Danas smo muž i ja bili na roditeljskom u vrtiću. Tema - adaptacija. Naša Petra je krenula prije mjesec dana u jaslice sa 14 mj. Tolko smo ljuti došli kući da sam morala to podijeliti sa vama. Uz roditelje prisutni su bili psihologica, pedagogica, gl. sestra i tete. Ono što me danas tolko zasmetalo je taj superiorni stav psihologice DV "Vrapče" koja je vodila sastanak. Odnosila se prema nama roditeljima kao prema kretenima...kao da nitko od nas nije pročitao ništa o adaptaciji, kao da nitko od nas ništa ne zna, kao da se mi nismo pripremali...oni sve najbolje znaju jer imaju 20 i nešto godina iskustva. Nema smisla da prepričavam taj roditeljski, al to je bilo stvarno neprofesionalno. Sjedili smo u krugu i svaki je ko osnovnoškolac morao reći ono što ga se pita. Tko je htio malo više, odmah je bilo ..."pa nemojte sad elaborirati". Morali smo odgovoriti na 3 pitanja, nakon sat vremena pogledala je na sat i ćao. Niti jedna jedina uputa, savjet i sl. I onda će ona meni reć šta sam ja stajala sat vremena pred vrtićem dok sam prva 2 dana čekala djete, a po njoj, trebala sam negjde pit kavu, kupovat, šetat. Sigurno bi mi bilo tako bolje. Pa nisam si dozvolila da me djete vidi, niti sam tamo obitavala danima, ali mi je bilo lakše da sam čula kako je prestala plakat nakon par minuta i ostalih 50 minuta bila bez brige. Razumijem roditelje koji to mogu, ali ja je nisam prvi put mogla ostavit samu i drito iz vrtića van.
Kakva su vaša iskustva?