku, samo ne znam dal se moram naruciti ili sam dodjem s uputnicom :?
    Ja sam se naručila u Vinogradskoj, br. tel.za naruđbe 3787-161

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj nela37 prvotno napisa
    Evo samo najnoviji info, izvadila sam sve u Vinogradskoj,osim progesterona jer on ide 21 DC.
    Samo dodete na odjel endokrinologije s uputnicom i obavezno uzmite povijest bolesti ( inace se treba narucivati) !!
    Nemam nis od nalaza, par papa testova i to je to. E, da imam jedan od dr. Kosa i nalaz progesterona, mozda bu to dovoljno.

tea2 hvala, nazvat cu pa cu pitat

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A zašto progesteron ne vadite u Petrovoj?
    Ja sam to obavila sa uputnicom od gin. prošli četvrtak i nalaz je odmah poslije 14 sati.
    Hormone 4-5 dc ću opet otići u Petrovu osim TSH,koji ću otići u privatni lab za 80 kn.

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

U petrovu sam zvala i rekli su mi ako vadim i androgene da se nalaz ceka 3 tjedna :/

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo ipak sam na kraju otisla vaditi u petrovu i sad cekam 3 tjedna , sve osim TSH to cu privat u breyeru...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

cure, di ima privatni lab negdje oko petrove?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo: Medicinsko-biokemijski laboratorij Zagreb "dr. sci. B. Salzer, Trg Vlaha Bukovca 4, tel. 2442 015, između Maksimirske i Petrove.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ina

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno pitanje vezano uz Mb

ina33
    U 11./09. imam zakazan ivf/icsi u Mariboru.Trebala bi izvaditi spolne hormone i štitnjaču. Na konzultacijama sam imala nalaz štitnjače koji je bio malo povišen
    4.545 (0.400-4.000) koji sam izvadila samo tjedan dana nakon stimulacije Menopurom (samo 8 amp.)Pa si mislim da je možda malo i od toga povišen.Uglavnom,sad namjeravam opet izvaditi pa me zanima ako bude i dalje povišen što to znači za mene i postupak i kakve ima veze i da li će ga dr.Veljko snižavat?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Cure,molim vas za pomoć.
    Moram izvaditi FSH,LH,E2,PRL,TSH i ne znam gdje to moram ići i koliko se čekaju nalazi?Hvala unaprijed

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

probaj nazvati SD i Vinogradsku, tamo se ne naručuje za vađenje koliko znam, ja sam radila na SD hormone štitnjače i došli su za par dana...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hvala na odgovoru,ići ću u Vinogradsku,ali ne znam gdje se točno to radi.Može li mi netko od vas tko je to tamo radio pomoći da mi kaže koja je to zgrada i koji odjel?Piše na uputnici "Medicinska biokemija".
    Trebam li biti natašte?U koje vrijeme je najbolje doći?
    Hvala vam

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Podižem temu
    Možete li mi molim Vas rećineupućena sam )kada tražim kompletnu pretragu hormona+antitijela štitnjače-da le se to radi samo preko krvi ili kako?I zanimaju me u toj hormonlalnoj slici-uključeni su svi hormoni ili se treba naglasiti još nekaj?
    Čitala sam negdje da smanjenje libida ima veze sa spolnim hormonima?Znate li nešto o tome..Hvala vam...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hormoni se kontroliraju iz krvi, ali moraš naglasiti hormone koje trebaš, a ne kompletno sve hormone (jer njih je brdo).
    Tebe vjerojatno zanimaju spolni hormoni, a za njih će ti uputnicu dati ginekolog i na nju napisati koji se traže (FSH, LH, E2, prolaktin, progesteron; moguće i testosteron, androgeni... - sve ovisi o razlogu zbog kojeg se hormoni kontroliraju).
    Za štitnjaču ti uputnicu može dati dr opće prakse (TSH, T3 i T4).
    Naravno da poremećaj hormona može utjecati na smanjenje libida - to se zna desiti i kod uzimanja kontracepcijskih pilula.

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala ti.Znači te spolne hormone provjeravam?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa možeš slobodno kontrolirat te hormone, mada ne znam koliko to ima smisla ako ti nema ko protumačit nalaze (iako imaš referentne vrijednosti pa možeš i sama) i dat potrebnu terapiju.

Ovisi naravno i o razlogu zbog kojeg ih kontroliraš, ne mogu bit 100% sigurna da nisam neki izostavila, al eto... nadam se da nisam...

Samo ću dodat i to da je zbog nekih hormona bitno koji se dan kontroliraju (jer se mijenjaju tokom ciklusa). Bazalni status je onaj između 2. i 5. dana ciklusa, pa ako već vadiš krv napravi to u to vrijeme.
    Jedino progesteron možeš dodatno kontrolirat 21. dan ciklusa (ako ti treba potvrda ovulacije - to se radi kad je razlog sterilitet).

Puuuno sreće...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Osvježavam temu ... pitanje sam postavila i pod jednom drugom temom, no, mislim da i ovdje (bolje) pripada.

Interesira me
    - gdje - po mogućnosti na 1 mjestu
    - po kojoj proceduri - da li s naručivanjem ili ne
    mogu obaviti sljedeće pretrage
    - FSH,LH,PRL,estradiol i TSH,T3 i T4
    - MARKERI HEPATITISA B i C
    - HIV 1 i HIV 2
    - TPHA ili VDRL ili WARE

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Nikolina-Zagreb prvotno napisa Vidi poruku
    Osvježavam temu ... pitanje sam postavila i pod jednom drugom temom, no, mislim da i ovdje (bolje) pripada.

Interesira me
    - gdje - po mogućnosti na 1 mjestu
    - po kojoj proceduri - da li s naručivanjem ili ne
    mogu obaviti sljedeće pretrage
    - FSH,LH,PRL,estradiol i TSH,T3 i T4
    [COLOR=#333330]- MARKERI HEPATITISA B i C[/COLOR]
    - HIV 1 i HIV 2
    - TPHA ili VDRL ili WARE

to vadiš u Petrovoj 3, zavod za transfuzijsku medicinu (od neki dan kod njih vrijedi centralno naručivanje)
    a ovo vadiš u vinogradskoj, ili petrovoj ili rebru ili...(u petrovoj ti rade isto centralno naručivanje za druge ne znam i napomena u petrovoj ti neće napraviti TSH, T3 i T4)

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pirica, puno hvala. Uspjela sam se naručiti u Vinogradskoj i Petrovoj.
    Može li mi još netko reći gdje mi suprug može napraviti pretragu 'CHLAMIDIA u serumu'

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Misliš bakteriološku analizu ejakulata ili briseve uretre? koliko znam brisevi pokazuju klamidiju, ureaplazmu i druge životinje.
    Obje pretrage možeš napraviti u svom domu zdravlja ako ima mikrobiološki laboratorij, uputnicu uzme kod liječnika opće prakse

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mislim ovo drugo, no, ako je isto mjesto, onda OK. A koji specijalist to radi? Mislim - za žene je ginekolog, a za muškarce? Hvala

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

MM-u je briseve uzela ženska koja tam radi u labosu - neznam kak je drugdje. Inače, muški idu sa svojim nalazima andrologu - on im spregledava testise i radi obradu - na VV-u je to dr.Čolak

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Može li mi netko još savjetovati gdje suprug najbrže može napraviti pretragu 'CHLAMIDIA u serumu' i da li se potrebno naručiti; čak mi ni doktorica u Domu zdravlja to nije znala reći. Hvala

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Informacija za vađenje 'CHLAMIDIA u serumu' za muškarce - ako/kada nekome bude trebalo:
    Suprug je to obavio u HZJZ u Rockefellerovoj ulici br. 12, a kako je prije bio u Petrovoj 3, ovi iz HZJZ su mu rekli da je u Petrovoj mogao moliti da mu to tamo izvade (e sad ne znam da li bi u Rockfellerovu onda trebao odnijeti uzorak - vjerojatno da). I kada je u pitanju 'u serumu' ide iz krvi, a ne bris. Tako je Maribor napisao, pa je valjda to OK.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •