Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: kolike su sanse da rodim u autu?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno kolike su sanse da rodim u autu?

ili, koliko traje najkraci porod?
    spremam se na porod izvan mjesta stanovanja ali me stalno muci da sto ako rodim po putu...prosli put sam rodila dosta brzo pa mi se samim tim cini da sam kandidatkinja za superbrzi drugi porod.
    zato me zanima koliko traje najkraci moguci porod racunavsi od pucanja vodenjaka ili prvih pravih trudova.
    iskustva iz prve ruke, linkovi, literatura, sve je dobrodoslo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam svoje 4. dijete rodila manje od sat vremena od pucanja vodenjaka - ali su mi vodenjak prokinuli u bolnici.
    Iako, rekli su mi, da to nije zbog 4. poroda, vec da se smatra kao da je 2., jer je pauza izmedju 2. i 3. djeteta bila veca od 10 godina, pa kad sam treci put radjala kao da sam bila prvorotka (a tada sam radjala 3 sata). Prvi puta je trajalo 4 sata, drugi put oko 3...... Mozda bi trebala dici sidro cim osjetis trudove,... a ja sam ih osjecala - vise ili manje jako, dan prije.....

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam imala sreću drugi put da nije vodenjak puknuo jer bi rodila u autu (prirodni trudovi), a treća beba (indukcija), od prokidanja vodenjaka 45min... Dakle, ne bih stigla sigurno od BM do OS da sam imala svoje trudove!!! Zato... hm... nikad se ne zna, ja sam bila pripremna za roditi u autu, ako krene :/

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nika je rodila u Rijeci, a putovali su iz Zgb po mećavi i nevremenu, i drugo joj je dijete :/

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ali me stalno muci da sto ako rodim po putu...
    to put your mind at rest
    ponesi sa sobom u auto jedan veliki i topli poplon, da utoplis sebe i dijete, u slucaju da se to dogodi.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Saradadevii prvotno napisa
    ponesi sa sobom u auto jedan veliki i topli poplon, da utoplis sebe i dijete, u slucaju da se to dogodi.
    Ja sam nosila još jednu plahtu i nekoliko tetra pelenica u koje sam mislila zamotati bebicu priznajem da sam se bojala, ali mi je to bilo i nekako lijepo da ja prva primim moju bebu i da ostanemo spojeni s pupkovinom do bolnice

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam za nou nosila "opremu" i isprintane upute za asistiranje porodu 8)

bio je osmi mjesec, guzve po cestama, jedina prilazna cesta od premanture do pule... nisam htjela da budem bas nespremna...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I porod - vodenjak pukao oko 22 h, u 01 dobila trudove, rodila u 02:30
    II porod - oko 8 dobila neke lagane trudobe (uz koje sam dobila proljev pa sam mislila da su grčevi) oko 9 su počeli pravi trudovi, u 10:10 smo stigli u bolnicu; Leda se rodila u 10:20
    Nema nikakvog pravila niti garancije. Prvi put možeš rađati 1 h, ali i 36.
    E, da drugi put mi je vodenjak puknuo na porodu. I obje cure su rođene s 36,5 tjedana trudnoće.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

moja frendica je u Zadru rodila svoje 3. dijete u autu ispred bolnice a živi vrlo blizu kad su počeli trudovi uzeli su svoje 2 djecu i poveli ih kod bake i pošli u bolnicu... ona kaže da jedostavno pred bolnicom nije mogla zaustaviti muž joj je prihvatio bebu i naravno doletili su iz bolnice jer je muž vikao pred ulazom da žena rađa a onda da je rodila

ja znam puno više žena kojima porod duže traje ali meni je 1. porod trajao od 7 ujutro kad mi je doma puknuo vodenjak došla u bolnicu u 9 i rodila oko 11

prije nego sam saznala da nsim blizance htjela sam ovaj put ici u Rijeku na vodeni porod ako sve bude uredu, ali nebih se usudila cekati porod u Zg pa onda putovati jer mislim da 2. put ide još brže

na tvom mjestu ukoliko želiš u Postojnu ja bih razmislila da budem tamo prije početka poroda

Početno

meni je peti porod trajao od 15 do 2 ujutro kad mi je pukao vodenjak do 3 i 15 ujutro kad se angela rodila. dakle sat i pol. sve je to individualno. ako se bojis, mozes li srediti da ides u postojnu prije? ili da ide s tobom netko koga nece ulovit panika? tko bi ti mogao biti od pomoci ako zatreba???

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa mogu srediti da idem u postojnu prije, to sam i namjeravala ali problem je u tome sto sam prvi put ne samo rodila relativno brzo, nego sam rodila i dva tjedna prije termina. to bi znacilo da u postojnu trebam otici 2 tjedna prije termina, i onda sto ako jos slucajno prenesem, bude se sve skupa ipak previse oduljilo. jedino racunam imam super ginekologa tu preko puta, pa mozda da u dogovoru s njim radim neke cesce preglede pred kraj kako bi se stvar bolje mogla predvidjeti. ili da uzmem rijeku za b varijantu, ona je ipak nesto blize + nema granice...
    inace, imat cu pratnju u svakom slucaju jer ne bih mogla na taj put, a da ne povedem kcer, tako da ce ici sveky s nama da je cuva dok radjam i naravno mm. ja sam to zamislila ko neko malo zimovanje ali ipak ne bih bas da nam se otegne na mjesec dana...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam treći put rodila - puknuo vodenjak u 9,30, rodila 22.18.

četiri žmigavca po zelenom valu jedva smo stigli

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj lumpar prvotno napisa
    moja frendica je u Zadru rodila svoje 3. dijete u autu ispred bolnice a živi vrlo blizu kad su počeli trudovi uzeli su svoje 2 djecu i poveli ih kod bake i pošli u bolnicu... ona kaže da jedostavno pred bolnicom nije mogla zaustaviti muž joj je prihvatio bebu i naravno doletili su iz bolnice jer je muž vikao pred ulazom da žena rađa a onda da je rodila
    E da je bilo snimiti tu scenu (iako njima tada - a posebno mužu - sigurno nije bilo smiješno)...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Prvi put sam rodila za 2,5 h ( 4,450kg) a drugi put sam mislila da neču ni stići do bolnice a rađala sam 10h (3,300)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ajmeee - ljubomorna sam ...
    Ako ti ide tako brzo, kad pomisliš da bi mogli biti trudovi, uzmi deku, platnene pelene, vodu za sebe, kaj ja znam - za svaki slučaj. Ili ako nisi sigurna da su trudovi, da odeš kod toga tvoga ginića da te pogleda ?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma ne znam dal mi ide brzo...i tko zna kako ce biti drugi put.
    pa tako cu pokusati biti u dogovoru s ginicem pa da mi on malo pomogne to sve predvidjeti i isplanirati. u biti i prosli put mi je ginic u 36 tjednu rekao "pa ti si za rodit", i stvarno na slijedeci zakazani pregled nisam ni stigla, vec sam rodila. valjda oni onda ipak to mogu vidjeti. nadam se.
    a upustsva za porod su vec isprintana i svakako idu s nama na put

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da ti ni jedan ginekolog ne može reći kad ćeš rodit.
    neke žene se u sredini trudnoće naglo otvore po par prstiju, pa ostanu tako do kraja ili čak prenesu.
    a neke se od potpune zatvorenosti otvore do kraja u par sati.
    to stvarno je jako individualno i teško za prognozirat.
    meni se jako svidjelo što je rekla Felix dok je planirala porod u Grazu-Pa ako se već dogodi da rodim tako brzo da ne stignem do Graza, to će samo značiti da je porod bio tako brz, strelovit i jednosmjeran, drugom riječju, kako se samo poželjeti može.
    jer takvi porodi su, koliko god to nekome paradoksalno zvučalo-s obzirom da se mogu desiti negdje "na cesti- zapravo najsigurniji.

mislim da je bitno da ti učiniš ono što će u tebi stvoriti najviše sigurnosti.
    a to je vrlo individualno.
    jer, da parafraziram sad malo VedranuV, nekad me bilo strah što se sve može desiti ako rodim neasistirano, sada sa puno više znanja i iskustva i vremenskim odmakom me više strah svega onoga što mi se može desiti u bolnici(zbog bolnice).

ja sam drugo dijete išla roditi u Rijeku.
    krenula sam u već jakim i učestalim trudovima, stigli smo u rodilište kad su bili na cca pola minute, rodila sam nakon sat vremena.
    pretpostavljam da bi rodila još brže da nismo putovali, adrenalin (makar to bilo i ono pozitivno uzbuđenje) ipak napravi bar malo svoje.

suzi

Početno

kako odrediti trajanje samog poroda?... ako računam od samog ulaska u rađaonu i konačnog izgona ( za svoje 1. dijete) trebalo mi je doslovno 20 minuta. U bolnicu sam stigla s trudovima u razmaku od 3 min. Ali trudovi su počeli u 5 ujutro a sam porod završio u 20.15. Ipak mislim da je porod počeo u 5 ujutro iako sam bila doma....drugo dijete sam rodila uz drip tjedan dana prije termina (zbog problema s plodnom vodom). znači bez ikakvih trudova legla u rađaonu i trajalo je sve skupa 4 sata....moj zaključak je da zaista nema pravila. kod jede te iste žene svaka trudnoća je različita.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    jer, da parafraziram sad malo VedranuV, nekad me bilo strah što se sve može desiti ako rodim neasistirano, sada sa puno više znanja i iskustva i vremenskim odmakom me više strah svega onoga što mi se može desiti u bolnici(zbog bolnice).

j
    Identične misli su u mojoj glavi. Zato planiram tamo stići u doslovno zadnji tren, da nemaju prilike za išta.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    ja sam drugo dijete išla roditi u Rijeku.
    krenula sam u već jakim i učestalim trudovima, stigli smo u rodilište kad su bili na cca pola minute, rodila sam nakon sat vremena.
    pretpostavljam da bi rodila još brže da nismo putovali, adrenalin (makar to bilo i ono pozitivno uzbuđenje) ipak napravi bar malo svoje.
    hm...za ovo treba imati i malo srece, a ja se upravo nadam da ce i nama bas ovako nekako ispasti...

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    ma ne znam dal mi ide brzo...i tko zna kako ce biti drugi put.
    pa tako cu pokusati biti u dogovoru s ginicem pa da mi on malo pomogne to sve predvidjeti i isplanirati. u biti i prosli put mi je ginic u 36 tjednu rekao "pa ti si za rodit", i stvarno na slijedeci zakazani pregled nisam ni stigla, vec sam rodila. valjda oni onda ipak to mogu vidjeti. nadam se.
    a upustsva za porod su vec isprintana i svakako idu s nama na put
    A gdje se mogu isprintati ta uputstva za porod? :?

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Drugi porod od pucanja vodenjaka do poroda oko 30-40 min.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •