Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 105

Tema: Gdje da kupim Priorix (Zagreb)?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj melanija prvotno napisa
    Na a dr. kaže da ga nema u cijeloj Europi pa da ga se ne može ni naručiti na Dolcu??
    Kaže da se treba cijepiti tek do treće godine pa ne vidim onda čemu žurba a jaslice niti ne pitaju jesu djeca MoPa Ru cijepljena?
    ja zvala prošli tjedan, naručiš i dođeš za tjedan dana

i ima ga čini se svugdje osim kod nas, u Slo cijepe s njim
    ovo do 3. ne znam, svi kažu do druge...

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Cure, možete mi dati broj ljekarne s Dolca? Meni ne treba Priorix nego nešto od istog proizvođača, ali da nije na bazi jaja ( alergija ). Da li je tko to kupovao? Meni je ped. rekla da nema panike, da imamo vremena cijelu godinu :? ( sad ima 18. mj. )

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mamaineven prvotno napisa
    Cure, možete mi dati broj ljekarne s Dolca? Meni ne treba Priorix nego nešto od istog proizvođača, ali da nije na bazi jaja ( alergija ). Da li je tko to kupovao? Meni je ped. rekla da nema panike, da imamo vremena cijelu godinu :? ( sad ima 18. mj. )
    4816692

na tom broju naručiš ono što trebaš

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Naša pedijatrica neće cijepiti s tako nabavljenim cjepivima jer nisu prošla kontrolu i nemaju hrvatsku markicu.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa pričekaš dok nabave markicu, treba ionako cijepiti do 2,g,

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mamanatali prvotno napisa
    Naša pedijatrica neće cijepiti s tako nabavljenim cjepivima jer nisu prošla kontrolu i nemaju hrvatsku markicu.
    ma sa kojim cjepivima? :?
    ova ljekarna na dolcu ima ugovor sa hzzo i svaki njihov lijek i cjepivo imaju markicu.
    niti jedan pedijatar u hr neće niti ne smije cijepiti djecu sa cjepivima koja nisu odobrena od hzzo.

e i ne može se naručiti telefonski, nego moraš doći tamo osobno.

Zeki

Početno

cure, nasa pedica dobiva priorix ovaj tjedan i mi smo se narucili za cijepljenje 17. ona isto tako nije htjela cijepiti s donesenim, a cula sam da je u neke ordinacije vec stigao i neki bebaci su se vec cijepili

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Došla sasvim slučajno pitat u ljekarnu u Zagorskoj dal imaju Priorix i kaže žena da je baš prodala zadnji a da slijedeća isporuka stiže slijedeći tjedan. I to bez problema.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

josie, imaš pp.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

josie koliko je znam u Priorixu se mijenjala neka od pomoćnih tvari, pa se sad to tretira kao novo cjepivo i kao takvo mora proći kontrolu Agencije za lijekove i medicinske proizvode. Te kontrole su u tijeku, a dozvola (rješenje) još nije izdano. Tek kada bude, svaka će uvezena serija cjepiva moći dobiti markicu. Cjepivo koje kupiš u ljekarni koja ga uveze na tvoj zahtjev je otprilike kao i ono koje ti kupi frendica koja živi npr.u Njemačkoj, samo se prikladno (nadam se) transportirai skladišti za razliku od "privatnih aranžmana"
    I ugovor s HZZO-om nema veze s ovom pričom.

Neka me ispravi netko ako griješim. MartinaP?

MGrubi, svakako ću čekati dok se Priorix ne pojavi, nemam ga namjeru cijepiti zavodskim Mo-Pa-Ru-om

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

[quote="mamanatali"]josie koliko je znam u Priorixu se mijenjala neka od pomoćnih tvari, pa se sad to tretira kao novo cjepivo i kao takvo mora proći kontrolu Agencije za lijekove i medicinske proizvode. Te kontrole su u tijeku, a dozvola (rješenje) još nije izdano. Tek kada bude, svaka će uvezena serija cjepiva moći dobiti markicu. Cjepivo koje kupiš u ljekarni koja ga uveze na tvoj zahtjev je otprilike kao i ono koje ti kupi frendica koja živi npr.u Njemačkoj, samo se prikladno (nadam se) transportirai skladišti za razliku od "privatnih aranžmana"

/quote]

Ne grijesis. HZZO nema veze sa izdavanjem dozvole za stavljanje lijeka u promet. Svaka uvezena serija, ne samo prva nakon registracije, ide na kontrolu u Agenciju za lijekove

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Očito da će se pojavoiti uskoro ako već nije i da ćemo skoro biti svi cijepljeni ali što mislite bili bilo bolje to obaviti pred kraj prve godine kad već treba cijepiti Priorixom tek do druge godine a ne sa godinu dana (mada mi već imamo 17 mj.)?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

[quote="mamanatali"]josie koliko je znam u Priorixu se mijenjala neka od pomoćnih tvari, pa se sad to tretira kao novo cjepivo i kao takvo mora proći kontrolu Agencije za lijekove i medicinske proizvode. Te kontrole su u tijeku, a dozvola (rješenje) još nije izdano. Tek kada bude, svaka će uvezena serija cjepiva moći dobiti markicu. Cjepivo koje kupiš u ljekarni koja ga uveze na tvoj zahtjev je otprilike kao i ono koje ti kupi frendica koja živi npr.u Njemačkoj, samo se prikladno (nadam se) transportirai skladišti za razliku od "privatnih aranžmana"

/quote]

Ne grijesis. HZZO nema veze sa izdavanjem dozvole za stavljanje lijeka u promet. Svaka uvezena serija, ne samo prva nakon registracije, ide na kontrolu u Agenciju za lijekove

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ajoooj dvaput

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

[quote="sanjam71"]
    Citiraj mamanatali prvotno napisa

Točno. A ovaj uvoz "u privatnom aranžmanu" ne prolazi analizu Agencije za lijekove, i samim time nije legalan.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ne kužim . ako ga nigdje nema i tak ga je teško nabavit zašto onda u toj ljekarni di sam ja pitala nije frka, i imaju ga. kaj to znači da je naručen o "privatnom aranžmanu" i nije prošao kontrolu?

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Melanija, moje dijete će za dva tjedna dvije godine i po mojoj pedijatrici uopće nije kasno.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala,hvala kasiopeja to za mene znači ne do druge godine. :D

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj kasiopeja prvotno napisa
    Ne kužim . ako ga nigdje nema i tak ga je teško nabavit zašto onda u toj ljekarni di sam ja pitala nije frka, i imaju ga. kaj to znači da je naručen o "privatnom aranžmanu" i nije prošao kontrolu?
    Recimo samo ovako: da je legalno na tržištu, onda bi ga imale sve ljekarne, i ne bi čekala tjedan dana na iduću pošiljku jer nabava lijekova od veledrogerija ide svakodnevno (ujutro se naruči, popodne je dostava, osim valjda na otocima)

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja danas zvala svog pedijatra - kaže da priorix treba primiti do 15.mjeseci!

i sad ga ti znaj...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pa neki cijepe i točno na djetetov 1. rođendan
    ne brini, nećeš zakasniti, do 2. rođendana ga stigneš cijepiti, neki cijepe još i kasnije

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kolika je cijena Priorixa na Dolcu?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj dinosaur prvotno napisa
    Kolika je cijena Priorixa na Dolcu?
    meni su rekli preko telefona oko 400 kn

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno priorix

i mi se još nismo cijepili, a idemo prema 19. mjesecu; pedijatrica nam je rakla da su ranije djecu cijepili s 18 mjeseci, ali je to pomaknuto radi kretanja u jaslice; i mi čekamo priorix i ne znamo do kada

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

što ako dijete navrši tih 18/19/koliko već mjeseci, a priorixa i dalje nema? postoje li neke 'zakonske' posljedice?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo nedavno bili kod pedice i rekla nam je da ona ima informaciju da ce Priorix doci pocetkom veljace. L je navrsila 15 mjeseci i ja se mislim da ako se odlucim cijepiti je da to ne napravim prije proljeca. Sve mi ovo skupa ide na jetra, i cijepljenje i ne cijepljenje i nova komponenta u Priorixu zbog koje brinem tako da vise ne znam sto mi je ciniti. A da ne govorim da krajem sijecnja selimo u drugu zemlju tako da sam zaista na iglama sto se tice cijepljenja, poludit cu.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Beata napisa:
    mi se još nismo cijepili, a idemo prema 19. mjesecu; pedijatrica nam je rakla da su ranije djecu cijepili s 18 mjeseci, ali je to pomaknuto radi kretanja u jaslice; i mi čekamo priorix i ne znamo do kada
    Zar je tako opasno ići u jaslice a nebiti cijepljen.
    Mi idemo u jaslice,tamo nas nitko nije ni pitao ali sad se mislim,pa kolika je šansa da se pokupe tamo te tri boleštine?
    Mada dijete od rodice je imalo rubeolu prošle godine a pokupilo u dubrovačkom vrtiću gdje ide a bio cijepljen?
    Onda odma dobio i mlađi ali jedva da su znali da ima kako je blago prošlo.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo upravo me zvala teta iz ljekarne (obične, ne na Dolcu ) da je stigao Priorix i da dođem po njega (126 kunića)
    ima markicu hzzo-a

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Yasmin, koja je to ljekarna? Kod nas na Savici u ljekarni ga nema.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad sam zvala svoju Zeus apoteku, i rezervirala si porciju. napokon!

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ljekarna Barulek, Križnog Puta 84 (2913374)

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa
    Ljekarna Barulek, Križnog Puta 84 (2913374)
    Bokić draga, jel mi možeš malo pojasniti gdje je ta ljekarna, ja sam ti blizu Branimirove tj. Bille, hvala

Jesi li ti naručila pa su te zvali, mislim imaju li u slobodnoj prodaji ili će prodati samo naručenima. Ovi naši nas još nisu zvali pa bi prošetala do Križnog Puta, djeluje mi poznato a nisam sigurna

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Križnog puta je sjevernood Avenije Dubrava i Hrvatskog proljeća, (i paralelno) a ljekarna se nalazi tamo gdje ulica u kojoj je pošta (Klekovečka, mislim) izlazi na Križnog puta. (pogledaj karteGradova.com)

mogu ti javiti imaju li samo za one koji su naručili, idem danas oko 3

VAGAx2

Početno priorix

Priorix stigao - jutros sam cijepila svoga bebača,ali sam priorix uzela direktno kod pedijatrice i platila 200 kn. Mislim da je u apoteci 130 ili 150kn.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: priorix

Yasmin, javi, thanks

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: priorix

Zvala žena iz ljekarne, stigao i kod njih Priorix, juhu

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj miha prvotno napisa

i sad ga ti znaj...
    kod Sabola su mi rekli da oni ne cijepe prije 16 mjeseci
    Nika je danas 17 mjeseci i mi ćemo se sada naručiti

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Naša pedica je dobila cjepivo, tako da bi ga trebali imati i ostali pedijatri. I ljekarne.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    Citiraj miha prvotno napisa

i sad ga ti znaj...
    kod Sabola su mi rekli da oni ne cijepe prije 16 mjeseci
    Nika je danas 17 mjeseci i mi ćemo se sada naručiti
    eto ti ga na... pa sad znaj...

a malo OT, jel zna tko kad ide 4. doza 5u1? jel ovisi o tome kad je treća primljena ili o starosti djeteta?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovisi o trecoj dozi. godinu dana nakon trece doze bi trebala bit cetvrta doz.a

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a malo OT, jel zna tko kad ide 4. doza 5u1? jel ovisi o tome kad je treća primljena ili o starosti djeteta?
    godinu dana nakon trece, mi smo to vec obavili, a u vezi Priorixa, meni je pedijatar rekao nakon malo zesce rasprave, da nije frka da ga stignemo cijepiti onako uz put kad stigne cjepivo. A BC sad ima 17 mjeseci, a ako nisi promjenila pedijatra imamo onda istog. inace sam ih danas zvala stigao im je u ordinaciju, imaju ga dovoljno.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

evo i ja sam danas pohitao do pedijatrice i vele mi da su danas dobili naručene doze. naručili smo se za 8.2.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Rezervirali smo Priorix u apoteci za sljedeći tjedan (130 kn- ljekarna u Sesvetama, Sesvetska cesta), a u drugoj apoteci su nam rekli oko 50 eura- možete li to vjerovati? Zamalo smo kupili u toj drugoj, ali na sreću, na vrijeme smo saznali za razliku.

U međuvremenu je do mene došla informacija da je cijela fama oko Priorixa čisti marketinški trik i da je MoPaRu jedno od najboljih cjepiva u Europi. :? Informacija je potekla od stanovitog doktora, koji radi za jednog od glavnih dobavljača lijekova.

Ipak smo se odlučili za Priorix, ali takve kontradiktorne informacije me svakim danom sve više zbunjuju.
    Koji su vaši glavni razlozi za Priorix a protiv MoPaRu-a?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

nije marketinški trik
    imam info direktno od jednog pedijatra kako je u njegovoj praksi pojava neželjenih nuspojava kod moparu-a znatno učestalija nego što se navodi u statistici (čak do 3%) i čovjek mi je bez ikakvog osobnog interesa (jer nije naš pedijatar) rekao da on svoj dijete rađe ne bi cijepio nego ga cijepio s moparu-om.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala, Daddy!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I naša pedijatrica kaže da je od moparu imala u zadnje vrijeme 5 takvih reakcija i da više ne želi cijepiti s tim cjepivom nego moli roditelje da kupe Priorix

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    Rezervirali smo Priorix u apoteci za sljedeći tjedan (130 kn- ljekarna u Sesvetama, Sesvetska cesta)
    ne znam kakva je situacija u dugom selu, ali priorix je stigao u ambulante. ja sam Roka danas cijepila bez ikakve najave (150kn)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi se cijepili jucer. 126 kuna u apoteci.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Sorry cure, ali nisu mi jasne te cijene.
    Pedijatrica nam je rekla 400 kn, neki kažu oko 120 kn, neki 200 ???!!!U čemu je fora?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

koliko ja znam oko 400kn je cijena 5u1...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •