Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Boji se kakati :-(

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Boji se kakati :-(

Otkako je popio antibiotik (prošlo je 2 tjedna), Hrvoje se boji kakati.

Panično.

Pretpostavljam da mu je antibiotik iziritirao crijeva i budući da je u ono vrijeme kakao svako malo i dosta tekuće, počeo je zadržavati stolicu.

Baš vidim da ga stisne, ali on ne da, tiska guzu, trči po stanu, viče "Dobjo je, u jedu!" (Dobro je, u redu je) i ako ga odnesem na wc vrišti i ne da mu van.

Kad već ne može fizički zadržati stolicu (2-3-4 dana), onda se pokaka. Ali onda je to već tako tvrdo - vjerojatno se napravi čep - da mu uvijek pukne koža oko anusa, raskrvari se i onda opet ne želi kakati.

Začarani krug.

Ideje?

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Uh, baš bed...
    Glede psihologije, nisam sigurna, ali za puknuće anusa toplo preporučam da na štapić za uši staviš (što prirodniju) mast nevena i to mu staviš u anus i još izvana namažeš. Ranica će mu puno brže zarasti, a i podmazati će kada krene stolica.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Wellcome to the Club!!! Ili dobro došli u analnu fazu!

Imaš topica na tu temu...samo potraži!
    Lovro zadržava stolicu od svojih 1,5 g. Isto, nakon 3-4 dana moooraa kakati, pa se pokaka.

Jedina stvar: daj mu lako probavljivu hranu i ne pričaj o kakanju (ja se ponekad nemogu skulirati, ali sad sam već super kuler po tom pitanju!). Jednostavno ne pridaj pažnju.

Proći će...neki vele oko 3 g......

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi smo imali takvu fazu koja je trajala oko 2 tj. Zadržavala je stolicu po 2-3 dana.
    Prošlo je samo od sebe i sada je sve super. Kaka čak i po 3 puta na dan.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne znam da li to ima veze s analnom fazom.
    jer nama je m. u pocetku odvikavanja lijepo kakala na tutu, a onda je isto razvila neki strah od toga, odjednom, takodjer nakon jedne gadne trbusne viroze.
    tim je vise bilo nezgodno jer situacija definitivno nije bila da joj vratis pelenu, tako da isto nismo znali sto napraviti.
    jednostavno treba biti strpljiv.
    moze pomoci da mu kazes da je ok pokakati se i stojecki (mozda mu sa tako bolnim anusom ne pase kakati sjedecki na tuti?), mozes mu staviti novine na pod da kaka stojecki ili ako ima formiranu stolicu kad ti najavi da mu se kaka stavis mu papiric u gacice pa onda samo izbacis to van kad se pokaki, to je nama bilo ok. mislim da je kod tako ektremnih odgadjanja bitno reci djetetu da je ok i ako se pokaki u gacice, vazno je da ne zadrzava stolicu.
    a sto se tice zatvora, svakako mu davaj sto vise hrane koja otvara, a takodjer mu i reci. ja bih m. recimo govorila da ako ce jesti puno voca da ce lakse kakati i isto za cokoladu ako bi pretjerivala ja bih joj objasnila da ce joj biti tesko kakati od nje.
    sad je isto sve super, kaka tri put na dan, nema nezgoda...

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

AA je jedno vrijeme imao tvrdu kakicu i onda se počeo bojati kakanja. Riješili smo problem tako da bih mu ja skinula pelenu čim bi vidila da mu se kaka, ostavila ga da stoji, zagrlila ga, mazila i pričala da se ne boji i da je mama tu. Nakon par takvih kakanja u maminom zagrljaju , strah je prošao.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Jel' analna faza i ako se boji pišanja?
    To nam je najnovije. Imala je neki lagani proljev dva dana i malo ju je šarafilo u crijevima, pa je to povezala i s piškenjem. Sad kaka normalno, a piški kad joj već dođe do grla...ono...jedva stigne do tute, i to nakon što je odcupka stisnutih nogica sat vremena.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    To nam je najnovije. Imala je neki lagani proljev dva dana i malo ju je šarafilo u crijevima, pa je to povezala i s piškenjem. Sad kaka normalno, a piški kad joj već dođe do grla...ono...jedva stigne do tute, i to nakon što je odcupka stisnutih nogica sat vremena.
    Čoksa, a da li je možda peče piša dok piški?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ma ne peče, to bi mi znala reći...sad trpi dok može, pa kad konačno sjedne i popiški se kaže: Eto, Ana, vidiš da te ništa ne boli!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    To i Pia zna raditi, ali samo zbog toga što joj je to gubljenje vremena...

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja sam imala taj problem kad sam bila mala i sjecam se svega ko da je jucer bilo.
    Moja mama je bila napola luda ,jer nije znala sta da radi.
    Pokusali su sve, ali evo sta je pokayalo najvece rezultate:

1.)ishrana:voce,jogurt,tabletice grozdjanog secera

2.)mazanje analnog otvora (i okolo) redovito(vise puta dnevno) parafinskom masti(mamam kaze da je jedno vrijeme bila i vazelinska jer je bio zestok zatvor), na kraju maslinovim uljem

3.)kad dobijem nagon onda sam sjedila u tuti punoj tople vode i to je bio jedini nacin da se usudim kakati i dooobro se sjecam klolikoje bilo lakse

zelim vam da se situacija sto prije normalizuje

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Skužila sam da ako ga stavim u kadu, ali ne na kupanje, nego ono - neobavezno brčkanje... da nakon nekog vremena počinje tiskati.

Hm... hvala wm, pokušat ću s time još koji put.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sjetila sam se jos neceg:

najvise me bilo strah(iako sam bila mala ,2 god)u tom periodu da mama spomene kakanje i najvise4 sam voljela i kad je "proces u toku" da se pravi da ne vidi i ne primjeti.
    Sjecam se da cim bi ona pocela da prica, ili da me piat da bi mi se stomacici i guza jaaaako stisli i onda vis enije islo nista.

Mozda oovo i nije tako bitno, ali ti pisem samo zato sto se suosjecam sa malim misom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •