moje iskustvo u zabi je užasno - ponižavajuće.
dakle, za vrijeme komplikacija mi se suprug ostao bez primanja tako da smo bili primorani živjeti od moje naknade i dopuštenog minusa, koji je nakon 7 mjeseci kretao do granice dozvoljenog minusa.
tada su me obavijestili kako rade "reviziju" prekoračenja i kako naknada od hzzo nije primanje i srezati će mi dozvoljeni minus, čime bi me automatski stavili u crveno za nešto više od 10.000kn , a s obzirom na situaciju ne bih to otplatila tako skoro niti bi imali od čega živjeti.

zivkala sam okolo i naokolo i da skratim: odobrili su mi da mi ostave dopušteno prekoračenje do kraja porodiljnog, ali moram doći na razgovor i donijeti im papire od doktora na arhivu. ja donosim papire od hzzo-a i komisije na kojima uredno stoje svi datumi i šifre bolesti.

ALI NE - to nije dovoljno, oni žele kopirati moje NALAZE ginekologa za arhivu u moj dosje, na što se ja pobunim kako je to isuviše intimno i privatno da bih na to pristala - onda ok, naravno da ne moram pristati na to, ali onda mi ne mogu odobriti takav produžetak prekoračenja. i ja stvarno nisam imala izbora...

i tako meni u zabi u dosjeu stoje kopirani nalazi na kojim piše sve o mojim spontanim pobačajima, krvarenjima u trudnoći i hematomima, terapijama koje uzimam. izašla sam iz banke, onako ogromna par tjedana do poroda, ponižena kao nikad. ali imam svoj dozvoljeni minus.