ja zvala prošli tjedan, naručiš i dođeš za tjedan danamelanija prvotno napisa
i ima ga čini se svugdje osim kod nas, u Slo cijepe s njim
ovo do 3. ne znam, svi kažu do druge...
ja zvala prošli tjedan, naručiš i dođeš za tjedan danamelanija prvotno napisa
i ima ga čini se svugdje osim kod nas, u Slo cijepe s njim
ovo do 3. ne znam, svi kažu do druge...
Cure, možete mi dati broj ljekarne s Dolca? Meni ne treba Priorix nego nešto od istog proizvođača, ali da nije na bazi jaja ( alergija ). Da li je tko to kupovao? Meni je ped. rekla da nema panike, da imamo vremena cijelu godinu :? ( sad ima 18. mj. )
4816692mamaineven prvotno napisa
na tom broju naručiš ono što trebaš
Naša pedijatrica neće cijepiti s tako nabavljenim cjepivima jer nisu prošla kontrolu i nemaju hrvatsku markicu.
pa pričekaš dok nabave markicu, treba ionako cijepiti do 2,g,
ma sa kojim cjepivima? :?mamanatali prvotno napisa
ova ljekarna na dolcu ima ugovor sa hzzo i svaki njihov lijek i cjepivo imaju markicu.
niti jedan pedijatar u hr neće niti ne smije cijepiti djecu sa cjepivima koja nisu odobrena od hzzo.
e i ne može se naručiti telefonski, nego moraš doći tamo osobno.
cure, nasa pedica dobiva priorix ovaj tjedan i mi smo se narucili za cijepljenje 17. ona isto tako nije htjela cijepiti s donesenim, a cula sam da je u neke ordinacije vec stigao i neki bebaci su se vec cijepili
Došla sasvim slučajno pitat u ljekarnu u Zagorskoj dal imaju Priorix i kaže žena da je baš prodala zadnji a da slijedeća isporuka stiže slijedeći tjedan. I to bez problema.
josie, imaš pp.
josie koliko je znam u Priorixu se mijenjala neka od pomoćnih tvari, pa se sad to tretira kao novo cjepivo i kao takvo mora proći kontrolu Agencije za lijekove i medicinske proizvode. Te kontrole su u tijeku, a dozvola (rješenje) još nije izdano. Tek kada bude, svaka će uvezena serija cjepiva moći dobiti markicu. Cjepivo koje kupiš u ljekarni koja ga uveze na tvoj zahtjev je otprilike kao i ono koje ti kupi frendica koja živi npr.u Njemačkoj, samo se prikladno (nadam se) transportirai skladišti za razliku od "privatnih aranžmana"
I ugovor s HZZO-om nema veze s ovom pričom.
Neka me ispravi netko ako griješim. MartinaP?
MGrubi, svakako ću čekati dok se Priorix ne pojavi, nemam ga namjeru cijepiti zavodskim Mo-Pa-Ru-om
[quote="mamanatali"]josie koliko je znam u Priorixu se mijenjala neka od pomoćnih tvari, pa se sad to tretira kao novo cjepivo i kao takvo mora proći kontrolu Agencije za lijekove i medicinske proizvode. Te kontrole su u tijeku, a dozvola (rješenje) još nije izdano. Tek kada bude, svaka će uvezena serija cjepiva moći dobiti markicu. Cjepivo koje kupiš u ljekarni koja ga uveze na tvoj zahtjev je otprilike kao i ono koje ti kupi frendica koja živi npr.u Njemačkoj, samo se prikladno (nadam se) transportirai skladišti za razliku od "privatnih aranžmana"
/quote]
Ne grijesis. HZZO nema veze sa izdavanjem dozvole za stavljanje lijeka u promet. Svaka uvezena serija, ne samo prva nakon registracije, ide na kontrolu u Agenciju za lijekove
Očito da će se pojavoiti uskoro ako već nije i da ćemo skoro biti svi cijepljeni ali što mislite bili bilo bolje to obaviti pred kraj prve godine kad već treba cijepiti Priorixom tek do druge godine a ne sa godinu dana (mada mi već imamo 17 mj.)?
[quote="mamanatali"]josie koliko je znam u Priorixu se mijenjala neka od pomoćnih tvari, pa se sad to tretira kao novo cjepivo i kao takvo mora proći kontrolu Agencije za lijekove i medicinske proizvode. Te kontrole su u tijeku, a dozvola (rješenje) još nije izdano. Tek kada bude, svaka će uvezena serija cjepiva moći dobiti markicu. Cjepivo koje kupiš u ljekarni koja ga uveze na tvoj zahtjev je otprilike kao i ono koje ti kupi frendica koja živi npr.u Njemačkoj, samo se prikladno (nadam se) transportirai skladišti za razliku od "privatnih aranžmana"
/quote]
Ne grijesis. HZZO nema veze sa izdavanjem dozvole za stavljanje lijeka u promet. Svaka uvezena serija, ne samo prva nakon registracije, ide na kontrolu u Agenciju za lijekove
ajoooj dvaput![]()
[quote="sanjam71"]Točno. A ovaj uvoz "u privatnom aranžmanu" ne prolazi analizu Agencije za lijekove, i samim time nije legalan.mamanatali prvotno napisa
Ne kužim . ako ga nigdje nema i tak ga je teško nabavit zašto onda u toj ljekarni di sam ja pitala nije frka, i imaju ga. kaj to znači da je naručen o "privatnom aranžmanu" i nije prošao kontrolu?
Melanija, moje dijete će za dva tjedna dvije godine i po mojoj pedijatrici uopće nije kasno.
Hvala,hvala kasiopeja to za mene znači ne do druge godine. :D
Recimo samo ovako: da je legalno na tržištu, onda bi ga imale sve ljekarne, i ne bi čekala tjedan dana na iduću pošiljku jer nabava lijekova od veledrogerija ide svakodnevno (ujutro se naruči, popodne je dostava, osim valjda na otocima)kasiopeja prvotno napisa
ja danas zvala svog pedijatra - kaže da priorix treba primiti do 15.mjeseci!
i sad ga ti znaj...
pa neki cijepe i točno na djetetov 1. rođendan
ne brini, nećeš zakasniti, do 2. rođendana ga stigneš cijepiti, neki cijepe još i kasnije
Kolika je cijena Priorixa na Dolcu?
meni su rekli preko telefona oko 400 kndinosaur prvotno napisa
i mi se još nismo cijepili, a idemo prema 19. mjesecu; pedijatrica nam je rakla da su ranije djecu cijepili s 18 mjeseci, ali je to pomaknuto radi kretanja u jaslice; i mi čekamo priorix i ne znamo do kada
što ako dijete navrši tih 18/19/koliko već mjeseci, a priorixa i dalje nema? postoje li neke 'zakonske' posljedice?
Mi smo nedavno bili kod pedice i rekla nam je da ona ima informaciju da ce Priorix doci pocetkom veljace. L je navrsila 15 mjeseci i ja se mislim da ako se odlucim cijepiti je da to ne napravim prije proljeca. Sve mi ovo skupa ide na jetra, i cijepljenje i ne cijepljenje i nova komponenta u Priorixu zbog koje brinem tako da vise ne znam sto mi je ciniti. A da ne govorim da krajem sijecnja selimo u drugu zemlju tako da sam zaista na iglama sto se tice cijepljenja, poludit cu.
Beata napisa:Zar je tako opasno ići u jaslice a nebiti cijepljen.mi se još nismo cijepili, a idemo prema 19. mjesecu; pedijatrica nam je rakla da su ranije djecu cijepili s 18 mjeseci, ali je to pomaknuto radi kretanja u jaslice; i mi čekamo priorix i ne znamo do kada
Mi idemo u jaslice,tamo nas nitko nije ni pitao ali sad se mislim,pa kolika je šansa da se pokupe tamo te tri boleštine?
Mada dijete od rodice je imalo rubeolu prošle godine a pokupilo u dubrovačkom vrtiću gdje ide a bio cijepljen?
Onda odma dobio i mlađi ali jedva da su znali da ima kako je blago prošlo.
evo upravo me zvala teta iz ljekarne (obične, ne na Dolcu ) da je stigao Priorix i da dođem po njega (126 kunića)
ima markicu hzzo-a
Yasmin, koja je to ljekarna? Kod nas na Savici u ljekarni ga nema.
sad sam zvala svoju Zeus apoteku, i rezervirala si porciju. napokon!
Ljekarna Barulek, Križnog Puta 84 (2913374)dinosaur prvotno napisa
Bokić draga, jel mi možeš malo pojasniti gdje je ta ljekarna, ja sam ti blizu Branimirove tj. Bille, hvalayasmin prvotno napisa
![]()
Jesi li ti naručila pa su te zvali, mislim imaju li u slobodnoj prodaji ili će prodati samo naručenima. Ovi naši nas još nisu zvali pa bi prošetala do Križnog Puta, djeluje mi poznato a nisam sigurna
Križnog puta je sjevernood Avenije Dubrava i Hrvatskog proljeća, (i paralelno) a ljekarna se nalazi tamo gdje ulica u kojoj je pošta (Klekovečka, mislim) izlazi na Križnog puta. (pogledaj karteGradova.com)
mogu ti javiti imaju li samo za one koji su naručili, idem danas oko 3
Priorix stigao - jutros sam cijepila svoga bebača,ali sam priorix uzela direktno kod pedijatrice i platila 200 kn. Mislim da je u apoteci 130 ili 150kn.
Zvala žena iz ljekarne, stigao i kod njih Priorix, juhu
kod Sabola su mi rekli da oni ne cijepe prije 16 mjesecimiha prvotno napisa
Nika je danas 17 mjeseci i mi ćemo se sada naručiti
Naša pedica je dobila cjepivo, tako da bi ga trebali imati i ostali pedijatri. I ljekarne.
eto ti ga na... pa sad znaj...daddycool prvotno napisa
a malo OT, jel zna tko kad ide 4. doza 5u1? jel ovisi o tome kad je treća primljena ili o starosti djeteta?
ovisi o trecoj dozi. godinu dana nakon trece doze bi trebala bit cetvrta doz.a
godinu dana nakon trece, mi smo to vec obavili, a u vezi Priorixa, meni je pedijatar rekao nakon malo zesce rasprave, da nije frka da ga stignemo cijepiti onako uz put kad stigne cjepivo. A BC sad ima 17 mjeseci, a ako nisi promjenila pedijatra imamo onda istog. inace sam ih danas zvala stigao im je u ordinaciju, imaju ga dovoljno.a malo OT, jel zna tko kad ide 4. doza 5u1? jel ovisi o tome kad je treća primljena ili o starosti djeteta?
evo i ja sam danas pohitao do pedijatrice i vele mi da su danas dobili naručene doze. naručili smo se za 8.2.
Rezervirali smo Priorix u apoteci za sljedeći tjedan (130 kn- ljekarna u Sesvetama, Sesvetska cesta), a u drugoj apoteci su nam rekli oko 50 eura- možete li to vjerovati? Zamalo smo kupili u toj drugoj, ali na sreću, na vrijeme smo saznali za razliku.
U međuvremenu je do mene došla informacija da je cijela fama oko Priorixa čisti marketinški trik i da je MoPaRu jedno od najboljih cjepiva u Europi. :? Informacija je potekla od stanovitog doktora, koji radi za jednog od glavnih dobavljača lijekova.
Ipak smo se odlučili za Priorix, ali takve kontradiktorne informacije me svakim danom sve više zbunjuju.
Koji su vaši glavni razlozi za Priorix a protiv MoPaRu-a?
nije marketinški trik
imam info direktno od jednog pedijatra kako je u njegovoj praksi pojava neželjenih nuspojava kod moparu-a znatno učestalija nego što se navodi u statistici (čak do 3%) i čovjek mi je bez ikakvog osobnog interesa (jer nije naš pedijatar) rekao da on svoj dijete rađe ne bi cijepio nego ga cijepio s moparu-om.
I naša pedijatrica kaže da je od moparu imala u zadnje vrijeme 5 takvih reakcija i da više ne želi cijepiti s tim cjepivom nego moli roditelje da kupe Priorix
ne znam kakva je situacija u dugom selu, ali priorix je stigao u ambulante. ja sam Roka danas cijepila bez ikakve najave (150kn)Linda prvotno napisa
Mi se cijepili jucer. 126 kuna u apoteci.
Sorry cure, ali nisu mi jasne te cijene.
Pedijatrica nam je rekla 400 kn, neki kažu oko 120 kn, neki 200 ???!!!U čemu je fora?
koliko ja znam oko 400kn je cijena 5u1...